Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 126  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: N.Tamas

Hozzászólás 2012 jún. 24, 16:01 
madaras86 írta:
Pár kép az idei kölykökről. A tarkák költése most már kezd alakulni, a brillantokkal totál elégedett vagyok, a fehérek botrányosak. Ami viszont a vártnál sokkal jobban alakult, azok a vörös tarkák.

KépKépKépKépKépKépKépKépKép

Nagyon szépek Jancsi.....

Valódi név: N.Tamas

Hozzászólás 2012 jún. 24, 15:59 
Gigor György írta:
Sziasztok!
Hát hoztam én is pár képet, már úgy is régen tettem. :roll:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Na ez igen Gyuri szép kis Csapat a javából!!!!!! Tetszenek nagyon.... :D

Valódi név: László

Hozzászólás 2012 jún. 24, 15:05 
Soós Ádám írta:
Szerintem 1 tojó és 1 hím.

Nincs udvarlás,se turbékolás-azért tettem fel ezt a költői kérdést!
Köszi...

Valódi név: Soós Ádám

Hozzászólás 2012 jún. 24, 14:44 
Szerintem 1 tojó és 1 hím.

Valódi név: László

Hozzászólás 2012 jún. 24, 13:34 
Nagyon szép kis csapat!
gratula!!!
Én egy kis segítséget kérek-ivar meghatározás ...
Kinti röpiben vannak-és alig tudtam képet készíteni,mert nem nagyon állnak meg...
Ki mit mond????
Köszönöm-Móni
http://kepfeltoltes.hu/120624/DSCF2909_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Hozzászólás 2012 jún. 24, 13:12 
Sziasztok!
Hát hoztam én is pár képet, már úgy is régen tettem. :roll:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2012 jún. 21, 6:09 
Gratulálok, Jani! Gyönyörűek! Ma felhívlak mindenképp, teljesen belezúgtam a fehérekbe! :D

Hozzászólás 2012 jún. 21, 0:43 
Pár kép az idei kölykökről. A tarkák költése most már kezd alakulni, a brillantokkal totál elégedett vagyok, a fehérek botrányosak. Ami viszont a vártnál sokkal jobban alakult, azok a vörös tarkák.

KépKépKépKépKépKépKépKépKép

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2012 jún. 19, 22:05 
Örülök neki, hogy ilyen példamutatóan segítőkészek vagytok. Köszönöm midenkinek.... Ez az IDRE szellem...
Külön köszönöm az egyesületen kívűlieknek a segítőkézséget, felajánlásokat, mellyel segítitek a kérés megvalósítását.

:17:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: Kis Klaudia

Hozzászólás 2012 jún. 19, 11:56 
És ha el lehetne esetleg fektetni, akkor a 2 fakkban különböző madarak is lehetnek. Egyikbe a gerlék, másikba más.
Vagy hogy terveztétek? Több különböző madarat egy röpiben?

-Amit a kacagó gerléről tudni kell-

Hozzászólás 2012 jún. 19, 11:52 
Idézet:
85 széles 110 hosszú és 210 maga lesz ha minden igaz. Dóra két gerléje már fix. Lehet ide még madarat telepíteni? Mennyien férnek el, úgy hogy tökéletesen érezzék magukat?

Egy pár kacagó gerlére minimálisan 90 cm hosszú, 50 cm magas, 40 cm széles ketrec szükséges.
Tehát 4-5 pár is kényelmesen elfér a tervezett röpdében. Lehet majd nekik szaporodni? mert akkor érdemes kevesebb gerlével kezdeni, és a szaporulatot meghagyni.

Viszont én egy kicsit magasnak tartom a tervezett röpit. Nem lehetne, hogy a 210 legyen a hosszúsága, és 110 a magassága? Persze megemelve, hogy szemmagasságban legyen, ne a földön.
Vagy középen ketté lehetne osztani, ha nem lehet elfektetni.
Csak azért, mert a gerlék inkább hosszában szeretnek mozogni, nem fölfelé. Meg ha sok madár van, nehéz elhelyezni úgy az ülőket, hogy ne pottyantsanak egymásra, az ülőre, vagy az etetőbe.

Egyébként a szép és jó cél érdekében örömmel adok gerlét, nagyon tetszik az ötleted, ezért is ajánlottam fel a tubikat. :)
A tervezésben, építkezésben is segítenék, ha közelebb lennék...

Hozzászólás 2012 jún. 19, 11:45 
Amaryll!

Szerintem tudjuk itt, hogy nem kérincsélni jöttél! :) Én tiszta szívemből örülök minden ilyen kezdeményezésnek, és tiszta szívemből ajánlottam fel a két madarat a kis öregeknek! Örüljenek, mosolyogjanak, nézelődjenek, szeressenek! Dolgoztam közöttük, tudom, mit gondol egy kívülálló róluk, és tudom, hogy mennyire tudnak örülni mindennek! Azt is tudom, mennyi szeretetet tudnak adni minden kedves szóért!

Tehát: ha megvan, milyen madarak lesznek a röpiben, írd meg, és majd egy pontos címet is kérek! Én egy helyi futárral küldöm a madarakat, aki ott fog kezdeni, nálatok rakja ki először a küldeményemet. Élő állatot nem hátul, hanem maga mellett, az ülésen szállít!

Aztán ha készen vagytok, kérünk ám fényképeket!

Hozzászólás 2012 jún. 19, 10:20 
El sem tudom hinni, hogy ennyi kedves ember van!
de tényleg nem kérincselni akartam, nektek is pénzbe kerül a tartás és a nevelés!
Most kinéztem az expressen egy használt röpdét és szervezzük a szállítását. (férjem úgy döntött megfinanszírozza nekem ezt az ötletet :D )
A kalitkába amit írtam inkább kanárik kerülnek :) Én tényleg azt szeretném, hogy a lakók és a madarak egyformán élvezzék ezt az új helyzetet.
Nagyon izgulok, mert már elmondtam a betegeknek és mindenki nagyon várja! Van egy bácsi aki nem tud beszélni, (agyi infarktusa volt) de azonnal fütyülni kezdett amikor elmeséltem neki milyen kis édes turbékolók jönnek a házhoz :)

Bocsánat ha csak késve tudok reagálni a mailekre, de közben fizikailag is el kell látni a most éppen 101 beteget. A mai napon kimérjük a röpde helyét. 85 széles 110 hosszú és 210 maga lesz ha minden igaz. Dóra két gerléje már fix. Lehet ide még madarat telepíteni? Mennyien férnek el, úgy hogy tökéletesen érezzék magukat?

Hozzászólás 2012 jún. 19, 9:13 
veggie írta:
Én is felajánlok 1-2 pár kacagót a madárházba, hagy legyen minél nagyobb kacagás a környéken. :)

De jó! :D Lassacskán összegyűlnek a madarak...Ha közelebb laknék és nem lennék házhoz kötve apukám miatt, szívesen elmennék segíteni a kezdésben! Hátha akad közöttünk valaki, aki tud egy kis időt szánni erre...

Hozzászólás 2012 jún. 19, 8:06 
Én is felajánlok 1-2 pár kacagót a madárházba, hagy legyen minél nagyobb kacagás a környéken. :)

Hozzászólás 2012 jún. 19, 7:42 
Kalikó írta:
Galamboknál érdemes óvatosan adagolni a lágykaját.
Saját hibámból okulva írom ezt.
Igaz ausztrál kontyosoknál pörgettem tul a szülőket,...( alíg kitokosodott fiókákat hagytak magukra és kezdtek új költésbe.
Sok törődéssel sikerült őket felnevelnem ,de azóta óvatosabb vagyok és max heti 2 alkalommal kapnak tojásos eledelt,és csak módjával.

István! Ezt még azelőtt írtam, mielőtt felhívtalak! :) Én is így csinálom, nem merek többet adni nekik, mivel a hím már bizonyította, hogy "pörgésre hajlamos". Egyébként egy fiókám lett, a másik tojás üres volt. Első költésre ez nem rossz, remélem, legközelebb már gyakorlottabbak lesznek... :D

Hozzászólás 2012 jún. 19, 7:11 
Szia Amaryll!

Nagyon-nagyon jó az ötleted!!! :D Az én édesapámat tavaly november elején érte stroke, december 22-én hoztuk haza. Ágyhoz kötött, fekvős, pelenkás beteg lett, de minden nap sétálunk kicsit, vagy tolószékbe ül és megyünk a kertbe. A kertben a gyerekek nyulait és a kutyákat órákig elnézegeti, de itthon a kis kuckójában nem volt semmi. És ugye nincs minden nap jó idő...Így kb. 3 hónapja vettem neki egy kis hullámos papagájt, Pityunak nevezte el. Behoztam a szobájába egy halom növényt, igazi kis "élősarkot" varázsoltam köré. Addig apatikus volt, semmi nem érdekelte. Azóta viszont óriásit változott: együtt etetjük a papagájt, mindig figyelmeztet, hogy a növényei szomjasak... :) A papagáját beszélni tanítja. Tehát tapasztalatból és bátran állítom, hogy egy agyi történésen átesett, demens ember életét is széppé lehet varázsolni! Ha ő már nem tud a természetbe kimenni, akkor a természetet kell közel vinni hozzá, és ez nem lehetetlen!

Ha eldöntötted, milyen madarat szeretnétek tartani a gondozottakkal, írd meg, és én részemről felajánlok ajándékba kettőt a madárházatokba!

Jani ötlete a kacagó gerlékkel kapcsolatban nagyon tetszik, szerintem is érdemes lenne velük kezdenetek!

Hozzászólás 2012 jún. 16, 18:13 
A fa röpde olcsóbb, de nem jobb.
"Jól értem hogy legalább egy oldalról zárt legyen?"
Északról mindenképp, ideális esetben csak a déli oldal nyitott (dróthálós).
Az OSB szerintem okés, a fóliát csak mint minimumot írtam. Télire az elejét is le kell fóliázni.
A fűthető odú nekik felesleges, a galambok 99%-a nem odúban költ.
"Kivehető tálcás megoldás esetén mennyi időnként kell takarítani?" Ez a hely nagyságától és az igényeitektől függ.....

Hozzászólás 2012 jún. 16, 17:48 
Ezek szerint a fa röpde jobb? Én meg a madaraknak akartam jót a fémmel. Ha távolabb tesszük a háztól, a parkba a fák alá, ott már a hatóságoknak sem fog "fájni" annyira. Jól értem hogy legalább egy oldalról zárt legyen? OBS? nádszövet? A fólia az fontos, vagy csak a fény miatt javasolt? Mit jelent a fúthető odú? Nem találtam ilyen gyári készítményt a neten. Mivel kell fűteni? A fűthető galambitatót megtaláltam, azt meg tudjuk oldani.
Kivehető tálcás megoldás esetén mennyi időnként kell takarítani?
Közben rájöttem, hogy a gyémántgalamb irtó nagy baklövés lett volna, mert a nővéreink munkaruhája rózsaszín, a vezető ápolóké pedig narancssárga :(
Nem győzöm megköszönni az értékes válaszokat!

Hozzászólás 2012 jún. 16, 16:36 
Dórit akartam ajánlani, de lemaradtam:)

A röpde kapcsán a fa alapanyagú röpdék jóval olcsóbban kihozhatóak, de ha ez az elvárás.... Az említett röpdékkel az a probléma, hogy ezeknek többnyire minden oldala drótból van és egy nagyobb eső átáztatja, szóval minimum az északi oldalát fóliázzátok majd le és ne is a tűző napra lökjétek ki.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 126  Következő