Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 589 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 30  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Szilvi

Hozzászólás 2010 okt. 8, 21:08 
Sziasztok!

Örömmel tudatom, hogy itt van az új amazon madaram. Neve még nincs. Méretileg kb 1 fejjel nagyobb mint Pepe volt.

Kép

Valódi név: K Zsuzsanna

Hozzászólás 2010 szept. 23, 20:55 
gavesz írta:
Én ismerem a tenyésztőt mivel közel lakok hozzá.Neve:Ripszám Imre,Kozármisleny,06-72/371942

Köszönöm! felhivom és beszélek vele.Isten vagy.

Valódi név: Kovács Gábor Péter

Hozzászólás 2010 szept. 23, 9:46 
Pár éve nekem is volt,de a hangja az rettenetes ezért én tuladtam rajta.Amikor én beszéltem vele akkor még volt neki egy tavalyi és egy idei müllerje és a pár......................

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 szept. 23, 9:38 
Kíváncsi vagyok mi jót tud mondani!

Valódi név: Kovács Gábor Péter

Hozzászólás 2010 szept. 23, 9:19 
Én ismerem a tenyésztőt mivel közel lakok hozzá.Neve:Ripszám Imre,Kozármisleny,06-72/371942

Hozzászólás 2010 szept. 22, 20:36 
zsuzsanna írta:
Megtudnád adni a tel.számát, cimét, vagy mailt?

Sajna még a nevét sem tudom, mikor hirdetett akkor beszéltem vele.

Hozzászólás 2010 szept. 22, 14:29 
conure írta:
dobozostej írta:
Én asszem idén vagy tavaly láttam eladó müller amazonokat az expresszen. 80-100e Ft volt az áruk. Ha ennyire nehezen tenyészthető, miért lenne enniy az áruk? :?

Ezt a kérdést valamennyi papagájnál fel lehetne tenni. Vajon mitől annyi, amennyi az ára. Ebben az esetben bizonyára közrejátszik, hogy a vadon fogottakkal elárasztották Európát, és potom pénzért árulták őket. Meg talán az is, hogy házikedvencnek nem elterjedt.
Egyébként az a kozármislényi tenyésztő hirdette tavaly is, és az idén is a szaporulatot, és marha nehezen tudta csak eladni, ha egyáltalán eltudta. Egyébként Ő mondta nekem, hogy azért adja csak el az első fiókákat, mert akkora ordítást csinálnak, hogy a környéken nem lehet megmaradni.

Megtudnád adni a tel.számát, cimét, vagy mailt?

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 22, 9:23 
conure írta:
Egyébként Ő mondta nekem, hogy azért adja csak el az első fiókákat, mert akkora ordítást csinálnak, hogy a környéken nem lehet megmaradni.

Így mondjuk érthető, hogy nem tolonganak érte akik házikedvencnek szeretnék... :roll:

Hozzászólás 2010 szept. 22, 8:19 
dobozostej írta:
Én asszem idén vagy tavaly láttam eladó müller amazonokat az expresszen. 80-100e Ft volt az áruk. Ha ennyire nehezen tenyészthető, miért lenne enniy az áruk? :?

Ezt a kérdést valamennyi papagájnál fel lehetne tenni. Vajon mitől annyi, amennyi az ára. Ebben az esetben bizonyára közrejátszik, hogy a vadon fogottakkal elárasztották Európát, és potom pénzért árulták őket. Meg talán az is, hogy házikedvencnek nem elterjedt.
Egyébként az a kozármislényi tenyésztő hirdette tavaly is, és az idén is a szaporulatot, és marha nehezen tudta csak eladni, ha egyáltalán eltudta. Egyébként Ő mondta nekem, hogy azért adja csak el az első fiókákat, mert akkora ordítást csinálnak, hogy a környéken nem lehet megmaradni.

Valódi név: Szilvi

Hozzászólás 2010 szept. 21, 22:41 
zsuzsanna írta:
conure írta:
Aha! Hát ehhez én nem értek :oops: Főleg ahhoz nem, hogy egy "fajta" mind a kettő :oops:

Conure mond valamit. Láttad a szülőket? Mert elvileg 2 párnak kell lenni.

Igen láttam a szülőket. És igen 2 külön pár, de attól mind a két pár amazon. Nincs nagy különbség a sárga és a kékhomlokú között. Nemúgy mint a venezuelai és a kékhomlokú közt. Nem csak a méret más, de a venezuelainál a kékhomlokú hangulata sokkal változékonyabb. Ilyen különbségről a sárga és kék között nem tudok. (bár attól lehet)

Hozzászólás 2010 szept. 21, 21:37 
Warhawk írta:
Esetleg érdemes lehet megpróbálkozni egy különösen magas rönkodúval (másfél két méter?) és tavasszal a költési idény kezdetekor mézet és virágot is adni nekik, mert ezt a természetben is fogyasszák.

Próbáltam már sokmindent. Akinél volt évekig, nem evett répát, almát, csiráztatott magot. tojást sem. Nálam már ez kibővült körtével, de a szilvát véletlenül sem, a meggy néha sorolhatnám. Legujjabban pesdig répa és alma. na meg mag. nincs szivem hozzá, de rá fogom kényszeriteni változatossabb étrendre.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 21, 21:32 
Esetleg érdemes lehet megpróbálkozni egy különösen magas rönkodúval (másfél két méter?) és tavasszal a költési idény kezdetekor mézet és virágot is adni nekik, mert ezt a természetben is fogyasszák.

Hozzászólás 2010 szept. 21, 21:28 
Warhawk írta:
zsuzsanna írta:
[Ugy gondolom legrosszabb a nemes. Na azt be kell zárni. Tudja egy nappal előtte, hogy esni fog és akkor kibirhatatlan.

Ha az én madaram kiengedi a hangját, akkor leesnek a képek a falról... :lol:

Visszatérve a témához, meg kellene keresni azt akinél szaporodtak, talán elárulja a titkot... ;)

nem tudom ki az. Valami olyasmit olvastam, hogy nem stimmelt elsőre a pár, aztán kicserélte az egyiket, ennyi idő után már összeszoktak a viselkedésük erre utal. De majd a következő tavasz...lehet hogy máshová kéne tenni őket. Mindegy. van idő. ha nem lessz szaporulat akkor sem történik semmi.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 21, 21:22 
zsuzsanna írta:
[Ugy gondolom legrosszabb a nemes. Na azt be kell zárni. Tudja egy nappal előtte, hogy esni fog és akkor kibirhatatlan.

Ha az én madaram kiengedi a hangját, akkor leesnek a képek a falról... :lol:

Visszatérve a témához, meg kellene keresni azt akinél szaporodtak, talán elárulja a titkot... ;)

Hozzászólás 2010 szept. 21, 21:18 
dobozostej írta:
Ellenben én azt olvastam róla, hogy a legcsendesebb, és nyugodtabb

Valaki azt mondja hangosak, engem is megijesztettek ezzel. De csak akkor kiabálnak ha esek az eső, azt nagyon szeretik de nem is kiabálás hanem mint a szamár talán ahhoz tudnám hasonlitani. Ugy gondolom legrosszabb a nemes. Na azt be kell zárni. Tudja egy nappal előtte, hogy esni fog és akkor kibirhatatlan.Az ara meg egyenesen félelmetes. Viszatérve a müllerre, annyit tudok hogy az amazononál tavasszal van a tojó idő. Igaz, tavasszal láttam hogy etették egymást délelőtti időben. Visszanéztem a kamerát de nem találtam semmit ami megzavarhatta őket. Nem messze tőlük viszont vannak hullámosok, remélem nem sokáig már azok állandóan pofáznak. Talán ez volt a baj. nem t u d o m

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2010 szept. 21, 21:08 
Ellenben én azt olvastam róla, hogy a legcsendesebb, és nyugodtabb

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2010 szept. 21, 21:07 

Valahol olvastam, hogy 17m-es odút is találtak, amiben a fészke volt.

Hozzászólás 2010 szept. 21, 21:02 
Ja ! és a németektől veszik most a jákót, mert romániában csillagászati áron ven. Na ezek a kereskedők!

Hozzászólás 2010 szept. 21, 21:01 
conure írta:
Pedig vadon fogottat rengeteget hoztak be, de hogy hova tűntek az kérdés. Fiatalokat meg azért nem árulnak mert nincs :lol:

szerintem kivitték a románok és az olaszoknak eladták. ezek mindent megzabálnak. Náluk már veréb sincs, a fecskéket meg egyenesen imádjág. A hullámosokat meg unják. Legutóbb volt pofájuk 400 ft.-ot adni darabjáért, a zebrákat pedig 250-300.-ért keresték

Hozzászólás 2010 szept. 21, 20:57 
Pedig vadon fogottat rengeteget hoztak be, de hogy hova tűntek az kérdés. Fiatalokat meg azért nem árulnak mert nincs :lol:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 589 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 30  Következő