Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 892 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 45  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 júl. 23, 21:46 
Nekem is volt fácánom 3 db pár naposak voltak a brahmák mikor találtuk őket gondoltam felnevelem de nem ment 3 napig bírták szegénykék nem ettek és nem ittak semmit :cry: sajnos elpusztultak pedig a pipik sem bántották őket !!!Mintha nem ismerték volna a kaját na jó kukoricadarát meg tápot sem láttak még biztos ! az anyjuk mit adhat nekik??Bogarakat???üdv Barbika :wink:

Hozzászólás 2008 júl. 23, 15:18 
Kedve Miqlas!!Miért szeretnéd keresztezni a különbözö színeket??
Hát nem szépek ahogy vannak ????????
én speciel nem szeretném lekorcsosítani a Brahmakat !!Most gondolj bele valaki elmegy hozzád hogy Brahmát szeretne venni tőled mit mondassz neki ezek itt.....Tarkák meg ilyen olyan !!Á ezt nem lehet meg van a színük szerintem úgy szépek és arra kéne törekedni hogy ez így is maradjon!Nekem pl van 2 fekete Brahmám de azt hallottam ha arany kaláris van a nyakában nem szabad tovább tenyészteni!!!Hát nem is fogom!!Csak a véleményem mondtam el nekem ez az......Csak a Kovács Péter Honlapját nézzd meg nincs csodálatosabb a Brahmáinál!!!

Hozzászólás 2008 júl. 23, 15:11 
Marcsi :cry: Ez szörnyü nem néztem a híradót ............nagyon durva !
Itt most éppen süt a nap !Már ideje volt nem emlékszem ilyen viharos jégesőre errefelé de nem is szeretném megtapasztalni..sajnálom :cry:

Hozzászólás 2008 júl. 23, 13:34 
Üdv Nektek!

Most találtam ezt a fórumot, és most kezdek díszbaromfit tartani.
(7 brahma és 5 gyöngytyúk)
A kérdeésem az volna, hogy miért nem ajánlott a kölönböző színű brahmák keresztezése.

Miklós

Hozzászólás 2008 júl. 23, 13:18 
Nagyon aranyosak a történeteitek jókat mosolyogtam rajta :lol: sajna az én Zolikám(Kolumbián)a seprűre is közömbös :lol: neki a merítőháló vált be!na attól meg lehet etetni és itatni a jónépet de Gyurikám a fekete kakasom az olyan mint a kisbáráy minden este tyúkés kakas simizés van nagyon szeretem őket még este 11 óra felé is megnézem minden ok -e náluk!meg a kisbrahmák miatt is kinézek még!!Lessz benne 1 világoskék színű is na az kelt ki legelsőnek és Benőke a neve mert olyan erős volt hogy ő bújt ki először :lol: szépen tollasodnak már tettem fel képeket láttátok????apát kérdezgetem mióta hogy nézze meg de lehet üdülni van :wink: Kíváncsi lennék a véleményére nagyon!Láttátok a kisfiamat gye milyen édi???? 8) Sziastok és jó baromfizást!!
Igaz ma nagyon rossz az idő mifelénk de majd csak jobb lessz már !!
Tojnak rendesen mostmár 7-8 tojás van naponta :P
Mindig itt vagyok du 1 től 4 ig szoktam sűrűn benézni de sokszor csak mindig én beszélek magammal :cry: Nagyon örülök mikor beszélhetek veletek!!!Üdv Barbika :D

Hozzászólás 2008 júl. 23, 10:38 
Nekem törpe chochin ,itáliai törpetyúk és egy bóbitás japán keverék és most kelt 2 hete 11 tojásból 6 törpechochin és most szeretnék venni brahmákat 1 kakast és 2-3 tyúkot mert nagyon gyönyörű fajta a brahma

Hozzászólás 2008 júl. 22, 22:26 
Hello!
Hát az a helyzet, hogy elfelejtettem oda írni, hogy "Sanyika" egy parasztbaromfi, sima egyszerű kakas, és csak azért mondtam, mert láttam már sokszor brahmát(dédmamámnak volt is fehér)és azok jó nagyok. Ahogy nézegettem a képeidet eszembe jutott, hogy jó hogy Sanyika még ilyen kicsi, és nem is lesz akkora mint egy brahma. Bocsi, hogy hülyén írkálok, csak éjszaka szoktam olvasgatni, esetleg hozzászólni.
Igen, most ballagtam, és köszönöm szépen, nálam alap, hogy minden állatot szeretek :oops:
Selymecském kezdi végre magát összeszedni. Ahogy azok a nyamvadtak szívták a vérét, alaposan legyengült, és nem is nagyon törte magát, hogy megerősödjön. De naponta sokszor odaraktam az edényhez hogy egyen(amikor nyaraltam anyu is), meg gyakorlatoztam vele(megpróbáltam lábraállítani, mozgattam az izmait), és most már elég szépen megy, bár sokat pihen. Köszönöm kérdésed
:wink:
Egyébként Sándorom 4 hónapos. Ő valamiért ilyen kis gonoszka lett, csak rossz volt, hogy nemrég még "haverok" voltunk.
Szerintem azért figyelj majd, dédmamám kakasa olyan volt, hogy csak bottal vagy seprűvel lehetett közlekedni a tyúkudvarban. Persze ez nem mérvadó :P
Egyébként nekem még csak három díszbaromfim van :(
De az is több mint a semmi, és nagyon szeretem őket. De majd szeretnék jerseyt, holland fehérbóbitást, vagy brahmát :wink:

Hozzászólás 2008 júl. 22, 19:46 
Még csak most szerettem bele a dísztyúkokba!!Májusban láttam meg egy udvarban a Brahmat és nekem azonnal kellett belőle 1 kakas meg 2 tyúk ezek Kolumbián színűek!!Azóta már van még 1 fekete kakasom és 2 fekete tyúk hozzá!!Meg keltettem kis brahmát is 40 tojásból lett 27 kicsike már 4 hetesek!!Neked milyen baromfiaid vannak??

Hozzászólás 2008 júl. 22, 19:06 
Igen szabolcsban lakom amúgy te milyen fajtákkal foglalkozol ?

Hozzászólás 2008 júl. 22, 14:36 
Sziasztok!!
Mondtam hogy nagyon jó az az oldal :wink:
Sokat segít nekem is!!!!
Szabocsban laksz???

Hozzászólás 2008 júl. 22, 10:15 
Sziasztok nincs valakinek eladó brahmája szabolcsban?

Hozzászólás 2008 júl. 22, 10:14 
Szia barbika kössz de van még mit tanulnom a tyukászásból megnéztem a brahmás oldalt nagyon jó

Hozzászólás 2008 júl. 21, 23:11 
Szia Elmo!
Semmi baj a hozzászólásod nagyon aranyos jó kis story :lol: mlyen színűek???
Szoktam olvasni a hozásólásokat és mi van a selymecskéddel kigyógyúlt az élősködőktől??Most volt a ballagásod??Nagyon ügyes csajszi vagy hogy így szereted az állatokat!!Mennyi idős az a harcias brama???Kezdhetek félni ??mert szerintem tele vagyok kakasokkal!!írj máskor is szeretek dumcsizni!!Üdv B :wink: arbika

Hozzászólás 2008 júl. 21, 22:52 
Hello!
Barbika, igazán gyönyörűek a brahmáid, le a kalappal :55:
:D
Azt hiszem, én nagyon félnék a kakasaidtól! :D :shock:
Én egészen pici koruk óta neveltem négy tyúkot. Két fehéret, két barnát. Konkrétan egy naposak voltak amikor megkaptam őket. Olyan helyesek voltak, ahogy még a lábuk is kicsúszott alóluk. Mindegy, szépen cseperedtek, de sajnos a két fehér húscsirkém elpusztult. A két barnám megmaradt. Kis idő elteltével kiderült, hogy az egyik kakas. Nagyon megörültem, mert a szomszédnak van sok kakasa és minden nap nézegettem őket, igazán szépek voltak.(három darab már át is járt hozzánk, valahogy mindig elejtettem oda a galambok "ebédjéből" egy kicsit, és anyu mindig egy helyre öntötte ki az elhasznált homokot a pintyek alól ami tele volt maggal)
El is neveztem a tyúkot Jucinak, a kakast Sanyikának. Amikor iskolai évem véget ért, ballagásomra kaptam három darab selyemtyúkot. Összeraktam őket a két hónapos Sanyikával és Jucival. El is voltak nem volt nagyobb gond. Sanyika nagyon a szívemhez nőtt, ha bementem a
tyúkudvarba, már is ott termett, mindig az ölembe ült stb.
Végül is az lenne a lényeg, hogy mostanra Sanyikámat külön kell zárnom a többiektől, amíg még nem intézi el a selyemkakasomat vagy egy tyúkot(négy hónapos, még nem is olyan nagy). Teljesen bedilizett. Ha odajön, merő szeretetből megcsíp, amikor be akarom zárni ismét megcsíp. De frankón kelemtlen, vérzik is....
Szóval én félek most a kakasoktól, de hiába ilyen görény, mindig elhatározom, hogy oké a héten kakaspörkölt lesz az ebéd, nem visz rá a lélek. Olyan büszke vagyok rá, olyan szééép.
Nah, ennyi lenne, bocsi mindenkitől, hogy ilyen hosszúra sikeredett

:oops: Jó éjt! (majd rakok fel róluk képet)

Hozzászólás 2008 júl. 21, 22:08 
Na az előbb még nem jelent meg a hozzászólásom ezért írtam még egyszer! :lol: Minden ok veletek nagyon régen beszélgettem valakivel :cry: a baromfikról :wink:

Hozzászólás 2008 júl. 21, 22:05 
Szia törpechochin!!
Nézd meg a Kovács Péter Brahmas Honlapját!!!!üdv Barbika :wink:

Hozzászólás 2008 júl. 21, 22:04 
Szia törpechochin!!!
Szerintem te már nagyon ügyes tenyésztő vagy neked kéne tanácsokat osztani!!
Az én Brahmaim 4 hetesek és mostantól keverek az indítótápjukhoz takarmánymeszet hogy a csontocskáik és a lábaik jó erősek legyenek mivel nagytestű fajta,ezt is a Kovács Péter honlapjáról néztem le mivel ő Brahmakat tenyészt!!Nézd meg a honlapját üdv Barbika!!! :wink:

Apa hol vagy raktam fel képet a Tyúkomról megnézted??? :lol:

Hozzászólás 2008 júl. 21, 16:25 
Sziasztok tudna nekem valaki tanácsot adni a brahmák tenyésztésével kapcsolatban?

Hozzászólás 2008 júl. 21, 10:16 
Sziasztok nincs valakinek brahmája eladó mert érdekelne megvételre 1 kakas 2-3 tyúk aki tenyészti őket az írjon

Hozzászólás 2008 júl. 19, 22:16 
Szép jó estét éjjszakát merre vagytok ?????????????? :cry:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 892 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 45  Következő