Danonino írta:
magyarázat, infó és tanács kéne:)
a fürjeim 7 tojást leraktak majd folyamatosan ültek rajta. 19-20 napnál már furcsálltam hogy egy se kelt még ki. megnéztem és 3 ki is volt száradva 1-be meg volt egy kis madár szerűség de közel se járt a kikeléshez, így 3at hagytam tovább üljön rajta. 30. napnál már azért túlzottan is sokalltam és megnéztem a többit is, feltörtem. mindegyikbe volt csibeforma fej csőr, de még mindig volt benne sárgája is, de büdös se volt, szóval nem értem mi lett. a 30 napba nem számoltam bele a lerakási időt hanem onnan számoltam amikor már ült rajta folyamatosan. van esély hogy újra rak tojást vagy majd jövőre újabb próba? esetleg ötlet mitől volt?
élő környezetük normál talajon, fűcsomókkal tarkítva és azért néha néha rovarokat és gilisztákat is elkapnak kikaparnak. kapnak tyúkhúr, gyermekláncfű, fény mag, köles. de az a gáz hogy nálam a többi madár is ilyen. nimfámból kikelt 3 aztán másnap 2 meg is halt. hullámosaim is ilyenek, kikelnek és fele meghal. sándor papagájom 3ból 1 kelt ki azt se nevelték 2 tojás meghalt.

Szia!!!
Törpe fürj:
Igen,újra fog tojni-és a kotlási napokat számold,ne az első tojástól.
Még így is lehet 1-2 nap csuszás.
A kakast ki kell venni,ha a tojó ár kb fél időt ülte,mert általában agresszív a kicsikkel-és agyonveri!
De nekem sajnos a tojóm is ilyen volt,így nem lett semmi a tojásokból-pedig meg kotlott 2x is.