alfa345 írta:
Én észak-nyugaton lakok,itt annyira hideg nem volt.Max. -10 fok.Szélvédett helyen lesznek.Egy ajtó melletti beugróban.De az a plusz szigetelés érdekelne, mi az???Benntre nem tudom tenni, anyuék nem engedik!!Küldeni fogok a leendő helyükről képet:)
Hát első körben én a plexit sem javallanám, kell azoknak a fürjeknek a friss levegő. Plexi helyett inkább rács (azt hiszem tüzépen lehet venni, ha mégsem, akkor itt a fórumon van beszerzési lehetőség). Ha nincs normális szellőzés akkor (főleg nyáron) nagyon be fog fülledni, és büdös lesz. Az pedig nem madárbarát. Főleg, hogy kell majd némi napsütés is a csirkéknek (ilyenkor eldobják magukat a homokban és sziesztáznak).
A szélmentes hely mindenképpen kiváló, a szigeteléshez használd a fantáziádat. A farészre körbe hungarocell, vagy légkamrás fólia több rétegben, az elejére szintén fólia több rétegben. De maradjon szellőzési lehetőségi is, és figyelj az üvegház effektusra is, ha rásüt majd a nap.
Most pár napig nem leszek, úgyhogy ha kérdésed van, akkor egy kis türelmet kérek, illetve jön majd más fürjes, aki megválaszolja.
Edina
ui: minél nagyobb helyük van, annál jobban érzik magukat ők is. És figyelj a magasságra, mert ezek a madarak, ha megijednek, akkor fölfele ugranak, és ha alacsony a belmagasság, akkor csúnyán be tudják törni a fejüket.