Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 225  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 júl. 23, 10:42 
Melyiket féltetted melyiktől? Sokat figyeltem őket,de a kanárik egyik ülőrúdon,sorban,a galambok a legfelsőn ketten egymás mellett! Az evési sorrend,először a kanárik,a fürjek persze állandóan szemezgetik a magot,és ha a kanárik végeztek,mennek le a gyémántok.....Még eddig,kop-kop-kop,semmi incidens nem volt.

Hozzászólás 2009 júl. 23, 10:11 
Köszi a jó tippeket,de az udvarban az unokák játszanak,és nem akarok tyúksz@rt! :lol: Lekeríteni sem akarok nekik semekkora helyet,úgy hogy veszem nekik a tojást továbbra is,nem attól fogok elszegényedni! :D csak gondoltam,fér még pár madár a röpdébe,és kis japánkám még nincs! na jó,nem is lesz!
A kis gyémántka nagyon aranyos,szelíd,a Bernáttól hozottal nagyon jól érzik magukat.A rollerek nagyon meglepődtek mikor beraktam őket hozzájuk,nem tudták mire vélni,hogy pár napja a kicsi kínaik,most meg galambok....de nem láttam még cívódást,remélem megmarad ez az idillikus állapot.
Mag ügyben van jó beszerzési helyem,igaz úgy 5 órámba telik oda-vissza az út,ha busszal megyek!Kedden voltam,ha igaz 6 félét vettem,8 kg volt,ennyit tudtam elcígölni.... 1450 ft-ot fizettem.Ha valakit érdekel nem tudom,hogy ide ki lehet-e írni az elérhetőségét,nem minősül-e reklámnak.....de priviben megírom szívesen.

Hozzászólás 2009 júl. 23, 10:07 
Bernát!

Te mikorra mész ki Monorra? Előtte körbenézel? Ha igen, és látsz csoki színű tojót, vagy blueface valamit, akkor gondolsz rám, és elraktározol nekem madarat?

Zottan!

Mikor és hol tudom majd odaadni a fehér kakast? (ki kell vennem a röpdéből, mert van egy kopasz folt a hátán, hála a tojóknak.) Vagy jó lesz csupasz háttal is?

dujuor

Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2009 júl. 23, 9:03 
lax20 írta:
Oppsz! Ezt lefelejtettem. Amaryl! Sztem ha tojást akarsz akkor inkább 2-3 japántyúkot vagy vmi szép dísztyúkot rakj az udvarba. A kevésbé repülés és kisebb mozgásigényű fajtákból. (japántyúkkal semmi gond nincs könnyű a tartása, aránylag nagy a tojás, tojik rendesen, nem is kell neki feltétlen nagy hely, telet bírják).

Nekem azért rendesen felrepültek a csirkék a kerítésre! :D
De gondolom ha megnőnek a japánok akkor már nem lesz sok erejük hozzá! :D

Hozzászólás 2009 júl. 23, 8:53 
lax20 írta:
Helo mindenkienk!

Visszatértem kísérteni. :lol:

Duju!
A tyúk nem úgy kezdi a kotlás h 1szer csak leül azt folyamatosan kotlik, hanem fokozatosan egyre többet és többet ül a tojásokon. Valószínű ilyet láttál te is. Ezen sztem még nem kell beparázni :wink:

Szia Lax!

Köszi, az információt. Azt én is tudtam, hogy nem egyhuzamban ül 17 napig a tojásokon, hanem az elején kevesebbet. Csak az én érzéseim szerint volt sok az a 4-5 óra az első nap (főleg, hogy nem a kánikulai napon volt, hanem szombaton, amikor erősen lehűlt a levegő). De hát én nem zargatom a tyukicát, ül szépen, türelmesen. Jövő hét utáni héten, kedden várom az apróságokat. A fehér kakaska szépen vigyázza a tojót, nem erőszakos, kis kedves. Le a kalappal előtte, Samu hozzá képest erőszakos harcikakas volt.

10 tojáson ül a tojó, remélem jó sok gyűrűt föl tudok majd húzni rájuk. Télleg: már olyan régen volt. kb. hány naposan, hetesen kell meggyűrűzni a törpefürjeket (na már megint előre iszom a medve bőrére.)

dujuor

dujuor

Hozzászólás 2009 júl. 22, 23:10 
Oppsz! Ezt lefelejtettem. Amaryl! Sztem ha tojást akarsz akkor inkább 2-3 japántyúkot vagy vmi szép dísztyúkot rakj az udvarba. A kevésbé repülés és kisebb mozgásigényű fajtákból. (japántyúkkal semmi gond nincs könnyű a tartása, aránylag nagy a tojás, tojik rendesen, nem is kell neki feltétlen nagy hely, telet bírják).

Hozzászólás 2009 júl. 22, 23:07 
Helo mindenkienk!

Visszatértem kísérteni. :lol:

Duju!
A tyúk nem úgy kezdi a kotlás h 1szer csak leül azt folyamatosan kotlik, hanem fokozatosan egyre többet és többet ül a tojásokon. Valószínű ilyet láttál te is. Ezen sztem még nem kell beparázni :wink:

----------

A magot én szerencsére itt a tápboltban megkapom és összekeverem. :D Így egyzserű és azt kapják amit én szeretnék bele.

------

Bár nem most volt (kb 1 éve), egy vadas törpi páros nagyon beteg tyúk, kakas aránylag jó állapotban. Párban 12 000 Ft volt. Egy kb 10x10x10cm-es műanyag boxsor egy részében laktak mesterséges megvilágítással (elég élessel, ami a fehérről visszatükröződve az én szememet nagyon zavarta.

----------

Marcsi!
Vittünk Amaryl-nak egy gyémántgalambot. 2 napig vigyáztam rá és a macska ez alatt számtalanszor megtámadta (bár rendesen kap enni, sőt egyzser éppen előtte)
(http://woophy.com/images/photos/256/48/l/485480.jpg)

---------

Bernát, Crayfish, meg mindenki!
Lakatot a törpiknek (már a kalitkákra) :P

-------

Nemsokára hozok majd Dunás madaras képeket és offolok egy kicsit, de remélem tetszeni fog. :wink:

Hozzászólás 2009 júl. 22, 21:15 
madaras86 írta:
Szia Dujuor!

És ha tudnád,hogy a maggal ennél még valószínűleg jobban megvágnak:O Amúgy a jákó nem is volt oylan drága, nálunk Debrecenben azt hiszem 350ezerért adták az állatkereskedésben.....:D Hát,akinek esze van körbenéz máshol is.........De a madár elkelt :shock:

dujuor írta:
Bernát írta:
Ma voltam a 17kerben egy kisállatkereskedásben és volt egy pár törpijük.
5000/pár volt az ára. :lol:

Lurdy ház, állatkereskedés, 2009 január közepe fele. Csoki tojó, vadas kakassal párban, darabja 3200 forint. Jót röhögtem rajta, hangosan fel is böffentettem azt, hogy: "anyátokat". Egyszerre elkezdenek mellettem röhögni. Körbekapkodom a fejemet. Kiröhögött egy jákó papagáj. Kedélyesen elcseverésztem pár percig 280000 forintos újdonsült "barátommal", majd 2 kg maggal, 2 szépiával, és 1800 forinttal kevesebbel kimentem a kereskedésből. Szép a bolt, tiszta, de el vannak egy kicsit rugaszkodva.

dujuor

Tudom, hogy megvágtak jó pár százassal, de muszáj volt, mert a madaraknak már csak egy fél adag kajája volt, és este 1/2 8-kor már csak ezt találtam nyitva a környéken. A galambászkuckóban szoktam kaját venni egyébként. Meg a monori börzén. Ha megyünk augusztusban, akkor bizony fel kell tankolnom megint. Jákót majd én is szeretnék egyszer, de mivel dolgozom, ezért valószínűleg depis madaram lenne, amikorra meg majd nyugdíjba vonulok (ha megélem), akkor valószínűleg bőven túlélne, és ki tudja, hogy a majdani gyermekeim mit csinálnának majd vele. Úgyhogy jákó kérdés egyenlőre letudva (és ennek a bankkártyánk, és a férjem örül a legjobban).

És hogy a fürjekről is írjak: kis fahéj tojó kotlik ezerrel, fehér kakas a security szerepét látja el. A kis tojó szénát keresett, amikor kint volt a fészekről (felkapott minden kis tollpihét, kukorica hajat és próbálta vinni), adtam neki két marék szénát. Mára már az összes széna ott pihen a fészeknél, aranyos kis dzsumbujt alakított ki magának. Ha már én nem bújtatom el rendesen, akkor megoldja magának. Kíváncsi vagyok, hogy milyen színű apróságok fognak kelni (remélem végigkotlik, első kotlása ez a mostani).

Hozzászólás 2009 júl. 22, 19:18 
Szia Dujuor!

És ha tudnád,hogy a maggal ennél még valószínűleg jobban megvágnak:O Amúgy a jákó nem is volt oylan drága, nálunk Debrecenben azt hiszem 350ezerért adták az állatkereskedésben.....:D Hát,akinek esze van körbenéz máshol is.........De a madár elkelt :shock:

dujuor írta:
Bernát írta:

Lurdy ház, állatkereskedés, 2009 január közepe fele. Csoki tojó, vadas kakassal párban, darabja 3200 forint. Jót röhögtem rajta, hangosan fel is böffentettem azt, hogy: "anyátokat". Egyszerre elkezdenek mellettem röhögni. Körbekapkodom a fejemet. Kiröhögött egy jákó papagáj. Kedélyesen elcseverésztem pár percig 280000 forintos újdonsült "barátommal", majd 2 kg maggal, 2 szépiával, és 1800 forinttal kevesebbel kimentem a kereskedésből. Szép a bolt, tiszta, de el vannak egy kicsit rugaszkodva.

dujuor

Hozzászólás 2009 júl. 22, 17:27 
Bernát írta:

dujuor

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2009 júl. 22, 12:28 

Hozzászólás 2009 júl. 21, 19:56 
crayfish írta:
Vasárnap mult egy hete, hogy elment a kis tojóm. A kakas szegény egyfolytában kukorékól, hívja, de se híre se hamva. :cry:
Már kezdek aggódni a kakaskáért, hogy valami baja lesz.

Szia Crayfish!

Minél hamarabb szerezz be egy tojót mellé. A Te nyugalmadnak is sokat fog használni, és a kakaskáénak is. Hiányzik neki a tojója. De szerencsére a hímek mellé sokkal könnyebb új tojót társítani. Arra figyelj, hogy ivarérett legyen a tojó, mert a kakas a pár napos cölibátus után arra fog törekedni, hogy mihamarabb eljárja a násztáncot az új tojóval. És ha a tojó nem ivarérett, akkor nem fogja hagyni. Ilyenkor a legrosszabb esetben vér is folyhat. És itt most nem a kakas vérére gondolok.

dujuor

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2009 júl. 21, 19:40 
Vasárnap mult egy hete, hogy elment a kis tojóm. A kakas szegény egyfolytában kukorékól, hívja, de se híre se hamva. :cry:
Már kezdek aggódni a kakaskáért, hogy valami baja lesz.

Hozzászólás 2009 júl. 21, 14:42 
Ma sikerült beszereznem morzsalékos tojótápot. Ha eddig hónapokig befejezőt kaptak (1-2 hete már semmilyet), akkor mostantól kaphatják ezt?
Vettem ma még calcium columbát, futort, kondifix minerált. Az utóbbi kettőt zoolittal és takarmánymésszel összekeverve kaphatják?
Az eleségükbe lehet egy kis kendermagot keverni?

Hozzászólás 2009 júl. 21, 10:54 
Okééé,Bernát,már meg is győztetek! :lol:
Maradnak a kis kínaiak! irtó édesek! :D
Tök jó a sapkád! öltöztet!!! és főleg,nem fázol benne :lol: :lol: :lol:

Hozzászólás 2009 júl. 21, 10:50 
Szia Amaryl!

Én nem tenném röpdébe a japifürjeket.
Ők csak esznek és xarnak.Nameg tojnak.
Rengeteg piszkot termelnek.
Őket kell a legtöbbet takarítani.

Hozzászólás 2009 júl. 21, 10:38 
Köszi!
Viszont az hogy elvileg,az nekem kevés!Olyasmire gondoltam,hogy mondjuk 3-4 kis japán fürjecske,kakas nélkül,tojná a rollereknek majdan a lágyeleségnek valót...Úgy gondoltam,ha nincs kakas,akkor tán megférnének a röpdében azzal az 1 pár kínaival.....viszont nem akarok reszkírozni,inkább leteszek róla.Nos,ez van,mikor valamit kigondolok....aztán madárkáim tesznek,akarom mondani tojnak rá! :lol:

Hozzászólás 2009 júl. 21, 10:11 
Marcsi! röpdében,tágas helyen lehet kínai pár mellett japán fürj tojót tartani?A 2 fajta tojó nem hepajozik egymással?Gondolom a kakas a másik fajta tyúkjaira nem reagál,vagy rosszul gondolom? Mert ez a kis kínai párocska nagy békességben van,nem akarnám azért az idillt felborítani.

Hozzászólás 2009 júl. 20, 20:55 
crayfish írta:
Bernát írta:
Megvan a tépetthátú ezüst kakas. :D
Hazajött. :lol: 3ból kettő megvan. :wink:

Ez nagyon jó hír, sajnos az én tojóm nem talál haza. :cry:

Már lemondtam róla,úgy elrepűlt.
Erre ma ott kolbászolt a röpik mögött.
Tényleg hasznos lehet egy háló. :wink:
Már csak azt a rohadt feketemacskát kéne megfogni. :evil:
Nemtudtam,hogy miért kiabálnak a baromfik meg a fácánok.
Gyorsan kimentem és egy fekete macska szaladt el a törpiktől. :evil:
Marcsi! ezt ne olvasd el!!!
Patkánycsapda felállítva. :twisted:
Úgy is fogott multkor patkányt. :wink:

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2009 júl. 20, 18:16 
Bernát írta:
Megvan a tépetthátú ezüst kakas. :D
Hazajött. :lol: 3ból kettő megvan. :wink:

Ez nagyon jó hír, sajnos az én tojóm nem talál haza. :cry:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 225  Következő