Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 126  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Gréti

Hozzászólás 2011 nov. 8, 19:08 
Sziasztok!
Legújabb kis fiókám, fekete babatollakkal:
Kép

Valódi név: N.Tamas

Hozzászólás 2011 nov. 7, 22:35 
madaras86 írta:
Szia Buher!

Írtam privátot, remélem tudod olvasni!

Hello Jancsi!

Igen tudom olvasni! Írtam neked is a címedre.

Hozzászólás 2011 nov. 7, 22:02 
Szia Buher!

Írtam privátot, remélem tudod olvasni!

Hozzászólás 2011 nov. 5, 23:26 
Buher írta:
Sziasztok!

Olvasgatom,hogy Telire külön teszitek a hímeket meg a tojókat. Nekem is van 1 pár Gyémántom...csak nem kéne külön tennem Őket??? Tavasszal viszont be tennem a Gyémántokat 1 pár hullámos pár melle egy nagy kerti volierbe. Megférnének együtt???? Köszönöm a választ

Szia!
Nekem tavaly egyben voltak, idén külön. Jobbnak látom utóbbi módszert, tavaly egész télen tojtak a tojók, most mióta külön lettek téve 2 tojás volt az egész csapattól. Sokkal jobban be fognak így indulni tavasszal. Egy pár madár esetén én se nagyon foglalkoznék a dologgal.
A hullámoshoz nem tenném be őket, ha szerencséd van csak a költésüket akadályoznák meg, rosszabb esetben a kifejlett párod is kivégzik.

Hozzászólás 2011 nov. 5, 20:51 
Sziasztok!

Olvasgatom,hogy Telire külön teszitek a hímeket meg a tojókat. Nekem is van 1 pár Gyémántom...csak nem kéne külön tennem Őket??? Tavasszal viszont be tennem a Gyémántokat 1 pár hullámos pár melle egy nagy kerti volierbe. Megférnének együtt???? Köszönöm a választ

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2011 nov. 3, 14:49 
:mrgreen:

Kép

Hozzászólás 2011 nov. 2, 21:03 
Sziasztok!

Gyuri, erre már nem emlékszem pontosan lényeg, hogy végül bejött amit mondtál!

Tomi, én is ebben bízom még:)

Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2011 nov. 2, 20:46 
Szia Jani!

Igen, tarkából is hím híányom van, nem nagyon tudok tarka hímet sehol, ezért nem is sikerült szereznem, annyira azért nem jelentős(3db körül), de még egy kis szerencsével 2 kétesélyes kései és még a leválasztás előttiek javíthatják az arányt!

www.gportal.hu/laczkotomi

Hozzászólás 2011 nov. 2, 20:23 
Szasztok!
Jani, ezt sajnálattal olvasom, úgy emlékszem akkor is mint ha azt írtam volna, hogy nem az első vedlésnél fog bekövetkezni. De azért még némileg világosodik majd, ahogy kiszáradnak a friss tollak és esetleg a nap is megsüti a madarat, csak vedléskor lesz mindig kicsit tarka.

Hozzászólás 2011 nov. 2, 17:28 
Sziasztok ! :D
Jobb képet nem találtam hirtelenjében ..

Még nem teljes a tenyész létszám ,de jövőre 4 emelet elrendezésben lesznek a gyémántjaim.
Kép

Kép

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Hozzászólás 2011 nov. 2, 9:57 
Szia Tomi! Tarkákból is hím hiányod van? Azokból is sikerült szerezned? Nekem most a fiatalok lehet helyrehozzák az arányt tarkák terén, viszont fehérekből nagyon úgy néz ki, hogy sok lesz a tojóm és ott már csak két kölyök van, azok nem fogják helyre billenteni az arányt.

A csapatban tartás esetén nálatok tudják a párok, hogy melyik kölyköt kell etetniük kirepülés esetén, vagy a szülő etet minden kölyköt ami hasonló korú és épp odamegy kéregetni? Azért kérdezem, mert most a frissen kirepültek miatt bekerült a garázsba két nagyobb kalitba kb 10 pár és azok szaporulata és kb minden etet mindent. Mondjuk ez csak jó, így tuti nem maradnak üres beggyel, de gondoltam lehet csak a zsúfoltság van ilyen hatással. Persze mikor külön vannak a párjaim akkor is van, hogy valamelyikhez kirepülés után rakok be plusz kölyköt és azt is nevelik harmadikként.

Gyuri! Volt az a 2010-es halvány krém színű tojóm, vörös és fehér közti átmenet, de inkább fehér fele hajlott. Azt mondtad át fog vedleni sötétebb tónusúra. Átvedlett, de ugyanolyan maradt. Na most ismét vedlik és igazad volt, sajnos szépen besötétül.

Hozzászólás 2011 nov. 1, 23:27 
Köszi az infót!

Nálam meg hím hiány van, de azért sikerült hoznom még hímeket, pedig a szezon első felében meg alig kelt tojóm, bezzeg azokat mind eladtam :evil: , most meg vehettem hozzájuk, hogy nagyjából egálba legyenek a jövő tavaszi párosításokig!

Idézet:
Igazából arra jutottam, hogy nem jó kolóniában tartani őket

:59:

Hát ezt osztom, bár helyesebben nem jó kolóniában költetni őket, mert az eredmények messze elmaradnak a páronkénti tenyésztéstől, sok galibával jár és a színtenyésztés abszolút kivitelezhetetlen! Én csak a fiatalok fejlődésében, érésében gyönyörködök kolóniásan és most, hogy pihennek a tenyészek nagy helyen, de nemenként szétválogatva, azért hogy tavaszra jó tüzesek legyenek a tojók a párosításra és gond nélkül elfogadják azt a hímet, amit én szeretnék melléjük :mrgreen: !

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 nov. 1, 21:59 
Szia Tamás!
Először is kössz a dicséretet. Hát igazából sok mindennel idén nem büszkélkedhetek, ezt az évet gyakorlatilag nullának tekinthetem a gyémántokkal. A tavasznak egy tojóval és hat hímmel vágtam neki :lol: . Az első költésüknél még a hulikkal voltak, nem lett még kész a másik röpde, persze nem is lett egy fióka sem. Monorra nem sikerült mennem egyszer sem, itt a környéken meg nem találtam tojókat, csak a kecskeméti börzén sikerült vennem egy vörös tojót egy világos hímmel. Na ez a tojó sorra üres tojásokat produkált. Cserélgettem neki a hímeket, a harmadikkal végre lettek jó tojásai. A másik mániákusan a nyitott ajtó felső élére rakta a fészkét, persze a földön kötöttek ki a tojások. Aztán sikerült végre rendes helyre tojniuk. Reménykedtem, hogy a fiatalokban lesznek tojók, de mind hím lett, mindkét párnál :lol: . Idén még egy tojó sem született nálam, ez a két utolsó nem tudom még milyen lesz. Most 12-en vannak, pár hímet eladtam már. Igazából arra jutottam, hogy nem jó kolóniában tartani őket, tavasszal a hímek nagyon agresszívak voltak egymással is és a tojókkal is, véresre verték a fejüket néha, meg szinte képtelenek normálisan megtalálni a fészkelőhelyet. Pedig raktam nekik fel eleget.
A röpdéjük 3,25 hosszú, 2 m széles 2 magas, plusz belső rész kb. 2x1,5 m. Most két hullámos pár van velük, azokkal nincs gond.

Hozzászólás 2011 nov. 1, 21:35 
Szia Frici!

Neked el is felejtetettem írni.
Gratula a gyémántjaidhoz, látszik rajtuk, hogy jól érzik nálad magukat és jól tartod őket!

Mekkora méretű a röpdéjük alapterülete?
Költésidényben van rajtuk kívül más jószág, ja és hány párod van ezen a helyen?

Hozzászólás 2011 nov. 1, 19:22 
Hali!
Buher, válaszoltam a privátra is csak még nem nézted meg, legalább is mostanáig. :roll:

Hozzászólás 2011 nov. 1, 18:47 
madaras86 írta:
Buher írta:
Hello madaras86!

Köszi hogy te is Kommentáltad... folyami sóder van bent nekik...Milyen vitamint kapnak a te Galambjaid??? Köszi a választ.

Anpro aminovit solutio-t adok nekik többnyire. Eddig azt hittem, hogy ezt csak nálunk lehet kapni, de most a neten rákerestem és látom, hogy a Galambászkuckó honlapján is fent van ez a termék. De látom te békéscsabai vagy, ott nem tudom mennyire kapható.... Ha jársz Monorra akkor oda tudok vinni annak akinek kell, kb 700-800 Ft körül szokott lenni, nem tudom mi alapján változtatják ide-oda. Bár Monor még soká lesz, esetleg megkérdezhetem egy ismerősömmel, hogy el tudná-e vinni. De szerintem tavaszig bőven megfelel valami alap vitamin, úgyse költenek most. Nekem ez a készítmény vállt be legjobban. A 10ml-est szoktam venni, de jövő tavasztól áttérek az 1l-es kiszerelésre, nálam minden madár ezt kapja, 1 kúrára elmegy egy ilyen kis adag nekem. A sóder mellé azért ezt a röptét próbáld ki!

http://www.hajduvet.hu/index.php?view=a ... Itemid=116

http://www.freeweb.hu/dewilde/images/ny ... vitsol.jpg

http://galambaszkucko.hu/

Nagyon Köszönöm!!

Mindent meg írtál amit szeretem volna kérdezni...Meg egyszer köszönöm...

Hozzászólás 2011 nov. 1, 18:35 
laczkó tamás írta:
Én is reagálnék az előbbi hozzászólásokra!
Nem kérdés, hogy az összes egzotikus galambfélének, így a gyémánt gerlének is magas az ásványi anyag igényük, ezért fontos, hogy állandóan előttük legyen! A madár tudja és érzi mikor van igazán szüksége a pótlásra! Szemmel láthatóan a tojók a tojásrakás előtti napokban, fiókanevelénél és vedlésnél tömik...

Köszi Tamás!

Nagyon jó hogy ilyen részletesen le írtad nekem ...Köszönöm!!

Hozzászólás 2011 nov. 1, 18:30 
Gigor György írta:
Sziasztok!
Buher most már csak arra kérlek, hogy jelezd ha valamelyik gyémántod majd nem görbét tojik, vagy esetleg valamelyik udvarolni kezd. Tehát konkréttá válik számodra a nemük, ez a találós kérdés mindig meglepetéseket szokott okozni, szerintem nincs olyan gyémántos akit még nem vágta át valamelyik madara! :roll: :D
Én még mindig tartom a tippemet. :drunken:

Hello György!

Ingerem hogy jelezni fogom!

Hozzászólás 2011 nov. 1, 8:48 
Buher!

Én is reagálnék az előbbi hozzászólásokra!
Nem kérdés, hogy az összes egzotikus galambfélének, így a gyémánt gerlének is magas az ásványi anyag igényük, ezért fontos, hogy állandóan előttük legyen! A madár tudja és érzi mikor van igazán szüksége a pótlásra! Szemmel láthatóan a tojók a tojásrakás előtti napokban, fiókanevelénél és vedlésnél tömik!
Többféle készítményből lehet válogatni(röpte, mészgritt, mészgríz, honvágyemésztő, vöröskő stb.) A lényeg, hogy az apró szemcseméretű legyen, régebben a kukorica darálón küldtem át az eredetileg tyúkoknak vett grittet, hogy apróra daráljam :mrgreen: !
Mostanság egy külföldi(Versele) cég grittjét adom a madaraimnak, amit imádnak.
Ez egy szines, apró, kellemes ánizsos illatú, kagylóőrleményes, sóderes, vörösköves cucc aprú faszéndarabokkal! Nemcsak a gyémántoknak, hanem mindenféle papagájnak is ajánlom! Bőven megfizethető, az árát most nem tudom, de 1kg-o és 4kg-os kiszerelésben van. Ja és ahogy Warhavk is írta a Druval is nagyon jó!
Nálam a madarak gyerekkorom óta aljzaton(kétszerrostált sóder vagy kvarchomok) vannak. Ez nemcsak a madár zúzógyomrának emésztéséhez fontos, hanem számos higiéniai-esztétikai-takarítási oka is van! A sóder bevonja az ürüléket és egyben fel is szívja annak nedvességtartalmát, miután elpottyantotta a madár. Ezálltal a madaraim lába tiszta marad és nem kell a szargolyókat kaparászni a körmeikről!
Vitaminnak is többfélét szoktam használni( JOLOVIT, AQUACAR-E, PROMOTOR 43, NEKTON-E stb.), attól függ, hogy beindításhoz vagy vedléshez, roboráláshoz adom, de a Madaras86 féle ANPROAMINOVIT-ot is ajánlom, próbáltam is!

Hozzászólás 2011 nov. 1, 8:27 
Idézet:
Sziasztok!
Buher most már csak arra kérlek, hogy jelezd ha valamelyik gyémántod majd nem görbét tojik, vagy esetleg valamelyik udvarolni kezd. Tehát konkréttá válik számodra a nemük, ez a találós kérdés mindig meglepetéseket szokott okozni, szerintem nincs olyan gyémántos akit még nem vágta át valamelyik madara!

Én is tartom az én tippemet :drunken: !

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 126  Következő