Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 100  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 aug. 28, 20:55 
Lehet, hogy nem hülyék és megszokták, de ha megijednek könnyen csattanhatnak az ablakon. A led éjjelre teljesen felesleges nekik. Nem kell nekik több fény, mint amit a hold és a csillagok adnak. Persze ha szeretsz babrálni akkor hajrá.

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 aug. 28, 20:09 
Betty írta:
molnarl.g írta:

Kép

Laci, jó lett a röpdéd! :) Olyan mintha Totyi a szabadban ülne a fán :) Szépek a rozik, persze a többiek is, de a rozikat most látom először.
Elhiszem, hogy órák hosszat képes vagy előtte ülni és nézelődni.
Attól nem félsz, hogy az üveges résznek véletlenül nekirepül valamelyik?

Köszönöm! Ki mondta hogy nem a szabadban ül??? Na jó! Ez vicc volt...még gyakorolnom kell a fényképezőgép beállítását, hogy tudjak ilyen képeket készíteni.
A madarak nem hülyék...! Szépen megszokták az üveget, imádják pl. a Nimfák kopogtatni a csőrükkel.
Még a világítását akarom holnap tökéletesíteni, lesz egy led-es égő, ami csak 1,5w-ot fogyaszt, és lesz egy sor led ami egész éjjel ég, hogy ne legyen nekik teljesen sötét...azt olvastam hogy jó ha van nekik egy kis fény...
Már összeguberáltam az autóbontóban hozzá a cuccot...
A másik kedvenc időtöltésem az autókban való matatás...ez olyan mint amikor a balesetet szenvedett emberből kimentik a használható dolgokat...
Egy automatát is beiktatok, hogy este mindig ugyan addig legyen világos náluk.

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 aug. 28, 16:51 
molnarl.g írta:

Kép

Laci, jó lett a röpdéd! :) Olyan mintha Totyi a szabadban ülne a fán :) Szépek a rozik, persze a többiek is, de a rozikat most látom először.
Elhiszem, hogy órák hosszat képes vagy előtte ülni és nézelődni.
Attól nem félsz, hogy az üveges résznek véletlenül nekirepül valamelyik?

Hozzászólás 2011 aug. 28, 16:35 
feketemarcsi írta:
Azért a győri kiállításra is ellátogathatnál, vasárnap van győrben a börze is és a kiállításon is van vásárlási lehetőség.

Köszönöm! De őszinte leszek: most nem fér bele a keretbe egy győri látogatás...kicsit húzós a benzin ára, és most egy darabig megfogadtam hogy nem veszek madarat, már 10db. van ha esetleg lesznek utódok akkor az azokból bejövő összeget visszaforgatom, így már bele fog férni egy távolabbi madárkiállítás megnézése is...talán...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2011 aug. 28, 15:37 
Voltam itt Zalaegerszegen a "Börzén" hát...nem voltak túl sokan...
Legalább volt alkalmam megköszönni személyesen hogy mikor elrepült Zénó segítséget kaptam...

Azt hiszem ezután elég lesz évente két rendezvény megnézése: Zalaegerszeg Landorhegyi úti, és a Szombathelyi...nem is tudom lesz-e idén Szombathelyen?

Egy friss képet azért megosztok veletek az itteni vásárról...

Kép

Hozzászólás 2011 aug. 28, 10:03 
Köszönöm a jótanácsokat!

Az etetetést azért kérdeztem mert Totyi (Bauer's) (egyébként egyedül neki van neve az Alfin kívül aki Jákó) szinte egész nap kajál...a Hullámosok és Nimfák naponta 2x-3x esznek, a Rozikat pedig még nem is láttam enni...

Szerencsére olyan helyen élek ahol az emberek 80%-a gazdálkodik (én szégyenlem is hogy nincs az udvaromban legalább egy traktor és így kirívok a sorból).
Ráadásul sok az ismerősöm, így hulladék takarmányt nem tudok venni, csak jó minőségűt...van egy takarmányboltos ismerősöm ő megmondja ha valamelyik mag csak disznóknak jó...
A kölest, fénymagot, egyebeket is termelőtől hozza ( a mogyorót persze nem, de arról le is beszélt...)

Arra gondoltam, hogy a napraforgókat felfűzöm egy drótra tányérostól, és mindig csak leakasztok egyet majd télen.
A madarak már elkezdték enni, illetve szétrágni a napraforgó tányérját.

Amúgy jól benne vannak a bontásban, a Rozik elkezdték a röpdém burkolatát bontani, de nem baj mert legalább lesz egy kis szórakozásom a javításkor.

Most megyek a Zeg.-i börzére, sajnos ez eléggé gyenge szokott lenni...
Készítek képeket, és teszek fel ha megjöttem, venni már nem akarok inkább el kellene adnom pár feleslegessé vált felszerelést.

Most hálából a segítségetekért teszek fel néhány képet a röpdémről, a szigeteléséről, és madaraimról...

A FŐNÖK a Totyi lett a röpdében, ő előle kitér a többi madár, igaz hogy ő a legrégebbi lakója is...

Volt aki kérdezte mi a fenének tartok ennyi "dögöt" még megenni sem lehet őket...
Nekem ez a hobbym, jól érzem magam közöttük...nem iszom, nem dohányzom csak amit ezekre az álvezetekre költenék, azt költöm rájuk...

Kép

Kép
Kép

Kép

Kép
Kép

Hozzászólás 2011 aug. 28, 0:36 
Warhawk írta:
madaras86 írta:
Mekkora helyen?

Nem csak a mozgás hiánya képes ilyesmit okozni. Pl a kakadufélék legtöbbje kényes a túlzott olajos magvak fogyasztására és bármennyit is mozog mellette - megbetegedhet. A kialakult zsírdaganat pedig (ha nem kezelik időben) a madár elhullásához vezet.

Kakaduk az egy más világ, ebben igazad van, nekem kis és középkategóriás madaraim vannak, abból van tapasztalatom.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 aug. 27, 23:20 
madaras86 írta:
Mekkora helyen?

Nem csak a mozgás hiánya képes ilyesmit okozni. Pl a kakadufélék legtöbbje kényes a túlzott olajos magvak fogyasztására és bármennyit is mozog mellette - megbetegedhet. A kialakult zsírdaganat pedig (ha nem kezelik időben) a madár elhullásához vezet.

Hozzászólás 2011 aug. 27, 22:00 
feketemarcsi írta:
Egy aprócska megjegyzés:

Nekem már sikerült madarat ölni túletetéssel. Egyszerűen elhízott, a boncolásnál kiderült, hogy emiatt feladta a mája. Inkább legyen egy kicsit éhes, mint halott.

Mekkora helyen?

Hozzászólás 2011 aug. 27, 21:59 
Persze, igazad van, csak sokszor emiatt szólok közbe, mert sokan csak olvasnak, nem kérdeznek és néha félre értelmezik a dolgokat. Pedig amúgy olyan emberről van szó, aki szerintem a röpdét is majdhogynem milliós összegből csinálta és tényleg bármit megadna nekik, csak hát félreértett dolgokat.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 27, 21:42 
madaras86 írta:
Warhawk, ezzel az éheztetés dologgal kérlek nagyon vigyázz!

Lehet rosszul fogalmaztam. Vagy csak félreérthető voltam. Nem éheztetni! Csak ha éhes az még nem baj...

madaras86 írta:
Délután mentem és a madarak előtt semmi mag nem volt, csak maghéj, az se sok. Mindez a nagy hidegek idején. Kérdeztem, hogy ezt mégis hogy gondolja, hogy nincs előttük kaja? És hogy ő a fórumokon olvasta, hogy nem szabad sokat adni nekik, mert elhíznak. Ő reggel adott nekik egy keveset, amit szerencsétlenek akkor gyorsan megettek és estére mikor igazán kéne, hogy tudják fűteni magukat mér nem tudtak enni semmit.

Mindent ésszel kell csinálni, ha azt akarjuk, hogy bolondbiztos leírás legyen, akkor olyan nem létezik. Mint ahogy írtam is: figyelni kell a KONDÍCIÓJUKRA. Hülyeség ellen meg sajnos nincs orvosság.... :(

Hozzászólás 2011 aug. 27, 20:59 
Warhawk, ezzel az éheztetés dologgal kérlek nagyon vigyázz! Volt olyan vevőm, aki megvett tőlem egy nagyobb állományt és jött a tél és szépen elkezdtek sorra hullani a madarai. 2 kecskéje és 2 hullámosa bánta a dolgot. Áthívott, hogy nézzem meg mit csinál rosszul, mert totál kezdő. Délután mentem és a madarak előtt semmi mag nem volt, csak maghéj, az se sok. Mindez a nagy hidegek idején. Kérdeztem, hogy ezt mégis hogy gondolja, hogy nincs előttük kaja? És hogy ő a fórumokon olvasta, hogy nem szabad sokat adni nekik, mert elhíznak. Ő reggel adott nekik egy keveset, amit szerencsétlenek akkor gyorsan megettek és estére mikor igazán kéne, hogy tudják fűteni magukat mér nem tudtak enni semmit. Elkezdte normálisan etetni őket és onnantól nem volt semmi elhullás. Szóval azt hangsúlyozzuk, hogy a téli időszakban mindig álljon rendelkezésre bőven mag a madaraknak. Egyébként szerintem ha normálisan van helye a madaraknak és változatos kosztot kapnak akkor állhat előttük a mag, nem lesz gond nyáron sem. Na meg olyankor pedig a neveléshez kell.

Hozzászólás 2011 aug. 27, 20:52 
dobozostej írta:
A rozellák agresszívek költés alatt más madarakkal szemben nem?

De! És ha csak akkora hely áll rendelkezésre, hogy az odúkat csak egymás alá lehet beakasztani, akkor itt vérfürdő lesz költés idején. A hullámos is tud nagy szemétségeket művelni.

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2011 aug. 27, 20:39 
A rozellák agresszívek költés alatt más madarakkal szemben nem?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 27, 19:40 
Kérdéseidre a válasz....

Száraz helyen a napraforgó eltárolható sokáig. Persze az egereknek lesz erről egy más véleményük....

Olyan, hogy mindegyiknek jó magkeverék nincs, de majd írok (vagy addigra ír más) pár keveréket.

Túletetést úgy tudod elkerülni, hogy figyeled a madarak kondícióját. Ha kezdenek túl jó bőrbe lenni, akkor vegyél vissza a kaja adagból (igen, néha egy kicsit éhezni fognak, de ez egyáltalán nem baj). Hogy mennyi a napi adag az fajonként, egyedenként változik, de majd kitapasztalod.

Még egy fontos dolog.... csakis KIVÁLÓ minőségű magokat adj nekik. Ha a kereskedő arról akar meggyőzni, hogy az emberi fogyasztásra alkalmatlan magok kellenek a madaraknak, akkor tőle ne vegyél semmit. Ami nekünk nem jó az a madaraknak sem (sőt).

Hozzászólás 2011 aug. 27, 19:18 
Hogyan oldhatom meg, hogy ne etessem túl a madaraim, de ne is éhezzenek?
Most van 3Nimfám, 3Hulim, 2Rozim, és a Totyi ennyi madárnak mennyi a normális táplálék igénye? Létezik esetleg valami séma?

Hozzászólás 2011 aug. 27, 19:14 
Ha még szerzek napraforgót, hogyan tároljam hogy télire is legyen "tányéros" napraforgóm?

Milyen kerti növényeket érdemes betárolni télire?

Van-e olyan elkészíthető magkeverék amit adhatok a Huliknak+Nimfáknak+Roziknak? Mi a keverési arány? Szerintem hogy már 10 madaram van olcsóbb lesz takarmányboltban egyenként megvenni a magokat, és házilag bekeverni...

Hozzászólás 2011 aug. 27, 19:10 
Ma szereztem napraforgó fejeket, jó nagy tányérok...Alfinak betettem félt tőle, fújt és morgott rá de talán majd rájön mi ez...
A többi madár is érdeklődve nézi, a Rozik kezdenek beilleszkedni már nem annyira félősek...
Holnap neki állok odukat gyártani, a Siroki könyvében meg vannak a méretek...végül is a Huliknak már van odujuk, de a teteje még leesik...így csak a Roziknak, és a Nimfáknak kell...

Az odukat milyen magasra tegyem? Egymás alá tehetem őket? mert így lenne hely...milyen távolság legyen köztük? Milyen magasan legyen a legalsó? Melyik legyen a legalsó? Esetleg a Huliké?

Hozzászólás 2011 aug. 26, 21:44 
Azért az a hálóinges sztori tetszett...bezzeg miattam senki nem mászkál hálóingben a hidegben...legközelebb Mars akarok lenni!!!

Félretéve a tréfát...képzeljétek!
Mindig egy madarat szeretnék venni, de csak párban adják...így lett felszámolásból egy Nimfa költőpárom (állítólag már költöttek is előző helyükön)+ 1Nimfa...
Egy költőpár Hullámosom +1 hullámos...
Ma pedig szerettem volna venni egy Rozellát de felszámolásból szintén már költött párat tudtam venni+ 1 Totyi aki kilóg a sorból mert ő Bauers' Ring...

Lehet hogy Isten is úgy akarja, hogy tenyésszem őket?

Most már nem áll olyan távol tőlem a gondolat mint egy hete, de félek mert nem értek a tenyésztéshez...

Megvan a Siroki Zoltán: Díszmadarak a lakásban c. könyve, ott le vannak írva az odu méretek...

De: mikor tegyem be? Mikor költenek? Mikor jó ha költenek? Hány odu kell 3 pár madárnak? Fognak-e költeni így társaságban?
Milyen különleges bánásmód kell ha költenek?

Mikor választhatom már el majd a fiókákat? Kézzel nevelés? Hogyan?

SZÓVAL MOST ÖZÖNLENEK A FEJEMBEN A KÉRDÉSEK...

KÉRLEK BENNETEKET SEGÍTSETEK!!! Segítsetek hogy megfelelően bánjak madaraimmal, hogy megtanuljam ezt a gyönyörű mesterséget...

Igérem nem leszek számotokra konkurencia, nem is lehetek hiszen túl kicsi vagyok hozzá...itt Zalában kevés tenyésztő van...talán én is azzá válhatok majd...

A szomszéd faluban volt egy tenyésztő, még fent is a listán de már kb. 5éve meghalt...

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2011 aug. 26, 20:52 
Nálunk van a slaghoz egy fű locsoló fej. Olyan mint egy zuhanyrózsa csak fordítva, és kb 3 m magasra spricceli a vizet. Elég a madarak elé tenni 10m-re, már akkor is nagyon hűti a levegőt.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 100  Következő