Szia Csendes!
Na így már teljesebb a kép. Egy a lényeg: ne keskenyedj el! Mindenesetre jó helyre jöttél, szerintem ez a fórum már több madarászt mentett meg a felszámolástól!

Nos, igyekszem én, szerény tapasztalataim alapján tanácsot adni, de azért mások is segítsenek, ha tudnak!
-Gyémántok-
Hol vannak, mekkora helyen? Mennyi idősek? Lehet, hogy érdemes lenne nagyobb helyre rakni őket, bár én azt tapasztaltam, hogy amelyik gyémántgalamb vad volt, az mindig az maradt...

Szóval talán érdemesebb lecserélni. Nem tudom hová valósi vagy, de Nagyatádon él Gyulai Tibor tenyésztő, akinek nagyon szép gyémántgalambjai vannak, akik ráadásul nem is félősek (majd hétfőn remélem Marcsi olvassa ezt és alátámasztja, neki ugyanis Tibortól vannak gyémántjai).
-Zebrák-
Egy pár van csak? Mert ha igen, akkor szerintem sürgősen szerezz be még melléjük legalább plusz egy párat, és engedd össze őket. Az se gond ha egyben vannak és úgy raksz fel fészket, nagyobb lesz az esély a sikerre.
-Törpék-
No, az én verébpapagájaimnál ugyanez a helyzet, eladósorba is kerültek. Külön-külön, másik párral talán eredményre jutnak, de én nem szeretnék, csak kétféle (feketefejű, Katalin) papagájt tartani.
Remélem valamelyest segítettem, de mindenképp várom leírásod a madarak elhelyezésével kapcsolatban, mert ez mérvadó lehet!