Újdonsült barát tulajdonos lettem

Több kérdésem lenne hozzátok:
1. gaveszhoz: Te vagy az, akitől sikerült vennem egy tojót szentesen? Köszönöm szépen a madárkát, nagyon szép, jól viselkedik. És itt el is értem a második kérdéshez:
2. Úgy néztük a börzén, hogy külön nemű madarakat vettem, de ez persze soha nem biztos, mindenki tévedhet, akkor is ha nagy tapasztalat van a háta mögött.
Megnéztem a medencecsontokat, és amit hímnek néztünk annak keskenyebb, amit meg tojónak, annak pár milivel szélesebb volt. Ez lehet szempont az ivar eldöntésénél? A másik meg a viselkedés: a madarak most egy 1köbméteres helyen vannak (mert nem mertem kirakni őket a kinti röpdébe, mert a hím fűtött helyen volt az előző gazdánál, és inkább bent teletetem őket még 1,5 hónapig) és és kb fél nap után már egymás mellett voltak, bújtak egymáshoz, követték egymást mindenhová, tetvészték egymást. Ez utalhat arra, hogy tényleg egy párról van szó, vagy ezek a madarak a saját nemükkel is ilyen barátságosak?(pl hullámos papagáj hímek)
3. Tervezem több madár együtt tartását (3pár), csak jelenleg nem volt alkalmam többet vásárolni, meg ugye nem voltak még ilyen madaraim, és nem mertem jobban belevágni, ezért van most csak egy pár... De ha jövőre vennék még két fiatal párt, akkor ezek a mostaniak beengednék e őket az általuk alkotott "kolóniába"? Vagy lehetőség van e cselezni kicsit, mondjuk új helyre engedni az összeset egyszerre, hogy kicsit meg legyenek zavarva az idősebbek, és amire megszokják a helyet, az új jövevényekkel is megbarátkoznak? (tudom ez lehet egyed függő is, mert minden madár egy egyéniség, de van e ilyen tapasztalatotok?)
4. Tudtok valami barát papagájos portált, ahol többet megtudhatnék róluk? Inkább személyes tapasztalatok érdekelnek, mert az általános ismertetőket már mindet elolvastam, és jobb szeretek más kárán tanulni, mint a sajátomon...
Válaszotokat előre is köszönöm, aztán ha nálam lesz valami érdekesség akkor megosztom Veletek, hogy tudjunk egymástól tanulni!
Üdv: Jani