Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 978 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 49  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 nov. 4, 19:06 
Sajnos tegnap az egyik fióka elpusztult :( A szülők rendesen kapnak pedig enni, de mintha nem nagyon etették volna. A másik fióka sokkal nagyobb és erősebb is. Az első fészekaljból is elpusztult az egyik. Ti mit adtok a szülőknek fiókaneveléshez?

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 1, 10:31 
Capricorn18 írta:

Szia Betti
Képzeld megvan az új szaporulat a gerléknél

Gratulálok Krisztián!! :) Nálam a 2. fészekalj tegnap már kimozdult a fészekből. Hihetetlen, hogy napról-napra tollasabbak :) Ráadásul 2,5 hónapja van nálam a szülőpáros és már ez a 2. nevelésük.

Valódi név: Kozák Krisztián

Hozzászólás 2010 okt. 31, 18:42 
Betty írta:
Zolyka, sajnos mi is jártunk így, vagyis az egyik barátunk, akinek odaadtunk egy szelíd nimfapárt, hogy az ő nagy röpdéjében érezzék jól magukat. A madarak közül a nimfák ülőrúdon aludtak, a barrabandok és a rozellák viszont a röpde oldalán. Valószínű e miatt menekültek meg.
Egyik reggelre sajnos mindkét nimfa ott feküdt holtan a földön és mi nem tudtuk, hogy mi bánhatott így el velük. Valószínű ez az állat volt, hisz tényleg befér egy kis résen is.
Azóta meg lett duplán erősítve a röpde és szerencsére egy éve nem tudott semmi bejutni a belsejébe.

Erősítsd meg Te is jól jövőre végig az egészet. Így talán védve lesznek neked is a madaraid.
Sajnálom a történteket, és kívánom, hogy szegény madárkák gyógyuljanak meg.

Szia Betti
Képzeld megvan az új szaporulat a gerléknél

Hozzászólás 2010 okt. 22, 19:53 
Sziasztok!
Helyzetjelentés: A madaraim jól vannak, kiheverik! :) Mint azt írtam, tegnap reggelre valami bejutott a madaraimhoz, és mindkét pár hím tagjával csúnyán elbánt. Az egyiket a szárnya alatt marta , a másiknak pedig a szárnyát és a farkát tépte meg, de úgy rendesen. Ez utóbbi sajnos nem tud repülni, de remélem helyre jön teljesen.

Ami pedig ma történt, az "meglepő és mulatságos". :) Tudni kell mindkét párról azt, hogy nagyon szaporák. Gyakorlatilag állandóan kotlottak, illetve fiókát neveltek. Ma a tegnapi stressz után, szinte azonos órában letojt mind két tojó. :shock: Így akarnák tudatni a hímekkel, hogy még szükség van rájuk?! :D Szegény hím amelyik nem tud repülni sokat szenvedett, mivel nem tudott felmenni a fészekhez. Sokat próbálkozott erre kitaláltam, hogy rakok még be ülűrudatat, amit lépcsőzetesen helyeztem el. Ahogy beraktam ezeket, egyből próbálkozott is felmenni. A kis hülye kínlódott, és mikor mellé esett nagyokat kacagott. Mulatságos volt szegénykém, de végül sikerült feljutni a párjához. :) Csodálatos állatok!

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 21, 18:23 
Zolyka, sajnos mi is jártunk így, vagyis az egyik barátunk, akinek odaadtunk egy szelíd nimfapárt, hogy az ő nagy röpdéjében érezzék jól magukat. A madarak közül a nimfák ülőrúdon aludtak, a barrabandok és a rozellák viszont a röpde oldalán. Valószínű e miatt menekültek meg.
Egyik reggelre sajnos mindkét nimfa ott feküdt holtan a földön és mi nem tudtuk, hogy mi bánhatott így el velük. Valószínű ez az állat volt, hisz tényleg befér egy kis résen is.
Azóta meg lett duplán erősítve a röpde és szerencsére egy éve nem tudott semmi bejutni a belsejébe.

Erősítsd meg Te is jól jövőre végig az egészet. Így talán védve lesznek neked is a madaraid.
Sajnálom a történteket, és kívánom, hogy szegény madárkák gyógyuljanak meg.

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2010 okt. 21, 15:37 
Kicsit utánanéztem és kiderült, hogy védett állat. Akkor valamilyen élvefogó csapda kellene, aztán ki lehet vinni a százholdas pagonyba. :lol:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Meny%C3%A9t

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2010 okt. 21, 15:30 
Szia Zolyka!
Valamikor én is így jártam, nálam menyét volt a tettes. Átfér egy tíz forintos nagyságú lyukon is. Jó pár galambomat megölte. A csibeháló nem akadály neki sajna. Valamilyen csapdával meg kéne fogni, mert nem megy el míg van mit enni.

Kép

Hozzászólás 2010 okt. 21, 15:12 
Sziasztok!
Sajnos nagyon el vagyok keseredve, és a véleményetekre vagyok kíváncsi. :( Ma reggel szomorú látvány fogadott az udvaron. Két pár gerlém van kint külön ketrecben, és mára mindkét hímmel elbánt valami. :( Az egyik ketrecben a hím valószínű megmarad, viszont a másik nem hiszem, hogy túléli a "támadást". Ez volt a második nyár, hogy kinn vannak az udvaron magasan, és soha nem tapasztaltam még semmit. Télire be szoktam vinni őket zárt helyre. A kalit oldala csibehálóból volt. Mi az a szörnyeteg ami befér itt, és ezt tette? Persze ma már be is vittem őket, és tavaszra ki kell találni valamit. Most pedig szurkolok, hogy ne pusztuljanak el, bár az egyik tuti nem lesz teljes értékű madár. :(

Valódi név: Sipos Bíborka

Hozzászólás 2010 okt. 19, 22:30 
Betty írta:
Gerléimnél az egyik fióka most 2 hónapos és az újabb fészekalj egy hetes. Néha azt látom, hogy a szülők zavarják a két hónapos fiókát. Talán ki kellene vennem már tőlük?

Szerintem vedd ki töllük mert továbbra is zavarni fogják!!amikor nekem is volt újabb fészekalj mindig különraktam az előzőt, h nyugottan foglalkozzanak a kicsikkel.

(Victor Hugo)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 19, 18:44 
Gerléimnél az egyik fióka most 2 hónapos és az újabb fészekalj egy hetes. Néha azt látom, hogy a szülők zavarják a két hónapos fiókát. Talán ki kellene vennem már tőlük?

Hozzászólás 2010 okt. 15, 16:15 
Nem szeretnék erről a csontról több húst lerágni!
Akinek ilyen kell az megveszi, legyen az ország bármely részén!
Az enyémek spec. Dél-Keleten vannak!

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 15, 15:23 
Rolando írta:
Azért ez a " Nem eladható " kifelyezés nem igazán állja meg a helyét!

Gondolom ez nekem szól :) Hidd el az országnak ezen a részén tényleg nem lehet eladni. Aki dunántúlon vagy az ország közepén lakik, ott elhiszem, hogy van kereslet.

Hozzászólás 2010 okt. 14, 21:44 
Azért ez a " Nem eladható " kifelyezés nem igazán állja meg a helyét!
Bár tény, h én nem foglalkozom ilyen tirke-tarka kacagókkal és amik nekem vannak kicsit drágábbak, de szerencsére a többéves tapasztalatom is azt mutatja, h mégis csak van rá kereslet, mert folyamatosan előrendelnek nálam!
Ez kinek mi tetszik dolog is ugye izlés kérdése...
Én nem igazán szeretem a *tömegcikkeket!
Viszont értékelem ezeket a madarakat, mert dajkamadárnak remekül megfelelnek!

Hozzászólás 2010 okt. 14, 18:45 
Capricorn18 írta:
Rolando írta:
Hello!
Ezekre a hagyományos kacagókra van még kereslet vahalol?

Szia
szerintem van, mert van aki a hagyományost keresi, hiszen olcsó és kedvtelésnek megfelelő. A csicsásabb design-os kacagók jóval drágábbal valahol ebből az okból kifolyólag nem eladhatók.
Én pl az enyéim között el sem tudnék képzelni egy selyem tollút számomra csúnyák mert olyan a tolla mintha az ember izzadt kézzel sokáig fogdosta volna őket. Persze ez az én véleményem. A másik, hogy nem tudom mi számít hagyományosnak. Pl mármilyen sima tollazatú sima fejű kacagó hagyományosnak számíthat a színétől függetlenül.
Én babos tojót nem találtam most Monoron egyet sem csak hímet vagy fiatalokat, de ebből se volt sok.

helló!! Persze h van én is most vettem egy párat,mert nagyon jól szaporodnak!!!és cukik!!

(Victor Hugo)

Hozzászólás 2010 okt. 14, 16:36 
Rolando írta:
Hello!

Szia
szerintem van, mert van aki a hagyományost keresi, hiszen olcsó és kedvtelésnek megfelelő. A csicsásabb design-os kacagók jóval drágábbal valahol ebből az okból kifolyólag nem eladhatók.
Én pl az enyéim között el sem tudnék képzelni egy selyem tollút számomra csúnyák mert olyan a tolla mintha az ember izzadt kézzel sokáig fogdosta volna őket. Persze ez az én véleményem. A másik, hogy nem tudom mi számít hagyományosnak. Pl mármilyen sima tollazatú sima fejű kacagó hagyományosnak számíthat a színétől függetlenül.
Én babos tojót nem találtam most Monoron egyet sem csak hímet vagy fiatalokat, de ebből se volt sok.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 14, 15:02 
Rolando írta:
Hello!

Szerintem ez változó. Felénk (az ország keleti részén) nagy valószínűséggel nincs. Máshol is azt láttam, hogy 200-500 ft között vagy ajándékba osztogatják őket. Igaz én a babos tojómat 1000ft-ért vettem....

Norbi nálad milyen idősen repült először? Csak azért kérdem mert az enyém most 2 hónapos és még nem akar repülni.

Hozzászólás 2010 okt. 14, 13:30 
Hello!

Hozzászólás 2010 okt. 13, 20:01 
Betty írta:
Ma kikelt a következő fészekalj is :D Meg is lepődtem mert olyan hamar elment ez a 12-13 nap és csak a tojáshéjat látván számoltam gyorsan vissza és bizony itt volt az idő.
Ha így haladunk muszáj lesz a gerléknek is építeni egy külön házat :D
Elhiszem, hogy pillanat alatt ellepték az országot..

Krisztián nálad mi újság?

Szia
Gratulálok az új apróságokhoz. Nekem is kirepült a fehér tojó és a vadas hím fiókája, vagyon életrevaló mert kirepülés után másnap már csipegette a kaját. 8 napja repült kis és szépen használja a szárnyát ügyesen fel tud repülni az ágakra. Ma tojta le a 2. tojást a mamája, úgyhogy még idén lesz fióka, igaz reménykedek, hogy nem vadszínűek lesznek.

Valakinek nem lenne egy eladó babos színű tojója? 17.-én Szolnokon a börzén át tudnám venni.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 13, 17:24 
Ma kikelt a következő fészekalj is :D Meg is lepődtem mert olyan hamar elment ez a 12-13 nap és csak a tojáshéjat látván számoltam gyorsan vissza és bizony itt volt az idő.
Ha így haladunk muszáj lesz a gerléknek is építeni egy külön házat :D
Elhiszem, hogy pillanat alatt ellepték az országot..

Krisztián nálad mi újság?

Hozzászólás 2010 okt. 10, 17:31 
ok!!köszi a gyors választ!!

(Victor Hugo)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 978 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 49  Következő