lax20 írta:
Helo!
dujuor! Most mivel eteted őket? Nagyon szépen nőnek.
Szia Lax!
Gratulálok a picikhez, képet hozzál róluk légyszi (hányan vannak).
Hogy mivel etetek? Ez teljesen változó. Egzóta-kanári-hullámos-nimfa mag van előttük mindig, mákkal megszórva. Ezen kívül csináltam egy "mixet".
1 répa, 1/4-ed saláta, 1 tejes csöves kukorica (magjai) összeszecskázva. Nekem van egy hagymadarálóm, azon darálom le, nagyon apró kis szecska lesz belőle. Ezt összekutyulom, és hozzáadok: 4 teáskanál búzadara, 4 teáskanál kukoricadara, 2 teáskanál kekszpor, 5 teáskanál bábolnai tojótáp (mákdarálóval ledarálva, kb. kukoricadara méretűre.
Ezt összekutyulom, és egy morzsálódó kutyulmányt kapok. Ez 1 heti adag nekik, hűtőben tárolom.
2 napig ezt kapnak reggelente, kb. 3 teáskanállal. 3. napon 1 főtt tojás lereszelve, utána megint 2 napig a kutyulmány, majd megint tojás.
Nem mindig sikerül így betartanom, de legtöbbször igen. Azon kívül mindent, amit csinálok, egy kicsit ledarálok, és berakok nekik. Ha kell, kell, ha nem kell nem kell nekik.
Sajt, fürtösköles, rizs, krumpli, gaz a kertből, petrezselyem, főtt krumpli. Vitamin chicktonic (5 napig) 2 hetente, most vagyok túl a második kúrán, egyébként pedig a fresnapf-ban vettem valami multivitamint, abból kapnak, ha nem felejtem el.
Pont most takarítottam ki a helyüket, és kaptak jelölőgyűrűt. 1 vadas kakasom, 4 vadas tojóm biztosan van, a 2 ezüstöt még nem tudom, de szerintem tojók.
Csütörtökön 1 hónaposak lesznek. Lassan eladósorba kerülnek, sajnos nincs helyem, hogy megtartsam őket.
Bocsánat a hosszú regényért.
Kellemes estét kívánok: dujuor
(létezik olyan, hogy egy törpefürj epilepsziás legyen?)