Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 589 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 30  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2011 márc. 22, 18:49 
Igen, ez az :thumright:

Warhawk írta:
conure írta:
Itt a tavasz, előkerülnek a színes ruhák:
Kép

Kicsit bizonytalan vagyok... ez egy aranykantáros amazon (Amazona xantholora) hím lenne?

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 márc. 22, 15:19 
conure írta:
Kép

Kicsit bizonytalan vagyok... ez egy aranykantáros amazon (Amazona xantholora) hím lenne?

Hozzászólás 2011 márc. 22, 14:47 
Kép

Valódi név: Szilvi

Hozzászólás 2011 márc. 15, 19:12 
Betty írta:
Ohhh, de nagyon tündérek :lol: A csajszi nem tudja még mire tanítja őket :) Gondolom most még vicces neki, de pár hónap múlva, mikor ugyanazt a "visongatást" nyomják, már bánni fogja, hogy megtanította velük :lol:

Ha az én Petim ilyet tanulna meg akkor tuti megbolondulnék. Mert minden délelőtt amit eddig megtanult azt nyomja folyamatosan. De csak akkor ha senki nincs a szobába. Nem tudok egy szót se kihúzni belőle úgy hogy nekem mondja. Szerintetek mitkéne tennem?

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 márc. 15, 17:17 
Ohhh, de nagyon tündérek :lol: A csajszi nem tudja még mire tanítja őket :) Gondolom most még vicces neki, de pár hónap múlva, mikor ugyanazt a "visongatást" nyomják, már bánni fogja, hogy megtanította velük :lol:

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2011 márc. 15, 11:38 

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 14, 11:49 
Sziszi írta:
Warhawk írta:
A kalitkát időről időre alaposan át kell mosni, fertőtleníteni (de nem mérgező anyaggal).

Ez így egy kicsit paradoxon nem? Mert ami fertőtlenít az bizonyos szinten mérgező is. Vagy nem?

Fogalmazzunk úgy, hogy a madarakra nem mérgező, illetve gyorsan lebomlik. A lentebb említett Ecocid-S pont ilyen.

Hozzászólás 2011 márc. 14, 11:38 
Sziszi írta:
segítsetek nekem légyszíves.
A madaram feje tetején lett egy kopasz folt. Vajon mitől lehet? Én elsősorban a tetvességre gondoltam, mert sokat vakarózik. Bár nem tudom honnan jöhetett, mert nincs tetves állatunk.
Rendszeresen takarítom a kalitkát, Ő is rendszeresen fürdik. Vitaminokat is kap.

Nos mostanra kiderült, hogy csupán kivakarta. Még mindig nőnek új tollak és az nagyon idegesítette. Már kezd neki szépen visszanőni a toll. Nagyon oda kel figyelnem és át kell dörzsölgetnem a fejét minden nap, különben elkezdi vakarni és nem hagyja abba.

Hozzászólás 2011 márc. 14, 11:34 
Warhawk írta:
A kalitkát időről időre alaposan át kell mosni, fertőtleníteni (de nem mérgező anyaggal).

Ez így egy kicsit paradoxon nem? Mert ami fertőtlenít az bizonyos szinten mérgező is. Vagy nem?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 14, 9:40 
MajinVegeta írta:
Köszönöm.Milyen vegyszerrel fertőtlenítsem a kalitkát hpgy ne legyen baja a papagájnak?

Pl: Ecocid-S. Persze nem kell ekkora nagy kiszerelésben venni. ;)

Hozzászólás 2011 márc. 14, 7:54 
Warhawk írta:
MajinVegeta írta:
Szeretnék venni egy Kékhomlokú Amazont. Szeretnék érdeklődni ennek etetéséről,milyen táp kell,milyen gyümölcsök..stb.Tartásáról,pl.hogyan kell tisztítani a kalitkáját...stb.

Úgy látom azért kissé határozatlan vagy, hogy mi lesz a végén :) De nem baj, eleinte érdemes gondolkodni (megbánni úgysem fogod bármit is választasz).

Ugyanaz elmondható mindegyikről. Legfontosabb egy tágas kalitka (jelen esetben ez kb akkora mint egy szekrény). olyan hiba nincs, hogy túl nagyot vennél/készítenél neki. Ennek a takarítása aztán a kalitka kialakításától függ. Ha van rács az alján és van tepsi, akkor az a legjobb szobai kalitkának. Homokot vagy papírt tehetsz az aljára, azzal egész gyorsan lehet tisztítani. Ki kell próbálni melyik jön be jobban neked (de ha papírt teszel még véletlen se legyen benne tűzőkapocs!). A kalitkát időről időre alaposan át kell mosni, fertőtleníteni (de nem mérgező anyaggal).

Etetéshez szerencsére remek kész magkeverékeket lehet venni. Érdemes ezzel nem spórolni, mert olcsó magkeveréknek megvan a maga egészségügyi kockázata). Akármennyire drága vagy jó magkeveréket használsz célszerű kiegészíteni időről időre valami extra csemegével. A magok mellé pedig gyümölcsöt, zöldeleséget is adjál (lehetőleg ne agyon vegyszerezett legyen). Avokádót SOHA ne adj a madaradnak mert az mérgező. Krumplit, babot csak főve szabad adni.

Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ez viszont minden nagypapagájra igaz. Eltérés csak a nemeseknél van, mert azoknak 80% zöldeleséget, gyümölcsöt kell adni a maradék 20% lehet mag. A többieknél kb fordítva vannak az arányok. ;)

Az amazonokról általánosságban annyi mondható el, hogy kissé szeszélyesek, de minden egyed más és más. Nagyon jó hangutánzó képességűek, szépen tisztán képesek utánozni mindenfélét.

Köszönöm.Milyen vegyszerrel fertőtlenítsem a kalitkát hpgy ne legyen baja a papagájnak?

Hozzászólás 2011 márc. 13, 23:42 
MajinVegeta írta:
Sziasztok!

Szeretnék venni egy Kékhomlokú Amazont. Szeretnék érdeklődni ennek etetéséről,milyen táp kell,milyen gyümölcsök..stb.Tartásáról,pl.hogyan kell tisztítani a kalitkáját...stb.
Kérlek írjátok ide.
Várom a válaszokat,fontos lenne
Előre is köszönöm
Üdv

Warhawk elmondott mindent ami fontos.
Tapasztalat alapján viszont megerősítem azt hogy minden egyed más. Nekem az első egy igazi kis kezesbárány volt, bárki megsimogathatta. A mostani viszont csak engem szeret, senki más nem nyúlhat hozzá (ami szerintem nem is baj :oops: :) ). Az viszont igaz hogy hangulat madarak. Ha egy igazi pasit fogsz ki, akkor sokszor előfordulhat hogy a ..........-ba kívánod az akaratossága és az uralkodási vágya miatt. De nem lehet rájuk sokáig haragudni, mert nagyon tudják hogy kell kiengesztelni az embert. Legalábbis az enyém simán levesz a lábamról amikor odajön és elkezd dörgölődzni.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 13, 21:01 
MajinVegeta írta:

Úgy látom azért kissé határozatlan vagy, hogy mi lesz a végén :) De nem baj, eleinte érdemes gondolkodni (megbánni úgysem fogod bármit is választasz).

Ugyanaz elmondható mindegyikről. Legfontosabb egy tágas kalitka (jelen esetben ez kb akkora mint egy szekrény). olyan hiba nincs, hogy túl nagyot vennél/készítenél neki. Ennek a takarítása aztán a kalitka kialakításától függ. Ha van rács az alján és van tepsi, akkor az a legjobb szobai kalitkának. Homokot vagy papírt tehetsz az aljára, azzal egész gyorsan lehet tisztítani. Ki kell próbálni melyik jön be jobban neked (de ha papírt teszel még véletlen se legyen benne tűzőkapocs!). A kalitkát időről időre alaposan át kell mosni, fertőtleníteni (de nem mérgező anyaggal).

Etetéshez szerencsére remek kész magkeverékeket lehet venni. Érdemes ezzel nem spórolni, mert olcsó magkeveréknek megvan a maga egészségügyi kockázata). Akármennyire drága vagy jó magkeveréket használsz célszerű kiegészíteni időről időre valami extra csemegével. A magok mellé pedig gyümölcsöt, zöldeleséget is adjál (lehetőleg ne agyon vegyszerezett legyen). Avokádót SOHA ne adj a madaradnak mert az mérgező. Krumplit, babot csak főve szabad adni.

Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ez viszont minden nagypapagájra igaz. Eltérés csak a nemeseknél van, mert azoknak 80% zöldeleséget, gyümölcsöt kell adni a maradék 20% lehet mag. A többieknél kb fordítva vannak az arányok. ;)

Az amazonokról általánosságban annyi mondható el, hogy kissé szeszélyesek, de minden egyed más és más. Nagyon jó hangutánzó képességűek, szépen tisztán képesek utánozni mindenfélét.

Hozzászólás 2011 márc. 13, 11:54 
Sziasztok!

Kérlek írjátok ide.
Várom a válaszokat,fontos lenne
Előre is köszönöm
Üdv

Hozzászólás 2011 feb. 28, 19:06 
Warhawk írta:
Sziszi írta:
A madaram feje tetején lett egy kopasz folt. Vajon mitől lehet?

Képet tegyél fel róla. Lehetőleg nagy felbontás, közeli, éles. Tudom nehéz, de anélkül csak találgatni lehet. Én pl (pusztán találgatásból) azt mondanám, hogy vedlik.

Hát a fotóval van némi gond, ugyanis nincs itt a fényképezőgép.
a feje tetején már befejezte a vedlést.
Leírás a foltról: :D
kb 2 cm-es részen nincs fedőtoll, és ennek a felén pehely tollak se. A bőrön egy pici pötty pirosat látok, de szerintem az csak a vakarózástól.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 28, 18:49 
Sziszi írta:
A madaram feje tetején lett egy kopasz folt. Vajon mitől lehet?

Képet tegyél fel róla. Lehetőleg nagy felbontás, közeli, éles. Tudom nehéz, de anélkül csak találgatni lehet. Én pl (pusztán találgatásból) azt mondanám, hogy vedlik.

Hozzászólás 2011 feb. 28, 18:45 
segítsetek nekem légyszíves.
A madaram feje tetején lett egy kopasz folt. Vajon mitől lehet? Én elsősorban a tetvességre gondoltam, mert sokat vakarózik. Bár nem tudom honnan jöhetett, mert nincs tetves állatunk.
Rendszeresen takarítom a kalitkát, Ő is rendszeresen fürdik. Vitaminokat is kap.

Hozzászólás 2011 feb. 13, 22:41 
Warhawk írta:
Sziszi írta:
Petike zenét hallgat.

Ebből a madárból még egyszer popsztár lesz.... :lol:

Attól félek én is (meg a szomszédok is) :D De hogy mennyire nem mindegy mi szól!

Hozzászólás 2011 feb. 13, 22:31 
Betty írta:
Nagyon jó fej ez a "tollas Peti" :D Ha jól hallom nevet is közben?

Igen jól hallod. :) Amiket most gyakorol: nevetés, MIVAN, HELLO. Ezeket lehet hallani a felvételen. Remélem nem csak én hallom. Azért vártam eddig a felvétellel, mert most kezd érthető lenni a beszéde. Nem tanul gyorsan és bármi amit tanítok neki azt még véletlenül se mondja. Szigorúan csak azt ami neki tetszik.

És valóban nem szeret egyhelyben ülni. Igazi gézengúz (a rosszabbik fajta). De én így szeretem.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 feb. 13, 20:24 
Nagyon jó fej ez a "tollas Peti" :D Ha jól hallom nevet is közben?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 589 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 30  Következő