Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 126  Következő
Szerző Üzenet
Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2011 dec. 2, 18:24 
Szeva Jani!

Első az iskola!
Az ivararány még nálam sem tiszta, annyira most nincs is időm figyelgetni őket, tavaszig még bőven van időnk, hogy tiszta képet lássunk a madarinkról!
Nálam is van egy madár a hímeknél, ami lehet tojó lesz, de annak ellenére, hogy minden ivari jegye(szemgyűrű vastagság, test nagyság, fejforma, farok hosszúság és állás) hímre utal, még nem szólalt meg, pedig már kellett volna, az is lehet, hogy egy behódolt hím és csak akkor bontakozna ki, ha tojót látna :drunken: !

Azt se figyelgetem és számoltam még össze, hogy hogy állok db számilag az egyes vonalakon!

Tegnap jött 50db 2012-es egyesületi gyűrű(a H-50-től kértem tagszámot), amit rendeltem! Az IDRE-be is belétem tagnak!

A többit majd email-ben, van néhány személyes dolog, amit még nem tudsz :mrgreen: !

Üdv.: Tamás!

www.gportal.hu/laczkotomi

Hozzászólás 2011 dec. 2, 14:43 
Szia Tomi!

Hamarosan írok én is egy hosszabb levelet, igyekszem!:) Most már több időm lesz, ha minden igaz. Leadtam a diplomadolgozatom, már csak pár vizsga:) A képeket meg várom! Az ivararány nálam még mindig nem tiszta, a tuti hímeknél egy madár letojt :D De volt egy sejtésem, hogy melyik lehet az és bejött a tippem:) Hímnek vettem, de hát nem az lett.... A kölykökből meg folyamatosan szedem ki ami kezd hajtani. Na majd írok a napokban:)

Hozzászólás 2011 dec. 2, 14:34 
Szia Sanyi!

Gratula:) Másik pár is kb ennyire színesedett még ki?
A fehérekkel nehezebb lesz, nem véletlen ritkább szín, érdemes lenne pár jól nevelő alap színt is tartanod! Egyébként meg fiatalok még, nekem is volt olyan amelyik sokáig volt sikertelen aztán egyszer beindult és azóta szépen költ.

IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2011 dec. 1, 22:37 
Köszi Marcsi és Tomi!
A másik párom ül még a tojásokon, a fehér párom meg most 3x kib... a tojásokat a fészekből, :03: pedig most mindkét tojás beindult már. :oops:

Hozzászólás 2011 dec. 1, 21:45 
Sanyikám!

Gratulálok a tarka csipaszhoz :D !

Hozzászólás 2011 dec. 1, 21:43 
tamasa írta:
Igen mondhatni az volt a legdrágább talán, ha egyáltalán találtál eladó vörös madarat .
Farkas Menyhértnél, Nagykátán láttam először gyémántgalambot, rögtön megtetszettek. Pár év múlva sikerült Kecskemétről, Gyálról és Nagykátáról beszereznem pár madarat. A színekre visszatérve: Akkortájt a vadszínű, kék és szürkés-fehér madarak voltak jellemzőek, vörös és halvány sárgás színek voltak keresettek. Az ezüst madarak, tiszta szürkék is előfordultak ezeket most nem nagyon láttam. Itt a fórumban láttam először például tarka madarat.

Szia Tamás!

A Farkas Menyust említetted! Mi van vele? Tudsz róla valamit!
Én úgy tudom, hogy elvált, elköltözött és felszámolta a komoly állományát, de szerintem valahol újra éled az új állománya, új helyen???

Gyuri!

Te tudsz valamit Menyusról???

Jani!

Szépek a madarak! Majd, ha odajutok, teszek fel egy pár képet én is a pihenő madaraimról!

kuvik írta:
Hali!

Te Jani, nem tudsz TE csendbe maradni. Amit, és ahogy csinálod, én csak a képekről látom, de megnyugodhatsz , hogy látom, hogy az "öreg" tudása nem szállt el nyomtalanul. (Én ennek örülök!!) Szerintem nem is kéne reagálnod ezekre a felvetésekre. Cak magadat "hülyíted"!!! Amúgy meg gratulálok a sok madárhoz. Jó látni, hogy a mai világunkban vannak még ilyen fiatal "agyalágyultak" is. :31: :29:

Az "öreg" büszkén tekint föntről le rád!

:01:

IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2011 dec. 1, 19:45 
íme az 5 percel ezelőtt készült friss kép :wink:

Kép

Kép

Hozzászólás 2011 nov. 28, 14:43 
Helyesbíteném korábbi kijelentésem, Warhawknak igaza volt, kipróbáltam, adtam nekik szépiát és meglepően gyorsan megették.

IDRE tag
Valódi név: Tóth Tamás

Hozzászólás 2011 nov. 18, 13:05 
Igen mondhatni az volt a legdrágább talán, ha egyáltalán találtál eladó vörös madarat .
Farkas Menyhértnél, Nagykátán láttam először gyémántgalambot, rögtön megtetszettek. Pár év múlva sikerült Kecskemétről, Gyálról és Nagykátáról beszereznem pár madarat. A színekre visszatérve: Akkortájt a vadszínű, kék és szürkés-fehér madarak voltak jellemzőek, vörös és halvány sárgás színek voltak keresettek. Az ezüst madarak, tiszta szürkék is előfordultak ezeket most nem nagyon láttam. Itt a fórumban láttam először például tarka madarat.

Hozzászólás 2011 nov. 15, 20:24 
Szia Tamás!

Akkoriban a vörös szín igaz még totál új volt?

IDRE tag
Valódi név: Tóth Tamás

Hozzászólás 2011 nov. 13, 11:09 
Találtam pár régi fotót 1997-ből, Akkori Nagykátai tenyészállományom
http://kepfeltoltes.hu/view/111113/gy_m ... es.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/111113/gy_m_ntgalamb_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Hozzászólás 2011 nov. 12, 22:16 
Sziasztok!
Janikám örülök, hogy ilyen jó helyre kerültek a madaraim, legalább jó társaságra találtak és nem kell sínylődniük páronként egy negyed lég köbméteren! A madár tartó őrülteknek (mint amilyenek mi vagyunk) mindig szükségünk lesz olyan emberre mint amilyen te vagy, és "csak" sok sikert kívánok neked a tenyésztésbe, mert te elég beteg vagy ahhoz, hogy ne csak egy szürke madártartó legyél a sok közül!
Ja és néha mérlegelni kell mások megosztó véleményét, lehet észre sem kell venni azokét akik nem építő jelleggel próbálnak segíteni, inkább fogást keresnek másokon és a sárga irigység vezeti meg gondolatait.
Kár, hogy időről időre mindig bukkan fel ilyen ember, vagy van aki nem tud róla leszokni. :|

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2011 nov. 12, 10:01 
Hali!

Te Jani, nem tudsz TE csendbe maradni. Amit, és ahogy csinálod, én csak a képekről látom, de megnyugodhatsz , hogy látom, hogy az "öreg" tudása nem szállt el nyomtalanul. (Én ennek örülök!!) Szerintem nem is kéne reagálnod ezekre a felvetésekre. Cak magadat "hülyíted"!!! Amúgy meg gratulálok a sok madárhoz. Jó látni, hogy a mai világunkban vannak még ilyen fiatal "agyalágyultak" is. :31: :29:

Hozzászólás 2011 nov. 11, 13:57 
Nos tehát egy madárnak több lehetősége van 1m-en repülni mint 3m-en. Akkor jól van! Egyébként az év nagy részében nálam is páronként vannak, tenyészketrecekben ilyenkor üdülnek, repülhetnek egy nagyot. Véleményem szerint sokkal jobb ez nekik, mintha páronként lennének télen is.

Elnyomásnak itt nyomát se láttam, galambokról van szó:) Mint látod, illetve olvashatod......Külön vannak a hímek a tojók és a kölykök, illetve az ivaréretté vállt kölykök kerülnek át az ivarérett hímekhez és tojókhoz. Az nagyobb problémát jelentene ha hímek tojók lennének együtt, de ezt direkt elkerültem.
Egyébként nézz szét pár helyen....

Az az egy ékes és a bourkok úgy vannak velük,hogy némivel több gyakorlati tapasztalatom van a témában mint neked.

Ahogy látom nem látod az egész madárházat, annak csupán egy roppant kicsi szegletét. A kb 6m-es voliernek CSAK AZ ELEJÉBŐL te látsz kb 3m-t. Az 5m-es oldalából nem látsz egy centit sem. Így a szellőzési rendszert talán nem kéne basztatni! Marcsi, ha én mindent basztatnék, amit nem látok a te képeiden, húha...... Tavaly is alig volt elhullásom, idén se sok lesz, elhiheted!

Köszönöm a tudományos értekezést a terület méltán becsült, nagy gyakorlattal rendelkező szakmai előkelőségével! Igyekszem tanulni! :drunken: :lol:

Hozzászólás 2011 nov. 11, 13:01 
feketemarcsi írta:
Szerintem még kétszer ekkora helyre is sok ennyi galamb.

Nem tartom szerencsésnek azt sem, hogy a leválasztott kicsik a felnőttekkel vannak.

Meg általában is rengeteg ez a madár, még akkor is, ha más madarad nem lenne. Szerintem több, mint százan vannak. :shock:

Te Mária! Azt ugye vágod, hogy még túlzsúfolva is 5X annyit tud így repülni egy galamb, mint egy általad biztosított kalitkában?

?????????????????????????????????
Leválasztott kicsik a felnőttekkel? Ezt hogy érted? Ahol az ékespapagáj van velük, azok a kölykök még nincsenek leválasztva! És úgy egyébként miért is probléma ha a leválasztott madár a felnőttekkel marad? Főleg hogy külön vannak szedve nemenként? Szeretem az okosságaid de jó lenne ha alá is tudnád támasztani őket.

Az meg hogy mennyi madaram van az én magánügyem amíg van energiám ellátni őket!

Majd ha Gyuri, Tomi, Ricsi és hasonló kaliberű emberek beszólnak, akkor elgondolkodom, hogy valami nincs rendbe!

Hozzászólás 2011 nov. 11, 12:34 
madaras86 írta:
Csináltam ma reggel pár képet, ők a nyár végi fiatalok:
KépKépKép

Ők az utolsó késő őszi csapat a nagyokkal:
KépKép

Szia Jancsi !

Gyönyörűek a gyémántok ,gratulálok !
Nálam is ha bemegyek a röpdébe mind az ellenkező oldalra húzódnak,de a gyémántok már csak ilyenek. :wink:
Még szerencse ,hogy a valóságban kétszer ekkora helyen vannak a madaraid ,.... :lol: Teleltetésre szerintem bőven jó így . :wink:

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Hozzászólás 2011 nov. 11, 12:21 
Valóban kell egy kis logika a képek értelmezéséhez! 8)

Egyrészt minden galamb lent van a földön és nincs egy sem ülőrudakon(pedig van bent bőven ülő, csak ez a képen nem látszik, mivel az alsó részt fotóztam). Ennek az az oka, hogy ha felülnek a rúdra nem tudok jól fotózni, ezért előzőleg elvettem tőlük a kajás tálat és fotózáskor a földre dobtam kölest, így lerepültek enni.

Másrészt ha jól szétnézel, láthatod,hogy nincs a képeken itató, pedig van bent! A felőlem(fotós) lévő oldalon, vagyis a röpde hosszabb, csak a kép kedvéért a madarak direkt össze vannak terelve a végébe.

Vagy a kölykösre gondolsz? Azt elismerem, hogy sűrűn vannak, de direkt. Szét tudnám bontani őket 3X ekkora helyre de így a hidegben összebújnak a kicsik, nameg kaját is jobban kapnak. Még 1-2 hetet elvannak így aztán mennek nagyba. Viszont a nagyban jelenleg(míg nem tudnak jól repülni) nem igazán örülnének a kicsik, ha lent a betonon kéne ülniük napi 24órában.

Hozzászólás 2011 nov. 11, 1:20 
Ők pedig a hímek, a tarkák között itt is sok a még színesedésben lévő idei madár:
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Hozzászólás 2011 nov. 11, 1:13 
Ők meg a tojók lennének, a tarkák megítélését ne rontsa, hogy többsége idei, még sokat világosodnak:
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Hozzászólás 2011 nov. 11, 1:09 
Csináltam ma reggel pár képet, ők a nyár végi fiatalok:
KépKépKép

Ők az utolsó késő őszi csapat a nagyokkal:
KépKép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 126  Következő