Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1174 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 59  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Ficsor János

Hozzászólás 2012 feb. 22, 21:42 
sziasztok megtudnátok nekem mondani hogy ez a szépség milyen nemű lehet most lesz2éves én rubint fahéjnak tippelem de nem-tudom megmondani hogy Ő milyen színű lene +ivarú
Előre is Köszönöm .

Csatolmányok:
20120222038.jpg
20120222038.jpg [ 130.97 KiB | Megtekintve 2780 alkalommal. ]
20120222038.jpg
20120222038.jpg [ 130.97 KiB | Megtekintve 2780 alkalommal. ]

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 feb. 16, 17:03 
Danonino írta:
de azt még egy se monda hogy akkor mit is kezdjek vele? gyógyítható? elmúlik? csapjam agyon? vagy mi legyen a rozellával?

De, el lett mondva (és szerintem nem téged szidnak). Még konkrétabban: mindenképp el kell vinni orvoshoz, hogy megvizsgálhassák és megállapítsák mi is a baja. Mert ha csak így "látatlanba" távolról mondunk valamit, az lenne a felelőtlenség. Több fajta probléma is lehet a madárral. HA a legveszélyesebb van, akkor az már régen rossz, de minek ijesztgessünk valakit mindenféle laborvizsgálat nélkül? Még az is kiderülhet, hogy semmi komoly. Azért nem megoldás, hogy akkor "kinyírod" és utána fellélegezhetsz, mert ha valóban valami fertőző probléma volt, akkor csak magadat nyugtattad meg, de ettől még a teljes állományod fertőzött lehet. Tehát nem csak a madár és a saját megnyugtatásodra kell a vizsgálat, hanem a teljes állományod érdekében van rá szükség.

Valódi név: Cséplő Dániel

Hozzászólás 2012 feb. 16, 16:49 
tasi írta:
Ezzel csak az a gond, hogy nem feltétlenül kell egy légtérben lenniük, hogy elkaphassák!
A kórokozókat Te is át tudod vinni rájuk amikor gondozod őket... :?

eddig tök jó hogy 10 elmondták minek hoztam haza meg minden egyéb, meg kaptam hogy hülye vagyok, oké ez mind szép és jó az vagyok.. de azt még egy se monda hogy akkor mit is kezdjek vele? gyógyítható? elmúlik? csapjam agyon? vagy mi legyen a rozellával?
ott tartok, hogy van, hullik a tolla de nő is, tehát nem kopasz sehol se, nem gubbaszt egy ágon és bambul maga elé. élénk és eszik rendesen. most olyan vélemény kéne hogy mi legyen vele!
köszönöm

Hozzászólás 2012 feb. 15, 12:54 
köszi!

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2012 feb. 14, 18:37 
Szia tom0919!

Van ivari különbség. A hímek általában testesebb, nagyobb a fejük, erősebb a színűk, a pofájukon nagyobb kiterjedésű fehér rész látható. Persze van jó pár olyan tojó, ami nagyobb és szebb, mint egy gyengébb hím.

Hozzászólás 2012 feb. 14, 12:19 
Sziasztok!
Fiatal korban az ivari különbségekre utaló jelek vannak a rozelláknál?

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2012 feb. 10, 20:59 
Danonino írta:
hát valami ilyesmi igen. de holnap rakok fel képet. ahm meg nem kapta el a többi, mert a többi kint van az udvaron ő meg bent egy épületbe!

Ezzel csak az a gond, hogy nem feltétlenül kell egy légtérben lenniük, hogy elkaphassák!
A kórokozókat Te is át tudod vinni rájuk amikor gondozod őket... :?

Hozzászólás 2012 feb. 10, 20:30 
hát valami ilyesmi igen. de holnap rakok fel képet. ahm meg nem kapta el a többi, mert a többi kint van az udvaron ő meg bent egy épületbe!

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 10, 19:54 
Ha PBFD, akkor jobban jársz ha mihamarébb kiderül. De még akkor is lehetséges, hogy a teljes állomány fertőzött lett. Szerencsére ehhez nem kell szakértőnek lennie az orvosnak. Vérből kimutatható.

A tollai amik kiesnek hogy néznek ki (állapotra)?

Kép

Hozzászólás 2012 feb. 10, 18:32 
az a baj olyan helyen lakok ahol nem értenek nagyon a madarakhoz egy állatorvos se. most az összes madártól még a párjától is távolabb raktam...

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 10, 12:19 
Meg kellene vizsgáltatni, nehogy még annál is komolyabb baja legyen, mint amire gondolunk...

Hozzászólás 2012 feb. 10, 12:00 
Valóban valami betegsége van a madárnak. ami eddig kinőtt neki farok tolla és a lenti képen is látszik. mind kihullott. sőt már máshol is elég erősen hullik a tolla. ez a betegség gyógyítható? vagy idővel jobb lesz?

Hozzászólás 2012 feb. 7, 1:10 
Nimfanatikus írta:
Danonino írta:
na ennyit javult 3 hét alatt a rozellám!

Danonino, ez a madár franciavedléses, azért nőnek vissza a tollai, mert túlélte a vírust, viszont ügyesen bevitted az állományodba.

Ilyen madarat NEM szabad ingyen sem elhozni!!!!!

Mondom nem én hoztam! Ahm meg nem vittem be az állományba, külön van az összes többitől, csak a párjához van közel, de vele se érintkezik csak látják egymást.

Hozzászólás 2012 feb. 6, 17:02 
Bocs, circo vírus.
A másik madár nem az evezőket tépi ki.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 6, 16:56 
Annyi mindenre mondják, hogy "Francia vedlés", hogy már nem tudom mire gondolsz....

"A francia vedlés onnan kapta a nevét, hogy először Franciaországban észlelték. Elsősorban hullámos papagájokon szokott előfordulni, de észlelték már más fajokon is. A fiókák a kirepülés előtt kihullajtják a nagy evező és kormánytollaik nagy részét, valamint a néha a kisebb tollaik egy részét is. Az így röpképtelenné vált fiókák a földön rohangálnak. A következő tollváltásnál a tollak többnyire kinőnek és semmi nem mutatja, hogy a madár francia vedlésen esett ált. Úgy tűnik, hogy a hiba a szülőkben keresendő, mégpedig abban, amivel a szülők az első két hétben etetik a fiókákat. Ezt kísérlettel sikerült is igazolni: A francia vedlés a teljes fészekaljon szokott jelentkezni. A fészekaljból kiszedett, más szülők által felnevelt fiókákon nem mutatkozott a vedlés, míg az eredeti szülőknél maradt fiókák mind rendellenes tollazattal hagyták el a fészket."

Hozzászólás 2012 feb. 6, 16:46 
Danonino írta:
na ennyit javult 3 hét alatt a rozellám!

Danonino, ez a madár franciavedléses, azért nőnek vissza a tollai, mert túlélte a vírust, viszont ügyesen bevitted az állományodba.

Ilyen madarat NEM szabad ingyen sem elhozni!!!!!

Valódi név: Péter

Hozzászólás 2012 feb. 6, 16:01 
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy egy Lutínó és egy vad színváltozatú rozellától milyen fiókák születnének!

Hozzászólás 2012 jan. 18, 20:34 
dino írta:
Danonino biztos, hogy csak megtépték ezt a rozit?

apámnak ezt mondták én többet nem tudok mert nem én szereztem. de ha ingyen volt egy próbát megér helyrepofozni szegényt. de mivel nőnek új tollak, ezért szerintem igen, tényleg csak megtépték. ha ilyen iramba nő a tolla és így vedlik lehet áprilisra már röpképes lesz és össze lehet rakni a párjával szaporítani:)
addig is előny hogy van időnk helyet csinálni neki amíg úgy se tud repülni.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2012 jan. 18, 19:22 
Danonino biztos, hogy csak megtépték ezt a rozit? :roll: Remélem sikerül helyrepofoznod a szerencsétlen párát.

Lesi 007 szépek a madarak! Nem félsz attól, hogy kirágják magukat?

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2012 jan. 18, 17:33 
Danonino, :alien: :thumleft: :08:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 59  Következő