Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 98  Következő
Szerző Üzenet
IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2010 nov. 1, 11:58 
Kati!
Gouldoknál úgy tűnik nem olyan erős a bevésődés. Én is vettem olyan tojót, aminek a szülei felneveltek két fészekaljat, de a tojót sirálykák keltették és neveltek fel, mert az első fészekalj kirepülésekor egyből letojtak a szülők és a tenyésztő nem akarta, hogy a szülők az új tojásokra figyeljenek és ne a frissen kirepült fiókákra. Tavaly 11 fiókám lett tőle.
A probléma akkor van, ha valaki a gouldokat generációkon keresztül csak sirálykákkal nevelteti. Ekkor teljesen kiiktatja a nevelésre történő szelekciót és esély van rá, hogy olyan vonal alakul ki, aminek a nevelési ösztöne gyenge. Ez már probléma. Ennek pont ellentéte, amikor valaki csak olyan gouldokat tart meg és állít párba, melyek illetve melyeknek a szülei jól nevelnek. Az ilyen tenyészetekben pár generáció után már rá se gondolnak arra, hogy a gouldok otthagyhatják a fiókáikat.

Valódi név: Nagy Katalin

Hozzászólás 2010 nov. 1, 9:57 
Szia Csaba!
Köszi szépen az infokat. Grit folyamatosan van előttük,és szépia is.
És tényleg elég aktívak, ki-be járkálnak az odúból.A hím többet van bent , mint a tojó,rendezgeti igazgatja a fűszálakat.
Én arra is gondoltam,hallván az első fészekaljas gouldok fióka kidobálós természetéről,hogy sirálykák alá is teszek a tojásokból egy-két darabot. Én saját részemre tartom őket, nem tovább értékesítés céljából.Sajnálnám ha a szülők gondatlansága miatt ,,pocsékba" mennének ezek a szép madárfiókák.
Igaz,az hogy ha sirályka nevelte gouldok,ha csak gouldok vannak körülötte,akkor közülük választ párt. Ha vegyesen vannak tartva akkor pedig sirálykát választ párjának?
Én külön tartom őket, egyrészt mert a sirálykák a zebrákkal kint vannak szabadban, a gouldok, papagáj amandinák a földszinti nappaliban.
Előre is köszi:Kati

Hozzászólás 2010 nov. 1, 8:32 
Kedves Katalin!
A moxidectintől biztosan nem lesznek terméketlenek a tojások. Ausztrál tenyésztők rutinból adják tenyészidőszak előtt. Azért arra fel kell készülni, hogy egy egzóta első költésénél sohasem biztos a siker. Lehetnek minden szertől függetlenül terméketlen tojások és az sem biztos, hogy ha kikelnek felnevelik az első fészekaljat. Persze bejöhet az ellenkezője is, és lehet, hogy egyből lesz 4-5 fiókád. Ezt csak azért mondom, hogy ne magadban keresd a hibát és ne menjen el a kedved, ha esetleg az első fészekalj nem jön össze. A második fészekaljnál már sokkal nagyobb az esély arra, hogy minden rendben lesz.
A 23-25C az bőven elég.
Ha ilyen aktívak a madaraid, akkor szinte biztos, hogy egy héten belül már lesz tojás a fészekben.
Arra figyeljél, hogy kálcium valamilyen formában, vagy inkább több formában elérhető legyen nekik, mert a tojásrakáshoz bőven kell (szépia, grit, hővel fertőtlenített és apróra tört tojáshéj).

Hozzászólás 2010 nov. 1, 8:01 
Szia Kasia197!

Probáld meg a lágyeleséget rászorni a mageleségre és a zöldet is darabold össze szórd rá lassan rászoknak majd meg látod.Akitöl vetted a madarakat annak kelett volna mag mondani hogy mit is kaptak nála enni.
Ha bejárnak az oduba az nem baj és az a furcsa hang az amikor párzanak a gouldok az oduba párzanak és kint nem lehet látni öket,bár volt aki kint is látta öket párzani.Nekem is vannak gouldjaim de én meg mondom öszintén nem láttam párzani még öket csak a hallom mikor a hím bent van a tójóval és énekel akkor párzanak.Elvileg fölnevelik csak mag eleségen is a kicsiket, de jólenne ha lágyeleséggel nevelnének.
A lágyeleséget ugy add nekik hogy ha az elsö tojós meg van akkor vedd el és a kikelés elötti napon megint kezd el adni nekik én igy csinálom és nálam bevált.A fürtöskölest nálam sem eszi mindegyik de majd rászoknak elöttük van mindig.

Üdv:Mazsiba[/quote]

Na,ma reggel láttam őket párzani egymás után 2 x is.
Szokatlan módon elég sokáig volt a hím a tojón.Mivel nincsenek sokat zargatva,hétköznap egyáltalán nem vagyunk itthon napközben , remélem minden rendben lesz.
A hőmérséklet 23-25 fok között van állandóan.
Aggodalomra adhat okot az 1 hónappal ezelőtti légzsák atka elleni kezelés, nem Ivermectin,hanem az a m..... betűs szer ,nem jut eszembe a neve, 5 napon keresztül ivóvízbe adagolva? Elképzelhető hogy terméketlenek lesznek a tojások?
Köszönöm a választ, Mazsiba.

Hozzászólás 2010 okt. 31, 21:59 
Sziasztok!

Kedvet kaptam Tőletek és én is készítettem ma az egyik odú iránt érdeklődő himemről fotót:

Kép

Valódi név: Trinter László

Hozzászólás 2010 okt. 31, 18:44 
kasia197 írta:
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a gouldokkal kapcsolatban.
Nyáron vettem egy ivarérett tojót és hímet.
Szép nagy helyen vannak kettesben.Viszont semmit sem hajlandóak enni a sima mageleségen kívűl.Sem lágyat,sem csíráztatott magot,sem fürtöskölest.,se zöldet.
Ma 2 napja elfoglalták az egyik odút,felváltva járnak ki-be.
Van úgy hogy ketten vannak bent egyszerre,olyankor fura hangokat ad a hím.Párzani még nem láttam őket,bár a hím nagyon udvarol. A tojó csőre foltosan fekete,nem teljesen.
Nem tudom, az fontos,hogy egy időben legyen mindkettőnek a párzási ideje?
A gould tojó rakhat tojásokat ha nem párzottak?
Ha netalán mégis lenne termékeny tojás,akkor felnevelhetik a fiókákat csupán mageleségen és vízen?
Minden választ köszönök...... :D

Szia Kasia197!

Probáld meg a lágyeleséget rászorni a mageleségre és a zöldet is darabold össze szórd rá lassan rászoknak majd meg látod.Akitöl vetted a madarakat annak kelett volna mag mondani hogy mit is kaptak nála enni.
Ha bejárnak az oduba az nem baj és az a furcsa hang az amikor párzanak a gouldok az oduba párzanak és kint nem lehet látni öket,bár volt aki kint is látta öket párzani.Nekem is vannak gouldjaim de én meg mondom öszintén nem láttam párzani még öket csak a hallom mikor a hím bent van a tójóval és énekel akkor párzanak.Elvileg fölnevelik csak mag eleségen is a kicsiket, de jólenne ha lágyeleséggel nevelnének.
A lágyeleséget ugy add nekik hogy ha az elsö tojós meg van akkor vedd el és a kikelés elötti napon megint kezd el adni nekik én igy csinálom és nálam bevált.A fürtöskölest nálam sem eszi mindegyik de majd rászoknak elöttük van mindig.

Üdv:Mazsiba

Hozzászólás 2010 okt. 31, 17:20 
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a gouldokkal kapcsolatban.
Nyáron vettem egy ivarérett tojót és hímet.
Szép nagy helyen vannak kettesben.Viszont semmit sem hajlandóak enni a sima mageleségen kívűl.Sem lágyat,sem csíráztatott magot,sem fürtöskölest.,se zöldet.
Ma 2 napja elfoglalták az egyik odút,felváltva járnak ki-be.
Van úgy hogy ketten vannak bent egyszerre,olyankor fura hangokat ad a hím.Párzani még nem láttam őket,bár a hím nagyon udvarol. A tojó csőre foltosan fekete,nem teljesen.
Nem tudom, az fontos,hogy egy időben legyen mindkettőnek a párzási ideje?
A gould tojó rakhat tojásokat ha nem párzottak?
Ha netalán mégis lenne termékeny tojás,akkor felnevelhetik a fiókákat csupán mageleségen és vízen?
Minden választ köszönök...... :D

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 okt. 30, 19:18 
zsuzsanna írta:
A segitségeteket szeretném kérni.Az én guldom tátog, mintha nehezen venné a levegőt,ha a fülemhez közel tarom akkor szuszogó hangot hallok. Mi ilyenkor a teendő? és mitől van?

Jó eséllyel légzsákatka... Ivermectin kezelés 3 héten keresztül hetente ismételve. (A másik amúgy sokkal hatékonyabb szer a moxydectin sajnos meglehetősen nehezen beszerezhető minálunk).

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Warhawk 2010 okt. 30, 19:26-kor.
Jevítás / pontosítás.

Valódi név: K Zsuzsanna

Hozzászólás 2010 okt. 30, 19:05 
A segitségeteket szeretném kérni.Az én guldom tátog, mintha nehezen venné a levegőt,ha a fülemhez közel tarom akkor szuszogó hangot hallok. Mi ilyenkor a teendő? és mitől van?

Hozzászólás 2010 okt. 30, 15:44 
elaci írta:
Mazsiba írta:
Sziasztok.

Gondoltam rakok fel képeket a kicsikröl és a szülökröl.
Kép

Kép

Üdv mindenkinek:Mazsiba(trinter László)

Ez igen Laci!Szép az a tojó... :) :wink:

Köszi Laci!Talán azért mert töled származik.
Szépek az eladó madaraid.

Hozzászólás 2010 okt. 30, 15:05 
Mazsiba írta:
Sziasztok.

Gondoltam rakok fel képeket a kicsikröl és a szülökröl.
Kép

Kép

Üdv mindenkinek:Mazsiba(trinter László)

Ez igen Laci!Szép az a tojó... :) :wink:

Hozzászólás 2010 okt. 30, 14:30 
Sziasztok,nekem is "beindult" az egyik hímem:

Kép

Kép

Kép

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 okt. 30, 8:34 
Sziasztok!

A fiókákat este az odúval melegebb helyre tettem, pontosan a radiátorra. Lézeres hőmérővel megmértem a hőmérsékletüket és 21 fokosak voltak, valamint jég hidegek. Igaz a szülők is 22 fokos testhőmérséklettel bírnak, de rajtuk van toll legalább. Egy órás folyamatos figyelés mellett szépen beállt az odú hőmérséklete 25 fokra. A kicsik hőmérséklete is emelkedett, de vigyáztam arra, hogy nehogy túlmelegedjen a fészek. Hajnalban mikor még nem láttak a sötét szobában a szülők, visszatettem az odút. A hím a világosodást követően azonnal bement és melegíti jelenleg is illetve megettete őket .

Az odút napközben nem nézegetem, csak este néztem bele, miután éreztem, hogy a kicsik fázhatnak.

Jajjj mondjátok, ha valamit rosszul csinálok :( Tényleg igyekszem nekik egész napra nyugalmat biztosítani, de nem tudtam volna nyugodtan aludni a kicsik miatt, ha a fent leírtakat nem csinálom végig.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 okt. 30, 6:04 
Szia Betty !

Most, hogy kikeltek a fiókák naponta hányszor nyitod ki és nézed meg az odút és benne a fészekaljat ??

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2010 okt. 29, 22:03 
Sziasztok!
:31: Mazsiba.
Betty szerintem a 22fok kevés lessz főleg ha már hidegek is a picik,kifognak hülni ha nem ülnek rajtuk.
Hősugárzó,esetleg egy villany égő,éjeli lámpa az odura irányítva ha megoldható,de azért ne legyen túlmeleg sem úgy állítsd be és a szülőket se zavarja.

Hozzászólás 2010 okt. 29, 21:35 
Betty írta:
Gratulálok a kicsikhez! Ők kb. egy hetesek lehetnek?

Köszi Betty!

A kicsik 16-án keltek ugy hogy most már majd nem két hetesek.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 29, 21:11 
Akkor csak reménykedem, hogy minden rendben lesz. Köszi Csaba.

Hozzászólás 2010 okt. 29, 21:01 
Betty!
Szerintem sok mindent nem tudsz csinálni. Mondjuk ez eléggé korai. Az első 6-7 napban még bent szokott aludni a tojó a fészekben és csak a 7. 8. napon kezd kint aludni.
Egyébként a 22 fok teljesen jó nekik. Reménykedjünk, hogy nem lesz gond.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 29, 20:49 
Egy kérdésem lenne: a kicsik szülei ahogy látom, már nem alszanak az odúban, viszont napközben szépen gondozzák őket. Benéztem a fiókákra és olyan hideg a kis bőrük mint a jég. A szobában 22 fok van, de nem fognak megfázni? :?

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 29, 19:55 
Gratulálok a kicsikhez! Ők kb. egy hetesek lehetnek?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 98  Következő