feketemarcsi írta:
Na, akkor óvatosan vedd ki a két tojást és egy pici hegyes késsel (én tollszárat szoktam használni) óvatosan kezd megbontani a tojást úgy körbe, ahogy a kicsi csinálná. Nagyon óvatosan, ha még nem érett a csibe, fehér a hártya és ha egy ponton egy picit megsérted, vérzik, akkor tedd vissza az anyja alá, még nincs itt az ideje. De ha már nem fehér a hártya, akkor nyugodtan bontsd körbe a tojást, ha esetleg valahol a hártya a kicsihez ragadt, szedd le és tedd vissza a kibontott tojással együtt, innen már menni fog neki a dolog.
Előfordulhat, hogy a hártya ráragad a csibike hátára és ezért nem tud fordulni a tojásba, ilyenkor muszáj egy kicsit segíteni.
Kivettem a nagy lukat ütött kiscsirke féle tojást. A nyakához, és a fejéhez volt a hártya hozzáragadva. Úgyhogy kénytelen voltam levenni az egész tojást róla. Úgy kapálózott a kis lábával. Rögtön betettem anyuci mellé, és a kis hülye életösztönös már kapált is be anyuci alá. Hát nem mondom, remegett a kezem elég erőteljesen (még most is remeg). Szemöldök csipesszel fejtettem le a tojást. Hinnye! Megvolt az első "kisműtétem". A maradék két tojásból az egyik elkezdte kidolgozni magát, a másikon csak pókháló van. Pár óra múlva újra ellenőrzöm, és ha semmi, akkor megnyitom. Köszi Marcsi! Nem mertem a tojáshoz nyúlni, bár már tegnap is gondolkodtam rajta, hogy leveszem a tojást, mert gyanús volt, hogy nem úgy nyitotta meg, mint a többiek. De most már túl van rajta.
Az itatóba csöppenthetek egy kis chicktonicot?
dujuor