conure írta:
mizo írta:
Hallottál már olyanról, hogy több éves feketesapkás hímnek egyszerre elkezd a hátán és a farkán sárga és fehér toll nőni??? Az én hímem, 8 éves és kiszínesedik a háta lassan!

Most Monoron olyan hímet láttam, aminek a mindkét szeme fölött szimetrikusan a fejtetőn, barna tollacskák nőttek, mind ha két kis szarv lett volna.
A te madarad egészen más, lehetséges, hogy ez valamilyen modifikáció, ami vagy a táplálásra vezethető vissza, vagy a madár szervezete nem tud hasznosítani bizonyos anyagokat.
Meg persze az is lehet, hogy ez csupán egy sima tollváltás, hisz elég sokszor előfordul, hogy más színű toll kerül oda, ahol nem kellene lennie.
Hát egyszerűen nem értem. Írtam ki egy nagy amerikai feketesapkás fórumra, ott elég sok a tenyésztő is, kértek képet is róla. Kikérdeztek, hogy mivel etetem, de az is teljesen rendben volt, meg hát a párja is ugyanazt eszi és neki minden tolla normális. Aztán nekik sem volt ötletük. Most 27.-én viszem be Molnár doktorhoz, muszáj valami labort csinálni. Kiver a frász, hogy valami rejtett nyavalya.

A nemeseknél olvastam pl. hogy aki színes pellettel eteti őket, ott előfordulhat sárga toll a madáron, de sapisról még nem hallottam.