feketemarcsi írta:
Nálad is ilyen hideg van náluk? Nálam szegénykéknek befagy a vizük, egyik nap egyik butuska éjjel elkóborolt a többitől és megfagyott reggelre. Úgy nézett ki, mintha csak ülne, de fura volt a szeme, ezért felvettem, hogy mi baja és keményre volt fagyva. Azon az éjjelen kint minusz 15 fok volt nálunk, ilyen hideg már jó néhány éve nem volt felénk.
Igen, itt is hideg van. A fürjeim egyik fele egy szélvédett épületben van-de ez sem szigetelt, míg a többi kint van a ketrecekben-csak körbe vannak kerítve, hogy a szél ne érje őket. Az előbbiek többet tojnak(a tojások 90-95%-a), míg az utóbbiak sokkal szebbek külalakra.
Nekem csak egy fürjem pusztult el-a többi kakas kikezdte, mindig elverték és egyik este úgy találtam, hogy alig volt bőr a fején. Félretettem, hogy hátha felgyógyul, mert nyáron már volt ilyen eset, de sajnos annyira legyengült, hogy feladta.
Viszont az is igaz, hogy a nyári fejadagnak majdnem a másfélszeresét kapják és fogyasztják el-ha hideg van, akkor csak úgy lángol a kalória