Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 978 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 49  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 feb. 27, 13:10 
lehet hogy egy kicsit tényleg erős volt:D

Hozzászólás 2010 feb. 27, 1:41 
gábor0000 írta:
oszt ki nem szarja le amúgy hogy mit gondolsz? már rég túlvagyunk rajta csak te vagy felakadva ezen! mit teszed itt az agyadat e

Naaa! Gábor!!! Mi ez a hangnem? Ha így folytatod nem fognak megszeretni a fórumozó tagok!
Egy kicsit erős volt ez a hsz-od, nem?

Marcsi! Ahogy én elnéztem a fürjek torkát még nagyobbnak is láttam, mint egy kacagóé!
De ők tudják, hogy mit tudnak lenyelni!

Hozzászólás 2010 feb. 26, 11:44 
Sziasztok!

Megosztanám én is veletek a tapasztalataimat, ha már így beindult ez a topic is! :thumright:

Kukorica: Nyugodtan eheti, az enyémeknek bizton mondom, hogy a kedvencük! Megfulladni bármitől meg tud...

Tojócsont: Másfél évem ment rá, hogy megállapítsam a madaraim nevét! Nem akarom felsorolni hány verziót hallottam és próbáltam ki! Fényképeket is tettem fel ide, tenyésztőhöz is elvittem őket, mindent megpróbáltam és semmi... Ez a tojócsont vizsgálat olyan, mint a fogamzásgátló, 99,9% biztos! Amióta ezt alkalmazom még nem volt tévedésem, mindig stimmelt!
Mészi- Akkor lenne biztos a válasz, ha látnám a kezed, mekkora az ujjad... :D Viccet félre téve, ha befér a mutató ujjad, akkor szinte 100%, hogy lányok, de ezt akkor tudod majd biztosra, ha lesz egy fiú is és össze tudod hasonlítani... De nekik tényleg nagyon kicsi... szerintem 5-6 mm lehet a táv.

Azonos nemek: a verekedés nem garantált! Mint írtam, nekem másfél évig voltak együtt azonos neműek, többször variálva is a párokat és sosem verekedtek! Pedig nem is voltak nagy helyen! A verekedés akkor biztos, ha több fiú van mint lány kis helyen és elkezdődött az udvarlás! A fészekaljért küzdenek!
Szimplán azonos nem még nem feltétlen hoz verekedést! Nekem volt, hogy együtt ülte a fészket két azonos nemű! Fiúk is lányok is!

Zsolt

Hozzászólás 2010 feb. 25, 13:07 
Megnéztem a tojócsontjukat és mindkettőnek ugyanolyan volt. A két csont közé simán befért a mutatóujjam, akko most mi van; tojók lennének? Megbízható ez a módszer? :?: :?

Hozzászólás 2010 feb. 25, 12:38 
oszt ki nem szarja le amúgy hogy mit gondolsz? már rég túlvagyunk rajta csak te vagy felakadva ezen! mit teszed itt az agyadat e

Hozzászólás 2010 feb. 25, 11:40 
A mezőn ki darálja le a vad madaraknak a takarmányt?
Miért van az, h nagyobb kavicsok is vannak a zúzájában?
Gondolom azért, mert lenyelik és nem fulladnak meg tőle!

Hozzászólás 2010 feb. 25, 10:57 
ok! nekem aztán mindegy

Hozzászólás 2010 feb. 25, 10:55 
Rolandonak igazat adok!

Én is adtam nekik mindenféle magot! A kukoricától kezdve lenyelte a legnagyobb magot is, ha le bírta!

Tényleg igénytelen madarak! Eleinte én is daráltam nekik, de amikor véletlenül megláttam, hogy megeszik a szemes kukoricát is, azóta felhagytam ezzel e tevékenységgel.

Ugyanez volt a fürjeknél is. Daráltam, mert mindenki azt monda, de amikor rajta kaptam őket, hogy megeszik a galamboknak kiszórt magkeveréket is, azóta egyszer nem daráltam nekik.

Hozzászólás 2010 feb. 24, 18:25 
Sziasztok!
Akkor ehhez annyit fűznék, h ha egyneműek lennének, akkor sokkal nagyobb veszekedések volnának... Ha meg külön neműek és már nem fiókák, akkor meg biztos, h párba álltak volna már! A kacagó gerle nem válogat, ha 2 külön nemű van 1 ketrecben az biztos párba fog állni!
Olyan hülyeséget meg ne írj már, h nem szabad nekik borsót meg kukoricát adni! A természetben is tudja a madár, h mit képes lenyelni és mit nem! Induljunk a balkáni gerléből (és még sorolhatnám az abba a családba tartozó galambokat, amiket jó magam is tartok évek óta), előszeretettel fogyasztja a kukoricát, borsót, napraforgót és nem mi vagy mások szabjuk meg nekik, h mit egyenek! Én az év minden szakában adok nekik ilyen takarmányt és az el múlt 11 éves galambászatom során egyszer nem találkoztam olyan tünettel, h megakadt volna a torkukon, adott esetben a borsó!
Rolando

Ez a két gerlém van jelenleg, de nem tudom hogy milyen neműek; tudnátok segíteni? Ahogy figyelgettem őket a barna mindig lezavarja a fehéret a kalitka aljába az ülőrúdról, ha pedig le megy kajálni akkor szintén elzavarja. A barnát már hallottam kacagni meg turbékolni is, de a fehér eddig meg se szólalt. Arra gyanakszok hogy egyneműek csak nem tom hogy milyenek, mert ha pár lenne akkor már csinálni kéne nekik valamit, nem? :? :?:
Kép

Kép

Kép

Kép[/quote]

szia! Szerintem a barna tuti hím vagyis az első kép alapján annak látszik, meg amit leírtál a viselkedéséről az is arra utal! a fehéret nem tudom :| ! előszöris mennyi idősek? mióta vannak együtt? úgy láttam a képen hogy adsz nekik borsót, NA EZT NEM SZABAD mert megakadhat a gégájánál! kukoricát sem nagyon de azt nem látom hogy van-e, csak felnőtt madárnak add, de azt is inkább ledarálva(mármint a kukoricát:D) de fiókaneveléskor darálva sem szabad adni nekik mert a kicsi belefulladhat![/quote]

Hozzászólás 2010 feb. 24, 18:12 
Idézet:
Ez a két gerlém van jelenleg, de nem tudom hogy milyen neműek; tudnátok segíteni? Ahogy figyelgettem őket a barna mindig lezavarja a fehéret a kalitka aljába az ülőrúdról, ha pedig le megy kajálni akkor szintén elzavarja. A barnát már hallottam kacagni meg turbékolni is, de a fehér eddig meg se szólalt. Arra gyanakszok hogy egyneműek csak nem tom hogy milyenek, mert ha pár lenne akkor már csinálni kéne nekik valamit, nem?

Ez a két gerlém van jelenleg, de nem tudom hogy milyen neműek; tudnátok segíteni? Ahogy figyelgettem őket a barna mindig lezavarja a fehéret a kalitka aljába az ülőrúdról, ha pedig le megy kajálni akkor szintén elzavarja. A barnát már hallottam kacagni meg turbékolni is, de a fehér eddig meg se szólalt. Arra gyanakszok hogy egyneműek csak nem tom hogy milyenek, mert ha pár lenne akkor már csinálni kéne nekik valamit, nem? :? :?:
Kép

Kép

Kép

Kép

szia! Szerintem a barna tuti hím vagyis az első kép alapján annak látszik, meg amit leírtál a viselkedéséről az is arra utal! a fehéret nem tudom :| ! előszöris mennyi idősek? mióta vannak együtt? úgy láttam a képen hogy adsz nekik borsót, NA EZT NEM SZABAD mert megakadhat a gégájánál! kukoricát sem nagyon de azt nem látom hogy van-e, csak felnőtt madárnak add, de azt is inkább ledarálva(mármint a kukoricát:D) de fiókaneveléskor darálva sem szabad adni nekik mert a kicsi belefulladhat!

Hozzászólás 2010 feb. 24, 16:30 
Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 feb. 23, 10:28 
Szívesen! Várjuk a képeket! :)

Hozzászólás 2010 feb. 22, 17:51 
köszi!
Akkor most már megpróbálok felrakni pár képet a gerléimről. Persze azokat a képeket még meg is kéne csinálni :D :lol:

Hozzászólás 2010 feb. 21, 13:22 
Szia!

Berakod a kép linkjét és a fenti menüsornál, ahol állítani lehet a betűméretet, stb-t ott lesz egy négyzet, amibe az van írva, hogy Img.

Kijelölöd a linket és rákattintasz az Img-s négyzetre, majd előnézetben megnézed, hogy megjelenik-e a kép. Internet sebességtől függően várj, amíg betöltődik.

Hozzászólás 2010 feb. 21, 13:14 
képeket hogy tudok felrakni, mert egyszerűen nem akar összejönni bárhogy is próbálkozok?

Hozzászólás 2010 feb. 18, 19:50 
sziasztok! szerintem simán elég! nekem egy 70x40x60-as kalitban vannak és semmi bajuk pedig már elég idősek mert már öregen hoztam azt a párt és ahonnan hoztam ott sem voltak nagyobb helyen! egy pár gyémántnak pedig a mészi kalitkájánbak a fele is elég. de ez csak saját vélemény

Hozzászólás 2010 feb. 18, 19:39 
Mint, ahogy lentebb is olvashattad nem igazán elég, mégis sokan úgy tartják, mert abban is képes költeni az igénytelensége miatt. Én mégis kínzásnak tartom, ha olyan kis kalitkába van dugva egy erős madárfaj, amelyiknek alapból kell a mozgás.

Akkor inkább gyémántot szerezzél, mert annak pont elég.

Hozzászólás 2010 feb. 18, 19:13 
1 pár gerlének elég egy 100cm*50cm alapú és 80cm magas ketrec?

Valódi név: Timár Tamás

Hozzászólás 2010 feb. 14, 18:15 
Köszi a válaszokat! Egyébként tervezem egy kerti röpde építését, amibe átmennek a gerlék. Ebben a kalitban már volt szaporulat is, ami eladó!
2009 áprilisi, hím. Békés megye
Kép

Hozzászólás 2010 feb. 12, 0:23 
Tökéletesnek nem tökéletes egy olyan "kis" hely számukra, csak az igénytelenségük miatt lehet őket úgy tartani, de nem mindegyik kacagót, mert vannak olyanok, amiknek nem elég egy akkora kalitka.

Nekem nem lenne szívem egy kalitkába dugni őket.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 978 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 49  Következő