Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 126  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 dec. 17, 21:34 
Szia Jani!Fehérek közül az egyik tuti hím mert amikor még jobb idők voltak és kiraktam őket a napra volt egy erőteljes búgása de nem hajt.Igaz egyik hímem se hajt hogy bejöttek ezek a hűvösebb idők.A másik nemtudom mi lesz mostanság meg abszolút nincs időm rájuk hogy nézegessem őket.A vöröses tarkának mint látod a képeken eddig csak a fején vannak fehér tollak úgyhogy nemtudom még mi lesz belőle.Ráadásul még csak 5 hónapos madár.Szóval még fiatal.De majd jövőre eldől.Nálam is a tojók vannak többen 2 hímemre 7 tojó van.Szóval nekem se ártana majd szerezni valahonnan egy két hímet.Pedig tarkáktól idén keltek hímek 2db pontosan de egyiken se láttam a tarkulás jelét így eladtam őket.

Hozzászólás 2011 dec. 17, 21:16 
Szia Ricsi!

Fehérek párban vannak végülis, hajt már a hím?
Vörösed nekiindult tarkulni? Nekem a kölyök még mindig nem.... És úgy tűnik a legfiatalabb kölykök neme is eldől hamarosan, valószínűleg tojó feleslegem lett.

Hozzászólás 2011 dec. 10, 14:45 
Sziasztok!Pár kép a krémszínű,fehér a tarka és tarkuló gyémántgalambjaimról.Ők a jövő évi tenyészanyag.9db tarka,2db fehér,9db krémszínű
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2011 dec. 5, 14:07 
laczkó tamás írta:
Jani!

Dino rendszerint ott van a Nyitra-i börzéken! Ő is segíthet tolmácsolni, ha megkéred!

Én megint nem kontaktáltam le személyesen Dino-val :? , na de, ami késik nem múlik :D !

Tudom, ő rengeteget segített már eddig is! :)

Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2011 dec. 5, 13:50 
Jani!

Dino rendszerint ott van a Nyitra-i börzéken! Ő is segíthet tolmácsolni, ha megkéred!

Én megint nem kontaktáltam le személyesen Dino-val :? , na de, ami késik nem múlik :D !

www.gportal.hu/laczkotomi

Hozzászólás 2011 dec. 4, 20:59 
Szia Tomi!

Én is pont így gondoltam! :)

IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2011 dec. 4, 18:32 
Jancsi, azért van mit tanulni tőled a gyémántok terén :wink:
apropó, lehetséges hogy Karácsony tájékán tudok hozatni barnard tojót neked, természetesen a KÉK hímed mellé :wink: , már felvettem egy két emberkével a kapcsolatot, már csak azon múlik hogy jönnek-e a tesómék az ünnepekre haza.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 dec. 4, 18:24 
Bocsánat, nem gondoltam hogy ezzel megsértelek.

Üdv. Sanyi

laczkó tamás írta:
Szia Sanyi!

A félreértések elkerülése végett, én nem nyomulok senki után!
Én a Janihoz képest kispályás vagyok a magam 10 pár tarkájával!
Elsősorban csak magamért madarászok és a fiaimért :D !

A papagájokat végleg felszámoltam, kizárólag az egzotikus galamb témakörben vagyok érdekelt rövid távon, hosszab távon pedig az Eu fauna kultúr madarai vonzanak nagyon!

Jani!

Magyarul nem beszélnek, de találhatsz Nyitrán magyarul beszélő szlovákokat, akik segítenek a tolmácsolásban, nekünk van ott egy barátunk, aki minden börzén kutya-macska kajákat árul, őt szoktam megkérni, ha valamit kell fordítani :) !
A cseh gyűrűkészítőtől nem kértem email kontakot, olyan gyorsan megrendeltem és meg is lettek a gyűrűk! A borítékról leírom a nevet és címet, hátha a google kidob neked majd valamit róla:

Stepán Sesták
Popovice 355
686 04 Kunovice
CZ

Hozzászólás 2011 dec. 4, 17:56 
Szia Tomi!

Nem is panaszkodtam tőled való tarkákra, félre ne értsd! Amúgy nagyon durván aktív az a hím, állandóan hajt.
Így képek alapján simán belefért volna, hogy pár a vörös tarkáid. A világosabbik nagyon szép, kíváncsi vagyok a másik mennyire fog kiszínesedni.
Az én két kölyköm 100%-os hímek, de hogy mi a fenéért nem tarkulnak, azt nem értem!
Akkor olaszban sem volt sok tarka. Nem baj, az a jó:)
Fehérből abszolút nem volt?

Ja és még mielőtt elfelejteném grat a madarakhoz, szépek! Látom te is főleg az év végi fiatalokból hagytál, jobban fog mutatni ez a csapat nyár elejére, kissé világosabb lesz:) Kéktarkád nem sok van, igaz?

Köszi a címet és Warhawk neked is!

Sanyi, most kellemetlen helyzetbe hoztál:) Az hogy ki mennyire profi egy adott madárban nem a létszámtól és nem az értéktől függ, több madaram van mint Tominak de véletlen se állítanám, hogy nagyobb ász vagyok a dologban!
Tomi beléd is beléd kötnék! Aki cikket ír, az nem csak magáért madarászik, hanem a köz javára is tesz!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 dec. 4, 17:55 
feketemarcsi írta:
...minden mértetet egyestől számoz, az idén viszont sikerült kinyomozni, hogy ezt a COM csak akkor fogdná el, ha a gyűrűméretet is tartalmazná a felirat.

Ezt részletezhetnéd. Csak könyörgöm, ne itt, van erre más, megfelelő topik! :mrgreen:

Hozzászólás 2011 dec. 4, 16:45 
Szia Sanyi!

A félreértések elkerülése végett, én nem nyomulok senki után!
Én a Janihoz képest kispályás vagyok a magam 10 pár tarkájával!
Elsősorban csak magamért madarászok és a fiaimért :D !

A papagájokat végleg felszámoltam, kizárólag az egzotikus galamb témakörben vagyok érdekelt rövid távon, hosszab távon pedig az Eu fauna kultúr madarai vonzanak nagyon!

Jani!

Magyarul nem beszélnek, de találhatsz Nyitrán magyarul beszélő szlovákokat, akik segítenek a tolmácsolásban, nekünk van ott egy barátunk, aki minden börzén kutya-macska kajákat árul, őt szoktam megkérni, ha valamit kell fordítani :) !
A cseh gyűrűkészítőtől nem kértem email kontakot, olyan gyorsan megrendeltem és meg is lettek a gyűrűk! A borítékról leírom a nevet és címet, hátha a google kidob neked majd valamit róla:

Stepán Sesták
Popovice 355
686 04 Kunovice
CZ

IDRE tag

Hozzászólás 2011 dec. 4, 15:35 
Ahogy látom Tomi barátom, nem kis pályázol te sem :), Jani barátunk után nyomulsz rendesen :wink:
Hát a hullámosaimat azonnal odaadnám egy pár tarkáért.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 dec. 4, 15:29 
Szia Tomi,

Grat. a gyémántokhoz, nagyon szépek, remélem sikerül majd hamarosan tőled is szereznem egy pár db. :)

Hozzászólás 2011 dec. 4, 15:26 
Szia Jani!

Az új szerzésű tarka gyémántokról készült képeket láthatod!
A kazánházban kaptak helyet az ékszer pár kalitjába, muszáj voltam, mert fűtött helyről jöttek, még így is a 7 fokos helyemre világítani kellett, mert melegedtek ezerrel a lámpa fénye alatt, miután hozzám kerültek, klion-t is kaptak 5 napig preventív + 5 nap Laktiferm M+C, mostanra kisimult a tollazatuk :D !

Kép
fiatal ezüst-tarka tojó

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2011 dec. 4, 15:14 
Sziasztok!

Hoztam pár képet a pihenő madarimról :D !

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép

Kép
Kép Kép

Hozzászólás 2011 dec. 4, 0:30 
Szia Jani!

Szépek nagyon az ezüst-tarkáid, még szinesebbek lesznek!
A tőlem valók is jók lesznek, bár ők később szinesedő vonalúak, de majd csak elkészülnek :D !

Lehet, hogy az olasz nem fogja kicserélni a selejtes madarát, de azért írok neki, hogy azért érezze a törődést! Nameg, hogy én nem egy hülye vagyok, hanem a Jattostomi, Magyarországról!
Olyan rendes fószer volt, hogy a két vörös-tarkát párnak mondta, pedig ott hirtelenjében tojóknak néztem, persze tuti tojók! Ja és mindkét idei madáron simlis gyűrű van, az egyiken tavalyi, a másikon tavaly előtti! Ezt is megnézhettem volna :evil: ! Szóval az olaszok közt is sok zsivány van! Egyébként az egész börzén lévő összes tarkát(30-40db) az egyik szerb ismerősöm vette meg! A szállítójában lévő 10-20db vörös-tarka között szinte nem volt egyetlen hím sem, van egy sejtésem, hogy ez a szín ivarhoz kötött öröklődést :?: mutat a recesszív mellett és azért van olyan kevés hím belőle!
Az ezüst-tarka tojómhoz jövőre én egy fahéj-tarka vagy egy vörös-tarka örökítő kék tarkát szeretnék párnak. Az idény első felében költene nálam, aztán az idény második felébe meg mehetne légióskodni hozzád, ha szeretnéd? Majd megbeszéljük! A te hímeid valamelyikével Jolly Joker párosítás lenne :D !
Az ezüst-tarka gyűrűzetlen madár, 20euro-ért vettem.
A vörös-tarkáknak 35euro volt darabja, ami az 50euro-s árhoz viszonyítva jó vétel volt, de ahhoz meg, hogy az egyik selejtes, ahhoz meg nem jó bót, mert semmit nem engedett az árból a fószer!

Hozzászólás 2011 dec. 3, 17:01 
Na ez a madár az "ezüst tarkák" anyja:
Kép
Az apjuk egy kék tarka madár, de ennél a tojónál világosabb.

Ilyen az idősebbik kölyök jelenleg:
Kép

A fiatalabbik:
Kép

Ez a 2010-es tojó lesz az egyiknek a párja:
KépKépKép

Tomi, ő pedig a tőled való két madárból a hím, jelenleg így tart a színesedésben, de hát ő még fiatalabb:
KépKép

Hozzászólás 2011 dec. 2, 21:53 
Szia Tomi!

Most reszeltem le holnapra egy nagy tál sárgarépát a gyémántoknak:)

Véletlen se negatívan írtam a tarkák tarkulására!:) Csak érdekelt milyenek lettek a madaraim leszármazottjai. Volt olyan párom, ami totál világos mindkét madár, de csupa sötét kölyköt hozott. Utána cseréltem a párt és másik madárral párba téve meg szép világos kölyköket hoztak. Van olyan idei madaram, ami annyira kitarkult, hogy már most majdnem fehér.
Főleg ezekből akarnék hagyni.

Én sokat vagyok a madarak közt így sokat látom őket, valóban sok hím van, ami meg se mukkan. Pedig van köztük több bevált tenyészhímem is. Viszont Van amelyik állandóan nyomatja. Szerencsére a tojók közé egy hím se került be, így nagy gond nincs, náluk eddig 2 db tojás volt, míg tavaly amikor együtt voltak a hímekkel rengeteg tojást potyogtattak el. Szóval bevált a javaslatod!

Én a gyűrűket még nem rendeltem meg, de nagyon gondolkodom is rajta, hogy milyet kellene. Az eddigi nekem nagyon bevált, viszont több tízezer Ft lenne. A műanyag gyűrű nekem igazság szerint nem tetszik és van aki panaszkodott is rá,hogy nem vállt be, szétvált, stb. Hallottam jóval olcsóbb beszerzési lehetőségről is, majd ennek is utána járok még, de lassan rendelnem kell majd, a postázással mindig gondok vannak, tavasszal meg kb 50 párat szeretnék minél előbb beindítani. A többit csak később tudom majd. Te mennyiért vetted a gyűrűt?

Az olasz ezüst tarkádhoz ragaszkodsz? Nekem ebből a színből kettő lett, úgy látom mindkettő hím, bár az egyik még nem szólalt meg, de lényegtelen is, mert testvérek. Mindkettő nagyon világos madár lesz. Ha esetleg úgy alakul, hogy hím hiányod lesz egy ilyen csere érdekelne. Vagy ha nem, akkor majd jövőre a leszármazottakból cserélünk. Egyébként milyen színhez teszed? Ha ez a két hímem marad, akkor az egyiket egy kéktarka tojóhoz, a másikat egy fahéjtarka, de vöröstarka hordozó tojóhoz teszem.

A vöröstarkákhoz gratula!:)
Nemük? Gondolom hímeket hoztál. A fene se érti őket, nekem is volt ilyen idegbeteg madaram, egy fehér hím. pár tojót majdnem agyonütött, de írtam is én akkoriban ezt a fórumon. Azóta viszont az ég világon semmi gond nincs vele. Lehiggadt :D
Az árukat megkérdezhetem? Gondolom nem volt olcsó....
Nekem a vöröstarka tojóimtól kelt vadas és fahéj kölykök mind szépen tarkulnak. Viszont év végén volt egy váltás, amikor is a megmaradt vöröstarka tojómat összeraktam egy vöröstarka hordozó vadastarka hímmel. Mindkét madár szép világos tarka. Év vége lévén két kölyköt sikerült tőlük fogni, az egyik egy vörös, a másik egy érdekes sárgás krém színű. Mindkettő hím lett, most lett különvéve a halványabb madár is, elkezdett hajtani. Viszont egyiken sincs még egy db fehér toll sem.... :( Bár az is igaz, hogy az ősök is elég későn kezdtek el tarkulni.

Az olasz gyanús, hogy nem fogja kicserélni neked....
Na a technikákról majd mesélj!:)

Hozzászólás 2011 dec. 2, 21:29 
Sziasztok!
Tomi, Menyus-ról én is annyit tudok mint te, de Roland barátunk állítólag tartja vele a kapcsolatot, viszont Viktor (Menyus fia) telefon száma megvan ha segít. :wink:

Hozzászólás 2011 dec. 2, 18:46 
madaras86 írta:
Szia Sanyi!

Gratula:) Másik pár is kb ennyire színesedett még ki?
A fehérekkel nehezebb lesz, nem véletlen ritkább szín, érdemes lenne pár jól nevelő alap színt is tartanod! Egyébként meg fiatalok még, nekem is volt olyan amelyik sokáig volt sikertelen aztán egyszer beindult és azóta szépen költ.

Szerintem idei kelésű tarkák lévén, bőven elfogadható a tarkulási folyamatuk a jelen stádiumban!

A fehérek is jók lesznek, bár azoknak a legmacerásabb a tenyésztésük, persze ha jól kifogja az ember a jó vonalat belőlük, akkor azokkal sincs probléma!
Remélem a jövő tavaszi szezonra nálam is lesz több jó vonalú fehér, mint az elmúlt években :mrgreen: és végre lesz egy stabil fehér állományom is! Dajka pár sosem árt!

Vettem Olaszországból 2db vörös-tarkát és 1db ezüst tarkát(olyat Jani, mint a kedvenc kombinált szinű tarkád, csak tojóba, mégcsak most kezd szinesedni)!
Igazából a 3 madár közül kettővel vagyok elégedett! A Modena-i egzotikus galamb tenyésztő átcseszett, hogy akarva vagy akaratlanul, azt még nem tudom!
A lényeg, hogy az egyik vörös-tarka gerle teljesen rokontenyésztett gyanús, mert agresszíven viselkedik és mindkét lábán lévő egy-egy lábujja deformált, tehát hibás madarat sikerült vennem :evil: , de a lapos szállítóból ezt az apró hibát nem vettem észre, csak otthon! Tollazatra és test erősségre, tekintetre épp volt! Elkértem a tenyésztő kontaktját, kíváncsi lennék rá, hogy mennyire komoly tenyésztő? Mondjuk írni fogok neki olaszul egy pár sort(angolul sajna ő nem beszélt), hogy köszönöm a drága és selejt madarat, de jövőre, ha megyek újból Reggio-ba, akkor ki-e cserélné egy hibátlanra, ha már egy árva euro centet sem engedett a hibás madár árából? Le is fotózom neki a madár lábát, a gyűrűje rajta van, nem kamuzok neki! Azért mellékelten elküldök neki pár saját tenyésztésű, minőségi tarkámról képeket :shock: !

Jövőre több új technikát is fogok tesztelni a tenyésszezonban :mrgreen: !

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 126  Következő