Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 109  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Tóth Dániel

Hozzászólás 2012 ápr. 3, 23:40 
Tudom, hogy ezt a Keres-Kínál topikba is elmenne, de mivel a színekre szívesen fogadok tanácsokat, tapasztalatokat, gondoltam ide írom be...

tothdaniel írta:
Sziasztok!
Nemrég felszabadult egy hely a madaraimnál és egy katalin-papagáj páron gondolkozom, hogy betölthetnék az üres helyet. Még nem biztos, de elég valószínű. A színen még gondolkozok, milyet szeretnék... De ha valakinél van vagy lesz eladó, írhatna itt vagy akár pü-ben... Előre is köszönöm! :)

IDRE tag
Valódi név: Tóth Dániel

Hozzászólás 2012 ápr. 3, 23:02 
Sziasztok!
Nemrég felszabadult egy hely a madaraimnál és egy katalin-papagáj páron gondolkozom, hogy betölthetnék az üres helyet. Még nem biztos, de elég valószínű. A színen még gondolkozok, milyet szeretnék... De ha valakinél van vagy lesz eladó, írhatna itt vagy akár pü-ben... Előre is köszönöm! :)

Valódi név: Mónika

Hozzászólás 2012 ápr. 3, 21:24 
Igen?
Már 3 helyen kerestem a Calcium Columbát,Hemavit Gold-ot,ill.a Laktifermet.Utóbbit is csak nyulaknak találtam.Hol lehet venni? :shock:

Hozzászólás 2012 ápr. 3, 19:39 
mona76 írta:
Hát igen,próbáltam segíteni kicsit magamon,hogy ezt ne keljen rendelni,de úgy látom nem úszom meg!
Az a lényeg,hogy fejlődjön a kis madárka!Kb. hány hónaposan (naposan) hagyják el a fészket?

Szia! Ez a készítmény kapható Debrecenben is!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 ápr. 3, 12:33 
auerzoltan írta:
Én az almaecetről és a fokhagymáról hallottam, hogy vízzel higítva használható ilyen célra.

A fokhagyma a természetes féreghajtó módszer, de tudni kell róla, hogy nem 100%-os hatékonyságú. Ráadásul nem is hat egyformán mindegyik fajta parazitára. Abban az esetben, ha biztosra akarsz menni, úgy az állatorvost javaslom. Az almaecet nem jó féreghajtásra.

auerzoltan írta:
Mennyi idejig tart ez a kúra? A kúra után ha jól tudom laktiferm M+C-t kell adni a madaraknak.

Korszerű féreghajtókkal érdemes próbálkozni, ha csak általános céllal akarsz féreghajtást, akkor lehet elég a fokhagymakivonat. Ha látsz, találsz a széklettel ürült bélférgeket, akkor egyrészt alapos takarítás, fertőtlenítés javasolt, másrészt érdemes a kezelést megismételni mondjuk 10 nap elteltével. De ismétlem, a legjobb eredményt a korszerű féregírtó szerek segítségével lehet elérni (a fokhagyma sosem képes 100%-os eredményre). Próbálkozz pl a Levamisol-nevű szerrel esetleg, de az Ivermectin is jó lehet erre a célra (NEM megelőzésre, csak kezelésre).

Igen, a kúra után célszerű egy probiotikumos kúrát is megejteni (ez lehet Laktiferm vagy bármi más jó minőségű probiotikum).

Fészkelés, nevelés, vedlés alatt nem szabad féreghajtást végezni!

Valódi név: Auer Zoltán

Hozzászólás 2012 ápr. 3, 11:43 
Sziasztok!

Tud valaki valamilyen természetes féregtelenítő módszert? Én az almaecetről és a fokhagymáról hallottam, hogy vízzel higítva használható ilyen célra. Ha igen milyen arányban kell ezeket higítani, ill. ilyenkor költési időszak előtt (közben) adható-e a madaraknak. Mennyi idejig tart ez a kúra? A kúra után ha jól tudom laktiferm M+C-t kell adni a madaraknak.

Hozzászólás 2012 ápr. 3, 7:06 
Hát igen,próbáltam segíteni kicsit magamon,hogy ezt ne keljen rendelni,de úgy látom nem úszom meg!
Az a lényeg,hogy fejlődjön a kis madárka!Kb. hány hónaposan (naposan) hagyják el a fészket?

IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2012 ápr. 2, 22:33 
Szia, nálunk minden rendben (legalább is reggel) én a joghurt helyett Lactifermet használok.

Hozzászólás 2012 ápr. 2, 21:58 
Köszönöm a választ!Sejtettem,hogy tenyésztés alatt nem szabad.Amúgy a férgességnek milyen tünetei vannak?Gondolom külsőre egészséges madarakban nemigen van,vagy ha igen akkor csekély lehet a fertőzöttség mértéke.
És ez a joghurtos téma?

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 ápr. 2, 19:37 
mona76 írta:
kell e őket elővigyázatosságból kezelni Ivermectinnel,ill. szabad-e egyáltalán úgy,hogy most tettem nekik fészket?Tünet nincs csak gondoltam hátha szükséges,mert most olvastam,hogy majdnem minden madárba van.

Az Ivermectin nem képes megelőzésre, csak a meglévő élősködőket pusztítja el, de csak akkor hatásos, ha egy hosszú kúrát csinálnak, mert csak a kifejlett élősködőket képes megölni. Így a vele történő "megelőzés" csak a rezisztencia kialakulásának az esélyét növeli feleslegesen. Vagy egy teljes kúra ami alatt célszerű (a gyakorlati tapasztalatok alapján) hanyagolni a tenyésztést, mert jó esély van a terméketlenségre, illetve a rosszabb arányú megtermékenyülésre.

Szóval röviden: ne, mert felesleges. ;)

Hozzászólás 2012 ápr. 2, 18:34 
Helló mindenkinek!
Szeretném tőletek megkérdezni,hogy mivel a madárkáim még sohasem voltak féregtelenítve,atkások meg hála az égnek nem voltak,kell e őket elővigyázatosságból kezelni Ivermectinnel,ill. szabad-e egyáltalán úgy,hogy most tettem nekik fészket?Tünet nincs csak gondoltam hátha szükséges,mert most olvastam,hogy majdnem minden madárba van.
Úgy rémlik Warhawk írta valamely hozzászólásában,hogy bélflóra támogatására ő használt natúr élőflórás joghurtot,azt szeretném tőle,vagy mástól megkérdezni,hogy ezt lágy eleségbe keverve vagy,hogy adta nekik.
Már írtam,hogy itt Debrecenben semmit sem lehet kapni,mindent csak rendelni lehet,busás postaktg.-ért.(Bár mostanra feladtam és rendeltem a madaraknak ezt-azt!) :eye:

Amúgy,mi újság van nálatok Szilvi?Minden rendben?
Navy gratulálok!Milyen szülőktől keltek a kis gyönyörűségek?
Soma most én is így raktam össze a madárkáimat,helycserés támadással!Lutinó hímhez a kobalt tojót!Egyenlőre veszekednek.
Attila tavaly neked is volt kreminó fiókád,ha jól tévedek?Idén mi van veled?

Hozzászólás 2012 ápr. 1, 16:00 
A hímnek igen, a tojó már költött az előző gazdájánál, Ottónál.

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 ápr. 1, 11:56 
Grat! Első költése a párnak?

Hozzászólás 2012 márc. 31, 19:56 
Kép
A szülők.

Kép
Két kicsi maradt a háromból. 28.-án fotózva.

Kép
31.-én fotózva.

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2012 márc. 31, 9:00 
Szia!
Hát igen a katikra 4mm magas 4,5mm-es lyuk méretű gyűrűt szoktam használni!
Ha magasabb elég küzdelmes rájuk adni :mrgreen:
Még kicsinek tünik a gyűrűzéshez.Nekem a legnagyobb ma 11 napos,de már jobban látszanak a tokok mégis várnom kell még 1-2 napot a gyűrűvel.

IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2012 márc. 31, 7:02 
Üdv!

A gyűrűzés válna lassan aktuálissá, ám nincs hová tenni. Most nem tudom, hogy Tenkes lába fejlődik rosszul, vagy mi a helyzet? Ugyanis tegnap kivettem, hogy akkor gyűrűzés, hiszen már csütörtökön volt 14 napos, de az a rész a lábán ahová a gyűrű menne az nincs olyan hosszú, mint a gyűrű magassága... ilyenkor mi a teendő? Az ábrán feketével jelöltem azt a részt ahová a gyűrű szerintem kerülne, nem tudom jól prezentálni, de nagyon rövid az a lábszakasza.

Kép

Hozzászólás 2012 márc. 29, 17:20 
Nagyon furik ezek a kis rózsaszín szöszgombócok!Remélem az enyémek alatt is lesz mostanra valami, azon kívűl :( !
Tojásos lágykajesszel indítom őket,tegnap készítettem el az utolsó odút,de nektek úgy látom nem fenyőforgács van benne.
Amúgy van ám kiabálás meg kiabálás a hangolás már megvan,de valamirevaló párzást még csak a zöld-szürke szárnyú türkiz párosom mutatott be.Dante a lutinó hímem pedig állandóan az űlőrúd és a rács közt mahinál :oops: ,azért borzolódott ki a farka!
Már a párokat is megcseréltem,hátha úgy szimpibb nekik a dolog.Az biztos,hogy az első felnőtt katikámra iszok egy áldást! :49:

Hozzászólás 2012 márc. 28, 21:53 
mona76 írta:
De igen!
De nálam nem sok újság van,pici nincs :oops: ,a nyáron költözünk Budapestre.
Legutóbbi szerzeményem Fugu.
Kép
Dante,jól összekócolt farokkal.
Kép
Bubi & Dante.
Kép
Fugu & Zuri.
Kép
Mushu & Zafira.
Kép
Hullámosaim:Lizy és Tikó.
Kép
És a rosszposztó Molly.
Kép
Na kellett ez neked? :lol:

Van ám kati állomány!Hát igen a pont hegesztett rács hátránya ,hogy jobban töri a tollakat!

Hozzászólás 2012 márc. 28, 21:42 
Navy írta:
Pulipinty: hajrááá Tenkes!! :lol: :lol: én mindent megteszek, hogy készüljenek a kis feleségei :lol:
Attila, gratulálok a kis picurokhoz!
Mona, nagyon szépek a katik,lesz majd nemsokára egy egész óvodára való kiskatid.
Én ma reggel ezt láttam Gizike alatt:
Kép
A szöszmöszgombóc 3 picur, a negyedik meg éppen most kelt ki, még nem is száradt fel.

Én is gratulálok!A kis 4-es lutínó vagy kreminó :mrgreen:

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 márc. 28, 16:41 
Grat Navy. Látom beindultak. :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 109  Következő