Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 654 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 33  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 máj. 8, 18:01 
MajinVegeta írta:
Képzeljétek mit láttam,Kék Nemespapagáj. Létezik ilyen?

mizo írta:
Igen, de az valami mutáció. Az alfajok keveredése miatt elég sok a mutáns színű.

Az első mondat a jó válasz!
Az alfajok keveredéséből "alfajhibrid" keletkezik. A mutációnak semmi köze az alfajok keveredéséhez.

Hozzászólás 2011 máj. 8, 8:34 
mizo írta:
MajinVegeta írta:

Igen, de az valami mutáció. Nekem nem tetszik, de ez gusztus kérdése.Az alfajok keveredése miatt elég sok a mutáns színű.

Köszi, nekem sem tetszik.

Hozzászólás 2011 máj. 8, 8:16 
MajinVegeta írta:

Igen, de az valami mutáció. Nekem nem tetszik, de ez gusztus kérdése.Az alfajok keveredése miatt elég sok a mutáns színű.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Hozzászólás 2011 máj. 8, 8:13 
Warhawk írta:
Betty írta:
Szerintetek a nemeseknek kevesebb a tollporuk mint a jákónak?

Egyértelműen.

Én úgy tudom, nincs is tollpora.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 máj. 8, 7:51 

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 máj. 2, 21:16 
Köszi Tamás :)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 máj. 2, 21:02 
Betty írta:

Egyértelműen.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 máj. 2, 20:45 
Köszi Zsuzsa :)

Valódi név: K Zsuzsanna

Hozzászólás 2011 máj. 2, 16:31 
Betty írta:
Pedró és Molly :)

Kép

Ez ugyan nem ide való, de ők a vad jákók Lenke és Borisz. Sajnos jobb képem nincs mert nagyon félnek és alig jönnek ki ha bent vagyok náluk.

Kép

Betty! nagyon szépek, köszönöm hogy elküldted.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 máj. 1, 19:13 
Pedró és Molly :)

Kép

Ez ugyan nem ide való, de ők a vad jákók Lenke és Borisz. Sajnos jobb képem nincs mert nagyon félnek és alig jönnek ki ha bent vagyok náluk.

Kép

Hozzászólás 2011 máj. 1, 18:07 
Betty írta:
Mikor megvettük őket már aznap odúzni kezdett. 25 nap múlva le is tojt, de ahogy láttam a hím még nem volt beindúlva így sajnos üres volt a tojás. Most már aktívak voltak az adott vitamintól, de kaciumot meg én nem adtam nekik, úgyhogy most én rontottam el a 2. tojásnál :( Egyébként voltak rossz tapasztalataim a kalciummal kapcsolatban és nem is mertem nekik adni, de ahogy tanácsolták sokan havonta 4-5 napig fogom nekik adni, így nem lehet baj belőle. Gritt folyamatosan van minden madaram előtt, ezek szerint az kevés volt.

Szivesen megnézék egy -egyfotót a nemes párról és a jákó szülőkről Betty.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 máj. 1, 17:52 
Kalcium szempontjából a nemes és a jákó a "problémásabb" a többi madárral ha megfelelően vannak táplálva és van előttük gritt, akkor nemigen lehet gond (mármint a hiányból adódóan).

IDRE tag

Hozzászólás 2011 máj. 1, 15:38 
Mikor megvettük őket már aznap odúzni kezdett. 25 nap múlva le is tojt, de ahogy láttam a hím még nem volt beindúlva így sajnos üres volt a tojás. Most már aktívak voltak az adott vitamintól, de kaciumot meg én nem adtam nekik, úgyhogy most én rontottam el a 2. tojásnál :( Egyébként voltak rossz tapasztalataim a kalciummal kapcsolatban és nem is mertem nekik adni, de ahogy tanácsolták sokan havonta 4-5 napig fogom nekik adni, így nem lehet baj belőle. Gritt folyamatosan van minden madaram előtt, ezek szerint az kevés volt.

Hozzászólás 2011 máj. 1, 11:50 
Betty írta:
Köszi Kati. Holnaptól kapják a columbát, meg főztem mindenkinek tojást. Egyébként nem dobol a lábával, vagyis eddig még nem láttam.
Ezt az infúziót kerestem a neten. Meg is találtam, de ha fel kell írni és azt mondod jó a kalcium columba is, akkor maradok egyelőre annál. Később meg majd beszerzem ezt az infúziós terméket.

a tojások termékenyek voltak? Mármint amin sokáig ült.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 29, 20:29 
Köszi Kati. Holnaptól kapják a columbát, meg főztem mindenkinek tojást. Egyébként nem dobol a lábával, vagyis eddig még nem láttam.
Ezt az infúziót kerestem a neten. Meg is találtam, de ha fel kell írni és azt mondod jó a kalcium columba is, akkor maradok egyelőre annál. Később meg majd beszerzem ezt az infúziós terméket.

Hozzászólás 2011 ápr. 29, 20:25 
Betty írta:
Kati, bevallom a nemeseknek külön kalciumot most nem adtam, mivel korábban megjártam pár madaramnál és kissé túladagoltam. Azóta nagyon félek vele. :? Amit te adsz nekik ez a calcyweyzolt, mennyi ideig kell nekik adni? Holnap elmegyek a patikába és hozok egyet. Nekem a calcium columba van csak itthon.

Örülök, hogy a fiúkkal már nem kell mennetek kontrollra. Merlynke aranyos lehetett ahogy gondolom felfújva üdvözölte az orvost :)

Sajnos én a más madarakat nem ismerem, csak azokat próbálom megismerni, akiket tartok.
A nemeseknek kell a kalcium kiegészítés, a calcium kolumba is jó, mert nincs benne foszfor de van benne k.glükonát ( a felszívódás miatt)
Calciweyxolt nem kapsz recept nélkül, mert mint mondtam ez valami tehénellető infúzió. Molnár doki azt mondta ez nagyon jó nekik és nekem ez olyan mintha fehér falra vörös betűkkel írnák, én ezt adom nekik. Régen én is columbát használtam.
Ha a nemesek kalcium szintje leesik akkor elkezd a lábával a rúdon ütemesen dobolni és a szárnyaival is ütemesen csapkod, ha nem pótolod a kalciumot akkor izomgörcsei lehetnek. Ha ez rájuk jön, akkor akár calcimusk injekciót is lehet a vizükbe tenni 1 hétig-10 napig, hogy helyreálljon a kalcium egyensúlya.
Egyéb irányban, mivel nem magevő papagájok más vitamin nem nagyon kell nekik, hiszen a gyümölcsökből-zöldségekből magukhoz veszik.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Valódi név: Czeglédi Balázs

Hozzászólás 2011 ápr. 29, 19:23 
Köszönöm, hogy kielégítettétek a tudásszomjamat... :wink:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 29, 17:51 
Kati, bevallom a nemeseknek külön kalciumot most nem adtam, mivel korábban megjártam pár madaramnál és kissé túladagoltam. Azóta nagyon félek vele. :? Amit te adsz nekik ez a calcyweyzolt, mennyi ideig kell nekik adni? Holnap elmegyek a patikába és hozok egyet. Nekem a calcium columba van csak itthon.

Örülök, hogy a fiúkkal már nem kell mennetek kontrollra. Merlynke aranyos lehetett ahogy gondolom felfújva üdvözölte az orvost :)

Hozzászólás 2011 ápr. 29, 17:16 
Betty írta:
Igen az előzőn végig kotlott, sőt egy héttel tovább is hagytam alatta. Úgy védte, óvta. Fehérje hiány? :? Adnék én nekik tojást de az a baj, hogy nem tudom tőlük elvenni pár órán belül és félek hogy betegek lesznek tőle, ha esetleg megromlik.
Egyedül hétvégén tudom ezt megoldani, lehet holnap viszek is nekik kicsit.

Örülök nagyon, hogy Kincső jól van. Mi is nagyon imádjuk Nyüsző-Merlin kiskirálylányt, Mózesem különösen. :oops:

Betty, milyen kalciumot adsz még pluszban a nemeseknek? Ők sok gyümölcsöt esznek, abból pedig a foszfor kiüti a szervezetükből a kalciumot és azt pótolni kell. (a jákóknak is, pont a múltkor írta emys).
Én Calcyweyxzolt használok, abban sok a kalcium glükonát és az szívódik fel a legjobban, napont 10 cseppet teszek vízbe vagy gyümölcsre fejenként. (az egyébként egy tehén infúzió, fél literes a kiszerelése és majd egy évig lehet használni.)
Tegnap voltam Molnár dokinál, megnézte mind a hármat, nem is kellett a fiúknak labor, mert azt mondta annyira jó kondiban vannak és jól néznek ki. Sámson megismerte és szépen rálépett az ujjára, Mózes szokása szerint kapkodott az ujja után, Merlin pedig meg akarta csípni, mert neki ismeretlen volt. Azt hiszem a 3 dokinak, de különösen emysnek sosem tudom eléggé megköszönni hogy visszahozták Sámsont és Mózes is meggyógyult.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 29, 16:09 
Igen az előzőn végig kotlott, sőt egy héttel tovább is hagytam alatta. Úgy védte, óvta. Fehérje hiány? :? Adnék én nekik tojást de az a baj, hogy nem tudom tőlük elvenni pár órán belül és félek hogy betegek lesznek tőle, ha esetleg megromlik.
Egyedül hétvégén tudom ezt megoldani, lehet holnap viszek is nekik kicsit.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 654 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 33  Következő