Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 589 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 30  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 feb. 13, 19:59 
Sziszi írta:
Petike zenét hallgat.

Ebből a madárból még egyszer popsztár lesz.... :lol:

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2011 feb. 13, 19:28 
Nem tűnik "egyhelyben ülős" madárnak :D

Valódi név: Szilvi

Hozzászólás 2011 feb. 13, 17:54 
Petike zenét hallgat. Így telnek a mi délelőttjeink. :)

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jan. 15, 11:10 
Sziszi írta:
Veszekedés anyu és a Peti között...

Fő az összhang ;)

Hozzászólás 2011 jan. 15, 10:03 
Veszekedés anyu és a Peti között.:
anyu: jaj de rossz vagy
Peti: nem
anyu: dehogynem
Peti: nem

Hozzászólás 2011 jan. 1, 16:51 
Ezúton kívánok nagyon Boldog Új Évet mindenkinek.

Petikének megvan az első kedvenc „szava”. :) Mindig amikor megcsíp, akkor szoktam mondani hogy AU. Na ez annyira tetszik neki, hogy tegnap délután óta folyamatosan ezt hajtogatja. Mást nem is lehet tőle hallani, csak hogy AU. De ezt szinte szünet nélkül. Anyuval azon röhögünk, hogy aki nem tudja hogy milyen madaram van, az biztos azt hisz, hogy valakit nyúzunk. Tehát tegnap délután óta csak ezt lehet hallani a lakásban hogy: AU AU AU AU AU AU AU

Hozzászólás 2010 dec. 28, 22:54 
Betty írta:
Sziszi, Én javasolnám, hogy a madár szobájába hagyd égve a villanyt, illetve a petárdázás idejére kapcsolj be egy rádiót, hogy ne csak a kinti zajra figyeljen a madár. Ha nem lesz teljesen egyedül a lakásban, akkor az otthon lévők közül valaki beszélgessen hozzá addig míg le nem nyugszanak a fiatal petárdázók. Legalábbis Én így fogok tenni.

A villanyt mindenképpen égve hagyom. Szerintem már délután elkezdik a durrogtatást. Majd akkor meglátom mennyire ilyed meg. Ha nagyon akkor nem megyek sehova. Anyu itthon lesz. Ő felnéz majd hozzá. Remélem nem lesz gond.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 dec. 28, 21:11 
Sziszi, Én javasolnám, hogy a madár szobájába hagyd égve a villanyt, illetve a petárdázás idejére kapcsolj be egy rádiót, hogy ne csak a kinti zajra figyeljen a madár. Ha nem lesz teljesen egyedül a lakásban, akkor az otthon lévők közül valaki beszélgessen hozzá addig míg le nem nyugszanak a fiatal petárdázók. Legalábbis Én így fogok tenni.

Hozzászólás 2010 dec. 28, 19:46 
Sziasztok. Remélem mindenki jól van. Nagyon izgulok a szilveszter miatt. Nem leszek itthon és nem tudom a Petike hogy fog reagálni a durrogásra. Van olyan hogy szinte senki nem durrog, de volt olyan is hogy körbe minden szomszéd. Remélem most nem lesz senki itt a közelbe. Ha viszont igen, akkor nem tudom hogy fog reagálni és nem is leszek itthon. Tavaly mindenki körbe nyomta a tűzijátékot, a kutyánk annyira megijedt, hogy be kellett hozni a lakásba. Több mint 1 nap volt míg teljesen megnyugodott.

Hozzászólás 2010 dec. 19, 22:06 
Sziszi írta:
mizo írta:
ha most bármi olyasmit ráhagysz ami nem helyes azt később sokkal nehezebb lesz rendbe hozni.

Nem hagyok rá semmit. Nagyon következetes vagyok. A korát úgy értettem, hogy vannak dolgok amiket még nem tanult meg.

Ügyes vagy! Meglátod, a következő már sokkal egyszerübb lesz!!! :mrgreen: :mrgreen:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Hozzászólás 2010 dec. 19, 21:50 
mizo írta:
ha most bármi olyasmit ráhagysz ami nem helyes azt később sokkal nehezebb lesz rendbe hozni.

Nem hagyok rá semmit. Nagyon következetes vagyok. A korát úgy értettem, hogy vannak dolgok amiket még nem tanult meg.

Hozzászólás 2010 dec. 19, 21:11 
Sziszi írta:
mizo írta:
Hát én nem a te embered vagyok, én sosem tanítottam az enyéimet, azt mondják amihez kedvük van, főképpen az unokáimtól tanultak beszélni. Nekünk fontosabb hogy szelidek, kedvesek legyenek, hogy ne kelljen lesni, ha valamelyik a gyerekekhez repül, hanem tudjuk hogy nem bántják őket.

Az amazont azért is jó ha az ember megtanítja beszélni, mert később amikor elér a kamasz korba akkor nem kiabálni, hanem beszélni fog. És hát a beszéd az halkabb mint a kiabálása. A szelidséggel kapcsolatban teljesen igazad van. Nagyon igyekszen én is a lehető legjobbat kihozni belőle. De sokmindenhez Ő még kicsi. Most 5,5 hónapos.

Az nem baj, hogy még kicsi, attól azért lehet nyesegetni. Ne felejtsd el, hogy olyanok mint a gyerekek , ha most bármi olyasmit ráhagysz ami nem helyes azt később sokkal nehezebb lesz rendbe hozni. Nálunk ez már úgy működik, mint a sokgyerekes családoknál, az új madár nagyon sokat tanul a régiektől, szinte észrevétlenül nevelgetik. :D Ha a sapisok nagyon hangosak, akkor pl. Sámsonnak van egy üvöltése, nem tudom mit jelenthet de gondolom valami " kussoljatok má mert odamegyek!!!!!!!" vagy ilyesmi, mert utána olyan csend lesz, hogy a légy zümmögését is hallani, úgyhogy elrendezik egymást szépen. :D :D :D

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2010 dec. 19, 20:37 
mizo írta:
Hát én nem a te embered vagyok, én sosem tanítottam az enyéimet, azt mondják amihez kedvük van, főképpen az unokáimtól tanultak beszélni. Nekünk fontosabb hogy szelidek, kedvesek legyenek, hogy ne kelljen lesni, ha valamelyik a gyerekekhez repül, hanem tudjuk hogy nem bántják őket.

Az amazont azért is jó ha az ember megtanítja beszélni, mert később amikor elér a kamasz korba akkor nem kiabálni, hanem beszélni fog. És hát a beszéd az halkabb mint a kiabálása. A szelidséggel kapcsolatban teljesen igazad van. Nagyon igyekszen én is a lehető legjobbat kihozni belőle. De sokmindenhez Ő még kicsi. Most 5,5 hónapos.

Hozzászólás 2010 dec. 19, 18:58 
Sziszi írta:
Édesek lehetnek. Hát nálunk a csomó se akadály. A plüss figurájának van kötélből a farka (víziló szerű valami) és annak van a végén csomó. Jó erősre meg van húzva. Én nem tudom egy könnyen kicsomózni. Petikének ez se akadály. Kb. 5 perc alatt megvan vele. Ezért vagyok nagyon meglőve hogy mivel kössem le a figyelmét. És mindig azt csinálja amit Ő akar. Nagyon nehéz a figyelmét felkelteni az irányomba. Persze ha szotyi van a kezembe akkor bármit megtesz.
Viszont várom a tanácsokat beszéd tanítására. Az alap taktikát tudom, csak az a baj, hogy nincs türelme hozzá.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2010 dec. 19, 18:06 
mizo írta:
Sziszi írta:
mizo írta:
Hát én akkor nagyon szerencsés vagyok. Az én fiaim tök jól eljátszanak mindenféle játékkal, igaz hogy a nemes specialitása a gyufaszálgyártás. :D De az még bőven belefér a viselhetős kategóriába. :mrgreen:

Hát eleinte nálunk is a gyufaszál gyártás volt, de akkor még gyenge volt. Mostanra már a gyufaszálat is tovább lehet rágcsálni és fűrészport készíteni. Ő is nagyon jól eljátszik mindennel, csak arra kell gondolnom hogy nagyon erős és a játék a szétszedés. De nagyon cuki, mert az ülőrudat még véletlenül se rágja szét. Azon még a fa kérge is rajta van. Teljesen sértetlen. :)

Nálunk az ülőrúd a legmenőbb,az a rágás tárgya, a bőrt nem rágják szét, hanem ahogyan a szálak meg vannak csomózva, hát a csomót bontogatják napszámra, órákig el tudnak molyolni vele. :)

Édesek lehetnek. Hát nálunk a csomó se akadály. A plüss figurájának van kötélből a farka (víziló szerű valami) és annak van a végén csomó. Jó erősre meg van húzva. Én nem tudom egy könnyen kicsomózni. Petikének ez se akadály. Kb. 5 perc alatt megvan vele. Ezért vagyok nagyon meglőve hogy mivel kössem le a figyelmét. És mindig azt csinálja amit Ő akar. Nagyon nehéz a figyelmét felkelteni az irányomba. Persze ha szotyi van a kezembe akkor bármit megtesz.
Viszont várom a tanácsokat beszéd tanítására. Az alap taktikát tudom, csak az a baj, hogy nincs türelme hozzá.

Hozzászólás 2010 dec. 18, 10:26 
Sziszi írta:
mizo írta:
Hát én akkor nagyon szerencsés vagyok. Az én fiaim tök jól eljátszanak mindenféle játékkal, igaz hogy a nemes specialitása a gyufaszálgyártás. :D De az még bőven belefér a viselhetős kategóriába. :mrgreen:

Hát eleinte nálunk is a gyufaszál gyártás volt, de akkor még gyenge volt. Mostanra már a gyufaszálat is tovább lehet rágcsálni és fűrészport készíteni. Ő is nagyon jól eljátszik mindennel, csak arra kell gondolnom hogy nagyon erős és a játék a szétszedés. De nagyon cuki, mert az ülőrudat még véletlenül se rágja szét. Azon még a fa kérge is rajta van. Teljesen sértetlen. :)

Nálunk az ülőrúd a legmenőbb,az a rágás tárgya, a bőrt nem rágják szét, hanem ahogyan a szálak meg vannak csomózva, hát a csomót bontogatják napszámra, órákig el tudnak molyolni vele. :)

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2010 dec. 17, 22:01 
mizo írta:

IDRE tag

Hozzászólás 2010 dec. 17, 21:37 
mizo írta:
A nemesek viszont tollas angyalok, ők állandóan kinn vannak, ha otthon vagyok, elüldögélnek a játszóterükön és szépen elnézegetnek, elbeszélgetnek magukban vagy ülnek rajtam (most is) és csendesen sorjázzák a fülemet vagy fésülgetik a csőrükkel a hajamat. :lol:

A fiúk..... :)

Hozzászólás 2010 dec. 17, 21:00 
Sziszi írta:
mizo írta:
Igen, ő egy kékhomloku. Az az igazság, hogy ahol dolgozom van ott egy kereskedés, ahol kalitot, játszóteret és játékokat árulunk. A vevők szoktak képeket küldeni. Van egy család Pécsen, nekik 2 kékhomlokujuk van és ők is vittek már többféle játékot, eddig még nem panaszkodtak, hogy gyengék lennének a játékok.

Nem mondom hogy gyengék. Félre ne érts. Ez egyén függő. Most nincs itt a fényképezőgép így nem tudok feltenni képet, de hidd el hogy Őt nem bírná ki. Nagyon kemény. Mondjuk kell is neki az edzés mert nagyon sok az energiája. Minden nap kb. 4-5 órát kint van, abból 1 óra tréning. Ez úgy néz ki, hogy mászatás a mászófán, hívó szóra repülés hozzám, különböző faanyagok odaadása és szétrágása. Mindez majd 1 órán keresztül. Ezek után még mindig annyi energiája van hogy alig lehet bírni vele. És mindez úgy hogy egész nap tornázik bent a kalitkába és rágcsál.

Az igen! Hát nálunk más a felállás, a feketesapkások tényleg nem lehetnek kinn felügyelet nélkül, mert ők is nagyon elevenek, állandó felügyeletet igényelnek. A nemesek viszont tollas angyalok, ők állandóan kinn vannak, ha otthon vagyok, elüldögélnek a játszóterükön és szépen elnézegetnek, elbeszélgetnek magukban vagy ülnek rajtam (most is) és csendesen sorjázzák a fülemet vagy fésülgetik a csőrükkel a hajamat. :lol:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2010 dec. 17, 20:55 
Sziszi írta:
Warhawk írta:
Eleinte voltak vérző sebek rajtam, de mostanra már kezd ritkaság számba menni az ilyen "baleset".

Hát vérző sebeim nekem is szoktak lenni, de az mind véletlen műve és nem a csőrétől, hanem a körmétől. Ha valami miatt elveszti az egyensúlyát akkor hatol a husomig a körme.

Warhawk írta:
A bőr játékok időtállósága csak a bőr vastagságától függ. Nálunk a vékonyabbat úgy harapta ketté mintha ott sem lett volna. A valamivel vastagabb viszont kitartott (valószínűleg rágósabb volt).

Most adtam neki oda egy régi kutya pórázt, ami nagytestű erős kutyának való. A bőr 4 mm vastag és 2 cm széles, és a keményebb fajta. Már megkezdte. :)

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 589 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 30  Következő