Szia Tomi!
Most reszeltem le holnapra egy nagy tál sárgarépát a gyémántoknak:)
Véletlen se negatívan írtam a tarkák tarkulására!:) Csak érdekelt milyenek lettek a madaraim leszármazottjai. Volt olyan párom, ami totál világos mindkét madár, de csupa sötét kölyköt hozott. Utána cseréltem a párt és másik madárral párba téve meg szép világos kölyköket hoztak. Van olyan idei madaram, ami annyira kitarkult, hogy már most majdnem fehér.
Főleg ezekből akarnék hagyni.
Én sokat vagyok a madarak közt így sokat látom őket, valóban sok hím van, ami meg se mukkan. Pedig van köztük több bevált tenyészhímem is. Viszont Van amelyik állandóan nyomatja. Szerencsére a tojók közé egy hím se került be, így nagy gond nincs, náluk eddig 2 db tojás volt, míg tavaly amikor együtt voltak a hímekkel rengeteg tojást potyogtattak el. Szóval bevált a javaslatod!
Én a gyűrűket még nem rendeltem meg, de nagyon gondolkodom is rajta, hogy milyet kellene. Az eddigi nekem nagyon bevált, viszont több tízezer Ft lenne. A műanyag gyűrű nekem igazság szerint nem tetszik és van aki panaszkodott is rá,hogy nem vállt be, szétvált, stb. Hallottam jóval olcsóbb beszerzési lehetőségről is, majd ennek is utána járok még, de lassan rendelnem kell majd, a postázással mindig gondok vannak, tavasszal meg kb 50 párat szeretnék minél előbb beindítani. A többit csak később tudom majd. Te mennyiért vetted a gyűrűt?
Az olasz ezüst tarkádhoz ragaszkodsz? Nekem ebből a színből kettő lett, úgy látom mindkettő hím, bár az egyik még nem szólalt meg, de lényegtelen is, mert testvérek. Mindkettő nagyon világos madár lesz. Ha esetleg úgy alakul, hogy hím hiányod lesz egy ilyen csere érdekelne. Vagy ha nem, akkor majd jövőre a leszármazottakból cserélünk. Egyébként milyen színhez teszed? Ha ez a két hímem marad, akkor az egyiket egy kéktarka tojóhoz, a másikat egy fahéjtarka, de vöröstarka hordozó tojóhoz teszem.
A vöröstarkákhoz gratula!:)
Nemük? Gondolom hímeket hoztál. A fene se érti őket, nekem is volt ilyen idegbeteg madaram, egy fehér hím. pár tojót majdnem agyonütött, de írtam is én akkoriban ezt a fórumon. Azóta viszont az ég világon semmi gond nincs vele. Lehiggadt

Az árukat megkérdezhetem? Gondolom nem volt olcsó....
Nekem a vöröstarka tojóimtól kelt vadas és fahéj kölykök mind szépen tarkulnak. Viszont év végén volt egy váltás, amikor is a megmaradt vöröstarka tojómat összeraktam egy vöröstarka hordozó vadastarka hímmel. Mindkét madár szép világos tarka. Év vége lévén két kölyköt sikerült tőlük fogni, az egyik egy vörös, a másik egy érdekes sárgás krém színű. Mindkettő hím lett, most lett különvéve a halványabb madár is, elkezdett hajtani. Viszont egyiken sincs még egy db fehér toll sem....

Bár az is igaz, hogy az ősök is elég későn kezdtek el tarkulni.
Az olasz gyanús, hogy nem fogja kicserélni neked....
Na a technikákról majd mesélj!:)