Buher!
Én is reagálnék az előbbi hozzászólásokra!
Nem kérdés, hogy az összes egzotikus galambfélének, így a gyémánt gerlének is magas az ásványi anyag igényük, ezért fontos, hogy állandóan előttük legyen! A madár tudja és érzi mikor van igazán szüksége a pótlásra! Szemmel láthatóan a tojók a tojásrakás előtti napokban, fiókanevelénél és vedlésnél tömik!
Többféle készítményből lehet válogatni(röpte, mészgritt, mészgríz, honvágyemésztő, vöröskő stb.) A lényeg, hogy az apró szemcseméretű legyen, régebben a kukorica darálón küldtem át az eredetileg tyúkoknak vett grittet, hogy apróra daráljam

!
Mostanság egy külföldi(Versele) cég grittjét adom a madaraimnak, amit imádnak.
Ez egy szines, apró, kellemes ánizsos illatú, kagylóőrleményes, sóderes, vörösköves cucc aprú faszéndarabokkal! Nemcsak a gyémántoknak, hanem mindenféle papagájnak is ajánlom! Bőven megfizethető, az árát most nem tudom, de 1kg-o és 4kg-os kiszerelésben van. Ja és ahogy Warhavk is írta a Druval is nagyon jó!
Nálam a madarak gyerekkorom óta aljzaton(kétszerrostált sóder vagy kvarchomok) vannak. Ez nemcsak a madár zúzógyomrának emésztéséhez fontos, hanem számos higiéniai-esztétikai-takarítási oka is van! A sóder bevonja az ürüléket és egyben fel is szívja annak nedvességtartalmát, miután elpottyantotta a madár. Ezálltal a madaraim lába tiszta marad és nem kell a szargolyókat kaparászni a körmeikről!
Vitaminnak is többfélét szoktam használni( JOLOVIT, AQUACAR-E, PROMOTOR 43, NEKTON-E stb.), attól függ, hogy beindításhoz vagy vedléshez, roboráláshoz adom, de a Madaras86 féle ANPROAMINOVIT-ot is ajánlom, próbáltam is!