Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 98  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2014 ápr. 3, 14:46 
Szia Szabi !
Nekem kezdő madarászként mindenki segitség, aki tanácsot tud adni és mindenki komoly, aki kicsit is fejjel végzi a madártartást és -tenyésztést.
Én sajnos senki gouldost nem ismerek, felénk nem tart senki ilyesmit.
Bárkinek örülnék, akivel a madarakról épitő jelleggel beszélgetni tudnék.
Köszi szépen a választ!

Hozzászólás 2014 ápr. 3, 11:36 
Kedves Béla.

Szerintem tudni kellene, hogy szerinted ki a komoly tenyésztő és utána a komoly tenyésztők tudnának jelezni, hogy mennek-e vagy sem.

:oops:

Hozzászólás 2014 ápr. 3, 8:09 
Sziasztok!
A monori börzére megy valaki komoly tenyésztő?

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Tibor

Hozzászólás 2014 márc. 8, 14:36 
Üdv.Csipasz,és mindenkinek.A Csaba válaszának utolsó sorát olvasd el figyelmesen,és ha már fekete fejüd van,inkább ezt a párositást kövesd.Ha a him fekete fejü a többség fióka is az lesz.Egy idö után be fog feketedni az állományod.De mindenki izlése más,és más.Jobb a fekete feketével.

Feki

Hozzászólás 2014 márc. 8, 14:23 
Köszönöm az információt.

Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2014 márc. 7, 21:33 
Ennek nincsen akadálya. De természetesen Neked kell eldönteni, hogy milyen utódokat szeretnél és ennek megfelelően létrehozni a párokat. Mivel a fekete fejű egyedeket természetesen nem lehet szelektálni a maszk tisztaságára, nagyobb az esélye, hogy az ilyen párosításból születő tojóknak sok feketét tartalmaz a maszkja. De ez természetesen nem szükségszerű. Nekem van piros fejű hím és fekete fejű tojó párosításból tökéletesen tiszta maszkú tojóm.

Hozzászólás 2014 márc. 7, 21:20 
Üdv.Mindenkinek! Szeretném a véleményt,Lehet e párba rakni.Piros fej -lila mell fiút,Fehér mell fekete-fej,tojóval.Kösz a választ.

IDRE tag
Valódi név: Törőcsik  Jánosné

Hozzászólás 2014 márc. 3, 17:30 
feki írta:
Sziasztok.Csaba tul.képpen elmondott a problémával kapcsolatosan mindent.Annyit tennék hozzá,nem kell elajándékozni,ettöl a sérüléstöl még lehet jól költö és nevelö madár (az is lehet ,hogy repülés közben összecsaptak a szárnyukkal ami helyre jön magától is).Nekem egy sárga tojónak kicsi korában eltörött a bal szárnya,egyáltalán nem tud repülni.Azóta több fészekaljat felnevelt (4-5 fióka költésenként).Az ülörudakat kell közelebb rakni egymáshoz,hogy át tudjon ugrani.Ha nagy kalitban vannak kisebbe kell tenni öket.Elöre nem kell aggódni.

Feki

Köszönöm a választ. Ma készítettem fotót,de csak telóval-egy kéz telcsi,másikba meg szegény "szárnyaszegettem",aki mindenki kiskedvence lett.

Itt van,így nem is látszik szinte.
Kép

És ilyen a beteg szárny "belül"

Kép

IDRE tag
Valódi név: Mátyus Katalin

Hozzászólás 2014 márc. 2, 21:49 
Köszönöm ,nagyon érdekesek! :-)

Hozzászólás 2014 márc. 2, 21:17 
zebrafinch írta:
Üdv. Mindenkinek!
Az alábbi linken látható néhány érdekes fotó:
http://www.aviariovera.com/imagenes-cur ... e-de-gould

Köszönjük a linet . Érdekes volt. A fekete mellű nekem bejött, a többi nem igazán.

Hozzászólás 2014 márc. 2, 19:48 
Sziasztok.Csaba tul.képpen elmondott a problémával kapcsolatosan mindent.Annyit tennék hozzá,nem kell elajándékozni,ettöl a sérüléstöl még lehet jól költö és nevelö madár (az is lehet ,hogy repülés közben összecsaptak a szárnyukkal ami helyre jön magától is).Nekem egy sárga tojónak kicsi korában eltörött a bal szárnya,egyáltalán nem tud repülni.Azóta több fészekaljat felnevelt (4-5 fióka költésenként).Az ülörudakat kell közelebb rakni egymáshoz,hogy át tudjon ugrani.Ha nagy kalitban vannak kisebbe kell tenni öket.Elöre nem kell aggódni.

Feki

Hozzászólás 2014 márc. 2, 18:12 
Ágnes!
Én nem tudok róla, hogy a ránduláson lehetne valahogy segíteni. A párba állítást szerintem nem igazán zavarja ez. Párba állításnál az nagyobb gond, ha a madár szárnya genetikai okokból lóg, mert az öröklődik és ez természetesen nem kívánatos. Igen, megyek Jászberénybe.

IDRE tag

Hozzászólás 2014 márc. 2, 17:21 
Csaba!
Egy hete vettem észre,hogy nem tartja szimmetrikusan a szárnyát. Az ülőrúd tudom,hogy ez vastag,kicseréltetem, a két db van,ami a bordázott vékony,illetve különböző vastagságú gyümölcs ág ill.borostyán van futtatva. Ha megrándította,akkor semmivel nem tudok segíteni a gyógyulásban? Ha nem gyógyul meg,akkor gondolom jobb,ha elajándékozom,mert így nem lehet párba állítani :cry: Köszönöm a segítőkészséged!Jászberénybe jössz?
Ágnes

Hozzászólás 2014 márc. 2, 16:42 
Ha csak egyszer-egyszer csinálja fürdés után, az nem gond. De ha gyakran, akkor előfordulhat, hogy valahova beakadt a szárnya és megrándult. Ez mióta van? Csak mostanában és előtte rendben volt? Ha ez hirtelen alakult ki, akkor nagyon valószínű, hogy rándulás. Tudtommal ezzel sokat nem tudsz csinálni. Reméljük, hogy magától rendbejön.
A képen látható ülőrúd túl vastag a madaraknak. Nem tudnak rendesen kapaszkodni rajta. 10-12 mm vastag bőven elég nekik. A legjobb, ha gyümölcsfa vagy mogyoró ágat használsz, mert ezek egyenetlensége megmozgatja a madár izmait. Ha mindenképpen kész rudat szeretnél használni, akkor inkább használjál bordázottat a sima helyett.

IDRE tag

Hozzászólás 2014 márc. 2, 16:25 
Üdv!
Szeretnék tanácsot,segítséget kérni: az egyik gouldomnak a szárnyával történt valami mert időnként így leereszti.A vedlés okozhatja? Megnéztem, nem sebes a szárnya.bár egy kicsit pirosabb,mint a másik oldala. Ez a kép fürdés utáni szárítkozás után készült, ennyire nem lógatja.Amúgy röpdös, eszik, semmilyen eltérő viselkedést nem fedeztem fel nála. Mi lehet a baj? Minden ötletnek,tanácsnak örülök.

Kép

A másik rendben van, elkezdtek színesedni

Kép

Hozzászólás 2014 márc. 2, 15:05 
Üdv. Mindenkinek!
Az alábbi linken látható néhány érdekes fotó:
http://www.aviariovera.com/imagenes-cur ... e-de-gould

Hozzászólás 2014 feb. 25, 19:13 
Üdv mindenkinek.Javaslom a Promotor43 nevezetü vitamint.Árban is megfelelö minöségre pedig jó.

Feki

IDRE tag

Hozzászólás 2014 feb. 25, 18:56 
Oké,akkor a vitamint még beszerzem!Köszönöm! :08:

Hozzászólás 2014 feb. 25, 18:20 
Így rendben kell, hogy legyen. Időnként mér érdemes adni nekik valami metionin tartalmú multivitamint, ami segíti a vedlést és jót tsz nekik, ha időnként kapnak jód tartalmú készítményt, mert a többi madárhoz képest magas a jód igényük.

IDRE tag

Hozzászólás 2014 feb. 25, 16:22 
Kedves Csaba!
Természetesen nem állnak rokonságban a madarak, erre figyeltem.Van lágy eleségem,akkor adok azt is és csiráztatok magokat! Reszelt almát,répát és tyúkhúrt kapnak.Akkor ez így rendben lesz?Köszönöm a tanácsot! :17:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 98  Következő