Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 225  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 nov. 27, 14:50 
Hogy erre miért nem gondoltam. Lehet csinálok egy Uv ledeset.
Kösz a tippet.

Hozzászólás 2009 nov. 27, 14:22 
feketemarcsi írta:
Normális esetben 17 napra kelnek, a frisebb tojások kelhetnek előbb, a régebbiek utóbb.

Forgatni kétszer kell őket, az első naptól a 14-ig, reggel és este.

Berakás előtt nem szerencsés vizes szivaccsal törölni, mert megsérülhet a tojás viaszos külső rétege és ez a tojás beszáradásához vezethet a keltetés alatt.

Kilámpáztad őket, fiasak egyáltalán a tojások?

Nem lámpáztam őket, mert egy ilyen házi gyátrmányú lámpázóm van, amit egy hullámos papagáj odúból készítettem kissebb átalakításokkal a link alatt található leíráshoz hasonlóképpen.

http://urbanext.illinois.edu/eggs/res25-candler.html

A tyúktojást átvilágítja, de a barna tojást nem.

Kösz a tippet, legközelebb nem törölgetem át a tojásokat.

Hozzászólás 2009 nov. 27, 13:14 
Üdv mindenkinek.

Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy ma 17 napja beraktam a kínai törpék tojását a keltetőgépbe és abból tegnap este a 16. napra majd órára pontosan kikelt 2 csibe az egyik pár tojásaiból. Viszont maradt még 6 ami nem kelt ki. A kérdésem tehát az, hogy van-e még esély arra, hogy a maradék 6 tojás ki fog kelni? Azonos körülmények között voltak tárolva azonos hőfokon naponta 1-szer forgatva, berakás előtt langyos vízes szivaccsal áttörölgettem őket.

Valójában az érdekelne, hogy másnál volt-e ilyen esetre precedens és hogy utána kelt-e ki még több csibe.

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2009 nov. 26, 12:35 
Hónapokkal ezelőtt hoztam egy tojót és most kezdte el tépni a kakasomat, eddig nem bántotta. Most miért kezdte el??? Mit csináljak vele???

Hozzászólás 2009 nov. 26, 10:30 
ELAJÁNDÉKOZNÁM 5 db egy hónapos törpefürjem, illetve egy pár felnőtt fürjem. A kakas vadas, békés, nem tépős, a tojó vadas tépős így lehetőleg ne egy párként legyenek tartva, ha egy helyre kerülnek...

Hozzászólás 2009 nov. 25, 7:02 
feketemarcsi írta:
Ezt nézzétek:

Kép
Kép
Kép

DOMINÓ DAY!!!:):D

Hozzászólás 2009 nov. 24, 21:50 
andi40 írta:
Sziasztok! Megint hozzátok fordulok. Sajnos az egyik fürjem betegeskedik Külön raktam egy másik ketrecbe tegnap este és reggelre egy kicsit felélénkült,és tojt egy olyan pici tojást amilyet még nem láttam kicsit puhának tűnt. Lehet hogy ezzel szenvedett? Viszont nem hallottam még hogy a lányok is tudnak hangosan hangot adni mint a fiuk.Nem teszem vissza mert a másik lány erősebb nála.Elvannak egyedül a lányok? Legalább is egy darabig?

Szia Andi!

A lágy tojásból ítélve egy "cseppet" hiánybetegséges a madárka. Azonnal adj neki lágykajába porrá reszelt szépiát, vagy porrá zúzott főtt tojás héját adni, bármit, ami mész és kálcium. És vitamint is. A lágy tojással nagyon meg tudnak szenvedni, mert nehezebben tojják ki, mint a kemény héjú tojást.

Szerintem pár napig hagyd külön, mert a lakóhely váltás miatt abbamaradhat a tojástermelés, ami ebben a helyzetben hasznos lenne. Legalább addig amíg visszatöltődik kálciummal.

dujuor

Hozzászólás 2009 nov. 24, 21:47 
feketemarcsi írta:
Ezt nézzétek:

Bakker!!! Hogy ebből mennyi tojásrántotta lenne. :D :D :D :D

Viccen kívül, ez nagyon jól néz ki. Csodálom az ilyen csodabogarakat. Vajon házassági évfordulóra készült?

duju

Hozzászólás 2009 nov. 24, 19:54 
Sziasztok! Megint hozzátok fordulok. Sajnos az egyik fürjem betegeskedik Külön raktam egy másik ketrecbe tegnap este és reggelre egy kicsit felélénkült,és tojt egy olyan pici tojást amilyet még nem láttam kicsit puhának tűnt. Lehet hogy ezzel szenvedett? Viszont nem hallottam még hogy a lányok is tudnak hangosan hangot adni mint a fiuk.Nem teszem vissza mert a másik lány erősebb nála.Elvannak egyedül a lányok? Legalább is egy darabig?

Hozzászólás 2009 nov. 24, 11:03 
:07: :55:

Hozzászólás 2009 nov. 19, 17:42 
Nem volt elállítva a hőmérséklet. Ugyanilyen t-n máskor simán kikeltek. Eleve a tojás is nagyon rossz volt, nem értett hozzá az árus.

Hozzászólás 2009 nov. 19, 10:17 
Helo!

Nálam egyszer volt egy "nagyon gyenge" csapat. 21 napra keltek a keltetőben. Már épp ki akartam dobni a tojásokat, mikor láttam h kipattant.

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2009 nov. 18, 20:44 
Szia Andi!
16-18napra kelnek.Nálam mind 17napra kelt. :wink:

Hozzászólás 2009 nov. 18, 20:41 
Sziasztok! Amikor először vettem fürjeket, akkor is úgy jártam, hogy külön kellett tennem egy párt, mert a tenyésztő nem mondta, hogy két fiú nem fér meg egy helyen, úgyhogy már van egy párom külön. A lány fürjem ül is a fészekben, már több mint két hete, de a hét tojásból már négyet kidobott. Mennyi idő, amíg kikelnek, ha fiasak.

Hozzászólás 2009 nov. 16, 21:55 
andi40 írta:
Kiveszem, ha kell, de a fiú pont rámászott, és nem a másikra. A másikat szinte észre sem veszi. Nem lehet, hogy amikor rámászik, akkor szedi ki a tollát?

Pár tollat kitéphet, de nem az egész hátán. Nem is a kakassal van a probléma, ő úgy működik, mint a legtöbb hím (bocsi skacok). Minél több luk, annál inkább meg...juk.

Valószínűleg a másik tojó kopaszt, ő valószínűleg párban van a kakassal.

vagy a kopasztós tojót kell kiszedni, mert nagyon domináns. Ha kiveszed az egyiket, és a kakas órákig keresi, akkor rosszat vettél ki. Ha párba állt valamelyik tojóval, akkor csöndben lesz, amikor eltávolítod a számára "idegen" tojót.

dujuor

Hozzászólás 2009 nov. 16, 21:51 
Kiveszem, ha kell, de a fiú pont rámászott, és nem a másikra. A másikat szinte észre sem veszi. Nem lehet, hogy amikor rámászik, akkor szedi ki a tollát?

Hozzászólás 2009 nov. 16, 21:47 

Hozzászólás 2009 nov. 16, 21:31 
andi40 írta:
Most egyfolytában nézem őket, nehogy bántsák őt, és azt vettem észre, hogy a fiú pont ő rámászott, méghozzá elég durván. Hátrafogta a tollánál a nyakát, úgy, hogy nem is bírt mozdulni szegény. Lehet, hogy ahogy mászik rá, úgy tépi ki a tollát?

Szia Andi!

Ne aggódj, teljesen normális párzást figyeltél meg. Bár durvának tűnik, de náluk ez a természetes. A kopasz tojót vedd külön, úgy néz ki, hogy a kakas a másik tojóval van párba.

Tényleg vedd külön, mert 1 éjszaka alatt véresre téphetik a felesleges harmadikat.

duju

Hozzászólás 2009 nov. 16, 21:24 
Most egyfolytában nézem őket, nehogy bántsák őt, és azt vettem észre, hogy a fiú pont ő rámászott, méghozzá elég durván. Hátrafogta a tollánál a nyakát, úgy, hogy nem is bírt mozdulni szegény. Lehet, hogy ahogy mászik rá, úgy tépi ki a tollát?

Hozzászólás 2009 nov. 16, 20:37 
A kínai törpefürjek párban élő madarak, ezért nagyon ritka az az eset, amikor megtűrik egy harmadik madár/tojó jelenlétét.

Azért csipkedték meg annyira, mert abból amit leírtál úgy gondolom, hogy párba állt az egyik tojóval.

Jobb, ha minél előbb külön ketrecbe rakod, hogy nehogy megöljék szegénykét.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 225  Következő