Sziasztok
Örülök, hogy sikerült rátok találnom.
Én 15 évvel ezelőtt ismerkedtem meg ezekkel a gyönyörű kis galambokkal. Farkas Menyhért nagykátai tenyészetében, azonnal elbűvöltek ezek a kis madarak és hamarosan sikerült is beszereznem 2 példányt belőlük. Sajnos az egyik madárka elpusztult, de Menyhérttől sikerült vennem mellé egy párt, mint utóbb kiderült 2 tojó madaram lett. Kecskemétről egy idős tanár úrtól és Gyálról Magyari úr tenyészetéből bővült az állomány 6 madárra. Ekkor egy 2 négyzetméteres világos röpdében tartottam a madarakat és hamarosan 3 pár madaram nevelte a fíókáit.
Ekkor költöztünk és egy régi szenesben sikerült kialakítani egy madárszobát a növekvő állománynak sajnos csak egy kis ablak párkány jelentette a napfényt számukra ezért a következő évben vissza esett a szaporulat. 5 költő párom volt ekkor. Következő évben bővítettem a röpdét egy külső kifutóval és fokfoldi galambot és törpefürjeit is tettem a madárszobába. Sajnos egy vadtámadás ( görény) bejutott a röpdébe és megtizedelte az állományt ill sok madaram ki is repült. Ekkor eléggé magam alatt voltam és ősszel túl adtam a maradék madarakon. Most már felnőtt fejjel és új Baranyai otthonomban újra szeretném tenyészteni ezeket az apró madárkákat.