Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 581 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 30  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Mátyás Gábor

Hozzászólás 2010 jan. 27, 18:11 
A verebek nálam sem eszik a fürtöskölest. Elég ritkán nyúlnak hozzá.

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

Valódi név: Bővíz Marcell

Hozzászólás 2010 jan. 27, 18:11 
Nálam se eszik nagyon. Mindig utoljára marad és még akkor se nagyon eszik meg, már kiabálnak az új kajáért. A napraforgót meg a kendert szeretik a legjobban.

Valódi név: Csiba Attila

Hozzászólás 2010 jan. 27, 17:12 
Szasztok, nálatok milyen kajeszt részesíttenek elonyben a verébpapeszok? Mert nálam nem nagyon kamelják a kolest a kis ínyencek. Ez a része a kajának mindig utoljára marad.

Hozzászólás 2010 jan. 25, 15:18 
Nem értem karel hogy mi a bajod velem, de ezt egy szakkönyv írta, hogy a verebeknél érdemes lyuggatott cinklemezből készíteni az odú alját és alá egy kis vizet elhelyezni. Nem hinném, hogy ez olyan nagymértékű párolgást okozna, hogy a fióka szempontjából káros lenne. Bizonyára a verebeknél enélkül is ki tudnak kelni a fiókák, nem is írtam hogy szükséges.

Hozzászólás 2010 jan. 24, 22:30 
Szerintem a verébpapagájnál párásítás nélkul is mukodik a dolog, ha jó a pár. Egyre kell nagyon vigyázni, hogy még véletlenul se legyenek rokonok a madarak. Azt hogy nem koltenek valakinél, szerintem nem kell tragikusan felfogni, náluk ki kell várni. Van olyan párom amelyik egy héttel az osszeállítás után már tojásokat produkált, van olyan amelyik eddig csak uraset tojt, és van olyan is amelyik még nem produkált semmit. Nálam a fekvo odu vált be, annak is a legeldugodtabb sarkában ul a tojó. jellemzoen "nagyon ulnek", az enyémeket úgy kell levadászni a tojásokról.

Hozzászólás 2010 jan. 24, 22:07 
Szia!
Piff, ezt most "megkaptam"....
Csakhogy:
Firebird írta:
Ha az odú alá helyezel egy kis tál vizet az nem árthat, csak segíti a fiókák világra jövetelét.

Van(nak) ilyen faj(ok) is. De ne gondold hogy ez általános.
Merthogy: A tojás környezetében lévő magas páratartalom megakadályozza a tojás víztartalmának a tojáshéj pórusain keresztül történő normális párolgását. Ennek következtében a tojás vízvesztesége az inkubáció időtartama alatt nem lesz kielégítő, emiatt pedig a légkamra nem fog megfelelő ütemben nőni, a héj feltörése és a kelés késik és elhúzódó lesz, a fiókák gyengék. Tünetek: a fiókák pelyhe piszkos, összeragadt. A ki nem keltek többsége pedig a héj feltörés pillanatában pusztul el, ugyanis az el nem párologtatott víztől megfulladnak.

.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 jan. 24, 22:01 
Firebird írta:
A magas páratartalom alatt nem azt értem hogy helyezz el a szobában egy kád forró vizet, és minimum 100%-os páratartalmat biztosíts a madaraknak. Ha az odú alá helyezel egy kis tál vizet az nem árthat, csak segíti a fiókák világra jövetelét.

A keltetőben a kelést megelőző két napban szokás megemelni a páratartalmat, hogy a fiókák esetleges feltapadását megakadályozzák. Fészkelőodú esetében nem tudom, hogy mikor van vagy van-e egyáltalán szükség ilyesmire.

Hozzászólás 2010 jan. 24, 21:34 
A magas páratartalom alatt nem azt értem hogy helyezz el a szobában egy kád forró vizet, és minimum 100%-os páratartalmat biztosíts a madaraknak. Ha az odú alá helyezel egy kis tál vizet az nem árthat, csak segíti a fiókák világra jövetelét.

Hozzászólás 2010 jan. 24, 20:41 
Sziasztok!

Firebird írta:
A magas páratartalom fontos a tojások szempontjából,....

Ez nem igaz! Az ideális páratartalom az, ami fontos a tojásokban fejlődő embrió számára!
A magas páratartalom ugyan úgy az embrió halálát fogja okozni, mint az alacsony páratartalom.... (azaz hogy az "ugyan úgy"-al hülyeséget beszélek, mert csak a végeredmény lesz ugyan az, de a "hogyan" az más lesz.)

.

Valódi név: Mészáros Gábor

Hozzászólás 2010 jan. 24, 20:21 
Köszi:) akkor próbálkozok

Hozzászólás 2010 jan. 24, 17:36 
Szia immortal!
A magas páratartalom fontos a tojások szempontjából, de szerintem nem ez a te gondod, ha nincsenek tojások. Lehet hogy a madaraid még nem ivarérettek, vagy csak az egyik nem az. A verébpapagájok általában kb 1 éves koruk után válnak ivaréretté. Adj nekik többféle, gallyat, vagy fűrészport, ők majd kiválogatják a nekik megfelelőt. Az is lehet hogy ugyan már ivarérettek, de még csak kis ideje. Ilyenkor még szükséges egy kis idő mire szaporulatuk lesz. Adj nekik sok tojást, fehérjét és előbb utóbb biztos sikerrel jársz. A félénkséggel nem nagyon lehet mit kezdeni, egy idő után majd megszoknak. Most indítottam a blogomat ami a verebekről szól, ha érdekel nézd meg. Nemsokára én is elkezdem majd szaporítani az enyéimet, és akkor mindent le fogok írni velük kapcsolatban. http://verebpapagaj.hu

Valódi név: Mészáros Gábor

Hozzászólás 2010 jan. 24, 13:41 
sziasztok! azzal a kérdéssel fordulok hozzátok hogy most kezdtem el foglalkozni a veréb papagájokkal és nem sok mindent találtam a költésükkel kapcsolatban nekem van egy párom gyakran párzanak is de nincsenek tojások meg ha észrevesznek azonnal mennek az oduba. Az odu aljára tettem fűrészport is de nem tudom hogy kell e még valamit rakni nekik fűzfát vagy a páratartalom is nagyon számit? kérlek irjatok le mindent a tenyésztéssel és a költéssel kapcsolatban köszönöm előre is üdv!

Hozzászólás 2010 jan. 24, 11:57 
Hát az nem semmi! Lehet azt kéne inkább tenyésztenem :D

Hozzászólás 2010 jan. 23, 23:29 
A xanthops ára Cshországban cca 40000.-Fotintnak felel meg/darab

Hozzászólás 2010 jan. 18, 15:29 
Elindítottam új honlapom, ami a verébpapagájokról fog szólni. Blogszerűen írok bejegyzéseket, és az én madaraimon keresztül mutatom be a verebek viselkedését, tenyésztését, előnyeiket, hátrányaikat stb úgy hogy azt akár egy kezdő is utánam tudja csinálni. Mindennek a célja a verébpapagájok népszerűsítése Magyarországon, és segítség a kezdőknek.
Ha kíváncsi vagy ugorj be hozzánk: http://verebpapagaj.hu

Hozzászólás 2010 jan. 9, 20:52 
Jobb nem. Minden verébpapagájos weboldalon és könyveben is azt írják, hogy mivel nagyon territóriális a viselkedésük ezért, agresszívek lehetnek egymással. Sőt még olyan kalitkákba se nagyon szabad párokat tartani amiből látják a másik párt.

Hozzászólás 2010 jan. 9, 17:03 
Sziasztok.Veréb papagájt lehet kolóniában tartani.Persze elég nagy helyen.

Hozzászólás 2010 jan. 1, 13:49 
Boldog új évet mindenkinek!

Amúgy ti mikor szoktátok elkezdeni a verebeket a költési időszakra táplálni? Szóval ezt az E-vitaminos kúrát mikor kell elkezdeni?

Hozzászólás 2009 nov. 8, 14:16 
Sziasztok ..!
verébpapagáj tojót keresek ha lehet idei ...(kék ,zöld, vagy más szinis érdekel)

Hozzászólás 2009 nov. 5, 10:43 
Kerestem képeket google-n a xanthopsról és szerintem ez egyértelműen szürkehátú verébpapagáj fakó színváltozata. Ha megnézitek a xanthops adatlapját ott van hogy 14-15 cm és a fajának a legtermetesebb képviselője. Másrészt annak barnás csőre van a szürkehátúnak, ahogy ennek is semmi barna nincs a csőrében. Nekem ezek túntek fel első ránézésre.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 581 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 30  Következő