G. Edina írta:
Sziasztok!
3,5 hét szív-, és fültépő sírás-rívás után összeengedtem a madárkáimat, és a fiú egyből neki is látott a frissen kinőtt tollak eltávolításának... és megfigyeltem, h mindig ugyanabban a sorrendben tépkedi ki. De legalább most boldogok, h együtt lehetnek.
Viszont nagyon meg vagyok ijedve, mert a kislány mára nagyon nem jól néz ki - és nem a tollai miatt- gubbaszt, a szárnyait kicsit leengedi. Eszik-iszik, meg sétálgat, de vmi nincs rendben vele. Azért félek, mert én is beteg vagyok, de vigyáztam, h minél kevesebbet legyünk egy légtérben - nálam a lakásban vannak. Néha láttam már ilyennek, és akkor kiderült, h tojni készült, azért volt ilyen kis csapzott.
Van valami amit esetleg tudok tenni, hogy jobban legyen? Az rendben van, hogy időnként tojás előtt ilyen megviselt?
Előre is köszi
Tojáselakadás? Vedd a kezedbe a kislányt, és a két lába között tapints ki a pocakját. Ha határozott, kemény gömböcöt érzel, akkor az a tojás. Reggel, vagy ha bagoly vagy, akkor pár óra múlva ismét ellenőrizd. Ha több mint 6-10 órája ilyen, akkor cselekedj az alábbiak szerint. Ha még csak most kezdett ilyen lenni, akkor várj még pár órácskát. És szerintem nem fertőzted meg.
Tedd le a kislányt.
Vegyél elő fülpálcikát, és olajat. Mivel erre ált. nem vagyunk felkészülve, így valószínűleg csak napraforgó, vagy olíva olajod van. Legyen az olíva. (zárójelben, és halkan jegyzem meg, hogy egyszer volt ilyenem, és én.....öhm.....khmmm.....síkosítógéllel csináltam.....olyannal ami a sex-hez kell. Erre a problémára nagyon jó, máshoz szerencsére még nem volt szükségünk.)
Ülj le 5 percre, és nyugodj meg.
Síkosítsd meg a pálca mindkét végét.
Vedd a bal kezedbe a kislányt, fordítsd pocakkal felfelé (a legjobb, ha a feje a kisujjad irányában van, de így nehéz elkapni).
Végy 2-3 mély lélegzetet.
És síkosítsd meg egy kicsit a kloákáját. Nem csak ott, ahol a papok táncolnak, hanem beljebb is, de óvatosan.
Ha kell mártsd meg újra a pálcát. A lényeg, hogy jó síkos legyen a tojócsöve, belülről is.
Tedd le a madarat. Remegj nyugodtan.
És innentől reménykedj, hogy győz a természet, és a síkosság.
Amennyiben nem tojáselakadás, úgy ismételten vedd külön, és vitamint neki. És nem árt hétvégén fokozottan figyelni.
Remélem tudtam segíteni, írd meg mindenféleképp, hogy mi lett.
dujuor