Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 225  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 aug. 4, 14:33 
Sziasztok!
Gyönyörűek a kisfürjek Dujuor :55:

Ha kotlani akar egy tojó, mennyi ideig ül a tojásokon?
Ez a második nap, hogy a fészekben van, de naponta többször is kint látom, de nem sok időre (mennyi a sok idő? úgy értem nem órákra)
Viszont mikor kint van érdekes hangot ad ki, az alakja is kicsit "megnyúlt"
A gyémántgalamb meg leszállt, és a fészekből akart szénát kihúzni (van szétszórva pedig máshol), erre a fürj kirohant, és kitépett egy pár tollat a fejéről, most egy kopasz folt van rajta :shock: , gondolom a fészkét védte.

Hozzászólás 2009 aug. 4, 13:55 
Azt hiszem, hogy ez a kicsi, akit lámpa alatt tartok, nem fog megmaradni. Olyan kis gyengének tűnik. De azért bizakodom.

A többiek:

A telefonom abszolút nem adja vissza a színeket. Van citromsárga is a csapatban.

Kép

Hozzászólás 2009 aug. 4, 13:00 
feketemarcsi írta:
Szerinem tedd egy kis papírdobozba a lámpa alá, kb. 10 cm-re legyen felette a lámpa. Ha simán aláteszed, akkor keresheted, mert elszelel. Ha felszáradt, mehet a többiekhez.

:D :D :D :D :D Dobozban van... akkor feljebb emelem a lámpát. Kb hány fokban kellene lennie?

Hozzászólás 2009 aug. 4, 12:40 
Van egy későn kelt fürjecském. A többiek az anya környékén rohangáltak, ez meg csak most lökte le magáról a tojást. A tojó nem ül rá, így kivettem gyorsan, papírzsepire raktam, és lámpa alá tettem. Milyen közel kell lenni a lámpának a madárhoz? Ez egy gyertyaizzó, 40W-os.

dujuor

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 aug. 4, 12:05 
Köszi Marcsi!

Sajnos a tojótáp kizárt mert a rizsek alatt vannak. De szerintem ha ez a tojó nem indul el tojni attól hogy márciustól napi 2szer kap főtt tojást és reszelt sárgarépát, neameg heti 3-4alkalommal zöldet, akkor nem fogok miatta 5-6ezer ft-ért vitaminokat venni. Én jó pár éve úgy csinálom hogy vitamint csak télen kapnak a madaraim, bármilyen fajról legyen is szó!
(kivétel azért van!!!)
Kapnak zöldet, zöldséget,gyümölcsöt, főtt tojást-ezekeben van anyi vitamin hogy külön nem kell nekik szerintem.
A tavasszal keltetőben keltett kicsiknél semmi gond nem volt össz. 1 db pusztult el. Mindent ugyanúgy csináltam akkor is mint most.

Hozzászólás 2009 aug. 4, 11:44 
sziasztok !
régóta olvasgatom ezt a fórumot!Marcsinak köszönhetően :)
én ebben az évben kezdtem fürjezni fürjeim mind Bernáttól származnak!:D :D :D
törpe fürjem kemény 1 hete van de eddig nagyon tetszenek:D
képet akartam felrakni de nekem nagyon bonyolult az idre....
majd próbálkozok hátha összejön

végig néztem már az összes oldalt és hát nem volt rövid és pár dolog nálam is megtörtént már amit találtam pl a rodeós hullámos papagáj....:D:D:D

üdv!

Hozzászólás 2009 aug. 4, 11:44 
lax20 írta:
Nagy Tamás írta:
...Sajnos a nálam kelt 4 piciből egy sem maradt életben.
Nem tudom mi volt a baj, de valami nem volt okés. ...

Nem lehetett vitaminhiány? Nálam egyszer D-vitamin hiény volt az ok. Hogy pusztultak el?

Nem tudom. Lehetett, mert külön vitamint nem kaptak a vizbe. Napi 2x3-szor fött tojás,friss víz, árpa-búza-kukorica dara és baromfi indító. 3 db elpusztult úgy hogy még nem voltak egy hetesek se a negyedik az már kezdett szép tollas lenni aztán kampec. Hozzáteszem hogy az összes kiscsirkét a befőttes üveg kupakban találtam holtan. Kizárt hogy belefuladtak az biztos! A legnagyobbat is ott találtam. Ő ha akrat volna se tudott volna belefulladni :D .

Hozzászólás 2009 aug. 4, 11:24 
Nagy Tamás írta:
...Sajnos a nálam kelt 4 piciből egy sem maradt életben.
Nem tudom mi volt a baj, de valami nem volt okés. ...

Nem lehetett vitaminhiány? Nálam egyszer D-vitamin hiény volt az ok. Hogy pusztultak el?

Hozzászólás 2009 aug. 4, 11:18 
dujuor írta:
Lax! Nálam a papagájok csinálták ezt a bőrhúzogatást, de ők még morzsolgatták is. Azt hittem besz@rok, úgy fájt. Lehet, hogy Bernát megszerezte a szlovákok receptjét, csak a csirkéi egymáson gyakorolnak a gazdi helyett.

Tojó volt???? Miért csak volt?

Végülis. Sose tudni :lol:

Azért volt tojó, mert az eladó nem tudott magyarul és más fordított. 4, v. 5 szinten voltak fürjek. Meg is itatta mielőtt odaadta szal rendes volt az ürge. Úgy volt h tojó, kakas, tojó, kakas, 4 "szinten". És én 2 szintről választottam 2 tojót, amiből az egyik kakas lett. És egy kicsit csípős is. De amúgy szép kismadár volt.

Hozzászólás 2009 aug. 4, 11:02 
Gratula Duju!

Igen, remek érzés látni ezeket az apró kis "pulykákat" . Az majd még szebb lesz amikor már 2-3 naposan rohangálnak a mama után.

Sajnos a nálam kelt 4 piciből egy sem maradt életben.
Nem tudom mi volt a baj, de valami nem volt okés. Már újra 7 db tojásnál tart a tojó, kiváncsi leszek hogy megkotlik-e még egyszer!? Az előző kotlás 19 tojáson próbálta, de nem hagytam alatta csak 8db-ot. Az én tojóm is "kezes" nyugodtan takaríthattam, a kicsiket is engedte megnézni, le sem szált a fészekről úgy kellett felemelni.

A másik pár(természetesen a tojó :D ) idén összesen eddig 4 db tojást produkál kb havonta egyet. Azthiszem az első és utolsó éve volt nálam ennek e tojónak...
Bernáttól fogok hozni egy kormi tojót ha összejön.

Hozzászólás 2009 aug. 4, 10:58 
feketemarcsi írta:
Kis fahéjak lesznek?

Én is nagyon örülök a picurkáknak, az enyém alatt 8 lett, a többség csoki, kettő fehér hordozó belőlük, van két ezüst benne és egy kis világos barna, nem igazán vadas, mert nem olyan markánsak a csíkjai.

Biztos, hogy lesz fahéj, mert vannak sötétebb csibék, de nem olyan sötétek mint a vadas picik. Sok sárga csibe van, úgy gondolom, hogy ezüstek, vagy fehérek lesznek. De hát végkövetkeztetést csak akkor tudok írni, ha már előhozta őket a tojó. Próbálok fényképeket is készíteni majd.

Marcsi! Te is próbálj meg fényképet csinálni, kíváncsi vagyok.

Lax! Nálam a papagájok csinálták ezt a bőrhúzogatást, de ők még morzsolgatták is. Azt hittem besz@rok, úgy fájt. Lehet, hogy Bernát megszerezte a szlovákok receptjét, csak a csirkéi egymáson gyakorolnak a gazdi helyett.

Tojó volt???? Miért csak volt?

Hozzászólás 2009 aug. 4, 10:51 
Édik :47:

Engem úgy "harapott" h ki akartam venni (takarítás végett) aztán a hüvelyk és a mutató ujjaim között volt a feje és a két ujj közötti bőrt megfogta és elkezdte húzni, cibálni, aztán mikor elengedtem volna ő nem akart engedni. Hát igen, a szlovákok is biztos edzik őket vmivel. Amúgy ő elvileg tojó volt és fehér

Kép

Hozzászólás 2009 aug. 4, 10:44 
Azt hiszem, hazudtam nektek az előbb.

Gyors számolást végzek. 7 üres toji volt kidobálva reggelre. Az 7 csirke. 1-et kimentettem a tojsból (a nagylukúból), az 8 csirke. Most vettem ki a maradék 3 tojást, abból 1-et kimenekítettem, 1-et megbontottam, és visszaraktam, 1 pedig záp volt.

Tehát a teljes végeredmény: nem 10, hanem 11 tojáson kotlott, amiből 1 nem volt szemes, 1 még félig a tojásban van, tehát van most 9 kiscsirkém, és ha kibúvik a féligtojás, akkor 10 csirek.

Hogy én milyen boldognak érzem most magamat... :D :D :D

Hozzászólás 2009 aug. 4, 10:22 
Na kik vannak itt?:

Kép

Hozzászólás 2009 aug. 4, 10:19 
lax20 írta:
dujuor írta:
Lax! Köszi, megyek megnézem a tojikát. A másik már elkezdte körbetörni a tojást. Csak sajnálom a tojót zaklatni.

Törpefürj tojót én se mernék. Egyrészt félnék, hogy megharap (bár.... azok inkább kakasok :roll: ), másrészt meg nehogy megbolonduljon. De akkor neked szerencsére egy kis kezes fürjed van. :)

Engem soha nem "harapott" még meg törpefürj. Amikor a csirkét visszaraktam, akkor csak odébbhúzódott. De ha a tojit szeretném kivenni, akkor viszont pánikszerűen el fog menekülni, és a kicsik követni fogják. Viszont cserépalátétben vannak, ahova a kicsik nem tudnak bemászni egyenlőre. Így patthelyzet van. De erőt veszek magamon, és sűrű bocsánatkérések között mindjárt rendezkedek egyet a fészekben. Attól nem félek, hogy otthagyja a kicsiket, nagyon lelkiismeretes kis jószág. Amint kijövök a fészekből (mármint a kezem), már rohan is vissza és ül le a kicsikre.

Hozzászólás 2009 aug. 4, 10:07 
dujuor írta:
Lax! Köszi, megyek megnézem a tojikát. A másik már elkezdte körbetörni a tojást. Csak sajnálom a tojót zaklatni.

Törpefürj tojót én se mernék. Egyrészt félnék, hogy megharap (bár.... azok inkább kakasok :roll: ), másrészt meg nehogy megbolonduljon. De akkor neked szerencsére egy kis kezes fürjed van. :)

Hozzászólás 2009 aug. 4, 10:04 
feketemarcsi írta:
Az meg mi?

Aztatat írja hogy:

Chicktonic: Baromfi erőnövelő. Aminosav, vitamin és nyomelem tartalmú folyékony készítmény szárnyasok részére. Ideális arányban tartalmaz vízben és zsírban oldódó vitaminokat, aminosavakat és nyomelemeket. Ajánlott pulykák és libák részére is.

Még Jolovitom van itthon.

Hozzászólás 2009 aug. 4, 9:59 
feketemarcsi írta:
Az meg mi?

Ha a Chicktonic-ra vonatkozik a kérdés, akkor az egy vitamin.

Hozzászólás 2009 aug. 4, 9:58 
Gratulálok mindkettőtöknek! :lol:

Irigykedem :oops:

Duju!
Ha csak "pókháló" van, akkor a keltetőgépes csibéknél szoktuk azt csinálni, hogy csinálunk egy kis lyukat (lepattintjuk a már megkezdett tojáshéjdarabkákat és vmivel (általában kis ék alakú tojáshéjjal) kilyukasztjuk) nehogy befulladjon a csibe.

Chicktonic mehet.

Hozzászólás 2009 aug. 4, 9:45 
feketemarcsi írta:
Na, akkor óvatosan vedd ki a két tojást és egy pici hegyes késsel (én tollszárat szoktam használni) óvatosan kezd megbontani a tojást úgy körbe, ahogy a kicsi csinálná. Nagyon óvatosan, ha még nem érett a csibe, fehér a hártya és ha egy ponton egy picit megsérted, vérzik, akkor tedd vissza az anyja alá, még nincs itt az ideje. De ha már nem fehér a hártya, akkor nyugodtan bontsd körbe a tojást, ha esetleg valahol a hártya a kicsihez ragadt, szedd le és tedd vissza a kibontott tojással együtt, innen már menni fog neki a dolog.

Előfordulhat, hogy a hártya ráragad a csibike hátára és ezért nem tud fordulni a tojásba, ilyenkor muszáj egy kicsit segíteni.

Kivettem a nagy lukat ütött kiscsirke féle tojást. A nyakához, és a fejéhez volt a hártya hozzáragadva. Úgyhogy kénytelen voltam levenni az egész tojást róla. Úgy kapálózott a kis lábával. Rögtön betettem anyuci mellé, és a kis hülye életösztönös már kapált is be anyuci alá. Hát nem mondom, remegett a kezem elég erőteljesen (még most is remeg). Szemöldök csipesszel fejtettem le a tojást. Hinnye! Megvolt az első "kisműtétem". A maradék két tojásból az egyik elkezdte kidolgozni magát, a másikon csak pókháló van. Pár óra múlva újra ellenőrzöm, és ha semmi, akkor megnyitom. Köszi Marcsi! Nem mertem a tojáshoz nyúlni, bár már tegnap is gondolkodtam rajta, hogy leveszem a tojást, mert gyanús volt, hogy nem úgy nyitotta meg, mint a többiek. De most már túl van rajta.

Az itatóba csöppenthetek egy kis chicktonicot?

dujuor

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 225  Következő