Na úgyhogy mindezen felbuzdulva most megmutatom az összes madaramat, hogy megtudhassam, melyik az, amelyikhez érdemes hozzányúlni, és melyik az, amelyik maradjon meg inkább csak szemet gyönyörködtetni, esetleg olyan, amelyikkel érdemes kezdeni valamit, csak nincs hozzáillő párom (és milyen érdemes venni hozzá?), vagy olyan, amelyiktől inkább szabaduljak meg...
az első két gouldunkat Gedeontól vettük, akkor még fogalmunk sem volt semmiről...
(beszámozom a madarakat, hogy könnyebb legyen hivatkozni rájuk ha valaki hozzászólna).
1., vadszínű hím, Gedeontól
a leírások alapján most azt gondolom, hogy lapos a feje... nekem igazából a mellszíne az ami nem tetszik, szálkás, sosem tudjuk elérni nála, hogy szép, egybefüggő, fényes lila felületet lássunk...)
2., kék tojó, Gedeontól, szeretem nagyon, ha van is hibája, mert nevelte a fiókáit, majd megpróbálok nem ilyen nyomi, vedléskori képet készíteni róla, mert ennél sokkal sokkal szebb
3., pirosfejű sárga(?) hím, Hankó Andrástól, Szlovákiából, de én most megint belezavarodtam ebbe a sárga kontra pasztellzöld dologba, mert én ezt a madarat akárhogyan is nézegetem, a színe, az árnyalata, az zöld... (mellesleg asszem foltos is...), de nevel.
4., zöld tojó Hankó Andrástól, de ő erre is azt mondta, hogy pasztell (basszus itt a képen piros a csőre... pedig most például nem az... ez lehet hogy párzási időben jön elő? és akkor mégis pirosfejhordozó...)
Az eredeti felállásban akartuk őket párba állítani, de egyik párnál se történt semmi, úgyhogy párcsere lett, és a 2. meg a 3. madár fiókája a három kicsink, maguk nevelték őket. A másik pár lerakott egyszer húsz tojást, de semmi, és a hím ugye kihordta a fészekanyagot, ahogy ezt akkor meséltem, kaptak nagyobb helyet, több fészket, hogy választani tudjanak, és aztán ott már a fészkek felé se néztek...
a három fióka:
5., vadszínű hím
6., kék hím
7., kék hím
8., pirosfejű kék tojó, Palotás Ferenctől Székesfehérvárról
9., sárgafejű, rózsamellű hím egy hozzánk hasonló hobbistától