Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144 ... 225  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 márc. 8, 21:34 
Bernát írta:
A börzén láttátok volna szegény törpiket.
Sokuknak bevolt törve a feje véresek voltak szegények.
Máshól teljesen kopaszok vóltak.

Egy helyen voltak elfogadható fürjek.
Ott vettem a fehér tojót és Madaras is ott vett 4 tojót. :D

fürjeket nem láttam sokat vagy csak nem figyeltem :S a kis oldal részen mik voltak főleG? esetléeg érdekesség arra nem jártam a sorokat

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2009 márc. 8, 21:31 
A börzén láttátok volna szegény törpiket.
Sokuknak bevolt törve a feje véresek voltak szegények.
Máshól teljesen kopaszok vóltak.

Egy helyen voltak elfogadható fürjek.
Ott vettem a fehér tojót és Madaras is ott vett 4 tojót. :D

Hozzászólás 2009 márc. 8, 21:30 
lax20 írta:
Helo!

A keltetőgép lenne a legideálisabb. Próbáltam már törpetyúkkal. Jól is ment minden, de az utolsó napokban letaposta a tojások héját. A hártya megmaradt, csak a héját taposta le.

A 30vmennyi tojásból sok szemes volt, de nem sok csibe lett belőle :cry: .

De nagyon kicsi törpével esetleg lehet próbálkozni, de akkor ez benne van a pakliban. Esetleg kínai törpével, dehát azzal i sígy is vannak gondok...

értem köszi , keltető géppel probálkoztunk már de sztem szakértelem hiányába nem lett sikeres költés a páratartalom miatt gondolom.:S

azért szeretném tyukokra bizni hátha...:D

Hozzászólás 2009 márc. 8, 21:22 
Helo!

A keltetőgép lenne a legideálisabb. Próbáltam már törpetyúkkal. Jól is ment minden, de az utolsó napokban letaposta a tojások héját. A hártya megmaradt, csak a héját taposta le.

A 30vmennyi tojásból sok szemes volt, de nem sok csibe lett belőle :cry: .

De nagyon kicsi törpével esetleg lehet próbálkozni, de akkor ez benne van a pakliban. Esetleg kínai törpével, dehát azzal i sígy is vannak gondok...

Hozzászólás 2009 márc. 8, 21:21 
Zottan írta:
madaras86 írta:
Egyébként Monoron majdnem lehülyéztek mikor az eladó blueface kakasomra azt mondtam,hogy kakas. És kioktattak,hogy akkor szakálla lenne........ Mondtam neki, hogy felőlem viheti tojónak is, ha úgy jobban esik:)

Borzalmas a "szakértelem". Az egyik helyen a nekem háttal állók épp genetikai fejtegetésekbe bocsátkoztak... Hát gyerekek... Ott aztán volt minden. :lol:

Oszd meg velün Zottan. Jó lenne tanulni mások szakértelem hiányából. Mindig szívesen olvasom az olyan történeteket, ahol egyes emberek okosnak próbálnak lenni valamilyen témában, amihez semmi közük sincs. Bár ha van a "csapatban" egy hozzáértő, akkor bukta.

Egyszer egy "hozzá nem értő", elkezdte nekem fejtegetni a lónak az alapszíneit, majd dicsekedett, hogy az ő szürke lova tankönyvbe illő. Én próbáltam neki mondani, hogy a szürke nem alapszín. Bizonygatta, hogy de már pedig az. Csak akkor hagyta abba, amikor közöltem vele, hogy akkor megyek, és visszaadom a kitűnő lótenyésztő bizonyítványomat. Utálom, ha valaki olyan valamiben okos (és még hajthatatlan is), amihez semmi lövése sincs. Ha valamiben nem vagyok biztos, akkor inkább utánaolvasok. Ha mégis hibázok, akkor bocsánatot kérek.

dujuor

Hozzászólás 2009 márc. 8, 21:20 
Zottan írta:
madaras86 írta:
Egyébként Monoron majdnem lehülyéztek mikor az eladó blueface kakasomra azt mondtam,hogy kakas. És kioktattak,hogy akkor szakálla lenne........ Mondtam neki, hogy felőlem viheti tojónak is, ha úgy jobban esik:)

Borzalmas a "szakértelem". Az egyik helyen a nekem háttal állók épp genetikai fejtegetésekbe bocsátkoztak... Hát gyerekek... Ott aztán volt minden. :lol:

szerintem a szakértelemnek azért van ekkora hiánya mert rengeteg madár nem régota kapható most 10 évre gondolok kb és túl gyorsan elszaprodtak a fajok meg minden... és ez mellet nem fejlődött ki a szakértelem

jugo és románia sokkal rosszabb helyzetbe van mint mi ezt használják ugye ki a nepperek is

Hozzászólás 2009 márc. 8, 21:18 
madaras86 írta:
Szia!

Ők nem is fognak elülni. Kistestű,könnyű japántyúkokkal lehet próbálkozni a keltetéssel. Nekem volt egy cochin tyúkom is,ami kikeltette a fürjtojást,de ez szerintem nagyon ritka. A chabo-kat használják még erre. Arra vigyázz,hogy a kelés időpontját nagyon figyeld, mert nagyon hamar lelépnek.....

szabka17 írta:
Üdvözlök mindenkit!
Engem az érdekelne jelenleg hogy van 15 gazdasági fürjem és költési időszakába rengeteget tojnak folyamatosan de nem ülik meg a tojásokat az odújuk földön van , papagájok vannak felettük, vegyesen vannak kakasok és tyúkok is és magvas is a tojás csak hát nem ülik meg és ki mit ajánlana mivel költessem ki? török tyúk japán tyúk vagy mivel? és hogyan működik ez a dolog sokat segítenétek előre is köszönöm

Köszönöm az infókat és ez mit takar hogy költési időszak gondolom nem úgy megy a dolog hogy letojik a fürj és fogom berakom a japántyuk alá és kikölti... :S:)

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 márc. 8, 21:10 
madaras86 írta:

Hozzászólás 2009 márc. 8, 21:06 
Szia!

Ők nem is fognak elülni. Kistestű,könnyű japántyúkokkal lehet próbálkozni a keltetéssel. Nekem volt egy cochin tyúkom is,ami kikeltette a fürjtojást,de ez szerintem nagyon ritka. A chabo-kat használják még erre. Arra vigyázz,hogy a kelés időpontját nagyon figyeld, mert nagyon hamar lelépnek.....

szabka17 írta:
Üdvözlök mindenkit!
Engem az érdekelne jelenleg hogy van 15 gazdasági fürjem és költési időszakába rengeteget tojnak folyamatosan de nem ülik meg a tojásokat az odújuk földön van , papagájok vannak felettük, vegyesen vannak kakasok és tyúkok is és magvas is a tojás csak hát nem ülik meg és ki mit ajánlana mivel költessem ki? török tyúk japán tyúk vagy mivel? és hogyan működik ez a dolog sokat segítenétek előre is köszönöm

Hozzászólás 2009 márc. 8, 21:03 
Na,akkor az egyiket tuti bebuktam. A másikat még tesztelem:) Ezek amúgy még mindig a hamvas bluefacek,csak az egyik nekem nagyon gyanús,hogy mégis tyúk. Köszi a segítséget.

dujuor írta:
madaras86 írta:
ehhhh,most újabb problémám van a telefonról való gépre való áttöltés:D Egyszerűen nem jeleníti meg ezeket a fájlokat. Bezzeg a zenéket képeket,stb igen. Na mindegy. Azért köszönöm a segítséget,még próbálkozok vele,esetleg a fényképezőgépemmel is.

Egyébként kb hasonló a ahngjuk,csak az egyiknek előtte van egy kis "szörcsögő hangja is" és közben mintha kicsit felfújná a torkánál. Félre értés ne essék,nem beteg,nem erről van szó:) Mindig ő kezdi a másik pedig válaszol neki a másik kalitból.

De ahogy elnéztem a legtutibb az lesz ha pár nap múlva teszek be hozzájuk idegen tojót. Ahogy kiengedtem az új tojókat a régi kakasaim egyből kiélték magukat..............

Szia Madaras!

Ha a torokzacskóját fújkájja, akkor az biztos, hogy kakas. A tojók ilyet nem tudnak csinálni. Így kakaskád van.

Hozzászólás 2009 márc. 8, 21:03 
Üdvözlök mindenkit!

Hozzászólás 2009 márc. 8, 20:59 
Én vásároltam még utána egy helyen,ők szinte a legszebbek. 3-at vettem 2000Ft-ért.

Nem a te hibád,én bénáztam,fogni kellett volna a doboznak a száját,abban sose lehet bízni.Meg inkább a szállítóba pakolni,csak azzal úgy lehet,hogy nem engedtek volna be.

És köszönöm,hogy megmutattad azt a helyet, ahol a sok fürj volt, még mindig jelentős tojóhiányban szenvednék,ha nem szóltál volna. Így már jó a helyzet:)

Bernát írta:
madaras86 írta:
Szia Bernát!

Nagyon gáz dolog történt :(((((
Visszafelé menet a papírdobozon a cellux elengedte a dobozt és a kis tojó lelépett:((
Csak a hím maradt. Ő elvan az újakkal, szerencsére nem verik.

Szép. :?
Én voltam a hüje.Othonfelejtettem a vastag szallagot.
Amibe voltak szálitókalit még azt is madzaggal lekötöttem,hogy biztosan ne nyíljon ki.
Nálam épségben hazaértak a madarak.
Párbaállitottam a fehér tojót. :wink:

A kakasok jóval erősebben kiabálnak.
Nálam a tojó akkor kiabált mikor elvettem a kakas mellöle.

Hozzászólás 2009 márc. 8, 20:58 
madaras86 írta:
ehhhh,most újabb problémám van a telefonról való gépre való áttöltés:D Egyszerűen nem jeleníti meg ezeket a fájlokat. Bezzeg a zenéket képeket,stb igen. Na mindegy. Azért köszönöm a segítséget,még próbálkozok vele,esetleg a fényképezőgépemmel is.

Egyébként kb hasonló a ahngjuk,csak az egyiknek előtte van egy kis "szörcsögő hangja is" és közben mintha kicsit felfújná a torkánál. Félre értés ne essék,nem beteg,nem erről van szó:) Mindig ő kezdi a másik pedig válaszol neki a másik kalitból.

De ahogy elnéztem a legtutibb az lesz ha pár nap múlva teszek be hozzájuk idegen tojót. Ahogy kiengedtem az új tojókat a régi kakasaim egyből kiélték magukat..............

Szia Madaras!

Ha a torokzacskóját fújkájja, akkor az biztos, hogy kakas. A tojók ilyet nem tudnak csinálni. Így kakaskád van.

Hozzászólás 2009 márc. 8, 20:56 

Hozzászólás 2009 márc. 8, 20:17 
Ha ezt lejátszod,akkor biztos,hogy válaszólnak.
:D :D :D
http://mybirds.tvn.hu/sound/Record.wav

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 márc. 8, 20:05 
madaras86 írta:
A másik,hogy hogy(hol) tudom feltölteni a hangjukat a netre????

Szia!
Attól függ mivel veszed fel!
Ha fényképezővel/kamerával, akkor egyszerűen csak regisztrálj a YouTube-on, videán vagy más videómegosztón és ott könnyen feltöltheted a videót, amin látszik-hallatszik a madár.
A másik, ha diktafonnal, telefonnal, mp3-lejátszóval csak a hangot veszed fel. Ekkor két lehetőséged van:
- vagy csinálsz Windows Movie Makerrel/egyéb videóprogrammal egy videót, ami lehet sötét is, vagy mehetnek alatta a madár képei, stb. Ezután ugyanúgy feltöltheted a megosztókra, mint előző esetben.
- ha mp3-ként akarod feltölteni, akkor keresned kell egy tárhelyet, ahonnan az érdeklődő letöltheti, aztán meghallgathatja. "Házilag" nem egyszerű úgy felrakni netre, hogy ott, a böngészőben le is játszódjon. Erre leginkább valami zene-közösségi portálon, leginkább MySpace-n vagy a magyar hotdogon van lehetőséged.

Hozzászólás 2009 márc. 8, 19:59 
madaras86 írta:
Szia Bernát!

Visszafelé menet a papírdobozon a cellux elengedte a dobozt és a kis tojó lelépett:((

Szép. :?
Én voltam a hüje.Othonfelejtettem a vastag szallagot.
Amibe voltak szálitókalit még azt is madzaggal lekötöttem,hogy biztosan ne nyíljon ki.
Nálam épségben hazaértak a madarak.
Párbaállitottam a fehér tojót. :wink:

A kakasok jóval erősebben kiabálnak.
Nálam a tojó akkor kiabált mikor elvettem a kakas mellöle.

Hozzászólás 2009 márc. 8, 19:44 
Ja és van két madaram,aminek nem tudom a nemét. Illetve az egyikben szinte totál biztos vagyok,hogy kakas. Ma kiszakítottam őket a csapatból és eltettem őket 1-1 külön helyre. Így kiabálnak a többinek. Persze mindig úgy,hogy ne tudjam felvenni. A kérdésem az,hogy tudna-e valaki segíteni,hogy hang alapján megmondja mindkettő kakas-e,vagy van remény rá,hogy az egyik tyúk legyen? A másik,hogy hogy(hol) tudom feltölteni a hangjukat a netre????

Hozzászólás 2009 márc. 8, 19:41 
Szia Bernát!

A mai monori szerzeményeim:
1sötét vadas tyúk
3vadas tyúk
4 fahéj tyúk
1 vadas kakas
és 3 darab fahéj kakas, de eléggé különböző színárnyalatokban,végülis totál mások,de mindegyikre a fahéj szót használnám.
És a kis szökevény tojó:(

Képet majd csinálok.

Hozzászólás 2009 márc. 8, 19:16 
Fahéj. :D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144 ... 225  Következő