Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 126  Következő
Szerző Üzenet
Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2011 márc. 13, 21:13 
Mire elküldtem a hozzászólásom, addigra kiderült a megérzésem!
Bingó! Gratula az öregnek a jó bóthoz!

www.gportal.hu/laczkotomi

Hozzászólás 2011 márc. 13, 21:12 
Szia Gyuri!

Köszönjük a friss képeket!
A tarka kedvelőknek igazi csemege!
Igazán mutatósak, jó kiállású tarkák!
A vörös-tarkára egy kicsit irigykedem, nagyon extra!!!
Valahogy van egy olyan érzésem, hogy az öreg boxi jóval olcsóbban vette a madarakat, mint azok valójában érnek!

Hozzászólás 2011 márc. 13, 21:07 
Szia Sanyi!
Ők nem az én madaraim, mondjuk ezen a többiek nem csodálkoznak (akik már ismernek) mert nekem más fajta gyémánt az esetem, viszont egy öreg cimborám vette ma a börzén őket, elmondása szerint 6db ezresért a párat! :shock:
Ha tényleg így van akkor jó bótot csinált szerintem. :roll:

IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2011 márc. 13, 20:33 
Szia Gyuri,

Nem tudom hogy mi lehet az áruk, de nekem tetszenek.
Netán valaki felkínálna nekem egy ilyen tarka párt, mondjuk 10eFt.-ért nem hiszem, hogy gondolkodnék azon hogy megvegyem vagy sem! Monori börzén szerezted? Ugyan milyen áron jutottál hozzájuk?

Üdv. Sanyi

Hozzászólás 2011 márc. 13, 19:54 
Srácok mit szóltok ehhez a pár gyémánthoz (vöröstarka x vadastarka), mennyit érhet az ára így tavasszal? :roll:
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2011 márc. 10, 21:44 
Szia Sanyi!

4 fajta gyémánt gerle gyűrűt fogok vinni neked mutatóba!
Az első egy vastagabbb falú 3,5-es belső átmérőjű natúr, Bevíz Zoli készítette.
A tavalyi gyűrűimből natúr és narancssárgára szinezett kivitel, ami vékonyabb falú, precízebb kivitel, Bevíz Tibi készítette és az idei nemzeti színű 3,4-es, amit pedig Fodor Feri készített.
Egyébként a Bevíz Tibi féle 3,5-es gyémánt gyűrűkkel teljesen megvagyok elégedve.
4-es gyűrűt nem próbáltam, pedig az is kéznél volt tavaly(a sokszinűre és énekesre használom)!

Ja és viszek egy kis kóstolót a tavalyi vörös boromból neked, meg Janinak is!
Gyuri barátomnak már odadtam a részét a múlt héten, mikor nála jártam!

Csaó!

Hozzászólás 2011 márc. 10, 19:07 
Szia Sanyi!

Nálam csak monogram, sorszám, ilyesmik vannak a gyűrűn, egyesülti tag nem vagyok. Nem látom értelmét a helyi egyesületbe belépni.
Kínáknál a tojóm sokat bent van az odúba, nameg mostanra össze haverkodtam vele is, most már jön a kezemhez, sokáig meg volt sértődve a szállítás miatt..... Udvarlást látok, de párzás még nem volt.
Sanyijaimnál meg 3-3 kölyök van, az öreg párom ismét párzik. Barnardom ma tojt le és a többi madár is indul.....De nem akarom az eredeti témát offolni:)

Hozzászólás 2011 márc. 10, 18:57 
Szia Tomi!

Az ára tényleg marha jó! Én azért csináltattam színesben, mert úgy hozták :) De amúgy sima narancssárga volt. Az idei azt hiszem kék lesz? De ez csak egy szín, nem kavart. Így keverve már, nemtom, számomra túl cicomázott a madárra. Bocs nem sértegetni akarlak, csak az én ízlésvilágomnak nem jön be. Szerintem a nemzeti színeknek nem a madár lábán a helye, arra ott a HU jelzés. De ízlések és pofonok...Sok embernek meg kifejezetten tetszeni fog, az is fix.

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2011 márc. 10, 18:35 
Sziasztok!
Én most gyűrűztem először és 4es gyűrűt tettem a fiókára és nemesik le. :wink:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 10, 18:33 
Szia Jani!

Utána néztem a német fórumon is, ott is inkább a 3,5 méretet használják, van akinek a 4mm állítólag leesett.
Te milyen gyűrűket használsz? sorszámos vagy csak jelzős?
Mi újság a Kínával?

Üdv. Sanyi

madaras86 írta:
Sziasztok!

Szia Sanyi!
Én is 3,5-ös gyűrűt használok, megnéztem. Nekem eddig nem volt bajom vele, pedig van madár bőven.

Én febr.26-án én végül kiraktam 15 pár gerlét. Aztán elszórtan rá kb 5-7 napra még 8 párat. Jelenleg már 13 pár ül tojáson. Persze lesz oylan, amiből nem lesz kölyök, az első tojásokat többnyire nem ülik, azokból biztos volt ami megfagyott. Bár lefóliázott helyen vannak, az épület hátulja pedig OSB-ből van. Majd kiderül.....A többi párt majd holnap vagy holnapután tervezem szétrakni, azok lefóliázatlan helyre kerülnek. Illetve még mindig csinálnom kéne pár ketrecet.

Jah, van egy tavalyi fehér tojóm ami már tavaly letojt, de mindig a tojás mellé ült. Gondoltam csak fiatal.....Na most megint letojt. És ismét a tojás mellé ül. De kitoltam vele:)
Betettem a fészkébe(tetejére) egy picike joghurtos dobozt és abba tettem fészekanyagot, rá a tojásokat. Szerencsére elfogadta, üli és itt kénytelen a tojáson ülni, nincs helye melléülni:D

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 10, 18:25 
Szia Tomi,

az nagyon jó lenne ha tudnál mutatni a gyűrűből, engem nem a nemzeti szín érdekel inkább az hogy milyen anyag és hogy néz ki rajta a felírat. Ha lehet akkor én az idei kék színt választom.
A kissándor,nagysándor gyűrűket megrendeltem a R. Balázsnál, már meg is érkeztek.

A papagájoknál én is felraktam az odúkat a hétvégén.
Egy pár nagysanyi már korábban megkapta az odút, épp az imént néztem meg hogy áll a fészekalj,: van 4 bekötött tojás.
A gyémántokat még nem sikerült párosítanom, mivel hogy a ketrecekbe a tálcákat nem jó méretre gyártották le ezért most várhatok még 1 hetet.

Üdv.
Sanyi

Hozzászólás 2011 márc. 10, 17:50 
Szia Jani!

Azt nem tudom, hogy lehetne-e kérni olyan rózsás virágos etnikus mintával, de mivel én magyar ember vagyok és büszke a nemzeti szineinkre és egyrészt nekem kimondottan tetszik ez a kivitel, másrészt egy kis nosztalgia, mert kb. 20 évvel ezelőtt a budapesti magasszállóimra is került nemzeti szinű gyűrű és nagyon kiváncsi is vagyok, hogy fog majd mutatni egy díszmadáron.

Nem értem, hogy miért vonnám el a madárról a figyelmet? Ha egy madár szarul néz ki, az szarul néz ki és a gyűrű lehet aranyból is, akkor se érdekel, mert ránézel és mész tovább, de ha egy szép kiállású madár egy kulturált kivitelű "ékszert" hord a lábán az pozitívan növelheti az összbenyomást a madárról!
Az meg, hogy kinek mi tetszik, az teljesen egyéni.
Te akkor miért csináltattál tavaly szines kivitelben gyűrűt? Az akkor nem vonja el a figyelmet a madárról? Szerintem nem.
Az is igaz, hogy ez a fajta készítési technika egy vékonyabb falú aluminium gyűrűt eredményezett, de összehasonlítva a hagyományos, maszívabb, beütős kivitelűvel, viszont a felvitt szines műanyag bevonatra jóval több információ vihető fel. Az olvasása sem nehezebb. Úgy kértem, hogy mind a három szinsávot érintse a felirat, pont a jól olvashatóság miatt. Utólag visszagondolva, kár, hogy nem került rá a telefonszámom is, mert más betűelrendezéssel az alsó, zöld szinű sávra rákerülhetett volna! Egyre több galambász tünteti fel a telefonszámát a madari gyűrűjén.
Az is lehet, hogy nem lesz olyan tartós hosszú távon, de azért egy pár évig megmaradnak a infók rajta!
Majd kiderül, egy próbát megér!

Az ára, a 70ft/db-os beütős kivitelétől lényegesen olcsóbb, asszem 25ft/db.
(a drága postai utánvéttel is 59ft körül jött ki az ára, de legközelebb okosabb leszek, ha ilyen gyűrűt csináltatok, mert van ismerősöm, aki jár Makóra és akkor már a szállítási költséget megspórolva, igazán baráti áron készíttethetek gyűrűt a mai árakhoz mérten)

Hozzászólás 2011 márc. 9, 22:15 
Megnéztem ezeket a nemzeti színű gyűrűket. Ne haragudj Tomi, de lehetne kérni valami jóféle rózsás virágos etnikumos mintával is? Elvonod a madárról a figyelmet, na meg olvasást is nehezíti. Árban legalább jó?

Hozzászólás 2011 márc. 9, 22:08 
Sanyi!

A gyűrűvel kapcsolatban. Szerintem gyors átfutási idővel készítette el nekem, 2-3 hétre a rendeléstől.
Előtte váltottunk egy pár email-t, mert elősször úgy volt, hogy nem tud 3,5-es alapanyagot venni a gyűrűkhöz, de amikor jelezte, hogy 3,4-es méretből van lehetősége elkészíteni, így rendeltem 50db-ot!
Ami egy kicsit negatív ezzel kapcsolatban, hogy mivel Makói(tőlem elég messze van) és a börzére nem jár, szóval a postai utánvét annyi volt, mint az 50db gyűrű ára, de még így is olcsóbban jöttem ki, mintha a szokásos ember készítette volna!
Egyébként korrekt manusz, lehet a rozellákra is ilyen nemzeti gyűrűt fogok rendelni.
Tudod mit, ha nem felejtem el akkor viszek neked mutatóba a gyémánt gyűrűből, a börzére!

Hali!

Hozzászólás 2011 márc. 9, 22:02 
Sziasztok!

Szia Sanyi!
Én is 3,5-ös gyűrűt használok, megnéztem. Nekem eddig nem volt bajom vele, pedig van madár bőven.

Én febr.26-án én végül kiraktam 15 pár gerlét. Aztán elszórtan rá kb 5-7 napra még 8 párat. Jelenleg már 13 pár ül tojáson. Persze lesz oylan, amiből nem lesz kölyök, az első tojásokat többnyire nem ülik, azokból biztos volt ami megfagyott. Bár lefóliázott helyen vannak, az épület hátulja pedig OSB-ből van. Majd kiderül.....A többi párt majd holnap vagy holnapután tervezem szétrakni, azok lefóliázatlan helyre kerülnek. Illetve még mindig csinálnom kéne pár ketrecet.

Jah, van egy tavalyi fehér tojóm ami már tavaly letojt, de mindig a tojás mellé ült. Gondoltam csak fiatal.....Na most megint letojt. És ismét a tojás mellé ül. De kitoltam vele:)
Betettem a fészkébe(tetejére) egy picike joghurtos dobozt és abba tettem fészekanyagot, rá a tojásokat. Szerencsére elfogadta, üli és itt kénytelen a tojáson ülni, nincs helye melléülni:D

Hozzászólás 2011 márc. 9, 21:55 
Szia Sanyi!

Én a tavalyi évhez rendhagyó módon február 27.-én párosítottam, bár akkor sokkal jobb idő volt.
Igazság szerint jól átvertek a vadmadarak, mert szép napsütéses délután fütyültek a széncinkék és nem akartam hinni az időjárásjelentéseknek, miszerint a tavasz idén még várat magára, tehát semmivel sem lettem előrébb, mintha csak a hétvégén párosítottam volna!
A fészkeket a párosítás után egy héttel tettem fel, de 15 párból csak 2 pár volt aktív.
Tegnap reggelre a vörös-tarka tojóm megtojta az idei év első tojását, de a -9 fokban szétrepedt. Tavaly ilyenkorra már két fiókám ki volt kelve.
Jó volna ha már a jövő héten tényleg jó idő lenne!

Hello!

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 9, 20:09 
Szia Tomi.

Köszönöm neked is az infókat, megnézem az oldalt a gyűrűkről is, csak nem tudom milyen gyorsan tudnak szállítani.
Te párba raktad már a gyémántokat?

A börzén akkor találkozunk.

Ciao

Hozzászólás 2011 márc. 8, 22:20 
Szia Sanyi!

Üdvözöllek a fórumon!

Én évek óta 3,5-eset használok, a fiókákat 5-6 napos korban gyűrűzöm!

Az idei évben tesztelem a 3,4-es belső átmérőjű gyűrűt, érdekességge, hogy nemzeti szinű!
Szerintem nagyon kulturált kivitel, díszmadarakon még nem is láttam!
Kukkantsd meg a www.mrtoe.gportal.hu fórumában, a felszerelési tárgyak menüpontjában a képeket a gyűrűkről!

Csaó!
(a börzén kereslek)

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 8, 19:58 
Köszönöm a segítséget :D

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 8, 19:28 
Hello, Sziasztok.
Teljesen új vagyok a gyémántgalamb területen, eddig csak papagájokat tartottam de most kb. 3hete vannak gyémántgalambjaim is. Pár napja csinálgatom a tenyész ketreceimet ahol páronként szeretném őket tartani, remélem a hétvégére már összeáll. :)
A kérdésem hozzátok pedig az lenne hogy mekkora gyűrű kell a gyémántgalamboknak? ja és milyen idős korba kell felrakni?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv. Sanyi

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 126  Következő