Van otthon más tyúkalkatud??? Vagyis fürjed van, azt olvastam, de a tyúkudvarban vannak már tyúkok, gondolom ezek közé kerülnek majd ki! Én személy szerint nem oltom őket!! Ennek részben az az oka hogy keveset keltetek és pár 10 db -ért nem éri meg venni vakcinát, amit kis kiszerelésben nem kapható. Ha össze tudtok fogni annyian hogy meglegyen az a db szám amihez már érdemes, akkor lehet rendelni az Anivettől is vagy simán az állatorvosodtól is... ha segítőkész!! Gumboró és mArek ellen szoktak oltani.. ami nem is mindig oltás, mert pl a KAmarásnál permetezik a naposcsibéket és így kerül a csőrükbe az ellenanyag!!! A másik hogy ha nincs nagy migráció, azaz ki-be áramlás az udvarodba tyúkokból, azaz az állományod stabil, akkor kevés az esélye hogy megfertőződnek máshonnan behozott betegséggel... ami meg az udvarodban van már, azzal meg jobb ha naposan találkoznak, így hozzászoknak.. mAjd a kokcira figyelj, de az meg élősködő, az megint egy másik történet!!! Szóval kamillatea és jó takarmány, ami fehérjében gazdag hogy megnyomja őket az első időben így ellenállóbbak lesznek... Amire még figyelj hogy vad madarak se férjenek hozzájuk, sem ürülékkel ne szennyezzék a helyüket, se a vizükbe ne igyanak bel.... DE!!! ha mindenáron szeretnéd őket gyógyszerezni, akkor vegyél pulyka tápot, mert abban van valami szer, .. a fácántápba is van, de az nem jó tyúknak , azt ne vegyél.. én nem szeretek nekik adni megelőzésre sem gyógyszert, mert azzal leverem az immunrendszerüket és ha egyszer valami megtalálja őket, akkor már megette a fene.. reszelt hagyma, almaecet, sok-sok zöld, csíráztatott magvak, pálinkás vízbe áztatott kenyér, jolovit, reszelt káposzta, cékla, répa, konyháról megmaradt savanyú káposzta... én ezekkel szoktam nekik kedvezni.... Remélem segítettem valamit!!! Üdv
|