lax20 írta:
duju!
Azért abba gondolj bele hogy aminek csőre van azt már legalább 10 napja ülte a tyúk
Off.
Akkor megpróbálom kimagyarázni. Annó a blikkbe az egyik Garfield egysoros szólt erről. John üvöltés, Garfield serpenyőbe néz, majd rezignáltan megjegyzi: hmmm. tojásrántotta csőrrel.
Ezért írtam, hogy morbid, talán egy kicsivel több smile-t kellett volna még odaraknom. Természetesen eszembe sem jutna olyan tojást felhasználni, amit már elkezdett ülni a tojó.
On.
Ugyanzet vallom én is. Találtam volna olyan embert aki kikelteti a tojásokat, mivel láttam, amikor Dorka leszállt, akkor még tudtam volna cselekedni. De Ő tudja jobban, mit hogyan. Egy kicsit meghaltam én is, de ezt a természet rendje, én is csak így tanulok, hogy milyen hibákat ne kövessek el.
Mivel Dorkáék melegben vannak, ezért ha akarom se tudnám leállítani Dorkát. Keresem én is a lehetőségét annak, hogy pihentessem, de ha elveszem Samut, akkor szemmel láthatóan megsínyli a kakas, a tojó kevésbé. Egyenlőre én is csak az utamat keresem még. Szerencsére se Bernátnál, se nálam nincs genetikai ütközés a párok között.
Szerintem szimplán fiatal még a tojó (Dorka lánya, augusztus 21-én kelt ki), tapasztalatlan.
Bernát. Én azt mondanám, hogy ez a fészek felejtős, de valahogy le kellene állítani a tojót, hogy ne tojjon feleslegesen, csak 1-2 hét pihenés után kezdje újra. De nem tudom, hogy ezt hogyan lehetne, mivel melegben is, és világosban is vannak. Talán hétfőn Marcsi javasol valamit. Szerintem megkotlani már nem fog. Amit még tenni tudsz, hogy rendezd át alaposan a röpit. Kisebb bebújónyílású doboz nekik, máshogyan elhelyezett terepakadályok, tojáselvétel, más kajásedények. Talán a környezetváltozás, a más doboz előrelendíthet a helyzeten.
(szerintem megfőzheted nyugodtan a tojásokat, csak jó sokáig főzd.)