Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 98  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 jan. 30, 17:16 
Na igen, így már sokkal jobban össze lehet hasonlítani őket.

Kicsit több véleményt? Csak ketten írnak? Valamit találjunk még ki rájuk...

Holnap én is írok valamit.

Hozzászólás 2009 jan. 30, 13:44 
Tegnapi képek az ikrekről... egy képen, így tuti hogy nem látszik másnak a színük (csak amennyire a valóságban is más) attól hogy hogyan méri mondjuk a gép a fényt különböző képeken, meg ilyesmi...

szóval ezek a képek most hitelesek a különbségeikről

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2009 jan. 29, 11:43 
Na majd a mellszínnel kapcsolatban lesz is kérdésem!!!

Visszatérve a két kék madárkára... nekem őszintén szólva ez a sötétebb fejszín nem jön be, és amennyire tetszik a harmadik tesójuknál hogy a fekete keret a csőrénél is körbefut, itt éppannyira nem tetszik...
Tényleg: ez mennyire jó vagy rossz, vagy mindegy? Hogy a csőr körül van -e keret vagy nincs?

próbálkozom vele hogy csináljak róluk közel egyforma képet, de ez elég nehéz, pláne hogy 10-en vannak a kalitkában :) tegnapi próbálkozásom eredménye:

KépKép

Hozzászólás 2009 jan. 29, 10:54 
Persze, hogy lehet Spirit, már én is gondoltam rá.

Talán már írtam, hogy régen, mind a három fejűt külön alfajnak nézték, s mikor megvizsgálták jobban őket, akkor vetették el ezt a felvetést. A sárga fejűség tulajdonképpen a pirosfejűnek egy halványabb formája, ez olyan, hogy a rózsamellűek sem egyforma lilák, van szinte egész fehér, de van egész "sötét" is, a foltosságról nem is beszélve. A sárga fej intenzitása se egyforma, ha jobban megnézed, van egész világos, s van szinte már téglavörös.

Hozzászólás 2009 jan. 29, 10:00 
Igen, a megfogalmazás így helyes: ugyanolyan színűek - pontosabban: CSAK a színük egyforma... a különbségeket én is látom (szemem van :D), csak nekem azt kéne tudnom hogy szakmai szemmel melyikük a díszesebb példány, az értékesebb, az amelyik jobban reprezentálja a fajtát. Igen, a lila tényleg felkúszik a fejénél, de én ezt eddig szimplán színhibaként kezeltem, Cs.Misi szerint talán kivedli. A színek telítettsége, erőssége a másikon még változik, változóban van, mert jócskán le van maradva színeződésben. Ha megnézed azt a képet ahol egymás mellé tettem őket, láthatod, hogy neki oldalt a szárnyán is még tele van szürkével, ahol a másiknak már nem, szóval ezért nem izgulok. A "red line" beütést Cs.Misi is említette privátban, én esküszöm megnézem mostmár hogy az élőben is látszik -e, mert én mindig csak a fotókon érzékelem ezt. Amúgy annak a feje is ennyivel sötétebb a valóságban is. Lehet hogy itt eldőlt hogy az egyik piros, a másik sárgafejű? Vagy most baromságot mondtam? Egyáltalán jöhet ettől a két szülőtől sárgafejű?

Nem élénkebb a szeme, csak a másik szerintem nem szereti a fotózkodást...

DJackson írta:
nekem a jobb oldali jobban tetszik :) Azt mondod töjk ugyanolyan színűek, mégis egy kis különbséget felfedeztem. Amelyik nekem tetszik, annak a mellén lévő lilaság kicsit felkúszik a pofija felé. A lila fehér válaszvonal erősebb nála a mellén, vagy ez is még változhat a másiknál is vajon? Rémlik a színváltozatos honlapon, hogy az ilyen plussz dolog a sárga lila színűeknél ha egy tűzpiros sáv választja el őketű! Meg szerintem a szeme élénkebb neki, bár ez is lehet a fotó műve.

A kicsik nagyon szépek!! irigykedem :oops:

Hozzászólás 2009 jan. 29, 9:51 
Na de pont ez lenne a lényege, hogy valószínűleg nem tökegyforma, csak az én - még - szakmailag képzetlen szemem nem látja azokat a lényeges különbségeket köztük, ami alapján egyértelműen el lehet dönteni, hogy melyik a szebb.
Meg mondjuk az hogy kokettál valamelyikkel, az még édeskevés, abból még se az nem biztos hogy raknak fészket, se az hogy nevelnek is...

amúgy ez a fajta párba állítás valahogy nekünk még sose sikerült, pedig több nagynevű tenyésztő is javasolta a módszer, nagy, közös "röpdék" esetén is, hogy amelyikek egymás mellé ülnek, abból lesz a pár, hát nálunk akkor lehet hogy senki nem szimpatikus senkinek, mert nem mutatnak ilyen módon különösebb érdeklődést egymás iránt, hogy jobban húzódnának a nagy közös kalitkában egymáshoz bizonyos madarak...

Jelzőgyűrűre hálistennek nincs szükség, mert abszolút meg lehet különböztetni őket.

berenyibela írta:
Szerintem, ha a két madár tök 1forma, akkor ne Te válassz, hanem a majdani párja. Beteszel egy tojót és figyeled melyik hímmel kokettál. Előtte az egyikre tegyél vmilyen jel.gyűrűt.
Szerintem.

Hozzászólás 2009 jan. 29, 4:38 
nekem a jobb oldali jobban tetszik :) Azt mondod töjk ugyanolyan színűek, mégis egy kis különbséget felfedeztem. Amelyik nekem tetszik, annak a mellén lévő lilaság kicsit felkúszik a pofija felé. A lila fehér válaszvonal erősebb nála a mellén, vagy ez is még változhat a másiknál is vajon? Rémlik a színváltozatos honlapon, hogy az ilyen plussz dolog a sárga lila színűeknél ha egy tűzpiros sáv választja el őketű! Meg szerintem a szeme élénkebb neki, bár ez is lehet a fotó műve.

A kicsik nagyon szépek!! irigykedem :oops:

Hozzászólás 2009 jan. 29, 2:14 
Szerintem, ha a két madár tök 1forma, akkor ne Te válassz, hanem a majdani párja. Beteszel egy tojót és figyeled melyik hímmel kokettál. Előtte az egyikre tegyél vmilyen jel.gyűrűt.
Szerintem.

Hozzászólás 2009 jan. 29, 2:09 
Szia Spirit!
Szerintem is "jóképű vagy" :oops:

Hozzászólás 2009 jan. 28, 22:56 
Örülök ha tetszenek a képeim :) sokat foglalkozok velük... bár nyilván nehéz így kalitkában profi képeket csinálni róluk (hiába van mindenféle gépem).

Mire hazaértem ma, előmerészkedett a sárga is. Érdekes, egyszer (most az mindegy hogy miért), ki kellett vennünk a fészekből, megfordult a kezünkben, és ő az egyetlen, aki nem fél ha jövök a fényképezőgéppel... A másik két kicsi még meg-megijed, ő pedig rezzenéstelenül viselte a sztárfotózást. Ennyit számít az, hogy egy alkalommal közelebbi kontatkban voltunk?

Kép

Hozzászólás 2009 jan. 28, 21:42 
Szia Spirit!Nekem is tetszenek a képek,és gratula a kicsikhez! :wink:

Hozzászólás 2009 jan. 28, 19:18 
Szia!

Szépek a madárkák! Gratula!

Igen, etetéstől kopik ki a tolluk, majd rendbe jön.

Nos Kedves madarász társak!

Íme itt van két madár, amiről beszélnünk kéne, hisz a gazdája választ vár:

Melyiket tartsa meg?

Nos tudom furcsa kérdés, de próbáljunk meg válaszolni neki!
Nem kell senkinek szakinak lennie, csak írjuk le, hogy melyik madárnak mik az előnyei, hátrányai. Mi az ami tetszik benne, s mi az ami nem!
Régen már felvetettem egy elemzős dolgot, kezdjük el!

Szerintem így lehetne a legjobban tanulni.

Várjuk a válaszokat!

Hajrá

Hozzászólás 2009 jan. 28, 18:51 
Szia Spirit.
Lehet,hogy van akit nem érdekel de én imádom a képeidet!

Hozzászólás 2009 jan. 28, 18:49 
Akkor is megmutatom, ha senkit nem érdekel 8)

ketten már kint

Kép

Kép

Kép

egy még bent

Kép

s a szülők, ha valaki nem emlékszik (a csőrük két oldalán az etetéstől kopik így ki a toll?)

Kép

Kép

Hozzászólás 2009 jan. 26, 22:58 
Kép

Hozzászólás 2009 jan. 26, 16:26 
és a mostani fenevadak 3 nappal ezelőtt

Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Spirit 2009 jan. 26, 23:00-kor.

Hozzászólás 2009 jan. 26, 16:23 
Egy lépés előre, kettő hátra... mindig elbizonytalanodok, hogy kérdezzek -e :D

most kérdezek, de ez más, mint amiről akartam, csak annyi, hogy szakik véleményét szeretném kérni, hogy a két egyforma színű gouldból melyiket tartják megtartásra inkább érdemesnek.

(a színük egyforma, az csak a fotó csalása hogy élénkebbnek tűnik a jobboldali, valamint a bal még nincs is kész színügyileg)

Kép

Kép

Ezt pedig csak úgy, hogy a harmadik tesó ne irigykedjen:
Kép

DJackson írta:
szerintem is :D :D :D

na ez jó vicc volt, szóval én mindenképpen várom a kérdéseidet, és természetesen a szakik válaszait, ha méltóztatnak! ;)

Hozzászólás 2009 jan. 22, 19:31 
Köszi,Cs.Misi

Hozzászólás 2009 jan. 22, 19:19 
Nos általánosságban, az afrikaiaknak nagyobb szükségük van élő eleségre és neveléskor meg sincsenek nélküle, de az ausztrál fajok javarészt magevők, ott nem fontos élő eleség neveléskor, a főtt tojás elég.

Véleményem szerint a gould tartása se macerásabb a zebrapintynél. A lényeg, hogy fiatal épp, és egészséges madarat vegyél.

Még annyi, hogy az afrikaiaknak jóval nagyobb helyre van szükségük ha költetni akarod őket, kalitban szinte semmi esély sincs. Nekik egy tágas dúsan benövényesített volier kell.

Tehát ezen szempontok miatt valami ausztráliai madaron gondolkodnék elsősorban. De ha mindent meg tudsz adni nekik, akkor amelyik tetszik.

Hozzászólás 2009 jan. 22, 18:46 
Hőfok,hely akármilyen ,megoldható.
Olyasmire gondoltam aminek nem
nagyon nehéz a tenyésztése.
A sárgahasú asztrildnál olvastam,
hogy a kicsik neveléséhez kell 0,5 centis
lisztkukac,levéltetű stb. Ez még úgy éppen
belefér,de elsőre lehet,hogy jobb lenne egyszerűbb.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 98  Következő