Garik88 írta:
Hello bepeti2
Your new variations of colors are very beautiful and interesting!!!
By what signs did you do the selection of the color of quails?
And what signs of colordid you to fix?
I would like to know more about the features of this color, because I also started a breeding of "Splashed" ....
http://www.zebrafinch.com/newbuttonquai ... utton.htmlSzia Garik88!
Bocsi a késői válaszért. Köszi a kérdéseket, megválaszolom magyarul is, hogy értsék mások is.
Ott kell kezdenem, hogy elég hosszú folyamat volt mire odáig eljutottam, hogy kb. 50-50%-ban ezüst és fehér színű törpefürjek keljenek.
Az egész tenyészet alapja azok a madarak voltak, melyeket Angliából hozattam. Ez nagyban segítette a munkámat, ugyanis volt több pár csoki tarka és tuxedo, ahol már a mintázat adott volt, csak ezüst és fehérré kellett varázsolni (de nem ment ilyen könnyen). Első körben tuxedo, csoki tarka és normál ezüst fürjeket tettem össze. Tavaly többszöri keltetés után sajnos ettől a csapattól nem kelt egy ezüst tarka sem, csak normál madarak. Aztán második körben ezeket a fiatalokat tettem össze, de így sem jutottam sikerre, lett pár fehér szárnyú ezüst, de azokat nem nevezném még tarkának. Illetve kelt pár érdekes színű madár pl. fahéj-Darthvader, fekete mellű -fekete fejű, de nem ez volt a célom. Majd április felé felbosszantottak, feladtam és kb. 30-40 fürjet egybe tettem vegyesen minden színt (tuxedo, csoki-tarka, redbreasted, ezüst, ezüst-redbreasted..stb.). Aztán a következő csapat kelésénél meglepődve tapasztaltam, hogy lett pár érdekes világos színű madár. Amikor elkezdtek tollasodni egyértelművé vált, hogy ezüst-tarkák lesznek.

Így mondhatni a véletlennek köszönhetem őket. Persze a vérvonal is sokat segített, mert ha jól tudom abba a csapatban is volt ezüst tarka Angliában, ahonnan tavaly a tojásokat rendeltem.
Összességében azt kell mondanom, hogy nem mindig a szelektálás hozza meg az eredményét a tenyésztésben (bár legtöbbször igen), hanem a spontán párosítás, főleg ha nem ismerjük az ősöket kellő képen. Kíváncsi leszek, hogy ezektől a tarkáktól milyen csibék fognak kelni, már tojnak, így hamarosan kiderül ez is. 4444