Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1419 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 71  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Cséplő Dániel

Hozzászólás 2012 márc. 8, 21:22 
értem, köszi, akkor ez az ötlet nem nyert:(
kíváncsi leszek hogy majd fog e idén ülni ha többi is meg lesz

Valódi név: Csiba Attila

Hozzászólás 2012 márc. 8, 21:18 
SzBSanyi írta:
Danonino írta:
sziasztok!
van egy pár sanyim, és a tojóm tavaly rakott tojást ugyan de nem ült a tojásokon hanem mellette volt, a tojások hidegek voltak. van tipp miért? ahonnan vettem ott már költött és nevelt fiókát, láttam képeket.
ma lerakta az első tojást. ha megint nem ül rá, és átrakom a nimfáim alá abból lenne valami? vajon kikeltenék a tojásokat és felnevelnék ha fiasok? vagy hülye ötlet?:)
előre is köszi.

szerintem nincs esély rá hogy a nimfa nevelje a kissanyit, kikelteni még sikerülhet de a nevelési technika más a nimfánál és más a sanyiknál.

Egy cseh madarászkonyvben olvastam, hogy neveltek fel nimfák 1 darab sanyit, de szinte rá is mentek szegények.

IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2012 márc. 8, 21:16 
Danonino írta:
sziasztok!
van egy pár sanyim, és a tojóm tavaly rakott tojást ugyan de nem ült a tojásokon hanem mellette volt, a tojások hidegek voltak. van tipp miért? ahonnan vettem ott már költött és nevelt fiókát, láttam képeket.
ma lerakta az első tojást. ha megint nem ül rá, és átrakom a nimfáim alá abból lenne valami? vajon kikeltenék a tojásokat és felnevelnék ha fiasok? vagy hülye ötlet?:)
előre is köszi.

szerintem nincs esély rá hogy a nimfa nevelje a kissanyit, kikelteni még sikerülhet de a nevelési technika más a nimfánál és más a sanyiknál.

Hozzászólás 2012 márc. 8, 21:09 
Danonino írta:
sziasztok!
előre is köszi.

Elméletileg nevelheti a nimfa, de nagyon kikészítené oket. De ha már nevelt kéne ulni neki. Az elso tojás után nem fog még ulni amúgy.

Valódi név: Cséplő Dániel

Hozzászólás 2012 márc. 8, 21:07 
sziasztok!
előre is köszi.

Hozzászólás 2012 márc. 8, 17:41 
Sziasztok, na a hat fias tojásból hat picur kelt, de sajnos mivel nem volt alkalmas pótszulom hármat osszegyurtak a nagyobbak.A megmaradt három nol mint a gyom. De a hat fias tojás igazolni látszik jól érzik magukat a szulok és ennek orulok a legjobban. :D

Valódi név: Zoli

Hozzászólás 2012 márc. 2, 16:21 
Szia!
Ezek szerint több madárral vannak 1 röpdében?Én minden képen külön helyet biztosítanék nekik.A nimfát amivel összejött elraknám olyan helyre ahol nem is hallja!Az odút levenném amíg össze nem állnak,mert a tojód szerintem így is lehet ,hogy letojik.

Vagy a nimfával rakod össze :roll: :shock:[/quote]

Szia
A Nimfa már bent van a lakásban a leendő párjával ha akarja ha nem :). Igen több madár van a röpdében de nem gondoltam volna hogy össze vissza variálják egymást. Ki kellett vennem a hullámost is mert az meg az énekes tojómmal jött össze :)
Szegény Nimfa 2 évig élt díszfácánokkal és ott is összemelegedett az egyik tojó fácánnal. Állandóan bogarászta és követte. Még a kakast is elzavarta. Mikor megkotlott a tojó fácán akkor egész nap őrködött mellette. Szerencsére kis fácánok születtek a tojásból :mrgreen:
Nagyon muris volt szegény.

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2012 márc. 1, 21:32 
G.Zoli írta:
Sziasztok
Olyan problémám lenne hogy van egy nagysanyi párom, most raktam be a volierbe az odut. A tojó már benne is lakik, viszont a hím összejött az egyik nimfa papagájommal, egymást etetgették, meg egész nap együtt voltak. Kivettem a nimfát és most a nagysanyi kiabál és keresi. A lényeg hogy kivegyem az odut mielőtt letojik a tojóm vagy hamarosan összeállnak és csak azután tojik le nagysanyiné? :)

Szia!
Ezek szerint több madárral vannak 1 röpdében?Én minden képen külön helyet biztosítanék nekik.A nimfát amivel összejött elraknám olyan helyre ahol nem is hallja!Az odút levenném amíg össze nem állnak,mert a tojód szerintem így is lehet ,hogy letojik.

Vagy a nimfával rakod össze :roll: :shock:

Valódi név: Soós Ádám

Hozzászólás 2012 márc. 1, 20:26 
Az igen ... :mrgreen: :oops:

Valódi név: Zoli

Hozzászólás 2012 márc. 1, 19:38 
Sziasztok
Olyan problémám lenne hogy van egy nagysanyi párom, most raktam be a volierbe az odut. A tojó már benne is lakik, viszont a hím összejött az egyik nimfa papagájommal, egymást etetgették, meg egész nap együtt voltak. Kivettem a nimfát és most a nagysanyi kiabál és keresi. A lényeg hogy kivegyem az odut mielőtt letojik a tojóm vagy hamarosan összeállnak és csak azután tojik le nagysanyiné? :)

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2012 feb. 27, 20:21 
Sanyi, gyönyörűek azok a madarak!!

Benya, szépek a madarak! De élőben még szebbek :P :)

Hozzászólás 2012 feb. 27, 20:12 
Nem a legjobb kép.A sárga madárnak tavaly nyáron jött ki a nyakörve, és most bizakodva várom, hogy idén lesz-e náluk kismadár.

Kép

Hozzászólás 2012 feb. 27, 19:46 
SzBSanyi írta:
dino írta:
SzBSanyi írta:
Sziasztok.
Íme a legújabb szerzeményem, de láttam hogy van róluk kép a "Nyitrai börze" alatt is, de nem onnan valók, csak a hollandiai börzéről hazafelé megnézték a szlovák börzét is a madarak :)

Kép

Ezek a te madaraid voltak? :shock: Láttam őket Nyitrán, gyönyörködtem bennük. Gondolom azért kaptál pár ajánlatot. :D Szabad kérdezni mibe fájtak?

Igen, az enyémek. Zwolleból rendeltem őket, csak a haver megállt a Nyitrai börzén is és kirakta hogy ugyan rákérdeznek-e a vevők. Volt aki meg is szerette volna venni, de nem engedtem a Gabi barátomnak hogy eladja.
Üdv. Sanyi

szép madarak!:D

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 27, 18:24 
dino írta:
SzBSanyi írta:
Sziasztok.
Íme a legújabb szerzeményem, de láttam hogy van róluk kép a "Nyitrai börze" alatt is, de nem onnan valók, csak a hollandiai börzéről hazafelé megnézték a szlovák börzét is a madarak :)

Kép

Ezek a te madaraid voltak? :shock: Láttam őket Nyitrán, gyönyörködtem bennük. Gondolom azért kaptál pár ajánlatot. :D Szabad kérdezni mibe fájtak?

Igen, az enyémek. Zwolleból rendeltem őket, csak a haver megállt a Nyitrai börzén is és kirakta hogy ugyan rákérdeznek-e a vevők. Volt aki meg is szerette volna venni, de nem engedtem a Gabi barátomnak hogy eladja.
Üdv. Sanyi

Valódi név: Döbrönte Tibor

Hozzászólás 2012 feb. 27, 17:42 
macronychus írta:
Szia.
A közelebb levő madár tuti hím, a másiknál pont a lényeg nem látszik, mert takarja a hím.

Köszönöm a válaszod!
Az elöl lévő madár az tuti hím a nyakörve miatt, a hátsó madár a kérdéses.
Mi a lényeg?
Nekem azt mondták régen, hogy a farka is meghatározó.
A farka látszik, nyakörve pedig nincs.

Valódi név: Kálmán Zoltán

Hozzászólás 2012 feb. 27, 17:06 
dobronte2 írta:
Hello!
Nagyon régen ígértem képeket a kis-sanyikról, azzal a céllal, hogy az itt tevékenykedő tenyésztők "megtippeljék", hogy a tojóm valóban tojó-e.
Az előző gazdájuk szerint már költöttek nála többször is.
Előre is köszönöm az esetleges "tippeket"!

Szia.
A közelebb levő madár tuti hím, a másiknál pont a lényeg nem látszik, mert takarja a hím.

Valódi név: Döbrönte Tibor

Hozzászólás 2012 feb. 27, 17:00 
Hello!
Nagyon régen ígértem képeket a kis-sanyikról, azzal a céllal, hogy az itt tevékenykedő tenyésztők "megtippeljék", hogy a tojóm valóban tojó-e.
Az előző gazdájuk szerint már költöttek nála többször is.
Előre is köszönöm az esetleges "tippeket"!
Ma készített képek:

Kép

Kép

Kép

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2012 feb. 27, 12:25 
SzBSanyi írta:
Sziasztok.

Kép

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 feb. 26, 22:22 
SzBSanyi írta:
adam92 írta:
SzBSanyi írta:
Szia Ádám,
igen, nekem is nagyon tetszenek, már régóta szerettem volna de nem jött eddig össze.
Valójába most sem ezeket terveztem a Zwollei börzéről, csak így sikerült 8) (gyémántgerlék voltak a tervbe)

Nem egyszer van így az ember. :) Börze milyen volt? Kapunk vmi beszámolót? Képeket?

Tőlem nem igazán kaphattok beszámolót:(, sajnos nem voltam kint, a haverom hozta nekem ezeket a szépségeket.

Értem, akkor majd legközelebb. Aztán sok sikert a sanyikhoz!

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 26, 22:09 
adam92 írta:
SzBSanyi írta:
adam92 írta:
Grat, nagyon szépek!

Szia Ádám,
igen, nekem is nagyon tetszenek, már régóta szerettem volna de nem jött eddig össze.
Valójába most sem ezeket terveztem a Zwollei börzéről, csak így sikerült 8) (gyémántgerlék voltak a tervbe)

Nem egyszer van így az ember. :) Börze milyen volt? Kapunk vmi beszámolót? Képeket?

Tőlem nem igazán kaphattok beszámolót:(, sajnos nem voltam kint, a haverom hozta nekem ezeket a szépségeket.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1419 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 71  Következő