Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 98  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 jan. 22, 18:40 
Nos Bálint a maga nemében bármi jöhet folytatásnak...
Inkább azt írd le, mit tudsz nekik adni!
PL hőfok, hely, stb.
Mert pl a gouldot nem ajánlanám 25fok alatti tartáson, persze kivételek vannak.
Papagájamandínákat nem ajánlanék kis helyre, kalitba.
stb

Hozzászólás 2009 jan. 22, 17:38 
Heló!

Jelenleg zebra és rizspintyeim vannak.
Szeretnék valami komolyabbat is.MIlyet ajánlotok?
Én a káka,kis kubapinty és aranyhasú asztrildra gondoltam.
Más fajok javaslatát is szívesen fogadom,ami nem nagyon kényes.
Segítségeteket előre is köszönöm.

Bujáki Bálint

Hozzászólás 2009 jan. 21, 20:44 
:)

?

Hozzászólás 2009 jan. 21, 11:39 
szerintem is :D :D :D

na ez jó vicc volt, szóval én mindenképpen várom a kérdéseidet, és természetesen a szakik válaszait, ha méltóztatnak! ;)

Hozzászólás 2009 jan. 19, 20:43 
Köhöm... azt hiszem, megint megérett bennem egy jópár gouldos kérdés :twisted:

DJackson, szerinted? :89:

Hozzászólás 2009 jan. 16, 11:30 
Szia Spirit.
Nekem is van egy gould hímem amit el szeretnék adni.Az is tavalyi,júniusi kelésű de még nincs teljesen kiszínesedve.Szóval én se értem ezeknek a madaraknak a vedlési folyamatát.Haveromnál volt olyan gould amelyik nem egész 4 hónap alatt teljesen kiszínesedett.
Az enyém még itt tart.
Az apja mellett ül jobb oldalon.

Kép

Kép

Hozzászólás 2009 jan. 15, 10:07 
elaci írta:
Szépek,Gratula! :wink: :D

Köszi, de ez majd később derül ki :)

Amúgy az előző fészekaljból a két egyforma színűből az egyik eladó lesz... szakik, légyszi segítsetek eldönteni, hogy melyik a szebb/jobb (azt megtartom)

vagy ehhez még meg kell várni hogy tényleg kész legyen a lemaradottabb?

Hozzászólás 2009 jan. 15, 9:58 
Hát attól függ mit értesz tollváltás alatt, a teljes kiszíneződést? Nem akarlak elkeseríteni, de nekünk a tavaly májusi fiókák közül a leglassúbb most lett kész... (persze ezalatt az idő alatt folyamatosan váltotta a tollát, azért kérdeztem hogy mire érted)

Marcsika77 írta:
nahát egész jó kis vita alakult ki :) én ugyan kezdőnek számítok, de az én gouldjaim első perctől kezdve tudják hol az itató, etető. az más tészta, hogy nem igen eszik meg a lágyeleséget pl. :( azt meg végképp nem tudom 3ból kettő miért kopaszodik, persze írtam alább a haramdik a fő ludas, mert tépkedi a másik kettőt, de sajna a hímnél észrevettem a csőr tövénél is kezd kikopni a tolla.
Írtátok régebben, spricccelni is lehet őket, ha nem elégséges a páratartalom. milyen időközönként ajánlott?
Ők még csak nemrég múltak két hónaposak, a tollváltás mennyi idő alatt megy végbe? nekem iszonyú lassúnak tűnik, pedig konstans 26 fok van.
Bocsánat ha evidens kérdéseket teszek fel :oops: , de nekem még sok minden új, megköszönném a hasznos tanácsokat.

Hozzászólás 2009 jan. 14, 22:56 
Spirit írta:
10 naposak

Kép
Szépek,Gratula! :wink: :D

Hozzászólás 2009 jan. 14, 22:09 
10 naposak

Kép

Hozzászólás 2009 jan. 14, 16:37 
nahát egész jó kis vita alakult ki :) én ugyan kezdőnek számítok, de az én gouldjaim első perctől kezdve tudják hol az itató, etető. az más tészta, hogy nem igen eszik meg a lágyeleséget pl. :( azt meg végképp nem tudom 3ból kettő miért kopaszodik, persze írtam alább a haramdik a fő ludas, mert tépkedi a másik kettőt, de sajna a hímnél észrevettem a csőr tövénél is kezd kikopni a tolla.
Írtátok régebben, spricccelni is lehet őket, ha nem elégséges a páratartalom. milyen időközönként ajánlott?
Ők még csak nemrég múltak két hónaposak, a tollváltás mennyi idő alatt megy végbe? nekem iszonyú lassúnak tűnik, pedig konstans 26 fok van.
Bocsánat ha evidens kérdéseket teszek fel :oops: , de nekem még sok minden új, megköszönném a hasznos tanácsokat.

Hozzászólás 2009 jan. 14, 16:29 
Sziasztok!!!

Én több mint másfél évtizede gouldozok, sokat és sokfélét tapasztaltam.

A vita témája, hogy buta e a gould, - lehetne mondani hogy buta, élhetetlen, szerencsétlen ki mit tapasztalt az évek során a saját tenyészetében, ahány gould annyiféle mint mi.

Az előttem szólók közül elsősorban kuvikkal értek egyet, sokáig guldozott még az úttörők egyike volt sokat tud róluk is.

Érezve kuvik utalását a kiállítási problémákra az én gouldjaim ükapjának az ükapját is regisztráltam és úgy párosítom, hogy a párosítás ne okozzon semmilyen problémát, de egyes gouldok a kiállításon csüdig járnak a magban de csak a levegőt csapkodják vagy combig áll az itatóban és szomjazik. Erre milyen jelző illik?

Egy kiállítás két három napig tart és ezek a problémák a saját környezetében nem azok ott gyönyörű vidám szép szelíd madarak.

Van viszont sok egyéb rossz tulajdonságuk is ami talán nem csak náluk fordul elő.
A teljesség igénye nélkül a saját állományomnál tapasztaltak közül mondok néhányat.

A gouldosok biztosan tapasztalták, hogy egyes gouldok nem fogadják el az odút mindegy, hogy milyen nyílású képtelen bemenni vagy egyik sem vagy csak az egyik. Van úgy, hogy a tojó egyedül kiköltött de a fiú még nem volt bent és úgy figyeli a benti mozgást mintha legalább két macska lenne bent.
Milyen gould az ilyen, hogy szaporodik, gondolhatnánk, hogy sirálykás, de nem, talán a nagyon régi ősök azok voltak én már sok éve nem sirálykázok nincs rá szükség.

Néha előfordul, hogy túl sokan vannak egy kalitkába és ha ez a tenyészidőszak elejére esik amikor már párt választanak a zsúfoltság okozta stressz miatt napok alatt a tarkójuk lekopaszodik.
Talán az egyik legcsúnyább tulajdonságuknak tartom. Ugyan ez a gould minden kezelés nélkül kényelmes világos helyen a párjával tökéleten költ és néhány hét alatt újra szép.

Nem akarom elvenni a kezdők kedvét mert gyönyörű madarak és nagyon szeretem őket, különben már rég váltottam volna. Megláttam és megszerettem és nem tudok szabadulni tőlük.

Hozzászólás 2009 jan. 14, 14:31 
Ha új helyről hoztam gouldot,több helyre raktam vízet,de csak addig mig megnem találja a főitatót" :) De jó,és bevált praktika berakni egy sirálykát,az egyből megmutatja hol a víz... :wink:
Kép

Hozzászólás 2009 jan. 14, 14:28 
Szia Sándor,

Azért némileg vitatznék, annyi bizonyos hogy idegen környezetben nagyon tud stresszelni, talán ez okozza, hogy nem mer táplálkozni és inni.
Szóval elsődleges a stressz.

Ha nagy helyen tartod amit megszokott, egy állandóan röpködő vidám és nagyon atraktiv madár. Amely képes a falon megkapaszkodva a reggeli párában fürdeni, vagy a múlcs alól előbányászni az elhullott magokat....

Ha bemész a röpdéjükbe, odaszállnak egészen közel hozzád, mert nagyon kíváncsi a természetük, talán kevés egzóta ennyire barátkozó.

Viszont ha kiállításra viszed, és nincs felkészítve a madár. Vagy röpköd mint egy bolond ( lsd: tavalyi pannónia kupa győztes kék ) egy pillanatra sem kapcsolt ki, vagy gubbaszt mint egy nagy mamlasz......, de ez messze van az igazi lényétől, ezért adnak sokan nyugtatókat (antistressz por) a madárnak......,de ez más téma.

Az biztos hogy nagyon érzékeny, 22 fok alatt mondjuk a vedlésük is csigamenetben halad...meg a páratartalom és a többi környezeti hatásról nem is beszélve.

Már rég kihalt volna ha ilyen problémákkal kellene szembenéznie :wink:

Berekfürdőn is tenyésztett valaki, régen láttam a tenyészetét, ő gouldozik még? Milyen szinten?

Hozzászólás 2009 jan. 14, 14:19 
Csak annyit fűznék hozzá, hogy nem ez az egyetlen madár, amelyik nem találja meg az itatót. S szerintem nem ez a butaság kérdése.
Ezt inkább úgy mondanám, hogy stresszes helyzetben nem találja fel magát annyira, mint mások.

Ergó kényesebb, de nem butább.

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2009 jan. 14, 13:55 
Sziasztok!!

Már pedig sajnos a leggyámoltalanabb madár az egzóták közül. Kiállításákon tipikusan a legtöbb problémát ŐK okozzák, mivel a vizet, vagy az elébe tett eleséget képtelen megtalálni. Csak ez ám lehet, hogy bizonyos fokig köszönhető a degenerált beltenyésztésnek is. De egy biztos, hogy csak a gouldoknál szokott előfordúlni. Még egyebet is írhatnék, de inkább nem bántom ezt az amúgy csodálatos madarat. (De biztos, hogy az egzóták legbutább képviselői az ők sorukban keresendő. De ez egy igazi gouldosnak nem jelenthet semmit!!!!)

Hozzászólás 2009 jan. 12, 21:10 
nem buta madár a gould :P kérem erősítsetek meg!!!! oké, nem Nobel díj gyanús egyik madaram sem, de azért olyan okos kis fejük van és úgy tudnak nézni... én imádom őket.

Hozzászólás 2009 jan. 12, 21:02 
sziasztok:)

üdv Spirit örülök h visszatértél :)

Én úgy hallottam hogy a gouldok elég buták, persze ez régen volt, hogy ezt hallottam. Pl hogyha új helyre rakjuk az itatót akkor nem biztos hogy megtalálják, és akár szomjan is halhatnak. Ez legenda?

Hozzászólás 2009 jan. 12, 11:41 
volt-r írta:
Jut eszembe,ha már itt vagyok. Eladó egy pár 8hónapos káka(fészkelés előtt)8e, gouldok: pasztell és vad színüek 4500, elképesztően szép sárgák 7e, kékek 10e ft-ért Budapesten. Kérésre küldök képet.
tel:30/974-6388

Én kérnék szépen képet, mert sárga érdekelne, főleg olyan narancsfejű ha van, amilyen az avatarodon (csak fehér kantárral :D)

Hozzászólás 2009 jan. 11, 16:35 
Marcsika77 írta:
köszi infókat. a mélyen a szembe nézés projekten túl vagyok. Nagyon érdekes amúgy, mert most már elmúltak 8 hetesek és továbbra is csak az egyik lyány tépkedi a másikat na meg a fiút, a tépkedő agresszornak persze egy tolla sem hiányzik. ki érti? nem sirályka nevelte előtte őket... szal ez sem lehetséges ok. sephia van nekik, meg kagylóörlemény is, calcium pótlás adott. Kipróbáltam lágyeleséges módszert: leették magvakat majd látványosan szenvedtek, de a lágyeleséghez nem nyúltak.
valaki esetleg, egyéb ötlet?[/img]

Lógass fel a rácsra összekötözött fűszénát, vagy valami hasonló fűcsomót, stb. (szárazat).
Az majd leköti a figyelmét és azt csipegeti.
A kajával kísérletezni kell. Ne oda tedd, ahol a magokat adod, mert ott a magot fogják keresni!
Pl.: Ha a magokat lent tálalod tálkában, akkor a lágyat feljebb a rácson felakasztva ……
A mag elvonása be szokott jönni, csak idő kérdése.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 98  Következő