Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 910 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 46  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 szept. 24, 16:32 
ime a madárka akiről beszéltem.

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2008 szept. 24, 16:29 
Kedves Lajos!

A jelentkezési lapot elküldtem emailon és előre is köszönöm a lehetőséget.

Hozzászólás 2008 szept. 24, 13:27 
Köszönöm előre a lehetőséget a papírmunkát már intézem. A fényképet póstán adjam fel vagy emailon? Pénzt a tagdíjra és gyűrűre hogy adjam illetve utaljam át? 40 felnőtt fürjre nem hiszem hogy rákínoznám, de a jövő évi kicsikre könnyebb lehet.

Csak az a dilema hogy hányas lenne a jó 6-os vagy a 7-es. Vannak olyanok (fürjek) hogy a nyári melegben szabályosan lábfürdőznek, a gyűrű anyaga miből van?

Jövőre 40 fürjre tenném fel a lábbelit. már akik a legjobban produkálják magukat.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 szept. 24, 12:28 
A következő IDRE törzsszám (gyűrűszám) :

H-27o111 akár a Tied is lehet Gáspár János.
Decemberre meg is érkezik, ha okt. 1o - ig megrendeled.

Hozzászólás 2008 szept. 24, 11:51 
Ebben az egyesületben magamat nem számítom bele, 3 fürjes tag van ami borzasztóan kevés.

Hozzászólás 2008 szept. 24, 11:41 
Köszönöm!
Közben megtaláltam a szabályzatot és a formanyomtatványt.

De közben a Roller Kanári forumban van egy felhívás, október 10.-ig kell rendelni gyűrüt a jövő évre. Csak az a kérdés hogy csak kanárira érvényes vagy az összes madárra?

Hozzászólás 2008 szept. 24, 11:06 
Hát akkor fürjekkel fel :D
Itt az IDRE-n van valami formanyomtatvány vagy ehhez hasonló? Vagy mi ennek a folyamata. Közben megkeresem a belépési oldalt.

Ha meg országos egyesület az kíváló, akkor azon belül lehetne klub ami fürjes.

A madárról készítek képet és elküldöm.

Van egy oldal amit sok linkből állítottam elő. Ha időd engedi nézd meg a[url]www.japanfurj.lap.hu[/url]oldalt.

Hozzászólás 2008 szept. 24, 10:03 
Szia Marcsi!

Fogolyszinűről még ma készítek képet, előljáróban annyit, hogy teljesen rozsdabarna és tele van pöttyökkel. (lehet hogy a fajtáját nem jól határoltam be, de akitől vettem Ő azt állította, interneten meg nem találtam képet róla).

Klub vagy egyesület jó ötlet, jöhetne az összes fürjes.
Én sajnos se klub, se egyesületi tag nem vagyok ahol meg vannak a fürjeim a karcagi egzóta klubbon kívűl postagalamb klub van. Mikor meg beszéltem egyeseknek fürjről, úgy néztek rám mint, az újvilági indiánok Kolombuszra.

Jó lenne valami csapat mellé állni eszmecserézni, tanácskozni estleg fürjekről kiállítást rendezni ( ne csak mi, hanem a lakosság is felfigyeljen hogy létezik ilyen madár).

Te egyesületi tag vagy? Hol és én is beléphetek?

Hozzászólás 2008 szept. 23, 17:37 
Hát már majdnem törpetyúkok :D A képeken lévő madaraid nagyon aranyosak. De az utolsos mintha gyürüzött lenne a madár, ha jól látom.
Hát az enyimé még 25-30dkg-sak. Vadas, Izabella vagy búza ahogy tetszik, 1fehér kakas, és 1fogolyszinű kakas. utobbí két szinhez szinte nem találok tojót a környezetemben.

Gyűrüzéssel kapcsolatban, már nyár közepén felvetődött hogy kéne, de elfoglaltságok miatt elmaradt. Így a felnőttekre már nem adhatom mert lehet hogy megkínoznám. Ilyen esetben gondolom 1 hónaposan kéne gyűrűzni, mert ahogy nő már nem esik le a lábáról.
Másik dolog azt sem tudom ki foglalkozik gyűrű készítéssel.

Ha meg az ötlet új, akkor valami egységes rendszert kéne beállítani könnyebb beazonosítás érdekében.
Sőt azt sem tudom, hogy valaha volt-e fürj egyesület vagy klub. Mert ha igen, felkéne ébreszteni, ha meg nem el lehetne gondolkozni.

Hozzászólás 2008 szept. 23, 15:25 
Akkor télire elég lesz ha függönyt rakok eléjük éjszakára és a dobozuk lévő meleg megtartja őket.

Amit a gyűrűzést illeti, van egy fürj fajta ugyhívják hogy esőfürj (Coturnix coromandelica) az olyan picike hogy rá jó a 4-es gyűrű. Amit meg a japánfürjet illeti a hollandok és a lengyelek 6-ra esküsznek az oroszok a brittek és a japánok 5.5-s gyűrűre teszik le voksukat.
Hollandok a 6-os mellett azért ragaszkodnak amit írtál, hogy vastagszik a lábuk... Lényeg hogy legyen egy pici levegőjátéka.

Bár én is meggyűrüzném a csapatot, mert igen szépek, csak nem tudom mi a szabvány és az eljárás.

Könyv dolog nagyon jó ötlet, nálam rengeteg japánfürjes anyag van lefordítva képekkel illusztrációkkal ellátva. Sőt volt egy webcímem amin látható is volt, csak szolgáltatóváltás miatt még nem volt időm újból feltenni.

Hozzászólás 2008 szept. 23, 12:04 
Kedves Marcsi!
Ebben a témában teljesen egyett értek!
4 évvel ezelött ketreccel kezdtem, eredménye betegségek, stresszelések majd elhullás. Akkor teljesen kivoltam borulva a könyv általi követőnyomnak és szívesen elvettem volna a gyémántkoszorús díjat, hogy a kezdőknek hogy mert ilyet ajánlani. Ez volt a múlt.

Mondern világban és kényelmes kezüeknek tök mindegy ha pénzről van szó. De nem pénzre mentem, hanem állatra akiben gyönyörködhetek, beszélgethetek és egy kicsit elszorakozhatok. Ahogy Kedves Marcsi írod azt viszonyozzák is!

Madárkákat két helyen tartom, van egy nyári állásuk, ami félig szabadon vannak 60x60x40 OSB lapból készült dobozban, mely a hosszanti oldala tyúkhálóval be van borítva (ez az egyetlen rácsozat), így a szabadba kilátnak. Két sorban van (6 alul, 6 felül)
Most készült el a téli állásuk, ami zárt helyiségben van és nincs fűtés. Ennek mérete 60x50x40cm méretüek 4x4 sorban van elhelyezve. Az első csapat most teszteli a szállásukat és úgy nézem nagyon tetszik nekik.
Ráadásul az egész rendszer mobilizálható, ami azt jelenti hogy bővíthetem, szűkíthetem, vagy a hibásat újra cserélhetem.

Csak abban nem vagyok jártas, hogy a fürjek, mennyire viselik majd a hideget, mert számomra ez lesz az első telük. Remélem jó kondinak köszönhetően, meg sem fog kottyanni.

Hozzászólás 2008 szept. 23, 11:13 
Kedves Marcsi!

Én 4 éve kezdtem el előszőr fürjekkel foglalkozni igaz, égadta világon semmi tapasztalatom nem volt elötte és a végeredménye katasztrófa volt. De annyira, hogy idén februárban ébredtem fel fürjes csipkeálomból és teljesen új hozzáállással és nem úgy mint ahogy egy gyémánttenyésztő ajánlotta hogy, hogyan és még a saját könyvét is odaadta, mert az úgy helyes ahogy le van írva. Megsérteni nem szeretném az Urat, de tapasztalatom azt diktálja hogy van egy alap és a többi ahány ház annyí szokás. Nekem inkább a könyvből az alap hiányzott és nem az, ahogy az író csinálja.

Így csak a saját tapasztalatomból, meg a külföldi japánfürjes oldalakból merítettem illetve merítem a tapasztalatokat.
Amit meg a magyar kiadású könyvet illeti,. sok mindenben nem egyezik a véleményem.

Hozzászólás 2008 szept. 23, 9:31 
Kedves Marcsi!

A letámadosdi a tojóknál tényleg ritka jelentség volt nálunk. De ezekre a tojókra az volt a jellemző, hogy szinte igénnyelték ha kezemből valami ujdonság érkezett ( kukac, vakargatás, simogatás, sőt még tömegverekkedés is előfordult a kezem meghódításáért). Mikor eljött a kotlás ideje, felfujt tollazattal, meg kurrrogó hanggal jelezték a nem tetszésüket ha már tojásura néztem. Ez a jelentség pipik megjelenését követő egy hétig is eltartott. Majd mindha új köpenyt vettek volna fől kotlósok, elkezdtek a kezem alá mászni jelezve, hogy szent a béke. Pedig nem haragudtam rájuk. :)

Visszaolvasva a fórumot szép állományod van és írásodból azt vettem ki hogy nagyon szereted őket és nem egy-két év áll mögötted, hanem jóval több. Gratulálok és további sikert kívánok hozzá.

Hozzászólás 2008 szept. 22, 17:34 
Sziasztok!

Egy viselkedési problémát próbáltam megoldani, hogy mi az oka hogy a tojó csépeli a kakast. Gondolom nem csak nálam fordult elő a tojó agresszív viselkedése tavasztól kora őszig, hanem nálatok is.
Bár nem vagyok etológus, de szeretem vizsgálni az állatok viselkedését és azt megfejteni.

Előszőr is próbáltam az agresszív tojót elvenni és egy másik csoporthoz áttenni, ez nem jött be ( tovább csépelte a kakason kívűl még a tojókat is). Onnan átraktam egy üres dobozba ahol végre nyugodt lett és pár nap után adtam hozzá egy kakast, erdmény csépelés! Ki a kakassal és végül döntöttem, hogy egyedül marad.

Közben a másik családban ugyanez a jelentség megismétlődött, de ott a kakas és két tojó költözött ki, és az agresszív tojó maradt. tovább fokoztam azzal, hogy beadtam fűnyesedéket mint unaloműzőt, de erre hátára dobálta egyenként a fűszálat, mintha el akarna bújni. Kiderült, ez nem más, mint fészekrakás első jele (illetve második). A határozott kotláás jele az, ha letámadja a kezemet vagy az etetőt, hogy a tojását ne vegyem el.
Majd 16 nap elteltével számomra az első kotlós 4 csibét produkált.

Visszakanyarodva az első agresszív tojóra 1 hét elteltével visszatettemi a csoportjához de addigra lehiggadt, sőt a kakasa szépen dolgozott vele.
Két napra rá kezdődött ugyan ez a cirkusz mint az elején. Ezeknél is a család költözött és a kotlós maradt. Viselkedése hasonló volt mint a fent említettnél. Végeredmény 3 csibe ( ők vannak a képen)

Ez a jelentség még két kotlósnál előfordult.
Idén 4 boldog anya volt.

Jelenleg nyugalom van, a kotlósok visszatértek a családjukhoz és a csépelés is elmaradt. De lehet, hogy jövőre folytatódik.

A fürheim nem szegényes tápon nevelkedtek fel és nem kicsik. Én állományom 40 főre rug és éléggé szépek és közepes arányuak, akik látták inkább tenyészállatot láttak benne mint fogyasztásit. Mindent megkapnak amit kívánnak, sőt még énekeltem is hozzájuk, aminek eredménye, hogy a kakasok mintha tiltakoztak volna hogy nem fürjjül énekelek :D pedig igyekeztem :D

Szeretném figyelmetekbe ajánlani hogy furj.lap.hu aki azt szerkesztette enyhén szólva szegényes és nincs gazdája. Ellenben egy új lap létezik
http://www.japanfurj.lap.hu néven

Hozzászólás 2008 szept. 22, 7:41 
lax20 írta:
Girgesz írta:
...De elég ritka... :D

Helo!

Szerintem ennek az az egyik oka, hogy sokan (köztük én is :oops: ) meg sem próbálják.

Hát, van egy pár ismerősöm, akik szinte szabadon, nagy kifutóban/röpdében tartják a fürjeket, ahol lenne lehetőségük elülni, de eddig csak itt olvastam eszterolajos-tól, hogy nála el is ülnek.

Hozzászólás 2008 szept. 21, 19:56 
Gawi!
Te direkt így tartottad, tehát az egy cél volt hogy elüljön, vagy "csak úgy" sikerült?

Hozzászólás 2008 szept. 21, 19:55 
Girgesz írta:
...De elég ritka... :D

Helo!

Szerintem ennek az az egyik oka, hogy sokan (köztük én is :oops: ) meg sem próbálják.

Hozzászólás 2008 szept. 21, 13:09 
Gáspár János írta:
Kedves Zoltán!

Köszönöm a segítségedet remélem most már sikerűlt.

Kérdésem mint régebben, hogy sikerült fogságban japánfürj csibét produkálnia valakinek?

Kép

Nekem konkrétan nem, de ha visszaolvasol,akkor látod, hogy van akinek rendszeresen volt kotló japánfürje. De elég ritka... :D

Hozzászólás 2008 szept. 20, 16:14 
Kedves Zoltán!

Köszönöm a segítségedet remélem most már sikerűlt.

Kérdésem mint régebben, hogy sikerült fogságban japánfürj csibét produkálnia valakinek?

Kép

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 szept. 19, 19:40 
Kedves János!
Ha már feltöltött (kepfeltoltes.hu vagy más feltöltők, fórumok) képet szeretne feltenni, elég, ha a kép direkt linkjét (http://valami.hu/kép.jpg - ilyesmi kinézetűnek kell lennie) az [img]és[/img] kódok közé illeszti a hozzászólás írásakor. Remélem tudtam segíteni!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 910 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 46  Következő