Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 98  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 okt. 28, 13:25 
és felrakod az új képeket Spirit? a dagi tojóra is kíváncsi vagyok :D Vagyis nem dagi, hanem nagy :)

Hozzászólás 2008 okt. 28, 10:16 
Cs.Misi írta:
Ha van kérdésed nyugodtan kérdezz, kérdezzetek még, mostmár megint sűrűn jövök fel, lett egy kis időm ismét :)

Szia! Ezt igazán örömmel hallom, én ugyanis állandóan tele vagyok kérdésekkel, de már hülyének érzem magam hogy mindig kérdezek, és soha nincs itt senki... :roll:

szavadon foglak :)

Érdekes ez a méret dolog... az első néhány gouldunk abszolút egyforma méretű volt, ez két párból állt, amelyeket különböző helyekről vásároltunk, majd az egyik pár fiókái...

aztán vettünk most nemrég egy tojót, ami szemlátomást sokkal sokkal nagyobb az összes többinél, meg múlt héten egy hímet, amire az eladó azt mondta, hogy nagytestű, de otthon az új, hatalmas tojó kivételével nem nagyobb a többinél...

Hozzászólás 2008 okt. 28, 7:07 
Mit szólnátok, ha tennénk fel egy képet minden héten egy gouldról, s megbeszélnénk, hogy az a hetit ki teszi fel, s egy héten, vagy amint kiveséztük jönne a következő.
Olyasmire gondolok, amin egyértelműen látható a madár mérete is, valami vonalzó lenne mellette vagy hasonló.

Na? Ki teszi fel az első képet?

Kicsit élesszük fel a fórumot, mert nagyon abbamaradt.

Hozzászólás 2008 okt. 28, 7:01 
Szia DJackson!

Nos a méret....

Tudod, mint minden madárnál, itt is az első 2 hét adja meg a lehetőséget a madár növekedésének, vagyis genetikailag lehet kicsi, nagy, de az is közbejátszik, hogy mivel, s hogyan nevelnek a szülők. Pl ha genetikailag kicsi a madár, akkor akárhogy is nevelnek, kicsi marad, de ha genetikailag nagy a madár, akkor ha jól etetnek, s megvan minden a fejlődéséhez, ő is nagy lesz, tehát ha van egy genetikailag nagy madarad, de mivel nem kapott meg mindent kis korába, és közepes maradt, annak még lehetnek szép nagytestű utódjai, ehhez a felmenőket kell tudni.
Tehát a konkrét válasz, azokból már nem lesz nagy madár, max a látszatot adhatja a szép tollazat, illetve ha nagy helyen van, s megizmosodik, ill ha kis helyen van elhízik, de maga csontszerkezete nem változik.
Olyanról még nem hallottam, hogy a madár színe befolyásolja az alakot, ez nagyon gyanús, akárki is mondta...

Ha van kérdésed nyugodtan kérdezz, kérdezzetek még, mostmár megint sűrűn jövök fel, lett egy kis időm ismét :)

Hozzászólás 2008 okt. 28, 1:13 
Sziasztok!

A hétvégén én is voltam a nyíregyházi kiállításon, és láttam nagyon szép gouldokat! Komolyan mondom, hogy olyan furcsa, hogy az állatkereskedésekben nem látni ilyen szépeket. A kérdésem az lenne hogy voltak egészen kis pici fajták. Amiket ezelött láttam annál legalábbis kisebbek, de ugye már szép színesek voltak(zöld pirosfejü lila mellü). Vajon ezek is megnönek késöbb egy picit, vagy alabpól ilyen kisméretüek genetikailag? Egy kedves úriemberrel volt szerencsém beszélgetni és ö mondta, hogy a sárga színüek azok általában vékonyabbak mint a zöldek, ez jelent valamit szaporodás szempontjából? mármint a méretre gondolok :) (sok felöl hallani hogy nem a méret a lényeg ... :) )

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 okt. 24, 12:31 
Szia Karesz !

Fel vagy véve !
:08:

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 okt. 24, 12:23 
eszterolajos lécci vegyél fel skype-ra a címem madarasz4312 email címem
kari4312@citromail.hu előre is köszönöm üdv. kari

Hozzászólás 2008 okt. 22, 15:41 
Szia Spirit,

Véleményem szerint nagyon szépen vedlik a madarad. A merev tokok miatt tűnik egy kicsit furcsának a szabad bőrfelszín látványa.

Ha a levegő túl száraz, akkor nehezebben megy végbe a vedlés. Tudod mekkora a levegő páratartalma a szobádban? Ilyenkor 50 % körül szokott lenni, az elég kevés a gouldoknak...
Egyszer mindenképp megéri beinvesztálni egy ultrahangos párásítóra, automatikusan betudod állítani rajta, hogy mekkora legyen a levegő páratartalma a szobában...
Sokkal gyorsabban vedlenek a madarak, sőt hidegebb szobában ha a páratartalmat felemeled 60% körülire, akkor a hőérzet pozitív irányba változik.

Henk Lomulder is felhívta figyelmet a páratartalom fontosságára, vedlés alatt hatványozottan.

Üdv

Zsolt

Hozzászólás 2008 okt. 21, 17:02 
Egy kis segítséget szeretnék kérni... Ez még normális vedlésnek mondható, vagy itt valami más gond van? Eddig ilyet egyik gouldunknál sem láttam, hogy ott a mellénél átlátni a tollakon, és kicsit megijesztett...

Kép

Kép

Hozzászólás 2008 okt. 20, 16:55 
Hát igen... csak estem egyik ámulatból a másikba...

pedig csináltam új képeket a kicsik színesedésének jelenlegi állapotáról, dehát ezek után hogy rakjam fel 8) :lol:

Zsolt79 írta:
Sziasztok,

Figyelmetekbe ajánlom Henk Lomulder madarait. Van közöttük 93 pontos.

http://www.lomulder.nl

Hozzászólás 2008 okt. 18, 12:59 
Sziasztok,

Figyelmetekbe ajánlom Henk Lomulder madarait. Van közöttük 93 pontos.

http://www.lomulder.nl

Hozzászólás 2008 okt. 17, 9:03 
Szia DJackson!
Részemről az öröm, hogy van akit érdekel :59:

Íme:
(ezek majdnem kéthetes fotók, a pirosfejű azóta majdnem teljesen kész, a két kékről még mindig nem sokat tudunk, az egyik valószínűleg feketefejű lesz, a másik egyáltalán nem akarja megmutatni hogy milyen fejszínt szeretne...)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

DJackson írta:
Szia Spirit, teszel fel a már 5 hónapos gouldokról fotókat? :) Kíváncsi vagyok 1 hónap alatt menynit színesedtek :)

Hozzászólás 2008 okt. 16, 20:44 
Szia Spirit, teszel fel a már 5 hónapos gouldokról fotókat? :) Kíváncsi vagyok 1 hónap alatt menynit színesedtek :)

Hozzászólás 2008 okt. 5, 9:41 
Sziasztok,

Aki látta a Pannonia Kupa győztes gouldjait, mi a véleménye a madarakról?

Az én SZUBJEKTÍV dobogósaim:

a második helyre szorult: Fehérmellű hím, nekem a legszebbnek tűnt, nagyon szép arányos madár volt, nekem ő volt az első helyezett.
(nem tudom kié a madár, de gyönyörű az istenadta )

Az első helyen lévő kék, az valóban testméretben mindenkit megvert, sőt elsöpört, de nekem egy kicsit aránytalan volt, nekem ő volt a harmadik helyezett. )

A második az szerintem is a második (kék) ....

Ezek az én naív okoskodásaim.
De az a fehérmellű..... :o :o :o
Az szerintem nagyon hasonló az olasz izléshez.
Michelle Faletta nagy esélyes a vb-n.
http://www.diamantedigould.it/medagliere.htm

Hozzászólás 2008 okt. 2, 18:07 
Sziasztok!
Köszi,hogy szántatok rám időt.
Zsolt79,a madarak nem fiatalok2006 dec.és 2007februári a gould házaspár.Úgy könyörögtem el a már összeállított párt Estók Lacibácsitól.Decemberbe hoztam őket és a telet szerintem átaludták,a tojó feje foltokba még meg is kopaszodott.Nyár elején már raktak tojást de azt kidobálták.Pár napot űlték.Kaptak nagyobb kalitot,nagyobb odút.Az új helyen úgy viselkedtek mintha beraktam volna a se...be 1-1duracell elemet.Nemsokára lett is az 5 tojás amire nem űltek rá.Most nem tudom hány darab tojás van,mert egyszerre napok óta nem jönnek ki.
Egyébként az tuti amit írtál,hogy ,semmi sincs véletlenül' .Most nem csinálok semmit ,meg se lesem,hátha ,véletlenül' kikelnek.
Mindenképpen megírom mik történnek.
üdv.: Péter
ui.:tényleg nem akarok ,sirálykázni'de ha tavaszig nem sikerül akkor majd megint átgondolom

Hozzászólás 2008 okt. 1, 20:58 
Szia Péter,

Ha lehet fogadd el a természet akaratát. Semmi sincs véletlenül. A madaraid akarnak szaporodni, csak talán még nem érettek meg rá. Talán a többi gouldos is megerősít benne, a második tojásrakásnál a siker szinte magától jön.

A dajkamadár pillanatnyi sikrétől felbuzdulva, lehet máskor is könnyen valasztod majd, de ez a megfelelő tenyészegyedek kialakításához nem a megfelelő útvonal.....

Hozzászólás 2008 okt. 1, 20:18 
Szia Krissz!
Na közben utánna számoltam.15 naposak a tojások,már az utolsó.Sirálykát 1 párat hagytam,nem akartam dajkázni,ők meg költöttek 6 szép fiókát,most 12 naposak.Akkor ezt igencsak benéztem :( .
Most reménykedek abba,hogy aminn most ülnek a gouldok az kikel.
Majd beszámolok az eredményről.
Az törvényszerü.hogy a legszebb madarak nem akarnak nálam szaporodni/goul,rizs,a szebb zebrák/.
NEMADOM FEL!!!
ÜDV.: péter

Hozzászólás 2008 okt. 1, 19:38 
Szia Péter.
Én már raktam sirályka alá olyan gould tojást ami 1 hetet feküdt az odúban és a 3 tojásból 2 kikelt.

Hozzászólás 2008 okt. 1, 18:26 
Sziasztok gouldosok!
Az 1 pár gouldom nem ült rá a tojásokra,hanem új udvarlásba kezdtek.Talán a tojó még inkább kacérkodott mint ahogy a hím erősködött.A tojásokat elvettem tőlük,mert szétrakták a fészek négy sarkába az ötöt.Pár nap múlva beindúlt a tojás és a negyedik utánn felváltva űlik.Az lenne a kérdésem ha lenne másik madaram ahová be tudnám rakni a korábban kivett 5 tojást,azt mennyi idő utánn tehetem meg .Vagyis meddig tartható el a tojás károsodás nélkül?Feltételezve,hogy egyébbként jók voltak.
Ha nagy butaságot kérdeztem azt is írjátok meg.Madártartónak is kezdő vagyok,mint mondják a gouldok ők egy külön 'fogalom'.
Válaszotokat előre is köszönöm.
üdv.: Péter

IDRE tag
Valódi név: Görbe Gábor

Hozzászólás 2008 szept. 29, 19:03 
Kép

Idei kelésű Gouldok eladók, vagy elcserélhetők, más egzótára.

70/ 213-7482

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 98  Következő