Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 126  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 júl. 28, 16:09 
Gigor György írta:
Jani hogy érzed, az őszinte véleményedre lennék kíváncsi, érdemes volt-e bevizsgáltatni a picurt?

Nehéz kérdéseid vannak!:)
Így, hogy ez lett az eredmény, nem igazán volt érdemes. Viszont ha meg nem vizsgáltattam volna ki, akkor nem tudtam volna egyértelműen kizárni egyéb dolgokat. Szóval megbánni nem bántam meg, hogy megcsináltattam. Egyébként az egyik állatorvos azt modnta,hogy hogyha nem találnak úgy különösebben semmit, akkor gyakran ezt hozzák ki eredménynek. Nem tudom....Az elhullás leállt, ez a lényeg.

Hozzászólás 2010 júl. 26, 19:36 
Jani hogy érzed, az őszinte véleményedre lennék kíváncsi, érdemes volt-e bevizsgáltatni a picurt?

Hozzászólás 2010 júl. 25, 20:59 
madaras86 írta:
Szépek a galambok Gyuri! Hányszor annyi fészket raksz fel, mint ahány pár van? Napra teszel ki fészket, vagy kizárólag árnyékba?
Köszi Jani! A fészkek bent vannak a házikóba tehát árnyékos helyen, és nincs több mint amennyi pár van, 10pár galamb és ugyanannyi fészek tehát 10db. Lehet hogy morbidul hangzik de így van, sosem egyszerre költenek ezért mindig van üres fészek, no meg a brillantok amúgy sem egy sikeresen költő madarak. Elég nehézkes velük előre haladni mint minden más túltenyésztett madár színmutációval, legalább is ez a tapasztalatom velük.

Hozzászólás 2010 júl. 25, 17:21 
Szépek a galambok Gyuri! Hányszor annyi fészket raksz fel, mint ahány pár van? Napra teszel ki fészket, vagy kizárólag árnyékba?

Hozzászólás 2010 júl. 25, 17:19 
Az idei kelésű fehér párom, ami letojt nem ülte a tojásokat, vagyis állandóan a fészekben ültek,de valahogy mindig megoldották,hogy a tojás mellé üljenek. A tojások keltetőbe kerültek, a pár alá egy rossz tojást tettem. Ki is kelt ma az egyik, beraktam alájuk, szépen etetik, ami érdekes, hogy a fiókára már szépen ráült a tojó, sőt! Most már a rossz tojást is maga alá húzza. Érdekes,hogy mi váltotta ki az ingert....
A másik fehér párom kölyköt nevel, a harmadik kötött tojásokon ül, a negyedik párom ami a verekedős hímből és egy szintén ilyen mellé ülős tijóból áll(pedig ez tavalyi tojó) szintén letojt, de nem hajlandó a tojásokra ülni a tojó, melléjük ül. Dajkamadár alatt szépen bekötöttek a tojásaik. Nem tudom hogy kéne rávenni, hogy a tojásokra üljön.

Az idei, kb márciusi halvány ezüst (anyja fehér hordozó, apja fehér) hímemnek mindkét tojása bekötött, és ki is keltek, nevel is rendesen.

Hozzászólás 2010 júl. 25, 17:15 
Nos a júli 9-én(péntek) boncoltatni vitt kölyök eredményét azt mondták köv hét elején megkapom, ehhez képest 20-án kaptam meg az eredményt.
Az eredmény:
"Coli-septicaemiat állapítottunk meg.
A salmonellák kimutatására irányuló dúsításos tenyésztés negatív eredményre vezetett.
A vizsgálatok eredményéről a kezelő állatorvost értesíteni szíveskedjék."
Beszéltem több állatorvossal is, végülis azt tudtam leszűrni,hogy felborult az egyensúly és bizonyos baktériumok(amik amúgy is bennük vannak) felszaporodtak, vérbajt okoztak, ha jól értettem. Az egyik állatorvos szerint közre játszhatott a táp is, a másik szerint nem. Elhullás egyébként azóta se volt így nekem továbbra is a táp a gyanús. Ettől függetlenül kaptam rá gyógyszert, most leitattam őket a biztonság kedvéért.

Hozzászólás 2010 júl. 24, 14:24 
Osztály vigyáz, figyelem, most repül a kis madár! Kép
Ez meg itt egy idei süldő, szerintem hibátlan madár! Kép :shock: :roll: :wink:

Hozzászólás 2010 júl. 18, 20:40 
Szia!
Konkrétan erre a színre gondoltam.
Kép

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 júl. 18, 20:14 
Tegnap kelt. :-D

Kép

1hetes fióka. :-D

Kép

Hozzászólás 2010 júl. 18, 16:48 
szibériai írta:
Köszönöm gyors válaszod.Jó tudni,hogy a sárga az valójában vörös.Sajnálom,hogy nem sikerült üzletelnünk.Azonban ha mégis lesz fehér arra én vevő lennék,az sem baj ha ősszel lesz belőle esetleg.Kihagytam még egy színt ami érdekelne.Most láttam a képeket,s nagyon bejön az a halvány ezüst szín.Abból kiadó?Tudnál egy képet fölrakni fahéj színről?Köszönöm!
Üdv:Laci

Nem állítom, hogy a sárga valójában vörös, csak én így nevezem. De ahogy figyeltem, akik galambásztak korábban, azok meg sárgának szokták inkább nevezni. A halvány ezüstöt nem tudom, hogy konkrétan melyikre értetted, majd jelöld már meg melyik képre gondolsz?(több árnyalatban van) De belőlük tuti lesz eladó. A fahéjról jelenleg nincs képem, ha lesz akkor küldök. A fehérek meg majd kiderülnek még....

Hozzászólás 2010 júl. 17, 19:27 
Köszönöm gyors válaszod.Jó tudni,hogy a sárga az valójában vörös.Sajnálom,hogy nem sikerült üzletelnünk.Azonban ha mégis lesz fehér arra én vevő lennék,az sem baj ha ősszel lesz belőle esetleg.Kihagytam még egy színt ami érdekelne.Most láttam a képeket,s nagyon bejön az a halvány ezüst szín.Abból kiadó?Tudnál egy képet fölrakni fahéj színről?Köszönöm!
Üdv:Laci

Hozzászólás 2010 júl. 17, 17:40 
szibériai írta:
Szia Madaras86!
Kövér László vagyok,s érdeklődni szeretnék,hogy van-e kiadó gyémántgalambod,fehér színben.Érdekelne 1 pár,valamint egy sárga hím ha van.Most kezdek el foglalkozni-e fajtával,s ezek a színek érdekelnének.Valamint érdekelne a madarak ára,s az esetleges monori átvétel megoldható-e?Köszönöm!
Üdv.Laci

Szia!

Sárga alatt gondolom azt érted amit én vörösnek nevezek, ezekből jelenleg még nem nagyon van, bár ma kelt két kölyök egy vadasX vörös páromtól, világos a bőrük és pihéjük, szóval biztató a helyzet. Az ilyen alapabb színeket 1500-2000 Ft-ért adom. A fehéreket kb 5000 Ft/db-ért adom, ha lesz, de nem biztos, hogy lesz. Szeretném a fehér állományomat bővíteni és magamnak is hagynék belőle, illetve a friss vérvonalat úgy látom elsősorban cserékkel tudom inkább megoldani, így cseremadárnak kellenek majd a fehér kölykök, amik kelnek. Tomi meg majd még kitalálja, hogy neki kell-e fehér, ha igen,akkor övé az első választás és egy másik párt is odaígértem már. Szóval ha lesz is, akkor is inkább csak késő ősszel. Ha érdekel, akkor küldd el email és telefon címed privátban, felírom és szólok majd ha oda kerül a sor, de ettől függetlenül, ha közben máshol hozzájutnál fehérekhez, akkor nyugodtan vedd meg.
Monorra mindig megyek.

Hozzászólás 2010 júl. 17, 17:31 
Sziasztok!

Az eredmény még mindig nem jött meg, pedig azt mondták hétfőn feladják. Városon belül kicsit lehetne gyorsabb is a posta. Hétfőn rákérdezek.
Viszont azóta mióta elvettem tőlük a tápot, semmi probléma, mégegyszer köszi a tippet Gyuri!

Tomi, ezt jól elnéztem........A kölyköknek kibomlottak azóta a tollai és nem vörösek lettek. Nagyon-nagyon halvány kékek, ilyenem még nem kelt eddig.

A fiatal idei fehér párral gondok voltak, párzás etetés volt, tojást is rakott a tojó, szépen ülnek éjszaka is a fészekben, csak éppenséggel a tojás mellett......... Úgyhogy a tojások keltetőben vannak, ami úgyis megy a fürjtojások miatt, a pár alá meg beraktam egy üres tojást. Most már úgy láttam,hogy talán jobban kezd is odafigyelni a tojásra, a keltetőben lévőkben pedig megindult az élet. Ha kikeltek majd berakom őket a pár alá, hogy neveljenek. Szóval az idei hím jól produkált termékenységgel kapcsolatban:)

Hozzászólás 2010 júl. 17, 16:50 
Szia Madaras86!
Kövér László vagyok,s érdeklődni szeretnék,hogy van-e kiadó gyémántgalambod,fehér színben.Érdekelne 1 pár,valamint egy sárga hím ha van.Most kezdek el foglalkozni-e fajtával,s ezek a színek érdekelnének.Valamint érdekelne a madarak ára,s az esetleges monori átvétel megoldható-e?Köszönöm!
Üdv.Laci

Hozzászólás 2010 júl. 16, 21:31 
Szia Tomi! Kíváncsi vagyok nála hogy alakultak a galambok, főleg a fehér hímre amit tavasszal vitt el, mondjuk szerencsésebbnek tartom fehérbe hímet tartani mint tojót ha csak egy van belőle. Lassan már én is be esek hozzád csak várom az alkalmas időt rá! :wink:

Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2010 júl. 15, 22:59 
Szia Jancsi és Gyuri!

Gratula a gyengén tarka kék hímem fiataljaihoz!
Nálam idén egy extra vadas tarka tojóval költött két csapatot és a harmadik körben lévő tojásait dajkásítottam.
A 3 csapatból 5 kölyök maradt meg, az első kör két gyengén kék tarka lett, a második egy hordozó vadas hím és egy hordozó vörös(eladtam) és a harmadik körből egy vedlésben lévő vörös(szerintem nem lesz tarka, csak hordozó, de meghagynám).

A nevesített P. József kapcsán teljes mértékben csatlakoznék Gyuri barátom hozzászólásához. Tavaly szedegettte össze a gerléket és amik nem mutatták az igazi tarkulás jeleit, azokat kiselejtezte! A tarkák kapcsán egy esetben én is megszívtam, mert látatlanul cseréltem egy gerlét egy fals embertől(Márkus J.), ami persze nem lett tarka.
Tavaly érdeklődött nálam sumák módon tarkák ügyében(hogy a gyereknek nagyon megtetszett és szeretne belőlük, tudod!)
Én nekem tavaly csak egy párom volt tarkából és mondtam a Pintérnek, hogy az összes szaporulatot megtartom. Aztán az volt az érdekes, hogy a szeptemberi börzén annyira megtetszett a gyerekének a tarka, hogy az öreg Molnár Zoli összes tarkáját megvette(10-12db-ot).
Egyébként jó is, hogy említetted az ismerősömet(Gyuri te is ismered, mert voltak nálad és vittek tőled brilliant hímet, a Laczkó Józsiék Kókáról), szóval indulóba vagyok hozzájuk, majd írok a gerléikről!

Hali!

Hozzászólás 2010 júl. 12, 23:53 
Hát én gondoltam nem nevesítem az illetőt, na de mindegy, úgyis egyértelmű volt:) Mindenesetre eddig mindenkitől hasonló jó dolgokat hallottam a fazonról. Az viszont továbbra is rejtély számomra, hogy éri el ő, vagyis akitől a madarait vette, hogy a galambok ilyen nagy százalékban sterilek legyenek. Az egyszer biztos, hogy hogyha már csak a jó madarai maradtak meg akkor sem fogok vele többet üzletelni.

Hozzászólás 2010 júl. 12, 21:33 
Jani én úgy tudom hogy a Pintér j. ezeket a galambokat innen-onnan felvásárolta és ami nem felelt meg neki azt árulta ki, tehát nem saját szaporulat főleg nem azért mert kb:1éve foglalkozik velük vagy legalább is nem sokkal régebben. Nálam akkoriban érdeklődött tarkák felől de elég sumák módon, mikor közöltem vele hogy már régebben találkoztunk és ismerem akkor gyorsan abbahagyta a meséjét és lefalcolt. Egyébként nem ez volt a profilja, ilyen apró madarakkal nem foglalkozott idáig, ennyit tudok róla mondani gondoltam elmondom. MŰANYAGOT azokra a kétes eredetű vitaminokra és táplálék kiegészítőkre értem amiknek jószerivel még magyar fordítása sincs, no meg ha megkérdezek egy állatorvost róla akkor csak pislog, de egyébként ráéreztél hogy mit szeretnék sejtetni. :wink:

Hozzászólás 2010 júl. 12, 16:45 
Érdeklődnék, hogy vásárolt-e már valaki Vácszentlászlóról gyémántgalambot? Ha igen, mi a tapasztalata?
Én tavasszal vettem 5 madarat. Úgy egyeztünk meg, hogy csak akkor hozza fel Monorra, ha tutira kellenek. Kiszínesedeni kezdő, pár fehér tollal rendelkező októberi madarak. Ok, nekem így megfelelt, nagyon kellett még pár idegen vérvonalú madár. Na mikor átvettem már láttam, hogy az 5 madárból 3 tuti jóval idősebb, kiszínesedett egyed, hatalmas szemgyűrűvel. Az egyiket végül 5e helyett ideadta 3e-ért. Ha a börzén látom meg a többit se veszem meg, csak mivel szavamat adtam.......Nos az 5 madárból 1-et eladtam a börzén, 4-et hazahoztam. Volt egy jópofa fahéj jellegű, a farka, feje búbja fehér, pár fehér toll itt ott. Semmit nem színesedett azóta, de leglaább költ egy kék tojóval,fahéjakat kékeket. A másik 3 madárból az egyik valóban fiatal volt, de hát ez látszott is, ő szépen elkezdett színesedni, de még mindig fiatlanok a tojások. Pedig már nagyon időszerű lenne kötniük. A másik két hím semmit nem színesedett és nem is igazán hajtanak. Más ismerősöm is panaszkodott, hogy a fazontól vásárolt madarak nem párzanak. Hogy éri ezt el? És hogy van pofája hozzá? Az egy dolog hogy van benne sz*r de 5-ből 5? Tomi, neked is vett rokonod(bár háztól), azokkal mi van? 2-t egyébként már rég kivettem a tenyészpárok közül, csak most felbosszantott, hogy a színesedőben lévőről is kiderült, hogy gáz.

Hozzászólás 2010 júl. 12, 16:30 
Tomi, a tőled való gyengén tarka hím egy gyulai féle hasonlóan tarka tojóval került össze. A tójónak apja és anyja is szép tarka volt, nem tudom pontosan már, de aszem két kék tarka (Lehet hogy az egyik vadas?De nem valószínű). Első költésüknél befulladtak a tojások, most 2 kölyök van, most kezdenek szétnyilni a tokok, úgy látom két vörös lesz. Izgalmas lenne, ha kicsit kitarkulnának majd:)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 126  Következő