Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 126  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 júl. 12, 16:26 
Én írom a kelést, mert így tudom jövőre mit mivel tehetek párba, nameg tudom mely párokat érdemes meghagyni. Valóban mások a céljaink, nálam nem titkolom, hogy fontos szempont az is, hogy pénzt hozzanak. Na ezt nem árt pontosítani, a lényeg az, hogy önálló keresetem még nincs (tanulok), így fontos, hogy a madarak előteremtsék a takarmányra és fejlesztésre szükséges összeget. Amúgy kivenni nem szoktam belőle pénzt, inkább 'új madarakba fektetem' . Na de vannak ezzel így mások is.
Műanyag alatt a különböző kiegészítőket, vitaminokat érted? Van egy állatorvos ismerősöm aki azt mondja, hogy a laktiferm, stb jellegű készítmények totálisan feleslegesek, esetleg akkor lehet rájuk szükséges, ha antibiotikum kúrán estek át a madarak és szerinte a hatásuk sem 100%-osan bizonyított. Nem tudom, ő biztos jobban belelát, végülis a gyártóknak valóban az a fontos, hogy mindent megvegyünk és elhitessék,hogy enélkül a madárnak annyi....Valahol meg kell találni az egyensúlyt. A kanárik nekem se jöttek be, bár szép madarak. Amúgy sokszor ezek a fehér gerlék megközelítik őket életrevalóságban:)

Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2010 júl. 11, 9:03 
Szia Jani!

Gratula a tarkákhoz, na meg a fehérekhez! Valahogy én is Gyuri mellé pártolok, mert a fehérek nagyon barók!
Szépek nagyon. A monori olcsó hímed tényleg sokat szinesedett.
Az enyémek is sokkal tarkábbak már!

Cső!

Hozzászólás 2010 júl. 11, 0:17 
Bevallom nem is olvastam hogy mit írtál a kép mellé csak a galambokat vizslattam, így akkor tuti pár lesz. Nálam is kelt egy krém-fehér fióka vagy is felnőtt mert nem tudom hogy a révész menyi fehéret vitt az ördögnek az áldozatok közül, én egyébként nem szoktam írni a párok alakulását meg irányítani sem csak megfigyelem őket, rájuk hagyom ezt a dolgot. Mondhatnám hogy lusta vagyok rá vagy nem érdekel hogy hogyan alakulnak a párok vagy hogy mit hoznak ki, egyszerűen önmagukért tartom őket és a szelektálást tartom fontos szempontnak ebben a kis kolóniában. Nálam nem a mennyiség számít hanem hogy amit tartok az ízlésemnek megfeleljen és örömömet leljem bennük. Ez lehet hogy önzőnek titulál de sajna nálam ez a helyzet és ezt fel is vállalom. Megpróbálok minél kevesebb műanyagot adni nekik mert nem szeretném hogy műanyag madaraim legyenek, reménykedve hogy az élet erős egyedek megmaradnak mint akár Spártában. Nem szeretném hogy a gyémántok is úgy járjanak mint a kanárik mert amit azokkal művelnek az már vicc, szegények már inkább kísérleti nyulak mint madarak. No lehet hogy ezt már nem kellet volna ide írni csak kifolyt belőlem ezért itt a vége, THE-END, FINNE! :drunken:

Hozzászólás 2010 júl. 10, 22:47 
Köszi! Hogy érted,hogy pár-e? A hím hajt, a tojó meg tojt, szóval a nemük biztos, a képen a hátsó a hím. De a szemgyűrűje még lehet erősödni fog, ha az apjára üt. Hogy sikeresek lesznek-e az még kérdéses:) Két tavalyi párom most bekötött tojásokon ül. A verekedős hím meg megkapta az új tojóját, azóta furamód béke van, nem üti. Hívja fészekre, a tojó ült is mellé, de aztán most egy ideje a tojó nem érdeklődik túlzottan. Ráadásul ez a tojó korábban már próbálkozott, ült ez szépen, csak mindig a tojás mellé, nem volt kényelmes ráülnie:) Pedig a tojóknak a tojásokon a helye :D Majd dajkásíthatok. Neked fehéreknél van valami?

Hozzászólás 2010 júl. 10, 22:33 
Jani gratula a fehérekhez, az én szemem ő rajtuk akadt meg leginkább, kíváncsi vagyok hogy valóban pár lesz-e. :31:

Hozzászólás 2010 júl. 10, 22:07 
Tomi ezek pedig azt hiszem neked fognak tetszeni:

Gyulai hímXkecskeméti tojó kölykökön ülnek, a hím még világosodni fog:
Kép
Kép

Kék tarkák, a hím fokozatosan világosodik még,bár remélem nem lesz olyan világos mint a tojó, az majdnem fehér:
Kép
Kép

Monori olcsó hím (Jól kivilágosodott,mi?:) tojójával:
Kép

Monori tojó kölykeivel. Nagyon fiatal lehetett, még most világosodik. Az apjuk egy gyulai hím, szintén fakul még:
Kép
Kép

Vegyes páros, náluk eddig semmi nem volt, de mostanság ül a fészekben a tojó. A hím kecskemétről jött:
Kép

Öreg pár, szintén utolsó biznisz. Lassan kelnek a kölykeik:
Kép

Hozzászólás 2010 júl. 10, 21:55 
Csináltam ma pár képet....

Ez a tojó milyen színű? A hímje a fehér hím X hordozó tojó (anyja fehér volt) fia, élőben szerintem sokkal halványabb, mint a képen. A hím kb március végi lehet, vagy április elejei,de hajt ezerrel, a tojóhoz meg nem tudtam más párt tenni. Ma meglett az első tojásuk:
Kép
Kép

Két halvány ezüsttől:
Kép

Legjobban költő fehér tojóm tojásokon ül:
Kép

Idei fehér kölykök. Párba raktam őket, fészket is kaptak, gondoltam nyár végén hátha összehoznak valamit. A hím hajt ezerrel. Ma este tojás fogadott a fészekben...
Kép

Hozzászólás 2010 júl. 10, 21:34 
laczkó tamás írta:
Köszi az infót Jancsi.

Azt gondoltam volna, hogy húzósabb a vizsgálat ára, de nem vészes!

Hali!

Mondom, azt mondták attól függ mire kérem a vizsgálatot. Ezért kért egy leírást a tartási körülményekről és a tünetekről. Ez alapján bizonyos dolgokat kizárt, azokat a vizsgálatokat nem csinálja meg. Ebben pl férgességre nincs vizsgálat. Az ürülékminták száma is nagyban befolyásolja, végülis most gondoltam végig, a 3600-as összeget oszd el kettővel, az az ürülékvizsgálat ára. Vittem neki olyan madaraktól ahol volt elhullás a kölyköknél, abból kettőt elegyít az lesz egy minta. És vittem olyan helyekről is ahol nincs gáz, abból 4 mintát vittem, azokat is elegyíti és egyet csinált belőle. Egyébként most is jöttek ki gerle kölykök és eddig kutya bajuk. Nagyon bízom benne, hogy Gyuri tanácsa vált be.

Hozzászólás 2010 júl. 10, 8:23 
Köszi az infót Jancsi.

Azt gondoltam volna, hogy húzósabb a vizsgálat ára, de nem vészes!

Hali!

Hozzászólás 2010 júl. 9, 23:26 
Ja még annyi, hogy ha ilyen dolog kéne, akkor szólj, hogy helyben akarod fizetni, különben még erre rájön 7-800Ft posta és egyéb költség címen.

Hozzászólás 2010 júl. 9, 23:24 
Szia!

A lapon ez van:
Díszmadár kórbonctani és egyszerű bakterológiai vizsgálata: 1160 Ft + ÁFA-> 1450 Ft
Salmonella kimutatás egyéb: 2880 Ft + ÁFA-> 3600 Ft

De hogy ebbe pontosan mi van, ne kérdezed. Ez nem egy mérvadó dolog, mármint a második érték, mert ott attól függ mit néznek, hányat néznek, stb. Pl ürülék mintából én nem csak egyet vittem, így az duplán van benne az árban.

Az eredmény hétfőre lesz meg és majd kipostázzák, azzal megyek vissza állatorvoshoz.

Gratula az eredményekhez! A vadas szín meg mindig domináns. Nekem van 3 vörös tojóm, vadas, fahéj és kék hímekkel, de még eddig vörös kölyköt nem sikerült összehozniuk. Most lett végre egy a kékXvörös páromtól, de a másik kölyök ott is vadas lesz úgy látom. Viszont egy ezüst páromnál (valszeg fehér őseik vannak) most egy feltűnően világos kölyök van, valami krém jellegű lesz. Nekem is letojt ma egy eddig sztájkoló tarka tojóm.

Hozzászólás 2010 júl. 9, 22:57 
Sziasztok!

Jani! Kíváncsian várjuk az eredményeket! Azért ha nem titok, akkor a vizsgálat árát is írd meg légyszi!

Jani és Marcsi! Hogy vagytok megelégedve ezzel a Juventa Columbával?
Marcsi és a Hemavit Goldról és egyéb készítményről, amit használsz írnál egy pár rövid véleményt!
(Eddig még nem volt olyan kisebb gondom, de az idén 2x is előfordult, hogy a két tojásból az egyik látványosan kisebb méretű volt)

Jani neked valószinű, hogy a fehéreid, több generáción keresztül tisztavérű fehérek, ezért hoznak csak fehéret, ami jó!
Tudod az én fehér tojómba van egy kis szürkés mintázat is, tehát nem hófehér, ezért szerintem bisztos keverve voltak a fehér felmenői valamivel!
Egyébként érdekes dolog ez az öröklődés, mert pl. van egy brilliant hímxvörös tojó párom, mindkét madár nálam kelt és a hím apja egy brilliant örökítő fahéj, az anyja egy vörös volt. A tojó apja fehér, anyja vörös. Na miket hoztak eddig?
3 költésből 2x2vadas, 1x 1vörös és 1fahéj. A fahéj és vörös az rendben van, mert a brillint hím ezeket örökíti. De honnan a fenéből jön a vadas, pedig ettől a párosítástól szép világos brilliantokat vártam volna, de nem igen lesz!
A legszebb saját tarka tojóm, ami nem akart újra letojni, tegnap megtojt :D !
Ma gyűrűztem egy vörös kölyköt a vörös-tarka pártól(jó lenne ha tarkává szinesedne később, mert ezt a színt szertném rögzíteni a tenyészetemben, ez az idei legnagyobb célom a gerléimmel, hogy sikerül-e? az majd előbb-utóbb kiderül!)

Hozzászólás 2010 júl. 9, 15:58 
Ja, ami még érdekes, múltkor írtam, hogy van egy tojóm, ami már 3 hímmel volt idén és mindig üres volt a tojás alatta. Pedig azok a hímek más tojókkal jónak bizonyultak. Na most a 4. hímmel összejött, mindkét tojás termékeny lett.

Hozzászólás 2010 júl. 9, 15:58 
Sziasztok!

Gyuri, a tipped kipróbáltam, elvettem tőlük a tápot, de persze addigra már kritikus nagyságúra nőttek a kölykök, mármint pont az elhullásos időszakukban voltak. Változás annyi, hogy bár 2 kölyök ígyis elpusztult, de van pár aminek a múltkor elpusztult a két kölyke és most megmaradtak, semmi gond velük. Szóval a tápot visszafogom tőlük. Egyébként kérdeztem egy állatorvos ismerősöm, azt mondta utána kéne nézni pontosan,de fehérjetúladagolás tényleg okozhat problémát. Köszi a tippet!

Viszont a két kölyökből az egyiket elvittem boncoltatni, vizsgálatokra, költőpároktól ürülékminta, stb. Jövőhéten lesz eredmény, kíváncsian várom. Marcsinak igaza volt, a doktornő is azt mondta, hogy ne fagyasszam le a tetemet, mert kárt tehet benne, kevesebb vizsgálatot tudnak úgy elvégezni. Hűtőbe talán be lehet tenni, de legjobb a frissen elhullott állattal egyből útnak indulni. Kértek egy részletes beszámolót(írásban) tartási körülményekről, kajáról, tünetekről, stb. Ja és beutaló is kell állatorvostól.

Tomi a laktifermet tavasszal nem használtam, de utána igen és akkor is volt elhullásom, sőt akkor indult be(persze nem a szertől), valami más oka volt. Ettől függetlenül jó a laktiferm! Csak erre nem gyógyír. A fehérektől remélem tudsz még kölyköt fogni, engem nagyon érdekelne csere, persze csak miután helyre jöttek az enyémek. De hogy jött ki neked a fehérektől más szín???? Nekem kizárólag fehéret hoznak. Egyébként velük szerencsére pont nincs baj.

Hozzászólás 2010 júl. 8, 10:38 
Sziasztok!

Akkor egy kis beszámoló a gyémánt gerléimről:

Az idei évet 13 párral kezdtem, de 3 párat kikellett selejteznem.
A mostani keret 10 pár:
5 pár tarka, 1pár fehér, 1pár brilliant, 1 brilliantxvörös pár, 1 fahéjxkrémvörös pár, 1pár vadas.
Igazság szerint nincs okom panaszkodni rájuk, mert ahogy a tenyészjegyzeteimet kukkolom akkor 42db fiatalnál tartanak és még csak az idény elsőfele telt el, ha októberig így folytatják akkor én teljesen elégedett leszek velük.
Az idei megfigyeléseim alapján nálam a március, április nagyon jó hónap volt, a május és június viszont gyengébb, több helyen csak 1 tojás volt kötött és érdekes módon 2 tarka páromnál is volt olyan, hogy két fészekalj felnevelése után többször üresek voltak a tojások, ami mostanra pozitívra visszaállt. Van egy párom, aminek szintén voltak már idén fiókái, de a tojóval szerintem valami történt, mert vagy egy hónapja ül a fészken és tojás meg sehol, pedig egésséges, lehet selejtezni kell.
A 3 párból kettőt azért selejteztem, mert a kikelt fiókákat nem etették a tojók kétszeri próba után sem, egy párnál a tojó meg nem tudott megtojni.
Az idei évben a színmadarak nagyon jól nevelnek, meglepő módon 2 dajkának szánt párt kellett kizárnom a tojók hozzáállása miatt. A fehér párom szivatott eddig, mert vagy 6x tojtak üreset, nem voltak jó helyen és nem ülték, stb., de végre fogtam tőlük már 2 fiatalt, bár csak az egyik lett fehér, a másik krém-sárga, letojtak megint, remélem lesz még fehérem, mert a fehér a kedvenc szinem és jó lenne jövőre cserélni friss vért hozzájuk!
Fióka/fiatal elhullásom eddig: 3db, ebből 2 közvetlenül a leválasztás más napján, 1 még kirepülés előtt.

Jani! Amit már a múltkor is beszéltünk, hogy az elhullás okát biztosan, a kórbonctani vizsgálat tudná megállapítani. Már többször gondolkoztam rajta, hogy elhullott fiatalt lefagyasztani és utána hűtőtáskába elvinni megvizsgáltatni, de nem csináltam még, pedig én is tudom az elmúlt évek alapján, hogy mennyire bosszantó, mikor látszólag egésséges, betegség tünetetitől mentes kölyök, egyik napról a másikra elpusztul és nem tudjuk a választ!
Egy tippet adnék, az pedig a LAKTIFERM M+C! Mindenkinek ajánlom ezt a készítményt. Én tavaly óta használom rendszeresen a gyémánt gerléknél és úgy gondolom, hogy amióta adom nekik, a fióka elhullások száma csökkent.
Ez egy probiotikum, ami segít a bélflóra egyensúlyba hozásához, jó a fososságra, jó a stressz helyzeteknél és antibiotikum kúra után bélflóra helyreállításra!
Az idei két elhullásomnál, érdekes módon valahogy nem kaptak ezek a kölykök Laktifermes vizet, pedig azoknál a pároknál, ahol leválasztandó kölyök van, ott a leválasztás előtt 2-3 nappal kapják és utána az új helyen is még egy 3 napig, így nem borul fel a bélflóra egyensúlyuk pl. a leválasztási stressztől és megmaradnak.
Persze Laktiferm nélkül is felnőttek és nőnek fiatalok, csak vannak szinek és egy-egy párnál kölykök, ahol valamiért gyengébbek a kölykök és ott szerintem beválik.

Hozzászólás 2010 júl. 6, 22:44 
Sziasztok kedves gyémánt gerlés forumozó társaim!

Kicsit elvoltam tűnve, mert lelett gyalulva a számítógépünk agya és én is bénáztam, ezért nem tudtam belépni a fórumba, de Küzmös Csabi helyretette a dolgaimat! :D
Nemsokára én is újságolom az idei fejleményeket!

Jancsi! Neked meg van egy tippem a fióka elhullásokra!

Hali!

Hozzászólás 2010 júl. 5, 22:30 
Jani idén én is jártam így, én a tápot fogtam vissza tőlük egy időre és csak mérsékelten adom nekik, így következőnél már nem volt ilyen jellegű probléma de lett helyette más. :evil: Nem szerencsés a túlzott fehérje bevitel főleg ha már kikeltek a fiókák, ha be vannak pörgetve akkor újra kezdhetik ciklust. De majd meglátod, nem biztos hogy nálad is ez a probláma. A Tomi olyan 6-7km tőlem :wink:

Hozzászólás 2010 júl. 3, 22:47 
Segítség kéne......:(
Van két párom, ahol az előző költésnél a kölykök kirepülés előtt 2-3 nappal elpusztultak. Nem találtam rá semmi okot, nem voltak lefogyva, nem ment a hasuk, jólfejlettek voltak és a begyük is tele volt. Az egyik párnál egy nap eltéréssel, a másik párnál egyazon napon elpusztult mindkét fióka. Ugyanezek a párok most újra költöttek, az egyik párnál már kirepültek a kölykök, másnapra az egyik elpusztult, harmad napra a másik is (ugyanezen a napon/ma/ a tojó újra letojt). A másik párom amivel korábban így jártam jelenleg szintén két kölyköt nevel és 3-4 nap múlva azok is jönnek ki a fészekből, kissé aggódom. Egyszerűen nem ugrik be semmi, hogy mit ronthatok el, főleg hogy a többi párnál nincs ilyen gond. Volt valakinek hasonló tapasztalata, lenne valami tipp?

Hozzászólás 2010 júl. 3, 22:42 
Gigor György írta:
Jani a brillant szín meghatározást már többször leírtam másoknak meg más fórumon de sajna csak élőben lehet igazán a különbséget érzékeltetni. A képek ellenére is sokan összetévesztik egy halvány ezüsttel, pedig a külföldi oldalakon is vannak fotók róluk. Ha úgy gondolod és van kedved hozzá a régi meghívás még él, akkor dumálhatunk egy sort a gyémántokról vagy akár többet is. Tudom hogy a távolság nem kicsi de egy Monori börze után beugorhatsz ha erre jársz, mert onnan 25km a távolság és visszafelé útba esik. Nem akarok erőszakos lenni csak egy ötlet volt, de majd meglátod.

Köszi a meghívást, élnék is vele, csak van egy olyan problémám, hogy Monorra, ha kocsival megyünk, akkor apám vezet (hajnal egy körül indulás) és nagyon nyűgös, nem hajlandó kitérőt tenni. Nekem meg nem adják oda ilyen távra a kocsit. Néha megyek vonattal, azt hittem azzal könnyebb a dolog, de több mint egy órás az út oda+ vissza még egy óra, az Monor után már kicsit sok. Talán majd egy külön út, bár most nézem úgy is vonattal Debrecentől 3 és fél órás út. Majd még a buszközlekedésnek utána nézek. Nyűgös, ha az ember nem önálló:( De egyetem mellett nehéz. Pedig Tominál is szívesen szétnéznék, ő mennyire lakik tőled?

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2010 júl. 3, 18:44 
A szalmonellánál a madár lázas, apatikus, erős hasmenése van. Nálam ilyesmi nincs. És még azt találtam, hogy a szalmonellás tyúktojás csak egy órás főzéssel fertőzésmentesíthető.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 126  Következő