Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 892 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 45  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 aug. 22, 20:09 
Jó, akkor egy szép őszi napon összehozunk egy találkát, addigra a mostani fiatalok is talán felcseperednek.

Hozzászólás 2008 aug. 22, 19:45 
Szia Újkigyósón elég sűrűn megfordulok.
brimston írta:
Köszi. Az ősszel szívesen látlak, főleg hogy csirkék addig még biztosan Újkígyóson maradnak, ami nincs is messze tőletek.

Hozzászólás 2008 aug. 22, 19:28 
Köszi. Az ősszel szívesen látlak, főleg hogy csirkék addig még biztosan Újkígyóson maradnak, ami nincs is messze tőletek.

Hozzászólás 2008 aug. 22, 19:13 
Sok síkert ehhez a KOMOLY munkához.
Egyszer ha arra járok megnézném őket.Persze csak ha nincs kifogásod elenne.!
brimston írta:
Szia

Csupán ezt az egyetlen fajtát tartom. Nagyon nagy logisztikai erőpróba lenne még egy fajtát tartani, így is minden röpdét lefoglalnak a csirkék, kakasok, kotlók. Töb vérvonalat kialakítani egyetlen fajtából is nehéz, alig bírom szétpakolni őket hogy ne össze-vissza pározzanak. Most 4 tyúk, 7 kakas a tenyészanyag, plusz 20 csirke, néhány 85 %-os hibrid tyúk. A cél stabil 10 tyúk, ennyitől özön kiscsibém lehet, főleg ha egy keltetőt is beszerzek. Elég ritka fajta, így a vérfrissítés hamarosan nagy gond lesz.

Hozzászólás 2008 aug. 22, 17:12 
Szia

Csupán ezt az egyetlen fajtát tartom. Nagyon nagy logisztikai erőpróba lenne még egy fajtát tartani, így is minden röpdét lefoglalnak a csirkék, kakasok, kotlók. Töb vérvonalat kialakítani egyetlen fajtából is nehéz, alig bírom szétpakolni őket hogy ne össze-vissza pározzanak. Most 4 tyúk, 7 kakas a tenyészanyag, plusz 20 csirke, néhány 85 %-os hibrid tyúk. A cél stabil 10 tyúk, ennyitől özön kiscsibém lehet, főleg ha egy keltetőt is beszerzek. Elég ritka fajta, így a vérfrissítés hamarosan nagy gond lesz.

Hozzászólás 2008 aug. 22, 15:39 
Helló brimston
Nagyon szépek.
Sok fajtát tudnák én is tartani de valahol muszáj a határt meghúzni. Milyen fajtát tartasz még?
brimston írta:
Helló

egy képet felraknék az én állományomból is. Törpe lakenfeldi kakasok (sajna igen sok kakas kel) még képek az mdosz.org dísztyúkos forumában.
Kép

Hozzászólás 2008 aug. 22, 13:11 
A kakasos pontosan NEO-TE-SOL,oxitetraciclin a hatóanyaga!

Hozzászólás 2008 aug. 22, 13:11 
Helo!

Nálunk sem lehet már kapni a Jolovitot. De a Chicktonic (nem vagyok már biztos benne hogy pontosan így van a neve), Vitapur, ill. a vitaminos Se is jók. Laktifermet még nem használtam, de mindenki dícséri.

Utolsó Antibiotikumom Eurocin volt. Nem tudom lehet e még kapni. Kérdezd az állatorvosdoat. De ha jól emlékszem a "kakasospor" is jó kokcidiosis-ra.

Hozzászólás 2008 aug. 22, 13:07 
Helló

egy képet felraknék az én állományomból is. Törpe lakenfeldi kakasok (sajna igen sok kakas kel) még képek az mdosz.org dísztyúkos forumában.
Kép

Hozzászólás 2008 aug. 22, 12:55 
Sziasztok csak ajánlani tudom a Kovács Péter Brhma-Selyam oldalát leír mindent a keléstől -a felnőtt korig vitaminozás tartás stb én tőle tanultam!!Egyébként a kakasost én is adtam nekik de Jolovitot még az utolsó táposboltban is lehet kapni legalábbis felénk vagy a gazdaboltban!A csontozatukra én is adok nekik takarmánymeszet ,zeolitot ,grittet,stb !Üdv Barbika :wink:

Hozzászólás 2008 aug. 22, 12:47 
Másik fórumon a Trisulmixet ajánlották.

Hozzászólás 2008 aug. 22, 8:06 
Sziasztok

Most találtam erre a fórumra,tetszik!

Tud valaki coccidiozisra valami jó szert?

Már 10-éve tenyésztek díszbaromfit de az ordenáré amit a gyógyszergyártók művelnek!
Ami jó azt kivonják a forgalomból.

Az utolsó kelésem már 2-szor esik bele,szulfanint adtam de hosszú a kezelési idő!

Üdv:jónás73

Hozzászólás 2008 aug. 22, 0:50 
Én nálam kezdésnek bocsi nevét nem tudom mi kakasosnak hívjuk azt kapták, utánna egy jó ideje laktifemet adunk nekik mindennap, mult héten volt egy 5 napos anpro aminovit kúra, most megint laktifemet kapnak valamint még most kezdtem adagolni a mészkőgrittet mivel a csontozatukat is akarom, hogy jó legyen. Én multkor mikor a patikában mondjam a jolovitet a pasas csak mosolygot és kezembe nyomta az aminovitet . A szomszédok szerint szépek, de ha vmit még adni kell nekik szívesen veszem az ötleteket.

Hozzászólás 2008 aug. 21, 22:25 
Várjuk a képeket.
Barbika írta:
Sziasztok!!!!!!!!
Örülök mindenkinek :27: pár napon belül tudok csak feltenni képeket de igérem nem csak 1db-ot lefotózom a kis pipiket és bemutatom őket nagyon szépek!!
A vitaminozást tudtam hogy itt sűrűbben kell alkalmazni mivel nagytollú fajták és csak úgy lesznek szép csillogóak és egészségesek a tollaik én jolovitozom őket legalább 2 hetente !!Azt mondták hogy azt nem lehet túladagolni nem ártok vele!Na majd akkor teszek fel képeket ok???nemsokára jóéjjszakát mindenkinek!!! :lol:

Hozzászólás 2008 aug. 21, 22:14 
Sziasztok!!!!!!!!
Örülök mindenkinek :27: pár napon belül tudok csak feltenni képeket de igérem nem csak 1db-ot lefotózom a kis pipiket és bemutatom őket nagyon szépek!!
A vitaminozást tudtam hogy itt sűrűbben kell alkalmazni mivel nagytollú fajták és csak úgy lesznek szép csillogóak és egészségesek a tollaik én jolovitozom őket legalább 2 hetente !!Azt mondták hogy azt nem lehet túladagolni nem ártok vele!Na majd akkor teszek fel képeket ok???nemsokára jóéjjszakát mindenkinek!!! :lol:

Hozzászólás 2008 aug. 21, 22:13 
A neostomosan 5 ml-es ampullát milyen arányban kell hígítani? Anno mondta a gyógyszerész most meg nem kérdeztem rá:( Léccí plíz:)

Hozzászólás 2008 aug. 21, 22:12 
Szia! Leírnád te mit használsz?
lax20 írta:
Helo!

Lehet hogy felesleges ezt leírnom, de inkább leírom.
Szóval amikor a madaraknak hullik a tolluk fogékonyabbak betegségekre. Ezért ilyenkor ne felejtsük el a vitaminkészítmények adagolását (vízbe, kajába, ki milyet használ). Csak azért írtam le mert aki már tartott "sima" tyúkot, megszokhatta, hogy erre nem feltétlen van szükség. Díszbaromfiféléknél ez a veszély fokozott lehet. (Nekem például a teljes tyúkállományom kétharmada így veszett el az első év végén.)

Szóval ezt csak azoknak írtam akik most kezdtek és esetleg nem tudták.

Hozzászólás 2008 aug. 21, 21:56 
Helo!

Lehet hogy felesleges ezt leírnom, de inkább leírom.
Szóval amikor a madaraknak hullik a tolluk fogékonyabbak betegségekre. Ezért ilyenkor ne felejtsük el a vitaminkészítmények adagolását (vízbe, kajába, ki milyet használ). Csak azért írtam le mert aki már tartott "sima" tyúkot, megszokhatta, hogy erre nem feltétlen van szükség. Díszbaromfiféléknél ez a veszély fokozott lehet. (Nekem például a teljes tyúkállományom kétharmada így veszett el az első év végén.)

Szóval ezt csak azoknak írtam akik most kezdtek és esetleg nem tudták.

Hozzászólás 2008 aug. 21, 20:12 
Barbika:) Lehet hariztol maJD rám de ne csak a fogolyról tegyél fel képet hanem mindről:) Lécci:)

Hozzászólás 2008 aug. 21, 17:30 
Szia Barbika
Tudsz képet felteni a fogoly kakasról?
Barbika írta:
Apa!De örülök hogy megvagy már azt hittem elvesztél mi újság felétek???
Azért már látszik rajtuk hogy melyik lessz kakas és melyik tyúk de még nem vagyok benne biztos szúrkolok a tyúkok felé :lol:
Van 1 óriási Fogoly kakas benne gyönyörű )Meg van benne Sárga-fogoly is kakas 2 de az eggyik vörösebb a szárnyánál van 2 tyúk is sárgában de az jóval kissebb a lábán és a középső újján is van toll az biztos Brahma !
Mert mikor keltettem 40 tojást vettem de az én tojásomból is raktam bele 30 at és hiába jelöltem meg a vett tojást ki emlékszik már arra hogy melyik volt az!(Mondjuk az én tojásaim is fél brahmák)De most amelyik gyanús az megy a koppasztóba nem sokára !Azt gondolom amelyik nem hozza azt a színt amelyik a jellemzője vagy nincs annyi toll a lábán lábújján esetleg feltünően nagy a taraja attól fájdalmas búcsút veszek de ebből hála csak 5-6 db van!!Vannak szép kékek is és van 1 világoskék is meg feketék!
Üdv Barbika :wink: Ja és apa ne tünj el olyan sokáig már hiányoztál :cry: Majd írj mert te azért már nagy Brahmás vagy!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 892 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 45  Következő