adam92 írta:
Szavosz írta:
Sziasztok! Mivel nemcsak a fórumon hanem a madarazásban is új vagyok, szeretném tanácsotokat kérni. Rozella páromnak kb két hete akasztottam fel az odút, mostanra meg azt értem el, hogy a tojó néha-néha belekukkantson, és valami fészekrakási kényszert is beindítottam, de sajnos csak a tojóban. A napokban többször is hívta a hímet pározni, de az mindig finoman elkópolta. Nem tudjátok hogy a hímet is mivel lehetne egy kicsit beindítani?
Tavaly szépen költöttek nekem, csak pont egy hónappal maradtam le a fiókákról, mert amikor rakták a tojásokat, a hímem még akkor nem volt ivarérett, szóval most lenne nekem az első igazi év élesben, a költést már gyakorolták eleget. 

Elkezdted az odu felrakás előtt a felkészítést? (lágyeleség, csíráztatott magvak)
Igen, februártól kapnak minden nap valami mást a tojás mellé, főtt krumplit, túrót, sajtot, reszelt répát, almát, stb. Csíráztatott magvakat nem kapnak, mert elég béna vagyok a csíráztatásban, egyszer próbálkoztam, akkor is egy nagy tál rothadt bűzös magvon kívül mást nem értem el. Az nagyon nagy baj hogy nem kapnak? :/ Amúgy az énekes párom is ugyan ezt csinálja, csak ők nem ennyire látványosan, ott a tojó beletörődött... Viszont most én kétségbe vagyok esve a rozik miatt.