Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 98  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 nov. 29, 13:05 
Kedves Emese!

Nyugodtan tarthatsz ilyen madarakat "szobadiszként" ... semmi extra nincs a tartásukban, szerintem.... semmiképpen nem beszélnélek le róla!

Hozzászólás 2010 nov. 29, 10:14 
Kedves Fórumozók!
Nagyon tetszik nekem ez a kis gyönyörű színes madár, azonban eddig még soha nem tartottam madarat és kíváncsi lennék, hogy mi a véleményetek, érdemes-e/szabad-e nem tenyésztési céllal, hanem kifejezetten díszmadárként egy pár amamdinával kezdenem, vagy túlságosan nagy kihívás a tartása? Ha nem, akkor mit javasolnátok, mivel kezdjük a madártartást?
Próbáltam átböngészni a fórumot, nem találtam a kérdésemre választ, elnézést, ha mégis előfordult már ez a kérdés.
Előre is köszönöm a válaszaitokat.
Emese

Hozzászólás 2010 nov. 24, 23:20 
Ez a madar tényleg nem csupaszfejű, a leirás alapján nem erre számítottam.... hanem egy pici keselyűre.

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2010 nov. 24, 12:40 
Nincs semmi gond a madaraddal. Csak egyszerre vedli le a fej tollazatát. Igen különböző a gouldok vedlésének dinamikája. Van amelyiknek csak pár tok van egyszerre a fején, de vannak ilyen madarak, mint a tiéd, amik egyszerre cserélnek sok fejtollat. Hamarosan kinyílnak a tokok és szép piros lesz a madár feje újra.

Hozzászólás 2010 nov. 24, 10:52 
szia Szabi.
köszi,hogy válaszoltál.
igazándiból nem kopasz, hanem tele van fehér tollkezdeménnyel a fejrész.de nincs toll nélküli terület, csak vmiért lassabban váltódik a toll.
a társánál nem, neki rendben van a tollazata.
az étrend:-semmi lágy és zöld kaját nem esznek meg.hiába teszem be.
a zebrapinty kerekre eszi magát a másik kalitban, ők hozzá sem nyúlnak..
vitamincseppet adok nekik hetente kétszer ivóvízbe.

Kép

Hozzászólás 2010 nov. 20, 15:18 
Sziasztok! Feketefejű normál Gould tojókat cserélnék hímekre. Lehetőleg normál , esetleg fehérmellűek érdekelnek. Fiatalok eladók.
Kép
06 30 9619142
Tárnoki Ferenc

Hozzászólás 2010 nov. 16, 20:28 
Szia H_amandinája!

Mennyire kopaszodik? A tojó kopaszodik?
Teljesen "tollmentes" már az egész feje?
Lehet pl. jódhiány vagy lehet pl. stressz ...
Az étrendjüket meg a viselkedésüket tekintsd át, az sokat segíthet....

Hozzászólás 2010 nov. 16, 18:27 
sziasztok.
két gouldunk közül az egyiknek a feje kopaszodik.
mi lehet az oka?
a másiknak kutya baja, gyönyörű a tollazata.

tapasztaltak írjatok!
előre is köszi minden tanácsért!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 nov. 14, 11:01 
Szervusz Gyuri !

A Gouldot korábban (1985 - 92) Én is tenyésztettem és hasonlóan jártam a csoportos elhelyezéssel. Szerintem egy dologra volt jó. Jó kondicióju kielégítő vitalitású egyedek fejlődtek belőlük. A párok kiválasztották egymást és stabilan kitartottak a párjuk mellett, mikor külön kikalitkáztam őket rendszeresen és jól neveltek, nem volt kidobálás, bár akkoriban a legfőbb problémát a nem etetés/gondozás és a az inaktív (sirálykázott) egyedek jelentették.
Én akkoriban azt figyeltem meg, hogy nem a szülők hajigálták ki a fiókákat, hanem egy másik fészkelés előtt álló tojó keresett magának odut és rámolta ki a fészekaljat.
Végül is a sikert az hozta meg, hogy a fiatalokat tenyészérettségig (párválasztásig) tágas volierben tartottam, majd minimum 8o cm hosszú egy ülőrudas megoldású kalitkában egypáras elhelyezésben tenyésztettem.

Hozzászólás 2010 nov. 13, 19:42 
Sziasztok! Sikerült nekem is pár jó fotót készíteni a madaraimról, így megosztom azok képeit veletek. Én idén kezdtem velük foglalkozni, de mielőtt nekirugaszkodtam több tenyésztőt (madártartót) meglátogattam tapasztalat és információ gyűjtés céljából. Nekem is alkalmazkodni kellett a lehetőségeimhez, először több párat raktam össze egy nagyobb röpkalitba de mikor jött a költés ideje be kellett látnom hogy így nem megy. Az egyik párnál sikerült 6 szemes tojást kikelteni de sajna azok a kelést követően első második napon mind a kalitka alján landoltak, erre a problémára felhívták a figyelmem azért még sem esett jól. A létszámot csökkentettem 3 párra és a következő költésnél 8-tojiból 6-szemes 2-kikelt a többit otthagyták így kihűltek, a két kikelt fióka a következő napon ismét a kalitka alján landolt. Ezeknek a veszteségeknek én sem örültem de nem éltem meg kudarcként mivel még csak idén kezdtem el velük foglalkozni, sokan tanácsolták a sirályka hadműveletet de úgy gondoltam hogy ha nélkülük nem megy akkor velük meg nem fogom őket szaporítani. Nem akarok madár gyárat csinálni, ezért fogtam az előző párat és külön raktam, most a 6-szemes toji újból meglett amiből mára már 3 napos picurok lettek, igaz ez még messze van a sikertől de a landolás most elmaradt (idáig). Ezt nem is tudom hogy mért írom le nektek talán csak hogy elmondjam a problémák (veszteségek) mindenhol vannak és ritkák azok az esetek ahol mindig minden rózsaszín de hallani olyan párokról is. Minden esetre még nem sikerült elvenniük a kedvem tőlük, a következő képeken tehát a mama és a papa látható!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2010 nov. 13, 11:47 
A ,,bűnös"
http://gallery.site.hu/u/Macky_II/madar ... 5.JPG.html

Hozzászólás 2010 nov. 13, 11:46 
Sziasztok!
Feketefejű normál Gouldok eladók! 2010-es fiatalok (kiszineződött, saját szülők által nevelt) 4e és egy 2 éves pár (fiókák megtekinthetők) 15e.
Jelige: ,,nem madárgyár-ohne sirályka" :D

Ui.: akik régebben is madarásztak azok tapasztalják, hogy a Gouldokkal mennyivel kevesebb gond van mint úgy 30 évvel ezelőtt- szerencsére. Nincs itt szüksg sirálykára. Nekem a rengeteg madár között egyszer volt. Vörösfejű papagájamandínát próbáltam neveltetni Vele de szépen kidobta a fészekből...
Tárnoki Ferenc
Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macky 2010 nov. 13, 12:08-kor.

Hozzászólás 2010 nov. 12, 22:07 
Persze Betty, azt gondoltam, hogy Te nem madárgyáros vagy... de vannak elegen mások, sajnos.

Én nem is nagyon szoktam nézegetni a fiókákat.... mégis felnőnek, ezért nem vagyok én jó tanácsadó...

De már sokszor irtam itt, hogy a madarászáshoz szerencse is kell.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 nov. 12, 20:01 
Szabi félreértettél!

Én nem a tojásokat sajnálom, hogy kárba vesznek és nem is madárgyárat működtetek ahogy fogalmaztál. Az első körben a költéssel semmi gond nem volt, hisz mindkét szülő nagyon szépen ült a tojásokon.
A kikelést követően egyszer megetették a kicsiket és aztán semmi. Ha nincs Gyulai Úr a fórumról aki segít nekem, akkor a két kis fióka elpusztult volna.

Ezt nem szeretném ha megismétlődne, ezért is kértem segítséget a tapasztaltabbaktól. Ha már egyszer kikelt a fióka, akkor igenis megteszek mindent annak érdekében, hogy ne csak egy-két napot éljen.

Hozzászólás 2010 nov. 12, 13:09 
Nekem nincs sirálykám, így mindig a gouldokra bizom a költést.

Ez nem egy "szatócsbóóóóót" vagy "madárgyár", hogy kárba vész a tojás, ha nem költik ki, akkor majd a következő fészekalj sikerül, ha az sem akkor vagy lecserélem a párt vagy a szépségükért tartom Őket.

DE ez csak az én véleményem, szerintem arra törekedj, hogy olyan párokat alakíts ki, amik MAGUK NEVELNEK, mert az az igazi siker!

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 11, 21:07 
Rendben. Akkor rájuk bízom az egészet és optimistán várom mi fog történni :)
Köszi.

Hozzászólás 2010 nov. 11, 20:56 
Szia Betty!
Én azt javasolnám, hogy ne háborgasd Őket.
Tárnoki Ferenc

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 11, 20:43 
Sziasztok!

Tegnap meglett az amandináimnál az 5. tojás és a tojó ma elkezdett kotlani. Ismét úgy indul a költés, hogy nagyon aktívak mindketten, de azért szeretnék felkészülni egy remélem nem bekövetkező dologra, mely szerint ha véletlenül megint nem nevelnék a kicsiket, akkor igénybe vehessem a sirálykákat.

Szerintetek, ha most elvennék tőlük két tojást és áttenném a sirálykák alá, akkor a sirálykák hogy fogadnák? Az a baj, hogy ők még csak a fészekbe járnak, de még nincs tojás. Mától viszont elkezdődik a gouldok költése, így gyorsan kéne cselekednem. Sajnos mű tojás nincs itthon, a rosszakat pedig még régebben kidobtam :?
Mit javasoltok ilyen helyzetben?

Valódi név: Trinter László

Hozzászólás 2010 nov. 10, 19:00 
Fekete Csaba írta:
Mazsiba!
Remélem nem értetted félre, amit írtam. Én magamat sem tartom egyáltalán tapasztaltnak madarászat terén, de reméltem, hátha esetleg leírják olyanok a véleményüket, akik 20-30 éve madarásznak és madarak ezreit nevelték már fel.

Szia Csaba!

Nem értettem félre csak elirtam hogy én sem vagyok tapasztalt madarász.

Üdv.Mazsiba

Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2010 nov. 9, 20:02 
Mazsiba!
Remélem nem értetted félre, amit írtam. Én magamat sem tartom egyáltalán tapasztaltnak madarászat terén, de reméltem, hátha esetleg leírják olyanok a véleményüket, akik 20-30 éve madarásznak és madarak ezreit nevelték már fel.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 98  Következő