Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 98  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 nov. 7, 18:05 
Szia!
Sajnos a leírtak mégis a tojásvisszamaradásra utalnak. S.O.S meleg hely, infralámpa.

Valódi név: Nagy Katalin

Hozzászólás 2010 nov. 7, 17:44 
Sziasztok!
A gould páromnál gondok vannak,pontosabban a tojóval.
Semmi gond nem volt velük eddig.Szépen építették a fészket,párosodtak is több mint egy héten keresztül naponta többször is. Mozgékonyak voltak,repkedtek,ettek,stb.
Ma reggel óta nem tetszik a tojó,egyre többet gubbaszt csukott szemmel,olyan szinten,hogy az előbb simán kivettem a röpdéből,és megvizsgálgattam, a szárnyai rendben,félrefújtam a tollakat odalent,kicsit megtapogattam, nem-e tojás elakadással van gond, meghallgattam nincs légzsákatka sem.
Fogalmam sincs mi a baj. A hím változatlanul jól van,csak a tojó .................Szerintetek mi lehet a gond.
Tojásrakás előtt így kell viselkednie, ez a normális vagy mi lehet??????
Köszönöm a véleményeket.
Ja, és odalent gubbaszt a talajon,mintha röpképtelen lenne., mert nem menekül,csak botladozik.
Ránézésre egyébként elég dundi, gömböc.

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2010 nov. 7, 9:53 
üdvözletem mindenkinek.
Félre értettük egymást:)
Nem nekem kell, egyik ismerősöm mondta h nagyon tetszik neki. ( ő már 5-6 éve foglalkozik zebrákkal)
Hozzá teszem én is szeretnék majd, de én az idén semmi esetre sem mert ahogy Lajos bácsi mondja elég tapasztalatlan vok még.
De ha valaki tudna megfelelő szakmai honlapot v olvasni valót a neten a gouldokkal kapcsolatban az kérem ossza meg velem.
Találtam már sokat de mind ugyanazt írja le. kb 1 oldalban.
Lajos bácsi írtam pü-t.
Előre is köszönöm mindenkinek.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 nov. 7, 8:49 
imi89 írta:
köszi a gyors válasz.
Nekem az a normál vörösfejű,gondolom az a vad ill normál szín nah szal olyan kellene:D
Jól elmagyaráztam.
És mi a nemek közötti különbség????

Szia Imi !

Nem javaslom még Neked a Gouldok beszerzését és tartását, mivel ennek a fajnak a tartásához némi ismeretanyag, tapasztalat és gyakorlat is szükséges. Az ára is húzós, de ami a legfontosabb a faj tartásának sikertelensége elveheti a kedved a madarászástól is. Várj jövő őszig akkorra már lesz a madártartásban kellő gyakorlatod és akkor mindenben segítünk a beszerzéstől a gondozásig.
Addig meg sokat olvasgasd a fajjal foglalkozó oldalakat, topikokat.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 nov. 6, 22:29 
Imi, a hímek feje körül látható kék sáv szélesebb, míg a tojóknál éppen, hogy látszik.

Ma meglett az új tojásunk :) Remélem a 2. kör sikeresebb lesz. :)

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2010 nov. 6, 20:49 
A második tipped a jó!!!!!!!ha jól megnézed a képepet a hím feje,háta,melle,hasa,stb.mindene élénkebb szinű.
Majd amikor kiválasztod látni fogod a különbséget!

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 6, 20:38 
Szia attila.
Igazából nem tudom mire gondolsz.
2 tippem van:
- a tojók farktolla terebélyes
- A tojók színe nem olyan színes,fakóbb?

Ha másra utalsz akkor nem tom :)Sajna még élőben sem láttam ilyen gyönyörű madarakat,tehát azt se tom h honnan szerzem be.

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2010 nov. 6, 20:33 
Szia Imi!
Nem a legjobb képek,de a lényeg látszik.
pár
Kép
hím
Kép
tojók
Kép
tojók
Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 6, 19:58 
köszi a gyors válasz.
Nekem az a normál vörösfejű,gondolom az a vad ill normál szín nah szal olyan kellene:D
Jól elmagyaráztam.
És mi a nemek közötti különbség????

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Trinter László

Hozzászólás 2010 nov. 6, 19:49 
imi89 írta:
Sziasztok.
Valaki megtudná nekem mondani h mennyi a normális tenyésztői ára 1 db gould amandinának.
Ajándékba szeretnék venni,de ugy h aki kapja számít rá és ért hozzá.
Ha tud valaki szolnok megyében az írjon pü-t.
Előre is köszönöm.

Szia.

A gould amandina ára az a szintöl is függ,álltalába a normál szinüek 5000-7000 küröl mennek ha jól turom.

Üdv:Mazsiba

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 6, 19:47 
Sziasztok.
Valaki megtudná nekem mondani h mennyi a normális tenyésztői ára 1 db gould amandinának.
Ajándékba szeretnék venni,de ugy h aki kapja számít rá és ért hozzá.
Ha tud valaki szolnok megyében az írjon pü-t.
Előre is köszönöm.

Hozzászólás 2010 nov. 6, 19:26 
Fekete Csaba írta:
Katalin,
Mostmár bármikor megjelenhet az első tojás. Általában 5-7 tojást tojnak. Az utolsó vagy utolsó előtti tojás lerakása után marad bent éjszakára a tojó, ekkor kezd költeni. Ettől számítva 14-16 napra kelnek a kicsik.

Köszi Csaba. Remélem minden rendben lesz.
Pirosfejű-lila mellű - sárga hasú hímnek és pirosfejű-fehér mellű - sárga hasú tojónak milyen színű fiókái lehetnek?
:drunken:

Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2010 nov. 6, 19:06 
Katalin,
Mostmár bármikor megjelenhet az első tojás. Általában 5-7 tojást tojnak. Az utolsó vagy utolsó előtti tojás lerakása után marad bent éjszakára a tojó, ekkor kezd költeni. Ettől számítva 14-16 napra kelnek a kicsik.

Hozzászólás 2010 nov. 6, 18:04 
Sziasztok!
Van egy pár gouldom és már 1 hete minden reggel 2x is párzanak a szemem láttára ( nem szégyenlősek :lol: )
Az odút rendezgetik,ki-be bujkálnak .
Mikorra várható az első tojás?
Még soha nem volt gouldom ezért nem tudom mire számítsak......mennyi tojás lehet?mikor kezdik ülni?ha termékenyek a tojások mikorra várható a kikelés ?stb
Minden választ köszönök :P

Hozzászólás 2010 nov. 6, 9:43 
Sziasztok!
2010-es feketefejű fiatalok (4e/db, több madár esetén kedvezmény) és egy pár (15e) eladó budapesten(2 évesek, 5 fióka lett tőlük. Sirálykám nincs)
http://gallery.site.hu/u/Macky_II/madarak/
Tárnoki Ferenc (06 30 9619142)

Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2010 nov. 3, 9:38 
NagyGábor írta:
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek, tapasztaltabb madártartóktól. Az egyik gouldom, hol az egyik, hol mindkettő szemét nem tudja kinyitni.Váladékot nem látok a szemén. Két napja kamilla borogatással próbálom gyógyítani. Sajnos egyre gyakrabban üldögél csukott szemekkel, és próbál vakon repkedni. Mit tehetnék? A városban(Dunaújváros) ahol lakom, még nem találtam illetékes állatorvost, akitől szakértői segítséget tudnék kérni.
köszönöm a választ előre is

Gábor!
Valószínűleg azért nem nagyon reagált senki eddig a kérdésedre, mert így látatlanban a leírásod alapján nem túl könnyű megállapítani, hogy mi a gond.
Remélem nincs igazam, de az a gyanúm, hogy nem a madarad szemével van gond. Ha a szemen nem látszik semmi és felváltva tartja csukva a szemét, esetleg még aluszékony is, akkor talán inkább idegrendszeri probléma lehet az ok. Ennek hátterében állhat májprobléma. Ha egy állat mája károsodik, akkor a szerv nem tudja elvégezni a méregtelenítő funkcióját és így megnő a vérben keringő toxikus anyagok szintje, ami az agy működését befolyásolja. Szokták mondani, hogy a gouldok mája a fiókakori tojás etetéstől megy tönkre. Én azt nem tudom, hogy ez igaz vagy sem, de az biztos, hogy egy a tenyészetekben sajnos gyakran, bár legtöbb esetben észrevétlenül jelenlévő vírus, a polyoma virus krónikus fertőzésben okoz májkárosodást és hasonló tüneteket, amiket leírtál.
A májkárosodás röntgen vizsgálattal diagnosztizálható a máj megnagyobbodott mérete alapján. A vírusfertőzés PCR vizsgálattal igazolható, de sajnos a diagnózis ismeretében sem lehet kigyógyítani a madarat. Kérlek privát üzenetben (PÜ) írd meg, hogy kitől származik a madarad.
Mégyegyszer írom, hogy a leírásod alapján ez csak egy lehetőség és remélem nem ez a madarad baja.

Hozzászólás 2010 nov. 2, 16:25 
Szia zozo73!

Nem igazán jók a képeid, de talán a fehér mellű lány a többi fiu. Amelyiknek a farkában hosszú a középső két toll, az a fiu,de nem látom a képeken a tollaikat......
Ha a fehér mellű veri az egyik fiut, akkor azt a fiut vedd ki és a másik kettő jól ellesz egymással. Egyébként csoportosan csak egyenlő számúfiut és lányt lehet tartani, mert a páratlan számú madár mindig balhézni szokott. 2 párat se probálj együtt költésre birni, mert ott is vita lesz...... 3 vagy 4 pár már viszonylag jól megvan együtt.
Ha mind a három énekel és táncol is egyformán, azaz udvarlásszerűen, akkor 3 himed lehet. Én első ránézésre azt mondtam volna, hogy három himed van, de három him nem szokott veszekedni egymással, ha nincs köztük tojó......

Hozzászólás 2010 nov. 2, 15:22 
Sziasztok !

Segítséget kérnék Tőletek ! A mellékelt képeken milyen nemű madarak vannak ? Én mikor megvásároltam az eladó szerint 2 fiú és 1 tojó,de mind a három énekel,nem tojnak és eléggé verekednek ! Esetleg ha valakit érdekel elcserélném az egyiket tojóra.
A válaszokat előre is köszönöm !
Kép

Kép

Valódi név: Nagy Gábor

Hozzászólás 2010 nov. 2, 14:58 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek, tapasztaltabb madártartóktól. Az egyik gouldom, hol az egyik, hol mindkettő szemét nem tudja kinyitni.Váladékot nem látok a szemén. Két napja kamilla borogatással próbálom gyógyítani. Sajnos egyre gyakrabban üldögél csukott szemekkel, és próbál vakon repkedni. Mit tehetnék? A városban(Dunaújváros) ahol lakom, még nem találtam illetékes állatorvost, akitől szakértői segítséget tudnék kérni.
köszönöm a választ előre is

Valódi név: K Zsuzsanna

Hozzászólás 2010 nov. 1, 19:13 
Warhawk írta:
zsuzsanna írta:
A segitségeteket szeretném kérni.Az én guldom tátog, mintha nehezen venné a levegőt,ha a fülemhez közel tarom akkor szuszogó hangot hallok. Mi ilyenkor a teendő? és mitől van?

Jó eséllyel légzsákatka... Ivermectin kezelés 3 héten keresztül hetente ismételve. (A másik amúgy sokkal hatékonyabb szer a moxydectin sajnos meglehetősen nehezen beszerezhető minálunk).

mit jelent?Hollandia? Svájc? OlaszNémet?honnan lehet behozatni?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 98  Következő