Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 978 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 49  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 okt. 11, 21:16 
Sziasztok én egy benti helyen akarom a kacagókat tartani télen ahol van fény és meleg is elég akkor télen is szaporodnak?

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 okt. 11, 21:04 
zalan írta:
Sziasztok!
Nálam két hím van együtt. Nem egyszerre kerültek hozzám, azt hittem hogy hím és tojó lesz.Különösebben nem bántják egymást, néha veszekednek, de ez nem komoly. :) Vagy fészket építenek, vagy a földön ülnek egymás mellett, mintha tojásokon ülnének, vagy tollászgatják egymást, udvarolnak egymásnak, párzani próbálnak.Az egyik hímet el szeretném egy tojóra cserélni, de eddig nem találtam tenyésztőt errefelé :(

Szia!
Én szívesen cserélnék veled, van egy kis tarkám, akit tojónak nézek, de a hozzászólásaid alapján nem a közelben élsz... :(

Hozzászólás 2008 okt. 11, 20:56 
Sziasztok!
Nálam két hím van együtt. Nem egyszerre kerültek hozzám, azt hittem hogy hím és tojó lesz.Különösebben nem bántják egymást, néha veszekednek, de ez nem komoly. :) Vagy fészket építenek, vagy a földön ülnek egymás mellett, mintha tojásokon ülnének, vagy tollászgatják egymást, udvarolnak egymásnak, párzani próbálnak.Az egyik hímet el szeretném egy tojóra cserélni, de eddig nem találtam tenyésztőt errefelé :(

Hozzászólás 2008 okt. 11, 20:42 
Pontosan, az enyémek kint vannak!

Amikor az első helyre tettem be harmadik madarat, akkor mind a két ott lakó rámászott! Ebből gondoltam, hogy azok fiúk, így az egyiket kivettem! Ahova azt raktam, ott megverték és végül őrá is rámásztak!

Édesapám szerint, akkor van párzás, mikor a felmászó madár a farktollait oldalra hajtja! Mondván így férnek egymáshoz! A helyzet viszont az, hogy a mostani megvert madaram így tett azon, amelyiket hozzájuk raktam be, majd így tettek vele is mikor átkerült! :shock: :shock: :shock:

Hozzászólás 2008 okt. 11, 20:37 
Nálam csak az 1. pár vedlik, a 2. párnál még leválasztás előtt álló fiókák vannak, így ők csak az elválasztást követően fognak vedleni. A vedlés alatt valóban nem figyelhető meg az udvarlási viselkedés, sőt mintha a hangjukat is kevesebbet hallatnák ilyenkor, és kevésbé mozgékonyak.
A madaraid kint vannak, jól tudom? Ha igen, akkor azért is lehet, hogy nem csináltak semmit, mert mire megismerkedtek volna, beköszöntött a hideg és ilyenkor nem állnak neki költeni. Szerintem tavaszig hagyd együtt úgy őket, ahogy nem verekszenek és majd tavasszal amikor beindulnak, tisztázódni fog a dolog.

Hozzászólás 2008 okt. 11, 20:30 
Szintén ma hallottam... Ez igaz?
Ilyenkor vedlenek a madarak (legalább is az enyémek) és ez alatt az idő alatt nem mutatkoznak az udvarlási szokások! Csak a vedlési időszak leteltével!

Amikor nem költenek, akkor is udvarolnak? Csak mert ha télen nem költenek, és nem is udvarolnak, akkor tavaszig biztos nem leszek okosabb!

A madaraim viselkedésére talán az lehet a magyarázat, hogy a kettő, akik nem fogadták be, azokat kaptam kynyotól! Szerintem nagyon idegen volt az enyém! Vagy a madarakat is kell szoktatni, ha igen, mi a módja?

Hozzászólás 2008 okt. 11, 20:18 
Szia!
Szájpenészre én is gondoltam, de emlékeim szerint az máshogy néz ki. Mindegy, már ketten gondoltunk rá, utána fogok nézni!
Az udvarlás a biztos jel számomra, hogy milyen neműek a madarak. Olyan irányú kutatást még nem végeztem, hogy a nemek hangja mennyiben tér el, de azt tudom, hogy mindkét nembe tartozó madarak adnak hangot. Mérvadó szokott lenni a madarak feje, a hímeknek sokkal nagyobb, erősebb fejük van, mint a tojóknak. Általában ezt nézem először, ez alapján hozok "előítéleteket", de már jártam pórul, így biztosra megyek: az udvarlási viselkedésre várok. Most el is határoztam, hogy a jelenlegi 6 fiatalt (négy a röpdében, kettő a szülőknél) csak azután adom el, hogy ismerem a nemüket.
A madaraid viselkedésére nem találok magyarázatot, én még ilyennel nem találkoztam... :o

Hozzászólás 2008 okt. 11, 20:09 
Állítólag ilyenkor ősszel jellemző a szájpenész, bár én nem értek hozzá!

Zottan, Te csak az udvarlásból állapítod meg a nemeket? Most legutóbb azt is olvastam, hogy a fiú burukkol és a lány kacag! Igaz ez?

A nemeket azért kérdeztem, mert beraktam egy harmadik madarat kettő mellé, akik semmi jelet nem mutattak eddig egymás iránt! Mikor beraktam az újat mindketten nekiestek, kb 40 perc után evakuálnom kellett az újoncot, aki most egy hete rehabon van egy kalitban egyedül, mert kapott a feje, meg a szárnyai!

Hozzászólás 2008 okt. 11, 19:21 
Bagi írta:
Sziasztok!

Az összezárt azonos neműek bántják egymást? Vagy lehet együtt 2 fiú, 2 lány?

Szia!
A két lány valószínűleg nem fogja bántani egymást. A két hímnél már lehetnek problémák, de az sem biztos. Tégy próbát!
Pár nap alatt kiderül, de lehet hogy már az első órában.
Nálam a fiatalok röpdéjében jelenleg négyen vannak, a legidősebb már biztosan hím, az utána következőt pedig tojónak nézem, udvarol is neki, a másik két fiatalt viszont nem bántja. Úgy látszik ez is szoktatás kérdése.
Ami viszont nyugtalanít, hogy az egyikük száján elváltozást láttam... :? Egy kelésszerű duzzanat nőtt a felső és alsó csőrkávájának bal oldalára... Holnap teszek fel képet, aki tud, segítsen majd. Gál János könyvében utánanéztem, de nem találtam semmit...

Hozzászólás 2008 okt. 11, 19:14 
Sziasztok!

Az összezárt azonos neműek bántják egymást? Vagy lehet együtt 2 fiú, 2 lány?

Hozzászólás 2008 okt. 4, 13:20 
Szépek a madaraid Zottan!

Én viszont feladtam! Már a létező minden variációban párosítottam, semmi eredmény! Szerintem még a hétvégén elviszem őket egy hozzáértőhöz, hogy mondja már meg fixen melyik mi, mert kikészülök!

Hozzászólás 2008 szept. 28, 17:32 
Sziasztok!
A 21-én kelt kisgerlék ma (már meggyűrűzve):

Kép

Az 1. pártól kelt két fiatalt pedig tegnap leválasztottam és a közös röpdébe tettem. Fél óra múltán az egyik idősebb madár már tollászgatta őket! :D
Szééép nagy gerlecsalád.

Hozzászólás 2008 szept. 24, 14:31 
Köszönöm ckuzmos! :D

Hozzászólás 2008 szept. 24, 14:30 
Helló Zottan! Most látom, ahogy barangoltam a fórumon, hogy amikor regeltem ide, és először írtam a fórumra, akkor volt egy kérdésed.
Hát erre most fogok válaszolni, mert sajna valahogy, akkor elnéztem. :(
Nem vagyok egyesületi tag sehol sem, csak neves, és jelző gyűrűvel gyűrűzöm őket. A börmiket meg nem rég vásároltam, azért van azokon is egyesületi gyűrű.
Üdv Norbi!

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 szept. 24, 14:25 
Üdvözöllek a fórumon.

Egy kicsit rendezgettem a képeidet, illetve a felesleges hozzászólásokat töröltem.

Hozzászólás 2008 szept. 24, 13:56 
pár db kép a gerléimről.........

Hozzászólás 2008 szept. 24, 13:55 
Kép

Hozzászólás 2008 szept. 24, 13:54 
Kép

Hozzászólás 2008 szept. 24, 13:54 
Kép

Hozzászólás 2008 szept. 24, 11:19 
Helló mindenkinek! :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 978 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 49  Következő