Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 225  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 feb. 9, 20:26 
Bakker.... :D :D :D
Ez nagyonszép lesz.
Na ilyeneket akarok tenyészteni. :D

Valódi név: Szalai Erik

Hozzászólás 2010 feb. 9, 20:11 
Bernát írta:
Szia Viking!

A fehérszárnyúról tudsz csinálni még képeket. :D

Már csináltam is és mutatom :) :

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 feb. 9, 20:06 
Nagy Tamás írta:
JÓL látom????
Az ott egy tarka???
Honnan vedted őket????

Hali
Egy békéscsabai ismerős szerezte nekem őket :)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vikingx 2010 feb. 9, 20:12-kor.

Hozzászólás 2010 feb. 9, 20:00 
Sziasztok!
Nem tudnátok valakit aki eladna 2 db tojót, mert én vettem egy párt "csak úgy, mert édesek" és mindkettő kakas. Az egyik ezüst, a másik nem is tudom, a háta sötét, a farka barna.
Bocsi, hogy ilyen tudatlan vagyok!!!
Köszi Emő

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 feb. 9, 19:35 
Szia Viking!

A fehérszárnyúról tudsz csinálni még képeket. :D
Kép

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 feb. 9, 19:11 
JÓL látom????
Az ott egy tarka???
Honnan vedted őket????

Hozzászólás 2010 feb. 9, 19:07 
Szép napot mindenkinek

Nyahszóval nyár végén kaptam egy pár törpikét vadas kakas, ezüst tojóval :)
kinti kalicban nemtörtént semmi érdekes miután behoztam őket nekiált tojni a kicsike :) hetente 1 tojás 4 tojásig jutottun aztán 2hét pihi és a tyúkocskám egyik reggelre távozott :(
Ma vettem 6 kis vackot hogy majd ha megnőnek tudjak tenni valakit a megözvegyült kakaskámhoz.
Ők azok :
Kép

Kép

Hozzászólás 2010 feb. 8, 22:19 
Köszi Zacsi!

El fogok látogatni a boltba!

Valódi név: Zatkó Attila

Hozzászólás 2010 feb. 7, 20:03 
G. Edina írta:
Igen, fürdeni az én madárkáim is nagyon szeretnek, Vitakraft homokot szoktam nekik adni, elvileg abban is van mész, meg ásványi anyagok - szoktak is belőle csipegetni, de akkor most megpróbálok beszerezni zeolitot - esetleg tudja valaki, h Budapesten hol tudok hozzájutni? Próbálom guglizni, de eddig nem nagyon jártam sikerrel... Köszi

És próbálok annyi főtt tojást adni nekik, h degeszre egyék magukat, hátha így a saját tojikat nem kajálják meg, vagy majd megpróbálom kondícionálni őket, és elverem a kis seggüket, mikor látom, h kezdik feltörni :D hátha bejön!

Szia Edina

A galambászkuckóban lehet kapni a kiszerelést nemtom
IX.Ker. Napfény u.6
Nyitva 13-18.30 ig

Üdv. Zacsi
Tel. +3620 230 4337
zacsiati@citromail.hu
http://zacsimadarai.5mp.eu
iwiw : Madarász klub

Hozzászólás 2010 feb. 7, 19:56 
Igen, fürdeni az én madárkáim is nagyon szeretnek, Vitakraft homokot szoktam nekik adni, elvileg abban is van mész, meg ásványi anyagok - szoktak is belőle csipegetni, de akkor most megpróbálok beszerezni zeolitot - esetleg tudja valaki, h Budapesten hol tudok hozzájutni? Próbálom guglizni, de eddig nem nagyon jártam sikerrel... Köszi

És próbálok annyi főtt tojást adni nekik, h degeszre egyék magukat, hátha így a saját tojikat nem kajálják meg, vagy majd megpróbálom kondícionálni őket, és elverem a kis seggüket, mikor látom, h kezdik feltörni :D hátha bejön!

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2010 feb. 6, 20:57 
G. Edina írta:
Köszi a tippeket, már reszelem is a szépiát :-) a Zeolit micsoda? nekem a csaj a boltban vmi akváriumba való cuccot akart adni, mikor említettem neki, de gondoltam inkább előbb megkérdezlek Titeket. Adok nekik fürtöskölest, lisztkukacot, cukkinit/kígyóubit, fénymagot, most jön a szépia. Mit szeretnek még, vagy mi van, amire még szükségük van?
Nálam is előfordul, h megeszik a tojásukat, pedig szoktak kapni főtt tojást... ez miért lehet? illetve hogy kell leszoktatni őket erről?

Dujuor, megnéztem a weboldaladat, nagyon édesek a madárkáid - a kicsik szenzációsan jófejek, remélem nálunk is lesz majd. Neked most hány madárkád van?

A zeolitban fürdeni is szeretnek :D http://indafoto.hu/ordogdaniel/image/4592529-566e5fa2/details/l

http://indafoto.hu/ordogdaniel/image/4592525-37557e49/details/l
Az akváriumba való cucc gondolom aljaz lehetett, ami lényegében egyenlő nagyságú apró kavics. Ez a begyükbe kell, ezzel őrlik meg a kaját. (jól tudom?) Amúgy ehelyett sódert szoktak használni, de az akvárium aljaz kicsit drágább, valszeg. ezért ajánlotta...

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 feb. 6, 17:58 
G. Edina írta:
Köszi a tippeket, már reszelem is a szépiát :-) a Zeolit micsoda? nekem a csaj a boltban vmi akváriumba való cuccot akart adni, mikor említettem neki, de gondoltam inkább előbb megkérdezlek Titeket. Adok nekik fürtöskölest, lisztkukacot, cukkinit/kígyóubit, fénymagot, most jön a szépia. Mit szeretnek még, vagy mi van, amire még szükségük van?
Nálam is előfordul, h megeszik a tojásukat, pedig szoktak kapni főtt tojást... ez miért lehet? illetve hogy kell leszoktatni őket erről?

Dujuor, megnéztem a weboldaladat, nagyon édesek a madárkáid - a kicsik szenzációsan jófejek, remélem nálunk is lesz majd. Neked most hány madárkád van?

A Zeolitot mezőgazdaságí boltban tudsz venni, Takarmánymész különben. http://www.geoproduct.hu/haszonallattartas.php

Hozzászólás 2010 feb. 6, 17:54 
Nálam azért eszik meg a tojást, mert már jó rég kaptak főtt tojást, és amikor ide kerültek akkor sokat adtam nekik és valószínűleg felfedezték, hogy milyen finom is s sajátjuk és milyen tápláló, ezért eszik meg.

De most már nagyon rajtuk van a szemem! Amint megvan a tojás, már veszem is ki, nehogy kísértésbe essenek!

Csak az az érdekes, hogy egy darabig hozzá sem nyúltak, aztán egyszerűen a tojó ott hurcolta a csőrében.

De az is baj, hogy lágyhéjút tojik és azt könnyű neki összetörni. A még rosszabb dolog, hogy most már valószínűleg a kemény héjút is megpróbálja feltörni, mivel kell neki a benne lévő cucc.

Szerintem nehéz lesz leszoktatni róla őket, de mindent megteszek!

Hozzászólás 2010 feb. 6, 17:33 

Hozzászólás 2010 feb. 6, 12:51 
Az én kis h...lye tojóm is tojik mostanság pár napja, ahogy meghosszabbodtak nappalok, de mivel nem vagyok felkészülve erre mindig lágyhéjút tojik.

Legelőször, amikor ilyet tojt nekem is gubbasztott egy napig, majd megtojta. De most már nem gubbaszt. Észre sem veszem, ha tojni akar, csak azt, hogy a tojás ott van a fészekszerűségben!

De nem is ez a legnagyobb baj, hanem, hogy tegnap láttam, ahogy megeszik a tojást. Most csinálhatok egy leszoktatókúrát!
Nekem érdekes, hogy a zeolit nem segített a lágyhéjon, de a tojáshéjreszelék az igen!
Vagy a magkeverék dara, amitől normál tojást tojnak nálam reszelék nélkül is.

Asszem mivel február van, így elkezdhetek újra próbálkozni a szaporításukkal. Amúgy is ő akar tojni, én csak segítek neki, hogy normál tojást tojjon! :D

Hozzászólás 2010 feb. 6, 0:12 
G. Edina írta:
Most vettem nekik vmi mészalapú csőrkoptatót, de nem nagyon kattantak még rá. Mit adjak nekik, h az ilyesmit megelőzhessük?

Köszi még1szer!

Ne mészalapú csőrkoptatót vegyél, hanem eredeti szépiát. Ezt a sajtreszelőn porrá lehet reszelni. A lágykajára szórva simán megeszik. Ezenkívül állandóan legyen előttük Zoolit (Zeolit), igény szerint használni fogják. A puha tojások mészhiány miatt vannak. Pótold minél előbb, mert így következő tojás is lágy héjú lehet, és így nagyobb esélye van az elakadásnak.

Örülök, hogy rendben van a törpicsaj.

Hozzászólás 2010 feb. 5, 22:55 
Szia Dujuor!

Köszi a választ! Egyrészt, mert tök jókat rötyögtem rajta :lol: , másrészt, mert sokat segítettél!
Szerencsére azóta sikerült megszabadulni a tojástól természetes úton, és a kislány újra a régi! Viszont tényleg azzal volt vmi baj, mert nagyon puha volt a héj, úh gondolom emiatt volt nehezebb kitojnia. Olívaolajunk van itthon, úh legközelebb már tudom mihez nyúljak.
Most vettem nekik vmi mészalapú csőrkoptatót, de nem nagyon kattantak még rá. Mit adjak nekik, h az ilyesmit megelőzhessük?
Egyébként nap közben többször is próbáltam tapogatni a hasát (bevallom nem igazán tudtam mit keressek), utált is nagyon emiatt - én meg valóban itt remegtem, mert annyira nehéz ezeket a picike teremtéseket megfogni.
Az viszont elképesztő volt, hogy amíg a kislány gubbasztott bent a házban, addig a fiúcska vigyázott rá, vitte neki a magokat meg a cukkinit :-)

Köszi még1szer!

Hozzászólás 2010 feb. 5, 20:05 
G. Edina írta:
Sziasztok!

3,5 hét szív-, és fültépő sírás-rívás után összeengedtem a madárkáimat, és a fiú egyből neki is látott a frissen kinőtt tollak eltávolításának... és megfigyeltem, h mindig ugyanabban a sorrendben tépkedi ki. De legalább most boldogok, h együtt lehetnek.
Viszont nagyon meg vagyok ijedve, mert a kislány mára nagyon nem jól néz ki - és nem a tollai miatt- gubbaszt, a szárnyait kicsit leengedi. Eszik-iszik, meg sétálgat, de vmi nincs rendben vele. Azért félek, mert én is beteg vagyok, de vigyáztam, h minél kevesebbet legyünk egy légtérben - nálam a lakásban vannak. Néha láttam már ilyennek, és akkor kiderült, h tojni készült, azért volt ilyen kis csapzott.
Van valami amit esetleg tudok tenni, hogy jobban legyen? Az rendben van, hogy időnként tojás előtt ilyen megviselt?
Előre is köszi

Tojáselakadás? Vedd a kezedbe a kislányt, és a két lába között tapints ki a pocakját. Ha határozott, kemény gömböcöt érzel, akkor az a tojás. Reggel, vagy ha bagoly vagy, akkor pár óra múlva ismét ellenőrizd. Ha több mint 6-10 órája ilyen, akkor cselekedj az alábbiak szerint. Ha még csak most kezdett ilyen lenni, akkor várj még pár órácskát. És szerintem nem fertőzted meg.

Tedd le a kislányt.
Vegyél elő fülpálcikát, és olajat. Mivel erre ált. nem vagyunk felkészülve, így valószínűleg csak napraforgó, vagy olíva olajod van. Legyen az olíva. (zárójelben, és halkan jegyzem meg, hogy egyszer volt ilyenem, és én.....öhm.....khmmm.....síkosítógéllel csináltam.....olyannal ami a sex-hez kell. Erre a problémára nagyon jó, máshoz szerencsére még nem volt szükségünk.)
Ülj le 5 percre, és nyugodj meg.
Síkosítsd meg a pálca mindkét végét.
Vedd a bal kezedbe a kislányt, fordítsd pocakkal felfelé (a legjobb, ha a feje a kisujjad irányában van, de így nehéz elkapni).
Végy 2-3 mély lélegzetet.
És síkosítsd meg egy kicsit a kloákáját. Nem csak ott, ahol a papok táncolnak, hanem beljebb is, de óvatosan.
Ha kell mártsd meg újra a pálcát. A lényeg, hogy jó síkos legyen a tojócsöve, belülről is.
Tedd le a madarat. Remegj nyugodtan.
És innentől reménykedj, hogy győz a természet, és a síkosság.

Amennyiben nem tojáselakadás, úgy ismételten vedd külön, és vitamint neki. És nem árt hétvégén fokozottan figyelni.

Remélem tudtam segíteni, írd meg mindenféleképp, hogy mi lett.

dujuor

Hozzászólás 2010 feb. 5, 19:03 
Sziasztok!

3,5 hét szív-, és fültépő sírás-rívás után összeengedtem a madárkáimat, és a fiú egyből neki is látott a frissen kinőtt tollak eltávolításának... és megfigyeltem, h mindig ugyanabban a sorrendben tépkedi ki. De legalább most boldogok, h együtt lehetnek.
Viszont nagyon meg vagyok ijedve, mert a kislány mára nagyon nem jól néz ki - és nem a tollai miatt- gubbaszt, a szárnyait kicsit leengedi. Eszik-iszik, meg sétálgat, de vmi nincs rendben vele. Azért félek, mert én is beteg vagyok, de vigyáztam, h minél kevesebbet legyünk egy légtérben - nálam a lakásban vannak. Néha láttam már ilyennek, és akkor kiderült, h tojni készült, azért volt ilyen kis csapzott.
Van valami amit esetleg tudok tenni, hogy jobban legyen? Az rendben van, hogy időnként tojás előtt ilyen megviselt?
Előre is köszi

Hozzászólás 2010 feb. 2, 14:49 
Kosszi marcsi a gyorsz valaszt.
Ha nem tudjak hasznalni, akkor gondolkodhatom tovabb a ropden....

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 225  Következő