Zottan írta:
Bagi írta:
Elkészült végre az új helye a gerléimnek...
Itt vannak a képek róla!
Szevasz Zsolti!
Most látom csak a képeket... Nagyon zsír a hely!! Annyi megjegyzésem lenne, hogy az az egész nyitható oldal lenne az ajtó? Mert az lehet, hogy egy kicsit nagy lesz.. A helyedben csinálnék egy könnyen kivehető betétet, amit belülről az ajtó mögé raknék úgy, hogy csak az alsó kb. 10 cm-en legyen rés. Így megakadályozhatod, hogy meglépjenek a gerlék, de könnyen tudod etetni őket, és ha valami nagyobb dolgot akarsz betenni, vagy takarítasz, a betét kivétele után könnyedén hozzáférsz mindenhez.
Csak egy tanács, én a saját példámon megtanultam, hogy egy túl nagy ajtó káros lehet. Ezen kívül a madarak főleg a felsőbb részben repülnek, és errefelé szökhetnek ki, akár véletlenül is, főleg a fiatalok...
Nem tudom mennyire látszik a képen, de az ajtó felfelé nyílik, pont a szökés elkerülése miatt! Mert így ahogy benyúlok az ajtó mindig a kezemen támaszkodik fel! A madarak fellökni nem tudják, lentebb meg a karom, vagy akár a testem fedi a menekülő utat! Mi így gondolkodtunk! Remélem jó lesz, de ha netán nem, akkor az első gyanús jelnél változtatok!
Holnap reggel hívom Kynyoo-t és megyek a madarakért, ha neki is jó lesz az időpont! Akkor majd teszek fel egy képet lakókkal is, meg a kerti helyükről, így mindenem be lesz mutatva!
Zsolt