Sziasztok!
Megosztanám én is veletek a tapasztalataimat, ha már így beindult ez a topic is!
Kukorica: Nyugodtan eheti, az enyémeknek bizton mondom, hogy a kedvencük! Megfulladni bármitől meg tud...
Tojócsont: Másfél évem ment rá, hogy megállapítsam a madaraim nevét! Nem akarom felsorolni hány verziót hallottam és próbáltam ki! Fényképeket is tettem fel ide, tenyésztőhöz is elvittem őket, mindent megpróbáltam és semmi... Ez a tojócsont vizsgálat olyan, mint a fogamzásgátló, 99,9% biztos! Amióta ezt alkalmazom még nem volt tévedésem, mindig stimmelt!
Mészi- Akkor lenne biztos a válasz, ha látnám a kezed, mekkora az ujjad...

Viccet félre téve, ha befér a mutató ujjad, akkor szinte 100%, hogy lányok, de ezt akkor tudod majd biztosra, ha lesz egy fiú is és össze tudod hasonlítani... De nekik tényleg nagyon kicsi... szerintem 5-6 mm lehet a táv.
Azonos nemek: a verekedés nem garantált! Mint írtam, nekem másfél évig voltak együtt azonos neműek, többször variálva is a párokat és sosem verekedtek! Pedig nem is voltak nagy helyen! A verekedés akkor biztos, ha több fiú van mint lány kis helyen és elkezdődött az udvarlás! A fészekaljért küzdenek!
Szimplán azonos nem még nem feltétlen hoz verekedést! Nekem volt, hogy együtt ülte a fészket két azonos nemű! Fiúk is lányok is!
Zsolt