Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 225  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 júl. 9, 11:37 
Marcsi!

A magyar kendermagosokat tanyáról vettem, tudod, minden szabadon, a gyöngyik is...Az utolsó képeken a másiknak a feje engem teljesen a gyöngyösére emlékeztet...A nyaka is olyan hosszú. Vagy csak én látom így?

Hozzászólás 2009 júl. 9, 11:23 
Na itt vannak a csodabogarak! Vajjjon hogy jöttek össze???
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2009 júl. 9, 11:14 
feketemarcsi írta:
Várjál, itt az volt a csúcs, hogy nem is hallották a madarakat, csak őket az zavarta, hogy hallják, amikor a Gábor felment a madarakhoz a mosókonyhába, járkált a lépcsőn.

Szörnyű! Én a helyében elhíresztelném, hogy engedéllyel tartott mérges kígyóim lesznek, azok nem hangosak, de sajnos benne van a pakliban, hogy kicsusszanhatnak a helyükről! Szerintem imádkozni fognak neki, hogy tartsa meg a madarait!!! :D

Hozzászólás 2009 júl. 9, 9:56 
feketemarcsi írta:
Egyik tagunkat az egyesületből most szívatta meg a szomszéd, társas házban a társasházi törvény alapján max. 5 db díszmadár lehet, neki meg van vagy 40 kanária.

Nekünk is van egy ilyen unatkozó nyugdíjas szomszédunk, aki áttelefonál, ha ugani kezd a kutya valakit. Már elküldtem néhányszor melegebb éghajlatra, mondtam neki, hogy a kutya azért kapja a vacsoráját, hogy megugassa az idegeneket.

Mi ikerházban lakunk, nálunk is volt probléma a szomszéd kisbabával egyszer, mert le akarták szoktatni az éjszakai evésről és szerencsétlen gyerek félóránként elkezdett üvölteni a közös fal mellett, én meg két nap után összeestem a munkahelyemen a kialvatlanság miatt. Na akkor én is hisztis lettem és megmondtam nekik, hogy vigyék már egy olyan szobába, ami nem az én hálószobámmal közös falú. Volt egy kis sértődés, mert hogy ők is felébrednek, meg stb. stb., csakhogy a kismamának ugye reggel 6-kor nem kell elmennie dolgozni, a férje meg 10 előtt fel sem kelt sose.
Átvitték egy másik szobába és onnantól nyugi volt, mert már nem volt olyan hangos, hogy felébresszen.

Az én kutyám itt a pincében a télen 3x fogott éjszaka betörőt, el is vitték őket, a szomszédok meg annyit sem mondtak: köszönöm... Erről ennyit...
Nekem is volt Debrecenben ismerősöm, aki a 10. emeleten tenyésztette a kanárikat, de az ő szomszédai imádták az éneküket, eszük ágában nem volt feljelenteni a Géza bácsit!

Hozzászólás 2009 júl. 9, 9:52 
No, lépek a farmomra, hozok Nektek fotókat, kíváncsi vagyok, mit szóltok majd hozzá...A magyar kendermagosaim közé keveredett két csudaság, fogalmam sincs, mik lehetnek! Fejre gyöngyik, de testre és színre nem, ráadásul még búbosak is, és a színük...Lehet, ebből leszek milliomos??? :lol:

Hozzászólás 2009 júl. 9, 9:39 
Marcsi!

Társasházi földszinti, egymás mellett vettünk meg kettőt, azt összenyitottuk, így 110 nm2. Tőlünk öt percre van egy gyönyörű erdő, amellett zárt kertek, no ott vannak a kutyák és egyéb jószágok, meg egy újonnan épített faház - nyaralónak. Még mindig jobb a két kicsi gyerekemnek ott játszani, mint itt a kutyaszaros parkban!
Egyébként mi vagyunk az egyetlenek az egész lakótelepen, akik nylonzacskóval visszük a kutyákat sétáltatni, és összeszedjük a piszkukat!

Én itt már semmin nem lepődök meg, a sok unatkozó nyugdíjas kötekszik állandóan. Valamelyik nap az volt a bajuk, hogy egy hasfájós kisbaba nagyon sokat sír...Most mit csináljon az édesanyja? Már javasoltam itt többeknek is, hogy lökjünk össze pénzt és vegyünk nekik Szundi füldugót!
:D

Hozzászólás 2009 júl. 9, 9:32 
Bernát!

Van nálunk egy postás, valami csuda japi állománya van! Elmentem hozzá kakast és tyúkokat venni, hááááááát nagyon nehéz választani! Egyik különlegesebb, mint a másik. Nem foglalkozik velük az etetésen, itatáson kívül, mégis csoda egy állomány! Egy óráig válogattam...Legszívesebben mindet hoztam volna, mert sokat levágnak közülük levesnek. Különben a japikat azért szeretem, mert nagyon jó pótmamák, ha elkotlanak!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Ria 2009 júl. 9, 9:45-kor.

Hozzászólás 2009 júl. 9, 9:27 
Viktor82 írta:
Hamár a tacskókról esett szó, meg kell említenem, h nekünk is van két törpetacsink! Süti és Ropi! :)
Majd teszek fel képeket az eladó kisfürjekről (kotlós alatt keltek, ezüst, és vadas kakasok) és akkor becsempészek róluk egy képet :)

Viktor! Én nagyon várom a képeket a tacsikról, imádom őket! A hugomnak is van egy törpe tacsi kanja, szenzációs portéka!!!

Hozzászólás 2009 júl. 9, 9:21 
lax20 írta:
Nálunk a szomszédok hangosabbak mint az állatok, így ők csak ne szóljanak semmit. Akik nem azok azokat meg nem zavarja se a fürjek és a galambok hangja. Sőt egyik évben a törpecsibék kiszökdöstek az udvarról. Egyik szomszéd örült neki hogy szedegetett a kertjében, mire a másik tiszta rosszul volt attól hogy meglátta az utcán levő virágoskertjében őket. Szóval embere válogatja. A gyöngytyúk nem tetszett nekik annyira, bár csak egyvalaki szólt. Most nekem nincs de a szomszéd utcában van, simán idehallatszik...

(Milyen jogon mérgezi meg a TE kutyáidat akárki is, ott a TE kertedben?)

Hát tudod, Lax, hülye emberek mindig voltak és lesznek is szép számmal...Én ha aludni akarok, leteszem a fejem és alszok, nem érdekel, ki mit csinál, pedig felettem egy önkéntes indián lakik, aki hol a szekrényajtóját karatéjozza le, hol az erkélyen lövöldöz kifelé a légpuskájával, hol késeket dobál az ajtófélfába...Hallom, amikor a számítógéppel veszekszik, de csak öt percig, míg el nem alszom... :D Ő ilyen és így fogadom el, még soha nem szóltam neki!
Amikor volt egy hullámos papagájunk itthon, többen is szóltak, hogy tökítsük el, mert zavarja őket a hangja...Na most lesznek zebrák és amandinák meg rizspintyek, akkor lesz ám kakofónia, de lesz@rom...Én mindig mindenkihez alkalmazkodtam eddig, hozzánk viszont senki! Majd megmondom, hogy az óránk... :D

És eldöntöttem: lesz liba, kacsa és gyöngyös is konyhára, gondolom, azt a 2-3 hónapot kibírják, pláne, hogy elég messze vannak tőlünk. Toleranciaküszöböm besüllyedt a föld alá, eltűnt... :lol:

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2009 júl. 9, 9:15 
Szépen kelnek a törpik. :D
Eddig 3 kintvan már a 29ből.
Többi is felvan pattanva.
17.napra jöttek. :D

Nézek be a gépbe,mikor egy tojás rohangál körbe-körbe.
Felnyitom a gépet és látom,hogy a törpi feje még a tojiban van és úgy rohangál. :lol: :lol: :lol:

Hozzászólás 2009 júl. 9, 9:09 
Ó, a kis kannibálok! Én is nagyon szeretnék copfosokat, de épp ezért nem merek egyelőre...Most építjük a röpdéket és a díszbaromfiudvart, majd meglátom...

Tacsicsere két kecskepapira? Megmondod anyudnak, hogy a szárnyai nem fejlődtek ki rendesen... :lol:

Hozzászólás 2009 júl. 8, 21:01 
Tyúkanyó elkezdte szedegetni a tollakat a kicsikből, így majd egy hónaposan eljött a szétválasztás ideje... :)

Hozzászólás 2009 júl. 8, 20:38 
Szépen fejlődik a törpi/japicsirke növendék. :lol:
Torokfoltos japicsirke. :lol:
Kép
Kép

Hozzászólás 2009 júl. 8, 20:34 
daniduke írta:
Kép

Nagyon sirály. :lol:

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 júl. 8, 19:56 
Bocs, hogy mindig csak képeket mutatok, de nálunk nem történik semmi érdemleges...
És azért is bocs, ha már mutattam ezeket, de mindig olyan jót nevetek rajtuk :lol: :
Kép
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2009 júl. 8, 19:52 
Ezüst társaság :lol:
Kép

És a színes társaság :lol:
Kép

Hozzászólás 2009 júl. 8, 19:45 
feketemarcsi írta:
Már olyanos is van? :shock:

Áhh, dehogy, csak álmodozom.
Mondjuk a nimfák azért hasonlítanak rájuk 8)

Hozzászólás 2009 júl. 8, 18:07 
Hamár a tacskókról esett szó, meg kell említenem, h nekünk is van két törpetacsink! Süti és Ropi! :)
Majd teszek fel képeket az eladó kisfürjekről (kotlós alatt keltek, ezüst, és vadas kakasok) és akkor becsempészek róluk egy képet :)

Hozzászólás 2009 júl. 8, 15:06 
lax20 írta:
Nálunk a szomszédok hangosabbak mint az állatok, így ők csak ne szóljanak semmit. Akik nem azok azokat meg nem zavarja se a fürjek és a galambok hangja. Sőt egyik évben a törpecsibék kiszökdöstek az udvarról. Egyik szomszéd örült neki hogy szedegetett a kertjében, mire a másik tiszta rosszul volt attól hogy meglátta az utcán levő virágoskertjében őket. Szóval embere válogatja. A gyöngytyúk nem tetszett nekik annyira, bár csak egyvalaki szólt. Most nekem nincs de a szomszéd utcában van, simán idehallatszik...

(Milyen jogon mérgezi meg a TE kutyáidat akárki is, ott a TE kertedben?)

Nálunk is hasonló a helyzet, a szomszéd gyerekek hangosabbak a madaraimnál :lol:

Nah, de majd a kakaduk! :twisted:

Hozzászólás 2009 júl. 8, 12:13 
Most olyat kopaszt. Nem tudok vele mit csinálni. Most úgy tűnik egész jól megvannak. BEfejezték egymás kopasztását. Úgy néz ki a tojó nemsokára letojik megint (15 tojást szedtem ki). Onnan gondolom, hogy ilyenkor úgy "megnyúlik" a tyúk.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 225  Következő