Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 910 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 46  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Rép Judit

Hozzászólás 2010 feb. 4, 9:59 
szia ohiki!

én jelentkező lennék :D

Hozzászólás 2010 feb. 4, 9:57 
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogy ha tojatni akarom a madaraimat elég lehet -e a kukorica,búzadara keveréke +jolovit.(ez ingyen van nekem)Tojogatnak attól? Százalékba ki tudnátok fejezni mennyivel kevesebbet tojiznának mint tojótáppal?
Vagy ha szerzek napraforgót azt keverjem hozzá?
Vagy ha hallisztet veszek és azt keverem hozzá!
Mi a legjobb megoldás akkor ha búzám ,kukoricám,napraforgóm van!?
Köszi a válaszokat!

Hozzászólás 2010 feb. 3, 13:32 
A kép csak ilusztráció:
Kép

Hozzászólás 2010 feb. 3, 11:38 
A hétvégén, kb 90 db kelt, ha nem jön közbe semmi akkor Monorra tudok vinni ha kell valakinek!

Hozzászólás 2010 feb. 1, 18:00 
Minden nem kell nekik, csak 18 % fehérjetartalmú takarmány és világítás, 15 óra hosszat!!! Az indító táp már jó lehet, de ha kutyatápot áztatsz be, az is megteszi. Ez nem vicc!!! Annak 20 % fölött van.
Próbáld ki!!!

Hozzászólás 2010 feb. 1, 17:47 
Sziasztok!
Úgy néz ki az én fürjeim már nem fognak tojni:( 2 tojóból egyik sem pedig 20 napja jó körülményekbe és mindent megkapnak amit lehet.
Elképzelhető ,hogy nagyon öreg lehet a 2 tojó és már kitojta magát?
Pl. egy 2-3-4 éves fürj már nem is potyoktat egy két tojit?

Valódi név: Horváth Patrik

Hozzászólás 2010 feb. 1, 12:37 
rendben utánna nézek :D

patrikmadarai.5mp.eu

Hozzászólás 2010 feb. 1, 11:53 
Igen nem fűttök nekik ,de ahol vannak nem fagy e nekik a víz kb. átlagban 4-5 fok van

Hozzászólás 2010 feb. 1, 11:33 
marcsi írta:
Ez nem meglepő, mert valószínűleg együtt nőttek fel, ha meg nincs tojó, akkor pláne jól elvannak. Nálam is lakik együtt most két kakas, sőt én a fiatalokból külön fiú csapatokat is csinálok, hogy bármilyen variációban lehessen őket összerakni a tojókkal. Probléma általában a különböző helyről való kakasokkal van.

Nem egyáltalán nem együtt nőttek fel, mert a fehér kb2 éves a vadas, pedig, 2009.szeptemberi
de a vadas az agresszívabb, mert a galamboknak is nekimegy és ő szokott kukorékolni is :D

patrikmadarai.5mp.eu

Hozzászólás 2010 jan. 31, 23:56 
Sziasztok!!
Nekem 2 japán fürj kakasom van, és nagyon jól elvannak, egymással folyton egymás közelében vannak, pedig nagy helyen laknak.

Hozzászólás 2010 jan. 31, 18:11 
[quote="Gáspár János"]Szeretném megosztani egy vitás élményt, miszerint egy híresnek mondott fürj tenyésztő melegebb éghajlatra küldött, hogy cáfolni mertem fáraó fürjről szóló elméletet.

Bevallom én is úgy tudtam hogy a fáraó az a japán fürj gazdasági változata!!! Olyasmi lehet mint a gigant gyöngyös!! Legalábbis én így képzeltem!!!

Hozzászólás 2010 jan. 31, 18:09 
Capricorn18 írta:
Sziasztok!

Krisztián

Hahóó Krisz!! Idetaláltál??
Üdv

Kelnek a fürjeim, tele már a doboz!!! Sajnos hideg van nekik , így be kellett izzítanom a 150W-os infra égőt, de pár nap múlva majd kicserélem kisebbre. Ezek úgy tollasodnak, hogy fúúúúúú!!
Van még a gépben törpe tyúk tojás is, azokat szerdán várom... A tavalyi novemberi keléssel is volt együtt egy chabo kakas, az már kukorékol!!!

Hozzászólás 2010 jan. 31, 14:20 
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Tavaj vettem két fürjecskét és mindkettő fiú lett. Nekik keresek most SOS két leányzót, mert nagyon meg vannak indulva.
Előre is köszi: Emő :17:

Hozzászólás 2010 jan. 31, 8:48 
Üdvözöllek itt nálunk!

Érezd magad mindig jól a fórumon és várjuk majd a saját tapasztalataidat!

Valódi név: Kozák Krisztián

Hozzászólás 2010 jan. 31, 1:41 
Sziasztok!
Egy ismerősöm segítségével jutottam el erre a remek fórumra. Páran már ismerjük egymást, más fórumokról, de itt teljesen új vagyok :wink:
Én törpe cochinokkal, kelet-ázsiai selyemtyúkokkal, japán törpékkel, kettős hasznosítású nagytestű tyúkokkal, afrikai bütykös hattyúludakkal, japánfürjekkel és texán galambokkal foglalkozom.
Állományomról a www.tollasfarm.gportal.hu oldalon képek megtekinthetők

Köszönöm, hogy köztetek lehetek! :wink:

Krisztián

Hozzászólás 2010 jan. 30, 18:09 
Szeretném megosztani egy vitás élményt, miszerint egy híresnek mondott fürj tenyésztő melegebb éghajlatra küldött, hogy cáfolni mertem fáraó fürjről szóló elméletet.

Tenyésztő azzal érvelt, hogy mivel a szabadon élő japán fürj téli szállás helyéül eljut Líbiáig. Ezért az ókori egyiptomiak a kimerült fürjeket fogságban tartották az elfogyasztásig. (Tehát semmi tenyésztés) Ezért a második jelzője a fáraó fürj.
Elmagyaráztam a következőt az Eurázsiai kontinensen van egy európai és egy japán fürj faj.
1.Japánfürj kiterjedési határa Uraltól keletre Japánig tart. Nyaralnak Szibéria déli részén. Téli szállásuk kinai részen Indokiani-félsziget és India. Az uralhoz közeliek Pakisztántól Iránig tart és nagyon ritkán Irakig is eljut.
2.Egy arab fürjes weboldalon rábukkantam, hogy az afrikai kontinensen 5 fürj fajból már csak egy él ez a madagaszkári fürj (állitólag szines). Egyiptomhoz közeli faj az etióp fürj volt amit kivadásztak. Fáraó találkozott vele, de ezt se tenyésztették, sőt még fogságban se tartották.
3. Egy román, egy francia és két olasz weboldalon írnak az európai fürj történetéről, vándorlásról és tenyészetéről. Részletesen írják, hogy az egyiptológusok nem találtak írást és eszközt, hogy valaha tenyésztették volna az europai fürjet. Tehát, a japán fürjről, a fáraó még nem is hallott róla. Ez fordítva is igaz, a kínai vagy a japán császár se hallott az európai fürjről a középkor végéig.

Mikor ezeket elmagyaráztam és még bizonygatott holmi érthetetlen bizonyitékkal, azzal búcsúztam szerezzen egy fáraó fürjet, nem japit és nem europait. Rendben és ezen a héten hozommal búcsúztunk el. Ez történt novemberben, de a madár még mindig nem jött. A weblapjáról az eladási listájáról törölte a fáró fürj mint megrendelhető madarat a japán fürj és egyéb papagáj lista mellől.

Hozzászólás 2010 jan. 30, 16:53 
Nálam meg a fehérek voltak allergiásak a többiekre. Inkább a tojókra volt igaz a allergiás pánik. Sorra kergették el az oda nem illő sötétebb társait. Válaszként a sötétebbek meg allergiásak voltak a fehér kakasra.
Az igazi összeszoktatás már ivarérés elött meg kell történie. Utána már késő, akkor közel hasonlóval lehet és azt is úgy hogy ne erőltessük egymásra.

Hozzászólás 2010 jan. 29, 14:56 
Amúgy mennyi idősek?[/quote]

Több korosztály van egyben, van tán 3 generáció is együtt!! De nem tudom pontosan, mert folyamatosan érkeztek és mentek a többiek közé, gyűrű pedig nincs rajtuk......1-2-t ismerek meg jellegzetességeikről!!

Hozzászólás 2010 jan. 29, 12:15 
Biztos hogy a fehér tojó volt sajnos!!!!
Én arra gondolok, hogy lehet a kéthetente ki és be pakolás miatt , folyton azt hiszik hogy új közegben vannak..és ezért agresszívebbek egymással....
Az összeszokott banda teljesen nyugodt ilyen téren!! De kiszedni meg muszály őket, hogy ki tudjam alóluk húzni a "cuccot"!! Saját készítésű ketrecben vannak, nem gyáriban...
Piszok kis agresszív madarak, a törpetyúkjaimmal nincs annyi baj mint ezekkel..... :D

Hozzászólás 2010 jan. 29, 12:02 
A ketrec méretei: 200 x 50 x 30 ezek cm-ben értendőek!!! A kakasok biztos hogy annyian vannak, minden takarításkor külön szedem őket hogy tudjam ellenőrizni az egészségi állapotukat és hogy kézben is legyenek.... a másik biztosíték hogy én csak fácántojó színű kakasokat szerettem volna hagyni és így azokat tettem vissza, +2 vadast!! A többi kakas máshová került!!! :wink:
4+2 pedig 6! A tojók számát nem tudom pontosan... 23-27-ig bármi lehet!!!! Állandóan futkároznak, nehéz őket megszámolni... Most egy hete lekopogom, semmi baleset nem történt, de legutoljára egy fehér tojót csináltak ki.... :(

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 910 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 46  Következő